АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 945
  • 814
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Момичета водихте ли вече бебетата на ортопед? Казаха ми приятелки, че след 1 месец се ходело, а педиатърката ми нищо не е споменала Thinking Споделете ако сте ходили какво са ви казали - как не трябва да се държи бебето примерно, че аз май не съм хич запозната newsm78 Adelina_bg, ако не бъркам и на Алекс му бяха отложили ваксината заради жълтеницата - казаха ли ти за кога?

Елинор, при нас е 24-25 градуса Peace

# 616
Здравейте  Grinning

Вчера правихме погача. Малко екшън беше, защото до 13:30 планът беше партито да е на двора, но се се смрачи за пореден път и се наложи да се прместим всичко горе, а гостите вече идваха  ooooh!

Аз пак се сблъсквам с разбиранет за кърмене по график. Вчера всикчи лели и по-големи братовчедки и приятелк ме гледаха странно и дори леко укорително, като казах, че го кърмя на поисквне. Време било да махам и нощното хранене. Това пък изобщо не миждам как може да стане при нас  Whistling

# 617
Bebo_82, относно памперсите може да пробваш с Libero. Излизат малко по-скъпо от Pampers, но пък са доста по-дебели и попиват по-добре. Понеже бебо е на кърма и акото е доста течно и Pampers редовно пропускаха или на гърба или странично.

MaPuHa88, на консултацията в края на 1-вия месец педиатърката ни каза да го оставяме по 5 минути на ден по корем4е, също така да правим и масажче.

# 618
  • София
Misleto, както описваш ситуацията, прилича на скок на растежа. В такъв случай честото слагане на гърда на бебето, за период около 5 до 7 дни ще регулира порасналите нужди на бебето.
Дано.Днес ще пия и чай на ХИП и БГ чая за лактация,че ми е така свито.

Bebo_82, относно памперсите може да пробваш с Libero. Излизат малко по-скъпо от Pampers, но пък са доста по-дебели и попиват по-добре. Понеже бебо е на кърма и акото е доста течно и Pampers редовно пропускаха или на гърба или странично.
Почти всяка вечер сменям наакани дрешки.Почнах да си мисля,че нещо не слагам памперса както трябва.

Някой знае ли дали може по телефона да проверя,дали всичко ми е наред с болничните и евентуално да ми даде въпросния телефон.От нашето счетоводство казват,че са занесени, а аз продължавам да нямам нищо

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 10:39 от misleto

# 619
  • София
Ред шу, и аз като чуя за режим вече издивявам. Първо пробвах да я кърмя на три часа, но като резултат имах едно ужасно изнервено бебе. От две седмици си карам на поискване и е по-добре. Храненията са ни различен брой всеки ден -7-8-9- но поне вече не я мисля, че е гладна. Само гледам последното хранене да е около 22 часа, къпането около 21, та да й стане като ритуал за заспиване. Да не говорим , че свекърва ми, която всеки ден мърмори да спазвам режим, решава, че иска да я гушка все като е време я да яде, я да спи. Оня ден тъкмо я бях приспала около 22,30 и тя идва в стаята - да й се радвала ooooh! ooooh! Естествено, детето се събуди.

# 620
Момичета водихте ли вече бебетата на ортопед? Казаха ми приятелки, че след 1 месец се ходело, а педиатърката ми нищо не е споменала Thinking Споделете ако сте ходили какво са ви казали - как не трябва да се държи бебето примерно, че аз май не съм хич запозната newsm78 Adelina_bg, ако не бъркам и на Алекс му бяха отложили ваксината заради жълтеницата - казаха ли ти за кога?

Елинор, при нас е 24-25 градуса Peace

Ние имаме час за ортопед утре и като се върна ще ви разкажа за какво става въпрос. Като слагахме втората ваксина за хепатит В педиатърката ни даде телефона на Драганов във военна и запазих час. Даде ми час за след около седмица и ми казаха че часовете се спазвали точно. Да ви се похваля снощи ядохме в 21 ч. и се събудихме в чак в 6 сутринта. направо не можех да повярвам. тази нощ имаше малко почивка и за мен Grinning

# 621
  • София
Maya, само мога да ти завидя:) Разкажи моля те какво е казал ортопеда, че вчера приятелка ми каза, че не го държа правилно и не трябвало да седи в шезлонг и аз се притесних Embarassed

# 622
  • София
Maya, само мога да ти завидя:) Разкажи моля те какво е казал ортопеда, че вчера приятелка ми каза, че не го държа правилно и не трябвало да седи в шезлонг и аз се притесних Embarassed
Това ме подсети как майка ми заяви,че не поставям правилно да лежии , и няма да й оформя главата правилно.Трябвало да я карам да си стои на главичката назад,а не постоянно на една страна.Като не му е удобно на детето как да го насиля да си държи главата по определен начин.

# 623
На мен докторката ми каза да редувам страните обаче то вече не става защото тя си се върти сама така че вече съм се отказала. Мисля че не трябва да се впрягаме прекалено.

# 624
  • София
И аз вече не следя дали редувам страните, а и той се върти, но ставаше въпрос, че трябва винаги да е "легнал", дори когато го държа, да не е като поседнал, не трябвало да се държи за дупето прав, да стои в шезлонга и коша за кола, такива неща...

# 625
  • София
Момичета да ви кажа това  мляко Лактана е вълшебно,много съм доволна и аз и бебчо-ака по 2 пъти обилнно,сутрин и вечер ,не се превива от болки и газове.Спрях Колииф и Био Гайата,защото коликите му намаляха,а в млякото има пробиотици.Горещо го препоръчвам на хранещите се с АМ.Иначе ние вече сме с утвърден график за хранене/а вече и акането ние по едно и също време/,рядко се успива повече.Правим 6 часа пауза през ноща,като след тази седмица сме решили с педито да се опитаме да я направим 8 часа.Дано стане ,така храненията ще станат 6 и без това бебчо много наддава,а аз не искам дебело бебе

# 626
Момичета, да ви кажа за един фотоконкурс за снимка под надслов "Лято в прегръдките на мама/тате". Организира го Babysling-bg, а наградата е слинг. Можете да се включите като изпратите снимка на вас или таткото с вашето мъниче Wink

# 627
За ортопеда - ние ходихме, когато Микаела беше на 3 седмици. По принцип се ходи 3-та и 6-та седмица, 3-ти  и 6-ти месец. Анитка ми беше с дисплазия и носи каишки, затова сега си имахме обеца на ухото.
Този преглед се прави именно за луксация и дисплазия - гледат се тазобедрените стави на бебето на ехогрф

И сега един апел към мамите от Пловдив и региона - не ходете при д-р Янакиев - Анитка е водихме при него и бяхме очаровани. На всичките си познати бебоци съм го препоръчвала, но това беше преди 5-6 години, а сега  #2gunfire Обадихме се да запазим час и питам работите ли по здравна каса? - Да работим! Отиваме ние - Трябва да заплатите 30 лв за ехографията - направлението е само за прегледа, ехографията се заплаща  Shocked - Как ще ми прегледа ставите без ехограф newsm78 - сигурно очите са му рентген - както и да е ние с 3-седмично бебе сме се дръпнали от Пещера платихме си. Пред кабинета 30 човека - за всеки записан час минимум по двама  - часове си дава доктора и отделно от регистратурата - за едно и също време  Rolling Eyes - на нас ни направиха компромис пуснаха ни. В кабинета стояхме не повече от минута - погледна я на ехографа за 30секунди и друг преглед така и не направи  #2gunfire и се изнесе в другия кабинет. За какво беше направлението тогава  newsm78
Дано поне през 30-секундния преглед наистина да е видял, че всичко е ОК
Та посещението при ортопед е много важен преглед, но уви ние попаднахме на търговец, не на лекар

А-а успях само да го попитам от кога може в кенгуру - попита ме колко кг е - аз казах около 4 и ми каза че няма проблем да си я слагам - така ли е или не незнам

# 628
Elinor87, az използвам овлажнител и беба се 4увства много добре,ве4е не сумти сутрин

# 629
Здравейте!
   Въпрос към консултантите - бебо вече 2-3 дена по цял ден яде иска да яде на час и половина през деня , а нощем не прави  пауза повече от 3 часа и то само от 00:00 до 3:00,след това пак започва да яде на по 1ч и 30 мин. не мисля ,че е малко кърмата ми,защото понякога яде само от едната , а като яде от двете от втората продължава да тече мляко, а и виждам,че като смуче струята му идва понякога силна и се дърпа докато се контролира. имам ли повод за някакво притеснение. повръща или или връща мляко , но не винаги и не с еднаково количество. доста се напъва понякога и от това май се случва да повръща - дали е нормално?притеснявам се дали нещо не е наред със стомахчето му или нещо по храносмилателната система.няма запек , има по 4-5 пълни памперса наакани и напишкани повече даже, но пък почти по 24 часа се напъва докато изкара натрупаното.

А момичета да ви споделя - понеже аз се вклучих малко по-късно при августовската отчетна тема вчера четох първата тема - така хубаво ми става като чета всички хубави емоции,които е преживяла всяка една от нас ,когато е разбрала за бременността си и всички вълнения. може би аз чак сега осъзнавам колко щастлива съм се чувствала и сега мога да се отпусна и да си припомня всичко с наслада

Общи условия

Активация на акаунт