Отговори
# 420
2 месеца пих други лекарства  Фертомид 50  за стимулация, но сега ми изписаха това, защото маточната ми лигавица е доста тънка. Ок ли е според вас?
Колко месеца сте го пили.
Chin, ти след  летрозол ли забременя?
да, схемата ми беше 3-7 ден по 1 таблетка, не изтънява лигавицата.
Мецани, има ограничение, 3 месеца както клостила.

# 421
Аз ще го пия пет дни по едно от 2рия ден на цикъла.
При мен схемата е метформин всеки ден по 1 gm, летрозол от втория ден и дуфастон 10 дни по две на ден след овулацията.
Не се лекувам в България и затова сравнявам и с вас, момичета.
 Това ще ми е трети месец лечение.
Благодаря ви  bouquet

# 422
а на фоликулометрия ще ходиш ли ?

# 423
Да, ходя всеки месец около овулацията.

# 424
трябва и след, отговорих ти и на лични. Трябва да се види тоя фоликул развил ли се е, спукал ли се е, каква е лигавицата след като се е спукал, има ли жълто тяло, така само можеш да си се чудиш какво е станало и дали е имало овулация и т.н

# 425
Също дали не се е получила хиперстимулация.На 20-и ден отивах за да получа разрешение за стимулация на следващия месец.Защото ако се е получила някоя нежелана киста не може да се продължава така.Може да има ранна или късна реакция към лекарството и има вероятност да се изпусне момента на О.Тоест ние не може да знаем кога точно ще имаме О.Не гледай,че на листовката са посочени опр. дни.Аз напр. получих О.на 22-и ден.Успех.
Никой ли не може да коментира графиката ми? SadВие имате ли такива върхове и спадове PraynigАз имам проблеми с О.

# 426
Жени, според мен ову още няма според графиката ти. Не варира много...

# 427
26 и 25-дневен цикъл при прием на Дуфастон - това нормално ли е? Знам, че Дуфастонът скъсява цикъла, но това ми се струва прекалено. newsm50 Като добавим и зацапване 3 дни преди края на Дуфастона, ами то не остана никакво време за секс, да му се не види   smile3511

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 12:37 от Филийка

# 428
  • В къщурката на хълма на феите
дуфастона не скъсява цикъла, точно обратното - изписват го за удължаване на ЛФ

# 429
присъединявам се към мнението на mecani. дуфастона удължава ЛФ. В момента аз го пия от 27-ми ден на цикъла, тъй като съм с мно-о-о-о-ого късна овулация. дори когато го предложих на доки си мислех, че ще ми каже, че е невъзможно. но тя го прие и сега съм няколко месеца на този вариант. наистина е късно за ову 25-и 26-и ден, но на мен ми се е образувал фоликул към 20-22мм именно тези дни. така че продължавам да дерзая....

# 430
  • София
26 и 15-дневен цикъл при прием на Дуфастон - това нормално ли е? Знам, че Дуфастонът скъсява цикъла, но това ми се струва прекалено. newsm50 Като добавим и зацапване 3 дни преди края на Дуфастона, ами то не остана никакво време за секс, да му се не види   smile3511
Ако МЦ е ановулаторен може да се получи нещо такова Simple Smile

# 431
26 и 15-дневен цикъл при прием на Дуфастон - това нормално ли е? Знам, че Дуфастонът скъсява цикъла, но това ми се струва прекалено. newsm50 Като добавим и зацапване 3 дни преди края на Дуфастона, ами то не остана никакво време за секс, да му се не види   smile3511

И на мен ми се е случвало.

# 432
Здравейте!!!

Темата е доста дълга и се извинявам че няма да я чета цялата.

Искам да споделя проблема си и да ми даде съвет.
На 23 години съм , от 1 година знам че имам поликистозни яичници. Ако не пия никакви лекарства имам цикъл веднъж на 3 месеца. Лекаря ми каза, че не обулирам. "Цикъла" ми е просто лигавицата която след като се насъбира 3 месеца накрая просто изтича. Пила см Диане-35 около 5 години (с прекъсвания). бяха ми го изписали да ми се регулира цикъла, но цикъла така и не се регулира. В момента втори месец пия Клостилбегит. Сега съм 43ти ден - нямам цикъл. На 21-ия ден имах фоликул, който явно така и не се е пукнал. На 28-ия още си беше там, но вече с деформирана форма. Вчера трябваше да ме погледне пак, но бил си тръгнал по-рано.
Не съм си правила изслевания за диабет тип 2, но утре ще си ги направя.
Искам да ви питам за добър специалист ендокринолог? Аз ходя при д-р Каменов в МА. Малко ме дразни факта че никога не записва час и чакаш по 2-3 часа да те приеме. Също така всеки път на ново му обяснявам за проблема ми - не помни нито коя съм, нито какъв ми е проблема... Някоя от вас има ли мнение за д-р Каменов, ходила ли е при него? Можете ли да ми препоръчате друг специалист?
Някой пил ли е Клостилбегит? И изобщо излекувала ли се е някоя от вас? Например, на мен Каменов ми каза да раждам колкото се може по-бързо. А пък аз за сега не мисля че съм срещнала таткото Sad
Толкова ми е писнало от изследвания, ехографи и киснене в чакалните и никакъв напредък Cry

# 433
Добре, де, за да съм точна - дуфастонът се изписва за регулиране на цикъл и др. При мен се скъсява вече два месеца подред и не съм единствен случай.

В момента втори месец пия Клостилбегит...
Например, на мен Каменов ми каза да раждам колкото се може по-бързо. А пък аз за сега не мисля че съм срещнала таткото Sad
lynichka, на мен тези две неща, които си написала, малко ми се бият. Защо пиеш Костил, при положение, че още не си срещнала таткото? Стимулацията с него може да доведе до преждевременно изчерпване на яйчниковия резерв. Доколкото разбирам е момента не целиш забременяване и раждане (поправи ме, ако греша), тогава това са изгърмяни патрони на вятъра.
Мисля, че имаше поне 2 момичета, които са били при Каменов. Може би те ще ти напишат своите впечатления. Но той не единственият лекар, на когото всеки път като влезеш трябва да обясняваш случая си. Аз ходя при лекарка, която е и моя позната, и се случва същото нещо.

# 434
  • София
lynichka, осъзнай се, чети, мисли. Ако няма татко защо ти е клостилбегит. Кой доктор ти дава клостил, следи фоликули и те пуска да си ходиш без поне един Дуфастон. Ако си имала доминантен фоликул, то евентуално си имала нещо като овулация или си задържала фоликула,но би трябвало да ти дойде...т. е мисля, че грешката е генерална на тоя гинеколог. С каква идея го пиеш това?
Иначе си направи изследвания при д-р Каменов за диабета или ако те притеснява чакането намери друго ендо.

Общи условия

Активация на акаунт