Отговори
# 15
Останах с чуството, че отношенията ти със съпругът ти не са добре.
Дали от ревност или желание за финансова зависимост или просто само да си домакиня и майка на детето му, съпругът ти иска да те "върже" с друго дете. Това само ще задълбочи кризата в теб.
Здравословни причини може да има всякакви за да те посъветва лекар да изчакаш с второ дете. Обикновенно е добре да се вслушаш в такъв съвет.
Според мен трябва да почнеш работа, а другите неща ще се изяснят в последствие.
В такова състояние в което се намираш най-лошият вариант е да имаш дете.

# 16
Кофти положение,оставам с впечатление,че не само заради желанието за друго дете сте в това положение.Обсъждано ли е като вариант преди твоето връщане на работа?

И още нещо-чудите се за здравословен проблем,заради който не може да забременее-ами на раково болните не им дават.Пусто любопитство Twisted Evil

# 17
  • Варна
Според мен, цялото му поведение е продиктувано от ревност. Ти си изгубила доверието му и сега той се стреми да наложи контрол над ситуацията, за да елиминира евентуален рецидив. Не се отказвай от плановете си и не му позволявай да доминира в такава степен, но успоредно с това "работи" здраво върху възстановяване на хармонията помежду ви. Трудно е, но не невъзможно.

# 18
Добре де, ти нямаш ли право на мнение, желания в тази ситуация?! Здравето е по-важно от някакви глупави прищявки.
Иска да те контролира косвено посредством второто дете. Имам усещането, че самата свобода и независисмост, които неизменно ще дойдат с работата, го плашат по някаква причина. Не знам дали е несигурност, собственическо чувство, тиранични наклонности или изневяра, но много успешно и умело ти е вменил вина.
Не знам как да обрисувам човек, склонен да омаломажава здравословни проблеми и да пренебрегва желанията на другия за толкова деликатен и важен въпрос, колкото е решението за второ дете.  Thinking

# 19
Не мога да разбера това, че не работиш какво пречи на социалните ти контакти...мъжа ти под ключ ли те държи... newsm78
Не смятам, че една домакиня, няма право да излиза и да се забавлява, защо не излизаш с детенцето.
Какво е това тръшкане за работа, след като сте добре финансово.
Иначе за второ бебче те разбирам...аз, и едно едва ли ще родя. Joy

Аз пък не разбирам хора, които си мислят, че на работа се ходи само, когато си финансово притиснат  Tired

# 20
[ Аз пък не разбирам хора, които си мислят, че на работа се ходи само, когато си финансово притиснат  Tired

Нее, не само в такъв случай...не съм се изразила правилно.
Мисълта ми беше,че след като на лице е здравословен проблем и малко дете, защо пък да не поседи вкъщи докато се възстанови и същевременно да си гледа детенцето.

# 21
  • София
[ Аз пък не разбирам хора, които си мислят, че на работа се ходи само, когато си финансово притиснат  Tired

Нее, не само в такъв случай...не съм се изразила правилно.
Мисълта ми беше,че след като на лице е здравословен проблем и малко дете, защо пък да не поседи вкъщи докато се възстанови и същевременно да си гледа детенцето.

А не се ли сещаш, че 4 години гледане на детенцето са и достатъчни на жената?
И знаеш ли как се излиза с малко дете? И как се води разговор с приятелка, като ти е наоколо?
И колко са местата, на които можеш да отидеш спокойно с малко дете?
И какви социални контакти можеш да завържеш на тия места?
Ей, що се обаждате, като представа си нямате какво е...

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 10:13 от Дилянка

# 22
Не мога да разбера това, че не работиш какво пречи на социалните ти контакти...мъжа ти под ключ ли те държи... newsm78
Не смятам, че една домакиня, няма право да излиза и да се забавлява, защо не излизаш с детенцето.
Какво е това тръшкане за работа, след като сте добре финансово.
Иначе за второ бебче те разбирам...аз, и едно едва ли ще родя. Joy

Аз пък не разбирам хора, които си мислят, че на работа се ходи само, когато си финансово притиснат  Tired
Ами то зависи и от работата...
Ако авторката няма някакво специално образование-лекар,адвокат и прочие,да се натиска да е например продавачка и да се занимава с всякакви клиенти по цял ден за никакви пари, които дори не й трябват,хич не ми се вижда разумно.
Или да кибичи от 8 до 5 в някакъв офис ....и да си губи времето...
И аз не го разбирам.
Ама всеки знае себе си...

# 23
Според мен, авторката си намира причини да отлага второто дете, защото не е сигурна в брака си. Звучи ми като жена,
чийто "любим" много скоро няма да бъде такъв. Силно се надявам да греша...

# 24
А и авторката е написала за липсата на хармонични взаимоотношения. Там е проблема, а не наличието на работа, едно, две или три деца.
Тръгването на работа или раждането само ще го задълбочат. За съжаление много млади семейства правят тази грешка, а после се чудят , как и защо се е стигнало до там...

# 25
В тоя филм има два вероятни сценария.

Героя предполага че тръгвайки на работа изгората му
ще се отдаде на разгулен живот по бюра, столове
и кабинети в офиса и Той ще може с пълно право
да се кандидатира за седмо еленче в шейната на Дядо Коледа.

Героинята се надява да се наслади на одобрителни погледи,
пикантни подмятания и двусмислени реплики в офиса,
като по този начин се надява да убие отегчението от
домакинстването и детегледането, както и рутината
в интимните отношенията с главния герой. 

Аз лично смятам че в края на краищата ще има трети
сценарии - обединение на  първите два - и скоро ще
четем поредната тема за раздяла тук.

# 26
  • София
да бе да! И всяка жена, която работи се разчеква на работното място, как ли пък не!
И трябва да е боса, бременна и до печката!
Я се гръмни. #2gunfire

# 27
Щом ти се иска да работиш ,да се върнеш сред колеги..направи го.
Имаш пълното право да  решаваш кога си готова за второ дете.
Какъв е този твой"любим",който отказва да приема твоите желания и намерения?!
Има ли от какво толкова да се притеснява ,ако започнеш работа,само като си в къщи ли ти има доверие.
А незачитането на здравословните ти проблеми говори доста зле за него.
Според мен проблемът не е толкова решението ти-не на второто дете и връщане на работа...отношенията ви са препъни камъчето.Трябва да си изясните позициите и тогава да"разширявате"семейството си.

# 28
доц.Кожухаров, твърде силни думи!
Цитат
Героинята се надява да се наслади на одобрителни погледи,
пикантни подмятания и двусмислени реплики в офиса,
като по този начин се надява да убие отегчението от
домакинстването и детегледането, както и рутината
в интимните отношенията с главния герой.
Ако всяка жена само заради това ходеше на работа, досега здраво да сме го закъсали...

Дилянка,
Цитат
А не се ли сещаш, че 4 години гледане на детенцето са и достатъчни на жената?
И знаеш ли как се излиза с малко дете? И как се води разговор с приятелка, като ти е наоколо?
И колко са местата, на които можеш да отидеш спокойно с малко дете?
И какви социални контакти можеш да завържеш на тия места?
Ей, що се обаждате, като представа си нямате какво е...
Много си права, точно на такива неща се пренаситих през последните 4 години и имам нужда и от още нещо

# 29
да бе да! И всяка жена, която работи се разчеква на работното място, как ли пък не!
И трябва да е боса, бременна и до печката!
Я се гръмни. #2gunfire

Да влагаме повече внимание докато четем, а !

п.п. и не ми казвай какво да правя, за да не ти кажа къде да идеш.

Общи условия

Активация на акаунт