Отговори
# 735
  • София
minimouse
Кой е този АГ ?/ не име, а къде работи?/

Защо на 5 ден, а не на 3 ден от МЦ
Защо на 16 ден? Това преди или след О. е ? Имаше ли засечена О.? /с УЗ/

Прогестерона показва, че не е имало О. - кое му е нормалното тогава ?!

# 736
Подкрепям Денис, за овулацията този месец. Освен това трябва да се обърне внимание на тези 5-6 менструации годишно, още повече ако целиш забременяване.
Според мен потърси мнение от друг лекар.

# 737
  • Благоевград
Момичета, как се правят тези тестова за овулация? Аз като нямам цикъл от 2 месеца, как да разбера кога да го направя?

# 738
  • В къщурката на хълма на феите
дали да не се замислим за нова темичка вече? newsm78

# 739
Хич не го мисли, направо я пускай Simple Smile

# 740
minimouse
Кой е този АГ ?/ не име, а къде работи?/

Защо на 5 ден, а не на 3 ден от МЦ
Защо на 16 ден? Това преди или след О. е ? Имаше ли засечена О.? /с УЗ/

Прогестерона показва, че не е имало О. - кое му е нормалното тогава ?!

Ами той ми беше написал като възможни дни 3-5, 14-16 и 21-23 и съответно аз съм ходила за кръв, когато съм имала възможност в един от избраните дни. Не ми е следено ехографски за О. Просто направих изследванията и толкова.
 Не знам защо толкова безпроблемно ги вижда нещата, може би защото все още съм млада, а и не съм му писнала на главата, че искам да забременея веднага. Нямам години неуспешни опити за забременяване зад гърба си. Може би затова.
 Като цяло доста лекари са ми казвали, че трябва да направя всичко възможно да забременея и след това цикъла щял да се оправи сам.

# 741
  • София
Момичета, как се правят тези тестова за овулация? Аз като нямам цикъл от 2 месеца, как да разбера кога да го направя?
Отивай на лекар - не е нормално да нямаш М. 2 месеца.
Мери БТ поне - тя ще покаже какво е положението

# 742
  • София
minimouse    когато си решиш тогава забременявай, но това мнение на лекарите по-скоро показва, че не им се занимава с теб. Това не е отговор.
Няма ли редовна О. и М. има проблем и той трябва да се открие.
Ако един лекар не може - отиваш при друг.

Това, което ти може да направиш е да мериш поне 3 поредни МЦ БТ за да видим какво става с О.
Ако графиките показват проблем - отиваш на лекар.

Пиши за всичко което се случва с теб и ни информирай преди на направиш нещо - ще ти помогнем да избегнеш грешки и даване пари на вятъра както се получи с тези изследвания - не ти служат за нищо

# 743
Здравейте, мацки! Аз изчетох статията от Денис!   bouquet
Искам обаче да синтезираме нещо...За спкя причините още не са ми 100% ясни -
щитовидна жлеза, ир, надбъбречна жлеза, яйчници. Има ли друго? И ако да, то как се изследва? Другата седмица съм на док и искам да си поискам всички изследвания, които ми липсват, защото следващия ми час ще бъде най-рано след три месеца...А аз нямам нерви да чакам толкова! Ударето по едно рамо с информация плийз!  Hug

# 744
  • В къщурката на хълма на феите
Момичета заповядайте в новата тема ето тук

# 745
  • софия
здравейте
вече съм писала тук,но да припомня че аз също имам поликистоза на левия яйчник. от няколко дена обаче усещам странно пулсиране точно в тази област, нещо като вибрация. общо взето изпулсирва за много бързо, спира след време пак така изведнъж, а тези два дена особено зачести. определено започвам силно да се притеснявам, най-малкокто защото това определено не ми се е случвало никога. има ли ли сте подобно усещане и знаете ли какжи биха могли да са причините

# 746
здравейте момичета , аз съм нова тук, искам да ви помоля за съвет ,с поликистозни яйчници може ли да се забременее, и как като непрекъснато трябва да пия противозачатъчни

# 747
здравейте на всички!

имам въпрос и се надявам да не прозвучи глупаво. искам да попитам дали този синдром задължително се проявява с нарушения в цикъла? питам, защото разбрах за този синдром, когато търсех причини за прекомерно окосмяване и се оказа, че е един от симптомите. реших да се поинтересувам тъй като имам повече от 2 от симптомите на заболяването (хирзутизъм), но без наружения в цикъла (за овулация не знам тъй като още не съм имала време да проверя - разбрах днес  Rolling Eyes). също така искам да попитам дали може ли да доведе до усложнения, ако не се лекува с хормони и дали задължително означава, че забременяването е нека кажа затруднено?

много благодаря предварително!   Hug

# 748
Виж линка по-горе и пиши в новата тема! Peace

# 749
Здравейте!  bouquet
Искам да попитам за инсулиновата резисентност, тъй като при ПКЯ тя е едно от последствията Confused
Как се усъмнява док., че я имаш? Имаш ли някакви оплаквания? Какви са те?
Много ме  е страх, защото съм с ПКЯ, напълнях 18 кг. без причина, трудно забременях, вдигам кръвно... Confused
Иначе холестеролът, триглицеридите, ЩЖ и кр. захар са ми ок. Лекарите не ми казват да го правя този тест, но се притеснявам...искам да го предотвратя, ако е тръгнало натам да развивам диабет Cry Confused
И възможно ли е сега да и направя тест за инс. резистентност докато съм бременна?
Благодаря Ви предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт