Отговори
# 705
Чин, аз не съм в бг и това тук няма как да стане да отида в клиника по стерилитет  Wink. Ходя при една аг-ендокриноложка, която само с женски стерилитет и хормони се занимава. Тя сама ме изследва и назначава изследвания, не ходя на две места.  Peace За това до следващото идване трябва да й се доверя за изследванията поне... Та тя твърди, че имам ир и спкя. Сложила ме е на диета и спорт и се надява, че като сваля инсулина, андрогените ще влезат в норма. Аз й вярвам, че е възможно, защото и в книгите така пише, че се прави в първи етап. Ако това не помогне, ще ми изпише метформин. Беше ми дала ок, за да спра кръвоизлива, от който тръгна цялата одисея. Каза, че би било добре да продължа да го пия, но аз не го понасях добре и се разбрахме да не го пия, защото м ми е горе-долу редовен. В София ходих при  двама - К. и Т. К. ми каза само по изследвания - спкя и ир, без ултразвук. Само да вмъкна, че на ултразвук имам по 5-6 фоликула в яйчниците, които са малки и гинка каза, че не е пробем това, защото може да има по няколко. Освен това те не са като огърлица, а са разхвърляни по яйчника. Леле, как го обясних само... Та според нея нямам спкя, защото ми били леки отклоненията. Crazy Laughing  К. само ми каза диане 35 и сиофор и след 3 месеца контролни излседвания на андрогени и инсулин. Като влезат в норма, ще стимулираме яйчниците, защото бебе няма да стане без клостилбегит май го нарече  Thinking ! Т. пък каза - "какъв спкя бе? Най-много да имаш някаква микрополикистоза. Имаш силно изразена ир и метаболитет синдром...Никакви противозачатъчни, на теб са ти вредни! Ще пиеш цял живот Метфогама и ще спреш всички въглехидрати и след един месец андрогените ще са в норма. На тебе ти липсва прогестерон. Ако получиш пак кръвоизлив, ще пиеш Утрогестан."
И за да стане фермана завършен, ето тук и хормоните, които не са в норма.
Андростендион 0,3-3,3 --- 4,2
ДХЕА 0,8-10,5 --- 29,5
Дихидротестостерон 10-368 --- 621
Свободен Андрогенен Индекс 0-3,5 ---7,7
17-ОХП 0,3-1 --- 2,8 / 0,9
Тестостерон 0,03-0,48 --- 0,7 / 0,66
Първото са реф. ст-ти, а второто резултат 1 и евентуално 2.
Имам и едни малко по-нови, ама трябва първо да ги издиря...
И да питам тсх от какво се мени? Гледам, че септември ми е много по-ниско от юни...

# 706
Поликистоза можеш да имаш и без кисти на яйчниците.
Според мен имаш ПКЯ, имайки предвид ир и андрогените. Аз нямам наднормено тегло, тежа 42кг при височина 157см, та според мен здравословното хранене и спорт  само би ти помогнало, колко ще смъкнеш андрогените обаче- не знам. Това, което виждам е, че са доста завишени, според мен това лечение не е достатъчно. Нека и други да се вкл.

# 707
  • София
Jana Ina Трябва ти добър Ендокринолог - проблема може да идва от НбЖ.
Тези предложения -   медикаментозна 'терапия'  на лекаря са стреляне на сляпо, те може за момент да повлияят, но няма да те излекуват.
Насочи се към клиника по стерилитет

ПП. Определено имаш СПКЯ и трябва да се търси причината за проблема.
Хормоналния дисбаланс е само изява / симптом/ на проблема

# 708
... ще спреш всички въглехидрати и след един месец андрогените ще са в норма. На тебе ти липсва прогестерон...

Звучи познато. В момента съм на нисковъглехидратна диета, но ще видим дали има ефект или това са само добри пожелания. Sad

# 709
Ендокриноложката ми направи и натоварване на надбъбречната жлеза. Каза, че функционира перфектно. Всички стойности бяха в норма. Вероятно проблема идвал от самия яйчник. За това и по-лекото лечение. А ендокриноложката в София каза, че сигурно съм имала някакъв ензимен дефект на надбъбречната жлеза по рождение...
Явно няма да получа яснота, щом съм за клиника, ще трябва да си чакам следващата почивка.
Нищо де, то не ми пречи тук да си ходя и поне да се следя!  Peace
Мерси за бързите отговори, мацки!   bouquet
А какви други причини може има за моите завишени хормони? Ако не е НБЖ?
Чин, аз прочетох, че андрокура  Laughing съдържа едната съставка на диането. Каква е идеята да се пият две хапчета с еднаква съставка?  newsm78 А след това лечение трябваше ли да се пазиш от забременяване, докато се изчистиш от хормоните или не?  newsm78
Иначе аз я спазвам диетата, но не мога да кажа, че имам зашеметяващи резултати... Rolling Eyes
Имам около 15кг. в плюс, което не е чак толкова много, които качих след като ми се обърка м и хормоните. Явно инсулинът ми пречи обаче да свалям. Ако имате идеи как още повече да си намаля храната, за да отслабна, с удоволствие ще ги чуя!   bouquet

# 710
Jana, за идеята точно не мога да ти кажа, може би за да засили действието. Така или иначе, когато се смъкват андрогени е препоръчително да се прекрати бебеправенето, така че дали с Диане или без- за мен беше същото. Пробвах първо само с Диане и смъкнах мнооого малко тестостерона, затова пих и андрокура  Simple Smile След това не съм се пазила от забременяване.

# 711
  • София
Jana Ina   направи си режим: 5-6 хранения по малко, като количество
Задължително за ИР е да се яде веднага след сън / може да е 1/5 ,  филийка със сирене/

Никакво ядене след 17.00
Повече зеленчуци и много вода.

Закуската ти може да е напр. Овесени трици + кис. мляко /аз слагам Акай и малко Агаве/

# 712
Денис, как до 17 часа?  ooooh! Аз сега гледам да вечерям до 20 ч. и после като си легна ме тресе и не мога да спя...А какво е агаве?  Wink
Чин, аз мислех, че след ок трябва да се изчака три месеца преди бебеправене заради антиандрогенното действие на хапчето, ама явно това са остарели теории, които някои доктори си разправят... Crazy

# 713
Какво ще чакаш? Напротив, знам, че след противозачатъчни се забременява по-лесно.  Андрогените евентуално пак да започнат да се покачват? Според мен контролирането на хормоните или става с постоянно контролиране или ефекта е временен. Т.е трайно смъкване няма, или се възползваш от момента или търсиш поддържаща терапия за да ги контролираш.

# 714
  • София
Денис, как до 17 часа?  ooooh! Аз сега гледам да вечерям до 20 ч. и после като си легна ме тресе и не мога да спя...А какво е агаве?  Wink
Чин, аз мислех, че след ок трябва да се изчака три месеца преди бебеправене заради антиандрогенното действие на хапчето, ама явно това са остарели теории, които някои доктори си разправят... Crazy

Тогава постепенно намаляваш диапазона 17.00 - 20.00 Simple Smile

Агаве - прилича на мед, но е с НГИндекс   цък

# 715
  • София
Здравейте момичета,
искам да ви се похваля, че лошата киста вече я няма  Smile
ще си допия опаковката Марвелон до петък, ще чакам да ми дойде цикъла и след това ще правим стимулация с фемара. Дано да има ефект  Praynig дано, дано, дано  Praynig

# 716
Чин, нямам идея. Може би заради плода?! Антиандрогените не са ли вредни? Аз все пак съм начинаеща в тази материя... Thinking Т.е. ти искаш да кажеш, че смъквам андрогените, забременявам, после трябва да ги подържам, ако искам още деца. Така ли? А при теб каква е причината за високи андрогени?
Денис, не разбрах какви други причини може да има за спкя освен нбж? А ти пиеш ли метформин или си подържаш инсулина само с този начин на хранене? Ти няколко пъти ми писа, че ми трябва добър ендокринолог, но тук има двама и аз ходя при единия.  Laughing Виж, като се прибера в София със сигурност ще се намери някой по-читав!
Евелина, честито! Дано не се появи пак!  Hug

Момичета, дълго ли се чака за час в тези клиники? А някой има ли мнение за д-р Владимиров и в коя клиника е той? Може и на лични...  bouquet

# 717
# 718
jana, по-скоро завишения тестостерон при мен беше следствие от пкя и липсата на овулация. Не всички андрогени са били завишени при мен. Каква вреда може да има от антиандрогените, при положение, че в моя случаи с тестостерона се използват главно женски хормони за подтискане на мъжките. Вреда за плода има ако андрогените са високи.

# 719
Аз пък да вметна,че съмс поликистоза и идеални стойности на тестостерона,дхеа и т.нДори отношението LH:FSH ми е 1:1,5 в ползва на ФСХ-то,но гинеколожката и ендкриноложката заявиха,че яйчниците са ми поликистозни и оттам проблемите.Така,че дори не е задължително да имаш хормонални проблеми ,за да имаш поликистоза.

Общи условия

Активация на акаунт