Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 346
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Момичета направо ме спасихте - ще гладя отвътре през памучна кърпа, че материята е сатенирана и леко еластична. Ще внимавам и с топлината на ютията.
Щом е еластична материята, не движи ютията напред -назад, а само притискай мястото за кратко, докато се залепи лентата. Преди това си нагласи добре подгъва. Иначе рискуваш да разпънеш плата и да развалиш линията на дрехата.

# 466
  • София
Момичета, може ли сравнително спешно да ме посъветвате как да махна останало лепило от етикет по буркан? Мотае ми се нещо, че съм чела някак с олио, но как точно беше...кой да помни?!:crazy: Благодаря предварително!

Става и с прах за пране.

# 467
  • Русе
  Как да изчистя фон дьо тен върху бяла риза.  Mr. Green

# 468
 И аз с нужда от помощ! Дъщеря ми (4 годишна госпожица) решила да се лакира ,докато аз приготвям вечерята и новата й дънкова пола е с дъъъъълга диря безцветен лак-от край до край! Cry
Веднага търках с лакочестител и изпрах, но ефект няма...
Спасявайте положението! Praynig

# 469
Момичета направо ме спасихте - ще гладя отвътре през памучна кърпа, че материята е сатенирана и леко еластична. Ще внимавам и с топлината на ютията.
подлепващо не бива да се глади защото се разтегля, само слагаш ютията отгоре върху парче плат и притискаш.

# 470
Изгладих чрез притискане, но резултата е, че подгъва доби вид, подлепването не се залепи обратно. Вероятно трябва да се подмени. Консултация с шивач направих и може да измисли нещо за скрит шев - така поне ще е трайно.

# 471
  • София
Ето една хитринка или отговор на MrsS
Когато се притеснявате да изчистите нещо с лакочистител, за да не се развали цвета или материята използвайте безацетонов лакочистител, но от вариантите, които са с по-малко оцветител вътре.

За пример върху тъмна изкуствена дреха залепена дъвка се маха перфектно с безацетонов лакочистител.

# 472
  Как да изчистя фон дьо тен върху бяла риза.  Mr. Green
Ако е памучна - белина? Thinking Ето как се е справило с такъв проблем едно девойче Peace

# 473
  • Пловдив
Става и с Магическа гъба. Отрязваш си малко парченце, намокряш и търкаш. Всичко излиза.
Аз онзи ден се обличам и мацнах с червило - веднага се изчисти!

# 474
Каква е тази магическа гъба?

# 475
  • Пловдив
http://www.preparati-kozmetika.com/marki/apta-eko-magicheska-gab … a-petna-6-br.html

Мисля, че и Сано имат. Продават ги големите супермаркети!

# 476
Да ви споделя една току-що изпробвана хиринка /извинявам се ако вече е писана/. Като правите тесто за мекици, сложете въре една струйка алкохол - водка, ракия. По този начин мекиците не поемат почти никаква мазнина при пърженето и стават вкусни, без да са толкова калорични. Peace

# 477
Да ви споделя една току-що изпробвана хиринка /извинявам се ако вече е писана/. Като правите тесто за мекици, сложете въре една струйка алкохол - водка, ракия. По този начин мекиците не поемат почти никаква мазнина при пърженето и стават вкусни, без да са толкова калорични. Peace
Аз използвам тази хитринка, когато панирам нещо или пържа шницели с кайма, яйце е брашно, или кюфтета от тиквички.  Grinning

# 478
Аз използвам тази хитринка, когато панирам нещо или пържа шницели с кайма, яйце е брашно, или кюфтета от тиквички.  Grinning

Много полезно! Може ли да кажеш за кюфтетата от тиквички - колко алкохол на колко тикви? Успява ли да се разбие добре, да се разднасе навсякъде? И не стават мазни, така ли?

# 479
Пробвах и с лимонтозу, с прахчета, не става. Ще купя тези от ДМ да видим.

Аз съм със Саеко и имах същия проблем наскоро. За жалост не помогна нито изваряването със сода, нито запалката - нищо. Единственият начин е с игличка и всяка една дупчица на цедката се боцка, докато видиш пак светло от др. страна. Трудно е, защото кафето се е втвърдило, но няма друг начин...
   За да си 100 % сигурна дали е цедката - вдигни я към слънцето или лампата и ще видиш колко е запушена. При мен едва през 30 % се виждаше светлината, всичко друго беше запушено...

Общи условия

Активация на акаунт