Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 213
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Какво да сложа между килима и паркета, че да не се пързаля?
Има специални за тази цел гумени подложки-приличат на тези за бяна, които помагат да не се пързаля.
Слагат се под килима и заспива.Simple Smile

# 631
Чела съм също (но не съм пробвала, защото нямам пързалящ се килим вкъщи), че може върху опакото на килима да направиш тук-таме точки със силикон (от този за ремонти и т.н.).

# 632
  • На небето
Чудесна тема, чак сега я открих, но е много полезна. Доста от нещата съм ги открила сама, но други не ги знаех. И научих нещо ново и практично.
Мазнина по дрехи пръскам с Маглио и се изпира без проблем. Другия вариант да се осоли омазненото петно.
Фритюрника почиствам с комбинация от Маглио и Еко (прахообразен почиствател). Засъхналата мазнината се маха без проблем.
Преди да измия тефлонените тигани и тавички ги пръскам с Меглио и ги оставам настрани докато измия другите чинии. Накрая с лекота измивам засъхналата мазнина по тефлона. Без да се налага да използвам спцеиална гъбичка, и да търкам докато падне засъхналата храна и мазнина.
Ако има засъхнала храна от тавички и тагани, които не мога да изтържа, ги накисвам във вряла вода за няколко минути и храната падат с лекота.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 16:26 от Estell

# 633
Чела съм също (но не съм пробвала, защото нямам пързалящ се килим вкъщи), че може върху опакото на килима да направиш тук-таме точки със силикон (от този за ремонти и т.н.).

Това със силикона при мен не подейства. Само дето после едва го изчистих от килима, защото повдигаше.  ooooh!
Купих такава подложка, от магазин Плюс. Не съм виждалана друго място, макар че търсих доста време. Peace

# 634
Ние нашата подложка я взехме от Джъмбо преди време. Определено не се плъзга с нея.  Peace

# 635
В Баумакс също съм виждала такива подложки, мрежести са, в кутии, някъде около килимите.

# 636
По-добре късно то колкото никога!  Peace Чак сега ви открих момичета, но пък прочетох всички 43 странички...края на работния ден е все пак  Laughing и понеже сте писали какво ли не ето две елементарни хитринки от мен...понеже много мразя вратата да се затваря от само себе си купих магнитче, поставя се на пода, като се измерва при отворена до край врата и метална пластинка за самата врата Simple Smile много съм горда със себе си! А другото...по някои якета и блузи (най-вече на ръкавите при китките) се появяват едни малки бабунки (топчици), не знам как точно се казва, махам ги с обикновено бръснарско ножче (лекичко и става съвсем лесно).

А сега моля за съвет  Blush Дивана ни изглежда много захабен, купих някакъв специален препарат за дамаски  за около 15 лева и то стана още по-зле. Като търкам на места се изчиства, а на други се появяват едни ужасни петна и не знам как да се справя. Останах без ръце! Simple Smile

И другото, което исках да попитам е за някоя хитринка как по-лесно да изчистя щорите. Мога да ги сваля, но понеже едните са в кухнята и то точно до печката ми се налага да ги чистя почти всяка седмица, та за това да попитам за някакъв по-мързелив вариант  Peace

# 637

И другото, което исках да попитам е за някоя хитринка как по-лесно да изчистя щорите. Мога да ги сваля, но понеже едните са в кухнята и то точно до печката ми се налага да ги чистя почти всяка седмица, та за това да попитам за някакъв по-мързелив вариант  Peace
За щорите някои беше писал ,че ги пъха в съдомиялната и светвали отвсякъде Peace
Преди ги миех в банята с душа,но откакто съм с външни щори си реших този проблем Simple Smile

# 638
Засега залепихме килимчетата с двойно залепващо тиксо, но ако намеря такива подложки ще купя да опитам.

# 639
  • Пловдив
....понеже много мразя вратата да се затваря от само себе си купих магнитче, поставя се на пода, като се измерва при отворена до край врата и метална пластинка за самата врата Simple Smile
По принцип ако вратата е изработена и сложена правилно няма да се затваря от самосебе си. Трябва както я оставиш така да стои - отворена, затворена, леко открехната.

# 640
Да и аз се замислих, че трябва да се нивелира врата ако се самозатваря.

За тези топченца аз си купих машинка, суууупер съм доволна... 15-20 лв май беше от Технополис. С нея минах всички пуловери на мъжа ми (имаше едно яке, което му правеше топченца с етикета си), също дамаската на меката мебел (наследствена ни е от свекърите), едни мои домашни панталони, на децата дрехи.. много е полезно!

Аз иначе за ужас на мъжа ми винаги си накисвам чиниите  Mr. Green Не мога да оставя чинии или друго в мивката, без да пусна вода и да го накисна. Аз като цяло гледам веднага да си измия, че мразя да ми е пълна мивката, а и така избягвам "спичането" на мръсотията. Откакто децата са 2 обаче, все по често чиниите нощуват неизмити  Embarassed

# 641
Ами аз съм на квартира в София и не ми се влагат пари за нова врата точно сега  Blush , а тя стои отворена до едно ниво и като я отворя цялата се притваря сама...та така..спирам със спама, някакви идеи за моя проблем с дивана?  newsm78

# 642
Купихме от мрежестите подложки за под килима. Чудесни са.

# 643
  • София-в сърцата на моите деца
Купихме от мрежестите подложки за под килима. Чудесни са.
А от къде? newsm78

# 644
  • София
С какво да почистя позахабени тенджери от външната страна?
Пръсках с Меглио, но не се получи съвсем добре.
Пробвай с прах за пране ,най - обикновена за бели дрехи,сложи във водата и остави да поври.

Общи условия

Активация на акаунт