моля за съвет за хубава готварска книга...

• 7 210
  • 16
  •   1
Отговори
здравейте. моя за съвет и препоръка за хубава готварска книга за начинаещи, да има основните ястия и начините им за прихотвяне. мерси предварително.

# 1
ronieta, май от форумът по-добра готварска книга едва ли ще намериш. Има страхотни предложения от момичетата, пък и винаги има кой да ти обясни как да ги направиш и да отговори и на най-"тъпите" въпроси (използвам думата "тъпи", защото често форумки така определят въпросите си, но не мисля, че са тъпи, всеки в един момент се е учил и си е задавал такива въпроси). Иначе, по въпроса ти, според мен по-добри са старите готварски книги от сегашните издания, на Пенка Чолчева например, има и др. разбира се.  bouquet

# 2
  • под тепетата
Ако успееш да изровиш отнякъде " Какво да сготвя,когато мама я няма", мисля че ще останеш доволна. Подредени са по сложност и по раздели - салати, супи...Погледни някъде, където продават книги втора употреба или помоли да ти я сканират. Нямам скенер, иначе с удоволствие бих ти свършила работа   bouquet

# 3
Eто я книгата,доставката е безплатнаhttp://www.bgold-books.com/?book_id=8481

А този линк преди време имаше една тема във форума и я баха пуснали,ама не си спомням коя теме беше:
http://www.kulinar-bg.com/articles.php?cat_id=15

Лично аз книги не ползвам,само форума Embarassed

# 4
И аз съм на мнението на Лабрекс ,че подобра книга от форума няма.Тук винаги има кой да ти помогне и да те посъветва.Опитай първо и тогава търси книга.

# 5
  • София
Миличка, прави са момичетата, че с този подфорум книга не ти трябва. Просто отиваш, харесваш си рецепта и я правиш. За начало отиди в любими според мен, защото там много от рецептите са обяснени стъпка по стъпка има и снимки, а там можеш да избереш цяло меню за деня, дори за седмицата. Удобството тук е, че на всичките ти въпроси има кой да отговори. В началото като започнах да правя разни неща от тук установих колко помага тази комуникация. Например четеш "а сега сипете вода", да бе ама колко вода да сипя  newsm78 и тогава просто питам момичетата, те обикновено бързо отговарят и аз продължавам с готвенето. Сега смея да кажа, че направо се справям супер в кухнята  Mr. Green, със специални благодарности на labrex, Блонди и много други. Hug

# 6
  • под тепетата
Споделям мнението ви за форума! Незаменим е! Но не мога всеки път да търча от стаята вкухнята и за мен е удобство да го имам и на хартия.

# 7
Споделям мнението ви за форума! Незаменим е! Но не мога всеки път да търча от стаята вкухнята и за мен е удобство да го имам и на хартия.
И аз така.

Правиш си текстов документ в собствения компютър,копи-пействаш рецептите от форума,качваш ги на диск и отиваш в някоя книжарница да ти ги свалят на хартия.После в джобове и в папка.И като готвиш=книгата на шкафа.

Sign Exclamation Внимавай в текстовия документ на компа всяка рецепта да е на нова страница.
 Confused: При копи-пейст не ми се свалят картинките а адреса им.Как да ги свалям.

# 8
здравейте. моя за съвет и препоръка за хубава готварска книга за начинаещи, да има основните ястия и начините им за прихотвяне. мерси предварително.

ronieta
и според мен тук е най-добрата книга за теб

# 9

Confused: При копи-пейст не ми се свалят картинките а адреса им.Как да ги свалям.

На сама картинка, след като я маркираш с ляв бутон отиваш на копирай изображението и тогава пействаш в текстовия документ  Peace

Иначе по темата другия вариант е да си ги преписваш в тефтер/тетрадка  Peace

# 10
благодаря на всички, аз готвя прекрасно, чета доста и мога да правя вкусотии... книгата ми е нужна за моята племенница, която заминава, а е само на 18 г. и прави 2-3 неща. Няма да й е много удобно всеки път да чете от компютъра. благодаря още веднъж, знам че готварския форум е страхотен.

# 11
  • София
Ами да ти кажа честно има страшно много книги на пазара, просто трябва да ги поразгледаш - има и за начинаещи. Аз си купих 2, но понеже съм патка не ги поразгледах и се оказа, че рецептите в тях са  Sick, а съставките се намират толкова трудно, че трябва да обиколя 5-6 магазина за да си набавя продукти за 1 салата и 1 основно ястие.
"Да готвим лесно с баба. Готварска книга за начинаещи" - Елена Георгиева, книгата е пригодена към БГ кухня и вкусове
Имаше и още една - "Готварство за начинаещи", но не помня автора. И двете книги мисля, че ги има в книжарници Ориндж.

# 12
http://biblioteka.biberonbg.com/ виж тука много е интересна

# 13
  • Талант на 2012,2013 г.
Форума, форума... това е най-добрата книга. Моят съпруг наскоро каза, че откак съм започнала да посещавам готварския - готвя невероятни неща. Ами как да не? Тук момичетата пускат кое от кое по-вкусни нещица... И аз това да опитам да направя, онова да опитам и така. На много нови неща се научих...  bouquet

# 14
Форума, форума... това е най-добрата книга. Моят съпруг наскоро каза, че откак съм започнала да посещавам готварския - готвя невероятни неща. Ами как да не? Тук момичетата пускат кое от кое по-вкусни нещица... И аз това да опитам да направя, онова да опитам и така. На много нови неща се научих...  bouquet
Хе-хеееее...бравос! Hug Hug Hug Hug
После разправяйте,че любовта на мъжа не минавала през стомаха Joy Joy Joy Joy Joy

. Иначе, по въпроса ти, според мен по-добри са старите готварски книги от сегашните издания, на Пенка Чолчева например, има и др. разбира се.  bouquet
Всичките нови издания на П.Чолчева са една голяма глупост....Преработени са от някакви некадърници и не са "онова,което бяха"....

Имам издание на една готварска книга дето навремето е била приложение към списание "Лада"...Е...Нама такава книга просто.....Всичко е точно и винаги става вкусно....Сега вече не е така...
Затова и моят съвет е да се чете форума,защото тук винаги се дават добри съвети и има голямо разнообразие от рецепти

Общи условия

Активация на акаунт