Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43

• 32 123
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
TarikMom, стискам палци да оздравявате бързо! Не знам как стоят нещата с болничните, дано да ти ги изплатят! Винаги можеш да попиташ вашата счетоводителка в работата.
Мисля че за това нещо има ваксина в тукашния календар на 2 4 и 6м. това разбира се нищо не гарантира

Тук пък вали днес цял ден и се занимаваме с крафтс, защото имам работа дето не ми се върши;))

Радвам се че ви харесва идеята, надявам се че ще се намерят желаещи и от нашия район ;

# 226
  • Vaudreuil Canada
TarikMom не знам за заплащане от държавата как седи въпроса има някакви компенсации от CSST при нетрудоспособност но не знам какви са изискванията - мисля че те плащат 90% от заплатата ти. Ако имаш допълнителна осигуровка виж там какво пише за шорт и лонг търм дизабилити - обичайно ако доктор ти го предпише трябва да ти разпише и документи които подписва и работодателя и се пращат в застрахователната компания - от там ти плащат заплатата все едно си на работа. В повечето случаи става въпрос за непрекъснат болничен повече от 5 дни ако е по-малко не се зачита от застрахователите. Зора е да накараш доктора да разпише формулярите - при нас формулярите ги държеше мениджъра и при нужда се оформят.

# 227
Здравейте, скъпи мами  Hug
Не съм посещавала форума цяла вечност  Embarassed  Имам тоооолкова много да ви разказвам...  Crazy  Скоро планирам да препрочета доколкото ми е възможно пропуснатото...
Като начало да поздравя  за новопоявилите се бебчета и да пожелая леко бременеене на заченалите майки!    bouquet  bouquet  bouquet

Пиша ви с една гореща молба отправена към живеещите в Отава.  Един  приятел на мъжа ми  има да получава шофьрската си книжка в Отава, защото там е държал изпита, макар че живее в Монреал. Нужен му е само адрес в Отава, на който да я пратят от СААК. Той ще дойде сам да си я вземе. Само е нужно да ми се обадите като я получите в пощенската си кутия. Ако някоя от вас е така любезна да помогне, моля да ми напише телефона си да се свържим и да уточним координатите.  Моля, ако някоя от вас реши  да ми пише, да пише директно на milla.dimitrova@gmail.com

Благодаря предварително на тази от вас, която ще се отзове!

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 04:50 от milla_

# 228
Към Монреалските мами:
Чувала съм, че може да се обадиш на работник от видеотрон и да ти закачи кабелна телевизия за определена сума

Това не го бях чувала, но пък ако някой иска може и на мен да пусне координати на лични.

Тарикмам, а ти как се чувстваш? Какво лечение ти назначиха, освен почивката вкъщи?
Нямам личен опит с магарешката кашлица, но това, което знам е,че не е толкова опасна, колкото изтощителна. Стискам палци да минава бързо! Praynig За болничните и аз знам това, което писала Шеметката (Шемет, така и още не са ми дали координатите Close)

# 229
 shtaslivka_P,
Предполагам че идеята ти е дали ще можете да работите в Канада професията, която имате. Това зависи до голяма степен на какво ниво владеете езика- за Квебек и двата езика. Също и каква ви е специалността и доколко е търсена, изисква ли членство в професионална организация. Най- добре е да търсите конкретно инфо за вашите професии- има ли обяви за работа в избрания от вас град, какво  изискват работодателите. Свържете се с професионалната организация и се запознайте с условията за да станете неин член.
Почти всички имигранти учат тук допълнително най-малко една година за да бъдат конкуренто способни на останалите имигранти и на местните.

# 230
Тарикмам ние май точно тази кашлица изкарахме у нас този месец.
Т.е. май само аз не я изкарах. Всички останали се скъсаха да кашлят и да се давят. Карина даже на няколко пъти е връщала от задавянето. Татко й на косъм и той няколко пъти. Много е неприятно. Обаче ако това ще те успокои - не сме вземали никакви специални мерки и за 2-3 седмици минава най-тежкото. Момчетата се изредиха едно след друго, а после таткото и Карина. Бавно минава, но минава и няма други оплаквания. Аз водих Карина да й слушат дробовете (така се случи, че аз бях на доктор всъщност) - нищо не се чу, а и тя си изглеждаше добре по всички други показатели.
Дано ти минава по-бързо, че кой знае колко е неприятно и докато си бременна... spoko

# 231
  • Vaudreuil Canada
Това е сезона, в който кашлиците минават най-бавно и са много изтощителни - най-лошото е, че почти нищо не помага - някои отвари вършат работа поне да можеш да поспиш, но като цяло аз като редовно страдаща от кашлици не съм открила кой знае какво полезно средство срещу тях - от БГ си нося таблетки бромхексин, които успокояват доста, но не знам какво им е противопоказанието за бременност... тук видях че са пуснали подобни на робутасин или както там им се казва сиропа.
TarikMom пробвай да правиш някакви инхалации с лайка например - ако нямаш билката вземи чайове на пакетчета и овлажнявай въздуха та да дишаш по-леко.

# 232
  • Монреал
Благодаря на всички за отговорите и съветите  Hug - дано скоро вече да се свършва. Тази кашлица е просто ужасна - и преди съм я имала същата, но ми мина за 2 дена с помпичка за астма, която ми беше предписана за случая. Сега обаче доктора ми даде 2 различни помпички и не действат  Tired Нямам никакви други симптоми, само тая задушаваща кашлица, на моменти не мога да си поема дъх - особено ако се движа повече или говоря става по-лошо, ако си почивам съм ок. Кофтито е, че от силата на кашлицата може да се предизвикат контракции и недай си Боже да започне да се разширява шийката на матката, но лекарката ме гледа и каза, че засега се държи  Praynig От това ме е повече страх, отколкото нещо друго.
Escorial, представям си как са се мъчили горките дечица, като знам на мен какво ми е - радвам се, че е минало вече. При мен вече 10ти ден тече.
Шеметче, ще пробвам.
Лека вечер на всички!  Hug

# 233
TarikMom ,според баба  ми  Hug,най-доброто лекарство за успокояване на всякаква кашлица е медът.Ако може да е захаросан и да се смуче като бонбон,най-добре.Ако не е-пак върши работа Simple SmileВ интерес на истината на мен много не ми е помагал(ама аз съм все наопаки Mr. Green),но когато дъщеря ми кашля и не може да заспива  вечер от кашлица ,и е помагал.Може да пробваш ,дано поне малко да облечи пристъпа на кашлица,а пък и не е вредно за бебо Simple Smile
Пожелавам ти бързо оздравяване Hug

# 234
  • Canada
TarikMom, бързо оздравяване! Като знам от едно кихане как ми е неприятно в това състояние, направо не ми се мисли 10 дни с кашлица как се карат...

Да споделя пресни ( вчерашни Mr. Green) впечатления от теста за гражданство. Да си призная, бях резервирана поради прочетеното. Е, за щастие, напразно е било. Всеки, който си отвори устата за нещо, демонстрира читаво двуезичие, никой не си позволи да каже нещо само на единия език и всеки сам си обръщаше на другия. Много стройна организация за всичко, вместо упоменатите в писмото 3 часа, ние свършихме за час и малко. Събеседването мина бързо и приятно, първо беше мъжа ми за 3-4 мин., а след това и аз при същия агент (заради общия файл) - за макс. 2 мин.! Но това, че ще мине бързо, се досетихме и сами, тъй като бяхме при единствения агент без стол срещу него.
Относно говоренето бързо и заваляно - това е прийом за оценка на езика и ми го приложиха още на имиграционното интервю, след това и на други места, вчера - пак.
Самият тест също ме изненада приятно - предполага да четеш внимателно,че и да помислиш на някои въпроси.

Шемет, за колко време имат ефект процедурите с вените?

# 235
Не знам дали Шеметката говори за същия тип инжекции за разширени вени, но моя мъж си слага такива в Бг, точно преди да емигрираме. Самото лекарство съсирва кръвта във вената (на мястото където е бодната) и според него това си е чисто и просто изкуствено начало на тромбофлибит. После известно време се носи ластичен бинт, който не се маха дори при къпане (не искам да си спомням как опаковахме целите крака на мъжа ми с найлонови чували, за да не се мокри бинта). Абе той не би повторил процедурата. Както казах обаче не знам дали става въпрос за същата процедура ooooh!
ТарикМам, стискам палци за по-бързо излекуване на кашлицата Hug Аз нямам идея с какво може да се лекуваш Rolling Eyes
NovemberRain, ефекта с вените продължава при моя мъж, но беше казал че една вена като се запуши, то друга се разширява. Ще го питам довечера как е към момента, дали е все пак е по-добре сравнено с положението преди процедурата (все пак той си слага инжекциите преди 5г и половина). Ако питаш за теб, не мисля че сега с голям тумбак (или средно голям Mr. Green) е удобен момент за това, ако въобще е съвместимо с бремеността разбира се Thinking

Сега кратък отчет от мен. Аз вече съм като нова след всички шевове които имах, а и не само шевовете. След това раждане се възстанових много по-бързо отколкото след първото. Сега и на дупето си сядах по-лесно от самото начало, нищо че раждането беше по-трудно. Както с майтапи моя мъж: сега явно шивача е бил по-добър Joy Алекс също е добре, яде доста повече от сестра си, наддава според мен добре (поне така показа везната на педиатъра преди 3 седмици), заформи бутчета, раздава усмивки (особено като е нахранен и види че ще сменям памперса Mr. Green). Флоранс започна да свиква с него, първия месец го игнорираше, не го споменаваше докато е на градина. Но все пак баба й и дядо й бяха тук и тя се забавляваше с тях, все едно нямаме бебе вкъщи, не го доближаваше дори. Но сега баба и дядо си тръгнаха, а тя вчера беше готова да се разплаче, защото искала да играе с тях и не искала да си тръгват Cry На градината вчера не е правила обичайните щуротии, явно заради тъгата й. Иначе много се радва като я водя и взимам от градината с Алекс (не че имам избор, ама тя явно не го осъзнава още). Днес дори не даваше на другите деца да го люлеят в кошницата за кола, само тя искала да го люшка Stop Ами това е засега от нас. Аз чета редовно, ама се вмъквам да пиша рядко.
Прегръдки на всички вас, бременни и небременни Hug

# 236
p4eli4ka, честито ви малко лъвче Алекс! Да ви е жив и здрав а кака Флоранс много да помага:)
обикновенно като бебето започне да пълзи става по интересно Heart Eyes

Ние бяхме до скоро с кашлица и много ни помогна един хомеопатичен сироп с мед, не лекува кашлицата но определено облекчава положението.

# 237
  • Vaudreuil Canada
Пчеличка мисля че става въпрос за различни неща.
Това което знам за тукашните е че се правят на няколко пъти според това какви са пораженията - моята колежка ходи 6 пъти (всеки месец по една процедура) - след всяка процедура има само малки лепенки на местата на убожданията няма ластични бинтове и трябва да се ходи мисля поне един час след инжекциите иначе е по-болезнено. Като приключи основния курс се ходи епизодично при появата на нови вени за ремонт. Съответно високите токчета не са най-препоръчителни за хора с такива проблеми.

NovemberRain замислям се че може би е по-практично човек да приключи с ражданията и после да прави такива процедури - то моите разширени вени се получиха точно от бременността.

# 238
Благодаря на всички за отговорите и съветите  Hug - дано скоро вече да се свършва. Тази кашлица е просто ужасна - и преди съм я имала същата, но ми мина за 2 дена с помпичка за астма, която ми беше предписана за случая. Сега обаче доктора ми даде 2 различни помпички и не действат  Tired

Не ползвай помпичките за асма, бременна си, а те садържат стероиди. В момента вземай по един витамин "С". Иначе аз вземам мед + исиот ( смлени корени от джинджифил). Провери в нета, ако става за бременни ми пиши адреса си на лични, запазила съм се порядъчно и мога да ти изпратя.

# 239
  • Монреал
При мен нещата взеха да се оправят - този вторият инхалатор, който ми дадоха явно има ефект, а най-вече има ефект, че съм в къщи и почивам и не се стресирам. Другата седмица пък ми се пада отпуската, тъй че тъкмо се наредиха нещата да си почина добре от работата и да оздравея. Титина, доста четох онлайн за помпичките, понеже ме беше страх за странични ефекти и доколкото разбрах няма проблем за бременност. Пък и питах и докторката и тя потвърди, че е безопасно. Аз по принцип не обичам изобщо да пия лекарства, особено пък сега - все бера страх, че ще оправя едно нещо, а ще разваля 5 други неща. За джинджифила, съм сигурна, че е ок при бременност - нали го препоръчват при гадене. Сигурна съм че ще се намерят и тук в здравните магазини - ако не, ще ти пиша, благодаря много за предложението  Hug На чай ли го вариш или го ядеш направо?

Ние ще ходим до Нагара идната седмица да разходим татко до там - свързах се с Бг мотела - наистина предложиха доста добра цена, но предполагам, че и факта, че не е горещ сезон си казва думата - ще ви кажа повече впечатления като се върнем - надявам се да изкараме леко пътя най-вече.

Общи условия

Активация на акаунт