Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43

• 32 115
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • Калгари, Канада
Здравейте момичета,
мисля да си взимам чайник, накой да ползва такъв? Не машинка за варене на кафе или друг електроуред, а най-обикновен чайник дето се слага на котлона. Ако имате предложения за марка или поне знаете къде се продават? Аз досега не съм гледала, но тези дни ще се поразходя да потърся.

Winners, има много и всякакви. А и ти си до най-добре заредения такъв на Херитейж

Мерси много  Hug

# 451
  • Vaudreuil Canada
Само ми се ще да добавя. За майчинство трябва да имате 600 часа за последната година.

Тцъ .... Квебек е изключение вече 4 години.

# 452

Тцъ .... Квебек е изключение вече 4 години.

Много сте специални в Квебек  smile3534

Какво е изключението?

# 453
В Квебек различното е това, че за да имаш право на майчинство трябва да имаш заработени минимум 2000$ през последните 52 седмици. Но тогава майчинството е наистина символично Rolling Eyes

# 454
В Квебек различното е това, че за да имаш право на майчинство трябва да имаш заработени минимум 2000$ през последните 52 седмици. Но тогава майчинството е наистина символично Rolling Eyes

Води ли се пак 55% (или 65 беше)  от дохода през последните 52 седмици?

А съвсем случайно четохме статия коя провинция какви субсидии за детски градини от държавата приемат... Квебек е провинцията с най-голяма държавна инжекция, което позволява ниски такси на градини.

# 455
  • Калгари, Канада
denzul , дай линк към статията, стана ми любопитно. Алберта сигурно е на някое от последните места  newsm78

# 456
Да, Дензъл, процентите са пак 55, но имаше нещо, че ако е работено по-малко от 16 седмици, изработените пари се делят на 16, за да се получи нещо седмично, и то вече се умножава по 55%. Т.е. ако е работено по-малко от 16 седмици се дели само на 16, не на 52. Не съм сигурна дали цифрата беше точно 16, но и да бъркам не е с много.

# 457
  • Vaudreuil Canada
Дензъл другата подробност е че ако решиш да ползваш по-кратко майчинство може да поискаш да вземаш по-висок процент мисля че беше 75% за 30 или 35 седмици - сумарно парите са същите мисля но в единия случай се взимат за по-кратък период на по-големи порции. И дават възможност на самоосигуряващи се да излязат по майчинство.
Нали знаете че Квебек винаги е наопаки на всички останали провинции .... така че не се учудвайте  Wink

# 458
В предприятията, където иmа синдикати, иmа понякога предвидени клаузи при mайчинство да се доплаща някакъв допъкнителен % от фирmата, така че инфорmирайте се добре - ако е mалка фирmата и не се случва често да излизат хора в mайчинство, mоже и работодателят да не е в час, въпреки, че доплащането е предвидено в колективния тр. договор.

# 459
Oх, чувствам се като супер невдяваща ученичка, но, Маневрата би ли го разтълкувала това - предприятието плаща допълнително от това, което по принцип се полага на жената според доходите й ли?

# 460
Каmбанка, то сигурно и аз така се изразяваm  Mr. Green Идеята mи беше, че ако иmате синдикати във фирmата, понякога в convention collective се предвижда доплащане, което е % от дохода ти с накаква  горна граница. При нас приmерно се доплаща 20% над това, което плаща режиmа, т.е. ако си избрал опцията с 55% от заплатата, фирmата доплаща още 20% над заплатата ти и всъщност получаваш 75%.
Дано съm била ясна...

# 461
  • Vaudreuil Canada
МaНЕВрата на мен ми е любопитно от кои други професии и при какви ситуации се ползва ретрет превантив-а така че ако не те затруднявам много... плиииз  Heart Eyes
А иначе това с доплащането ми се струва доста рядък случай но пък е хубаво да се знае че съществува.

# 462
Момичета, благодаря от сърце за съдействието и полезните съвети относно сладкарските ми намерения, които получих на л.с. от Шемет, Гаргамелчо и Каролинка. Доста неща ми се изясниха, но и тепърва ще имам още въпроси!  Hug

Показвам какво се получи на прима виста Целта ми беше да разбера дали ще се инвестира в това начинание или не, та затова на първо време купихме само фондант и една боичка. Оказа се, че за изящна изработка ще ни трябват шпатула, специални уреди за изрязване и моделиране и много боички за да стане пъстро. Кръгчетата, които виждате са изрязани с капачката на шишето на Мишел, а по-малките с пластмасово цилиндърче от упсарин  Laughing.

Фондантът много залепва, но мъжът ми смята, че следващия път изпълнението ще е по-добро. Тортата явно трябва да е абсолютно гладка преди да се сложи фонданта. Разбрахме и как се лепят декорациите.  Wink

Тортата и крема отнеха 3 часа, а декорацията 45 мин. Аз не съм я опитала, защото сладко не ям за момента, но моят мъж не хареса блатовете и ще се упражняваме отново.

Дано не ви досадих със сладкарските си описания!  Hug
Благодаря ви, момичета, още веднъж! Безценни сте!  Heart Eyes

# 463
Момичета, направо ще се пръсна от притеснение Cry Моят Габи, който в средата на юли тръгна за пръв път на детска градина, много трудно свикна, на първи септември му сменихме градината (в която пак много трудно свикна, досега плаче сутрин), и днес са казали на баща му че ще му сменят групата #Crazy В друга група имало много голямо дете, а нашият бил най-малкият в неговата гупа и щели да ги разменят. Направо умът ми не ми го побира как може да искат да му го причинят това... Утре ще ходим да говорим с баща му с директорката, ама не се надявам, защото прочетох в договора че си дават такова право. И сега се чудя дали да го спра изобщо от градина, което ще ми усложни мноооооооого живота. Ама не мога да понеса да го гледам още да страда, много му се събра на това дете. Първия път сменихме градината защото беше на много оживена улица с мръсен въздух, а за втората ни се обадиха най-неочаквано през август.

# 464
heureuse, дано да излезе разбран човек директорката. Обяснете и положението, може да се намери някакво разрешение.
Не го спирайте о градина, после пак ще ви трябва време за адаптация, където и да отиде. Може да няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт