Хитринки за всякакъв случай - 5

• 128 031
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Здравейте! Много ми допадна темата и редовно ви чета. Тук намирам доста полезни съвети и хрумвания. Реших да споделя един сайт на който попаднах случайно - 1001 приложения на оцета: http://www.vinegartips.com/Scripts/ Дано е ви е от полза!

# 421
А в БГ има ли такъв оцет  newsm78 Бял дестилиран оцет  Rolling Eyes Доколкото разбрах се прави от царевица  Rolling Eyes

Цитат

* Corn is distilled into corn alcohol
    * To make vinegar, corn alcohol is combined with water and nutrients
    * That combination is then fermented into white distilled vinegar
    * Fermentation is a process in which the nutrients change the natural corn alcohol into vinegar under controlled conditions
    * The fermentation process is complete when the remaining alcohol has been depleted from the product
    * Before bottling, the vinegar goes through a multi-step filtering process including ultra filtration to ensure purity and clarity of the finished product
    * No preservatives, no additives, all natural

Не ги разбирам много тези процеси и затова кажете дали някой от нашите оцети се приближава до този, защото звучат интересно някои приложения...

А да си призная на мен малко с това дестилиране ми прилича на ракийка  Mr. Green  Embarassed

# 422
  • Русе
Относно оцета, мисля че може да се замести аналогично с нашия винен и ябълков оцет. Прилагала съм някой от съветите при почистване на банята. Развивам алергия при почистване с  Доместос и други подобни препарати.  Затова започнах с оцет: плочките, фугите, наслоявания от варовик по крановете. Ефекта е поразяващ. А сайта си го превеждам с Google преводач.

# 423
  • София-в сърцата на моите деца
http://www.perilis.com/preparati/prep_po4istwane_uporiti_petna.phpперилис /розова бутилка с пате 2,20/ пръскаш петното хубаво в пералнята и готово
или
 апта гел http://images.google.bg/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&a … =1276&bih=597 тубата, мажеш и пак така
Подкрепям с две ръце,тези продукти изчистиха изгоряло автомобилно масло,с което малкия си беше  залял якето.Мислих да  го изхвърлям,но докато се прибера и баткото го  третирал с  този първия препарат и  що да видя,след излизането от пералнята якето нямаше и следа от масло,чак не ми се вярваше но факт.Евтин препарат,а върши чудеса. Peace

А от къде се купува  Перилис-ът? newsm78

# 424
  • Велико Търново
От мене също един глас за "Spot" на Персил. С него нямам нито една захабена дрешка или лигавник. Изпира всичко от сокове, до пюрета и т.н.

А от къде се купува  Перилис-ът? newsm78

Аз съм го купувала от бебешките магазини, но съм го виждала и по супермаркетите.

# 425
  • Mediterraneo
Перилис имат и много други добри препарати. Аз ползвам Грил, за почистване на загорели съдове, скари и пр. Продават се почти навсякъде.

# 426
Дайте идея как да почистя силно замърсена фурна.  Praynig

# 427
  • Русе/София
А идея как да си отпуша цедката на кафе машината/за еспресо/?

# 428
Дайте идея как да почистя силно замърсена фурна.  Praynig
и аз се включвам към тази молба + въпрос как се чистят тези отгоре - реотани ли се водят  Thinking, дето са за грила. Страх ме е да ги търкам с medix или по интензивно, а са доста замърсени и като се опитам да ги пусна задимяват веднага  Rolling Eyes

# 429
С игла бавно и търпеливо дупка по дупка Joy.

# 430
С игла бавно и търпеливо дупка по дупка Joy.
Хи, хи, тъкмо това и аз щях да напиша, но са ме изпреварили. Това го правя периодично-като се сетя.

# 431
С препарат . Аз си я почиствам с чист оцет - слагам в резервоара една чаша оцет и пускам няколко пъти. Ако не стане - иглата...Simple Smile Или пък нова шайба - не са скъпи.

# 432
  • Mediterraneo
http://www.perilis.com/photos/pochistvashti-preparati/preparati- … ovi-otlaganiq.jpg
Дано не ме сметнат за рекламен агент  Mr. Green

# 433
  • Русе/София
Благодаря на всички Ви за отговорите/с игла -нямам такива нерви/

# 434
  • София-в сърцата на моите деца
А имаш, имаш, като ти опре яйцето до ду.... и да видиш как  ще цъцкаш с иглата... Joy

Общи условия

Активация на акаунт