МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 6

• 72 367
  • 1 094
  •   1
Отговори
# 1 005
Честито на мама pepita! Да си има здрава, красива и послушна бебка!!!

# 1 006
30 god, аз съм.

Вече си имаме още една прекрасна дама в семейството /станахме 3  Joy Joy Joy /
Както си видяла, казва се Калина, 3,180кг., 50см., роди се вчера 12.01.2011г. в 12,30ч., нормално раждане.
Честито Пепита!!!   newsm59  newsm30 Да е жива и здрава и много много да те радва!Видях я в сайта много е сладка Simple Smile

# 1 007
pepita1973 ли е родила вчера? newsm78 Видях в сайта Калина, а тя така искаше да я кръсти...
Ако е тя - специални поздрави!  bouquet
Исках да питам момичетата колко време след раждането отидохте на контролен преглед и  Embarassedкога започнахте да приемате контрацептиви Embarassed и какви?
Да и мен ме интересува това за прегледа и да ви питам някоя от мамите има ли спирала и  как стоят нещата със слагането ?

# 1 008
Момичета , кажете мнението си за упойките при секцио Praynig  Чудя се каква упойка да си избера.Кой анестезиолог препоръчвате?
Аз първо исках спинална упойка, но при срещата ми преди операцията анастезиологът ме наведе на мисълта, че може да не се случат нещата както си ги мисля аз. Събрах още мнения, аи информация и реших да е пълна упойката! За мен това е по-доброто решение! Анастезиолог според мен не е нужно да си избираш, защото който и да е на смяна, ще си свърши прекрасно работата! Сигурно се страхувааш, но няма от какво, повярвай ми! Кураж и леко раждане!
Пепита, да ти е жива и здрава Калина! Само радост и гордост да ви носи!  bouquet

# 1 009
Здравейте, момичета!
Първо искам да ви благодаря за хубавите думи и пожелания.

А сега да попълня някои пропуски.

Малката Калина се появи на бял свят благодарение на Д-р Нина Добрева и акушерка Яна Ченишева    bouquet

Гери, всичко мина нормално и бързо.Влязох в предродилна в 9,30ч., а Калина изплака в 12,30ч.Имам само два вътрешни шева. И двете с Калина се чувстваме и сме добре.

Момичета, още веднъж благодаря.

Искам само да кажа: на всяка която и предстои това прекрасно събитие и се колебае къде да се случи, може спокойно да се довери на екипа в "Дева Мария"

# 1 010
Момичета , кажете мнението си за упойките при секцио Praynig  Чудя се каква упойка да си избера.Кой анестезиолог препоръчвате?
Аз бях с пълна упойка, така ми препоръча д-р Милушев на консултацията (след обстойно разпитване:) за болести, алергии), но все пак избора си беше мой. Реших да му се доверя и не съжалявам за което. На деня на секциото на смяна беше д-р Янев. Не съжалявам, че не съм видяла и чула Ники като проплаква. За сметка на това сега го чувам постоянно, а и връзката не се изгражда веднага с първия поглед, а с времето и грижите. Затова така реших. Що се отнася до спиналнта - трябва си кураж! Аз си мислех, че съм желязо, докато не тръгнахме с количката към операционната. До там ми беше куража Joy Ако нямаш преписания и избора си е твой, обмисли всичко, дали ще имаш смелостта на самия ден (защото тогава е друго) да си в съзнание, дали пък се страхуваш от пълната и как ще се събудиш. Аз нямам спомен дори как съм заспала, помняче си говорехме нещо за сериалите и д-р Янев ми казваше, че довечера ще си гледам Листопад, а пък аз му викам:"Аааааа, не съм по сапунки, гледам д-р Хаус." И после нищо. Събуждам се и ми казват"Честито, имаш си момченце". Малко дълъг стана поста, обаче исках да разкажа и заради другите, които им предстои и се плашат от пълната упойка. Няма страшно, финала наближава и ще е щастлив!

# 1 011
 Hugмили мами , благодаря ви много за подробната информация  bouquet.И аз съм се спряля на пълна упойка, дано и при нас нещата минат добе !

# 1 012
Честито на Пепита! А, за анестезията мога да кажа, че аз бях с пълна упойка и при двете ми раждания, и съм доволна. Междудругото и докторите ми я препоръчаха пълната упойка повече.

# 1 013
Момичета моето секцио беше със спинална, не съм раждала в Бургас, няма да цитирам болница за да не излезе като реклама, та в болницата където аз родих бягаха от пълната като ''дявол от тамян'', винаги препоръват първо спинална, виждам че тук е обратно, чета форума защото се надявам на втора бременност и този път може би ще раждам тук,а няма да ходя другаде, та мисълта ми е, че това коя е по добра,е малко като спора ''нормално или секцио'', може би просто тук нямат опит лекарите с поставяне на спинална и затова не я препоръчват,при нас имаше само една мама с пълна,доста по трудно и беше възстановяването,знаете след операцията има махане на тръби,събуждане,болката идва веднага и т.н.,била съм два пъти под пълна венозна, няма място за сравнение, определело съм за спинална, но пък съм чувала че два пъти спинална в рамките на по малко от две години не е хубаво,така че се надявам следващата година да се подложа на пълна и да си имам едно здраво бебче.Успех на всички, всичко минава и заминава,важно е да си имате живи и здрави деца!

# 1 014
merry_ng   да попитам др Ризова на работа ли е  днес?

# 1 015
merry_ng    да попитам др Ризова на работа ли е  днес?
Дa  на работа е поне така пише в сайта.

# 1 016
Да мерси,чух се с нея

# 1 017
  • До морето :)
Искам да попитам - ако, не дай си Боже, се наложи бебето да е в ковьоз, или по-специални грижи за майката или бебето - това кой го заплаща? Здравната каса или ние?  newsm78

# 1 018
Искам да попитам - ако, не дай си Боже, се наложи бебето да е в ковьоз, или по-специални грижи за майката или бебето - това кой го заплаща? Здравната каса или ние?  newsm78
И аз това искам да питам,както и ако се наложи кръвопреливане тогава какво се случва.Чух че в болницата не се съхранява кръв,
Това заплаща ли се допълнително,както и обезболяването след секцио отделно ли се заплаща?

# 1 019

Плаща го здравната каса.

Общи условия

Активация на акаунт