Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43

• 32 115
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • Калгари, Канада
И ние този уикенд ще пазарим костюма - или Томас или Бъз Лайтиър хахаха, смешно е на бг написано.

А това Бъз Лайтиър какво е?  newsm78 Нещо не ми е познато.

Според мен е Бъз от "Тойс стори", доколкото помня Тарик е фен на филмчето Wink

Той е  Laughing

Ясно  Peace Владко това филмче нещо не иска да го гледа, явно затова и не го знам.

# 406
  • Vaudreuil Canada
Шемет  Hug
още утре ще ида, че ми се прави туршия  Laughing

И аз съм на такава вълна ... цялата къща смърди на марината.... от оцета ... но пък после гот ... отваряш буркана и салатата готова.

# 407
Шемет, каква туршия слагаш, освен суровата? Казвай бързо, докато не ми е минал ентусиазма Crazy

# 408
  • Vaudreuil Canada
Камбанка аз сурова не слагам имам кофти опит с тукашните продукти и вече слагам само с марината - едно от пет ще ми се случи да попадна на третирани продукти и те се смиват ако няма някаква марината да ги държи. Не ме питай колко кисели краставички ще забият кофата щото са били третирани с нещо - 3 години под ред слагам по една и съща рецепта и тази година се скапаха ... предните две бяха супер ... преди съм опитвала със сурова туршия ама то един продукт като е кофти и цялата партида заминава .. голяма мизерия.

# 409
Я пояснете на невежата, що е то сурова туршия  ooooh! Ние правим кисела (само вода и сол) с карфиол, моркови, а тази година ще сложим и зелени домати. Миналата година стана супер, надявам се и тази година успеха да не ни подмине Peace Тия с маринатите нещо сякаш ме е страх да пробвам, освен ако не споделите рецепта, с която да няма начин да се проваля Flutter

# 410
Николова, чак сега видях, че си питала за аспирина Embarassed Шемета ти е отговорила Peace - и аз купувам обикновен аспирин, даже не го стривам, като залея с врялата вода и като разклатя буркана два-три пъти - той се разтваря. Grinning

# 411
  • Canada
Като сте подхванали туршиите, да ви препоръчам едни страхотни мариновани камби - стават много лесно и бързо, а веднъж като ги опитате, гаранция, че ще повторите, потретите и т.н. Трета седмица правя по 5 кг. и си ги изяждаме с кеф почти веднага  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433474.0

Пчеличка, вашето си е точно сурова туршия.

# 412
Ние правим сурови туршии от какво ли не. И на това, в което се мариноват неща му викам марината (pickled нали е маринован): сол, вода ,оцет, понякога много малко кафява захар и мазнина. Та бамя, зелен фасул, патладжан, джинджифил, карфиол и морков, люти чушки.
Дааа, сега поглеждам линка, който е дала Снежи. Същото, което правим и ние. Подправки винаги слагаме различни.

# 413
Шемет, а каква е твоята рецепта? Аз кълцам зеле и моркови и съм пратила мъжо за аспирин така, че давай  Laughing

# 414
Пак съм аз  Laughing
Наредих в бурканите по рецепта на Изма, сега нямам търпение да мине една седмица и да видя резултата...

# 415
Дааа, сега поглеждам линка, който е дала Снежи. Същото, което правим и ние. Подправки винаги слагаме различни.
Ставаше дума за съставките на маринатата, а не за начина на приготвяне.

# 416
  • Vaudreuil Canada
Николова утре ще ти пусна рецептата, че нещо имам проблем с диска на който е (компютъра се гъбарка).

# 417
  • Калгари, Канада
Взехме си костюми - и за двамата супермени. Много са сладки в тях  Laughing За Владко взехме и един батмен, че беше на добра цена.  Peace А аз се уредих с някакъв вампирски  Crazy Мисля да ходя на партито в прискула на Владко, та ще ми свърши работа.

# 418
Момичета, за костюми си говорите виждам.  Wink
Мишел още няма костюм, но ще купим идната седмица. Както казах моята идея за парти се провали, но може някъде да ни поканят в последния момент, а и ще има малко тържество с костюми в плейгрупата където ходим.

Верно е, че тази година няма украси пред къщите.  newsm78  Много странно ми се вижда на всякъде да е това явление. Ама днес специално гледах на следобедната ни разходка в нашето село и най-много тикви и сламени човечета да има, но те по-скоро си ги имаше още за Тенксгивинг.

Да споделя, че реших да правя торта за РД на Мишел, който е след малко повече от месец. Много ми се иска да успея и да не се налага да купя в последния момент от магазина. Иска ми се да направя Арт торта и да стане наистина добре. Осъзнавам, че никак не е лесно, но се надявам да ми стигне времето да се подготвя, а и мъжът ми обеща да помогне. Той е с артистични заложби по природа, а и го бива в готварството, та дано да се справим Praynig

Питането ми е от къде е най-добре да пазарувам всичко необходимо за декорацията.
Може би Шемет да ме насочи, а и всички вие, които имате идеи! Благодаря! Сигурно в много магазини има, но нямам време да разглеждам и да проучвам цени и да сравнявам. Май късно се сетих!  Confused

А fondant-a дали се продава някъде? Виждам, че има много рецепти за направата му, но ако не е много скъп, ми се струва, че е по-добре да си го купя!?

Днес говорих с много ателиета за арт торти. Направо ми се зави свят от цените!  #Crazy Но пък са просто разкошни! А колко филмчета за направата на такива торти изгледах в youtube!  ooooh!

# 419
  • Vaudreuil Canada
Jennie ако искаш пусни ми на лично съобщение какъв модел искаш да е тортата размер вкусови предпочитания и ще опитам да те ориентирам кое от къде можеш да вземеш. В момента имаше на хубава цена фондан в Майкълс - фондана е на уилтън мисля че беше около 20 канадски долара за 5 либри, което се води достатъчно за триетажна торта демек три торти стандартен размер - ще можеш и експеримент да направиш и за официалната част да имаш. Един месец ти е достатъчен за да се справиш - по-весело е като някой каже, че му трябва да се научи за след 1-2 дни, а такива случаи в тортената тема има почти през ден Simple Smile
Направо ме заинтригува какви са цените на тортите при вас Simple Smile (вземи ми ги пусни и тях в ЛС че ще умра от любопитство), не че тук са евтини такива торти ама като вкараш 5-10 часа труд в тях, а понякога и повече и те наистина стават златни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт