Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 026
  • 339
  •   1
Отговори
# 45
  • София
твърдо за памперсите...но мисля, най-вече е решение на човека, който ще се грижи за детето и ще трябва да се оправя с тях, все пак най-вероятно жена ти ще трябва да сменя и пере, ако вземете за многократна употреба, така че ако не иска - нека си ползва памперси, колкото и на теб да са ти симпатични гащите Wink

# 46
  • София
Aз ще ползвам памперси, моята кожа също е чувствителна и не мога да пера нищо на ръка, а да пусна мръсни пелени в пералня ми се струва неикономично и нехигиенично.

Отгледана съм с тензухени пелени и тяхното пране е било най-трудоемкото нещо за майка ми, когато съм била бебе. Не са ме спасили от подсичане обаче.

Всяка майка прави своя избор според възможностите и нагласите си  Peace

# 47
  • София
а как се очаква тензухената пелена, която държи мокро на д-то да спаси от подсичане? освен ако не се сменя на секундата, което не винаги е възможно...не и за всяко пишкане....например докато бебето спи или нощем... или докато се храни и т.н.

# 48
Отгледана съм с тензухени пелени и тяхното пране е било най-трудоемкото нещо за майка ми, когато съм била бебе.

Мисля, че ще е хубаво да се обясни (но няма как да стане на всеки поотделно), че днешните пелени за многократна употреба нямат нищо общо с едновремешните, не налагат връщане назад към миналите векове, нито пране на ръка.
Имат подложки, които се изхвърлят в тоалетната заедно с акото и не се налага да се пере нищо на ръка.
Но явно ще минат още много години, преди асоциацията в главите на хората да е това, за което действително става дума, а не разкази на баби от миналия век.

# 49
  • София
Е, една 48 годишна жена едва ли е баба от миналия век. Нека да бъдем по-толерантни към мнението на другите. Тези подложки помагат ли за урината[/size

Изказах това мнение, защото доста майки в темата споменават пране на ръка.

# 50
  • Софиянка в Пазарджик :)
Вече е обяснено по напред в темата коя подложка за какво е!!!

# 51
Това не пречи повечето да си мислят, че пелените за многократна употреба ще ги върнат в миналия век, когато не е имало топла вода и се е перяло на ръка, а бебето като се напишка, което става 20-30 пъти на денонощие, мокри всичко около себе си - дрехи, чаршафи, покривки, каквото ти дойде на ум.
Бас държа, че повечето точно така си го представят  Laughing
И естествено, кога ще изберат този ужас пред удобния памперс? Точно на кукуво лято.

# 52
Това не пречи повечето да си мислят, че пелените за многократна употреба ще ги върнат в миналия век, когато не е имало топла вода и се е перяло на ръка, а бебето като се напишка, което става 20-30 пъти на денонощие, мокри всичко около себе си - дрехи, чаршафи, покривки, каквото ти дойде на ум.
Бас държа, че повечето точно така си го представят  Laughing
И естествено, кога ще изберат този ужас пред удобния памперс? Точно на кукуво лято.
Ескарина права си,но който иска да се информира,в интернет е пълно.Всичко е до желание...

# 53
Аз малко да онагледя:

Пелена за многократна употреба с подложка:

Не е толкова страшно  Wink
Не се плашете. Пестите сто лева на месец за памперси. И не само това  Sunglasses

# 54
  • София
и какво детето не усеща никаква влага с тези пелени така ли?
и така и така - трябва да се перат, нали?

# 55
Е то е много трудно всеедно не ги пере пералнята  newsm78

# 56
Аз иползвам памперси и нямам намерение да ги сменям с пелени за многократна употреба нито с това дете нито със следващото.Може да е егоистично,но така ми е по-удобно,детето се чувства добре и не виждам защо да се занимавам и с пране на пелени,и без това имам достатъчно друга работа през деня.

# 57
  • София
И защо толкова чак агресивно...в крайна сметка нали има избор...не всеки е длъжен да иска да ползва такива. И да, пералнята ги пере и да трудно е...по-трудно е от еднократната, трябва допълнително да се занимаваш с нея, да хабиш ток, вода за перални, сушилни и т.н.Така или иначе си е някаква занимавка....някой напред писа, че си ги прал на ръка на мивката също....

И пак питам - детето НИКАКВА влага ли не усеща с тях?
защото за мен отва е основният плюс на памперсите, че не му седи пишканото залепена за д-то. Докато при тези не е така нали - детето усеща мокрото(нали това помагало при обучението на гърне).

# 58
Гащичките за приучаване към гърне са съвсем различни(тренировъчни се казват при тях няма вътре подложки както при пампите за многократна) .При тях се усеща мокрото да!Другите по мое наблюдение не са по-различни от памперсите за еднократна.По обемни са да.Имат може би някакви минуси,но и тези за еднократна също.Детето на една приятелка се подсичаше доста с еднократните,смени на многократни и няма проблем.Вярно малко повечко занимавка си е,не е като да го хвърлиш и да смениш с нов,но пък има и дечица които имат доста нежна кожа и само кремове не помагат.Angel_Dust права си всеки сам си преценява  Simple Smile.Но прането на ръка не е нужно според мен.А така или иначе с малко дете все се пуска пералня.Явно си е до навик,ако свикне човек с еднократните едва ли след това ще  му е по-лесно със тези които се перат  Mr. Green
Angel_Dust не съм агресивна никак даже.Самата аз не знам какво бих ползвала.Наблюденията са ми от приятелки повечето са по-доволни от многократните (заради подсичането главно)

# 59
Благодаря, намерих Wiona във Вис Виталис. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт