Килим от пъстри есенни листа радва ЯНУАРСКИТЕ деца

• 31 182
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
аз пък искам да питам знаещите нещо...една моя приятелка я осигуряват на половин работен ден и сега почи цяла бременност е по майчинство...ясно е, че първата година ще взима малко пари, ами втората 240лв ли ще взима...не е ли малко абсурдно...че ми е интересно...
а ние нямаме ли първокласници...

# 31
Абе нещо не го разбрах тоя казус - осигуряват я на заплата, все едно че работи половин ден. Обаче как така цяла бременност е по майчинство - с второ ли е бременна или имаш предвид, че е в болнични?  newsm78 И ако е с второ - кога се очаква да роди - докато й тече майчинството от първото или след това?
Иначе - да, втората година се взима минималната работна заплата, т.е. 240 лв. (освен ако не я вдигнат дотогава). А защо всъщност ти се струва абсурдно? Сметките да не би да излизат, че първата година ще взима по-малко? Щото мисля, че няма как да е по-малко - почти съм убедена даже, само може да проверя пак, ако това е причината да ти се струва абсурдно..

П.П. Последните постове едни синьо-цикламени..  Laughing Пък после Доника реве, че само тя пишела тук  Laughing

# 32
  • Пловдив
Здравейте и от мен в тази нова прекрасна темичка!

Аз пък реших да включа в оранжево  Grinning че съм му голяма фенка

Ха, честит първи учебен ден на всички ученици /бивши,настоящи и бъдещи/ и на всички учители!
Тази сутрин се пребирам от работа в 8 ч.и на всякъде в училищните дворове едно празнично,красиво.........балони,цветя............направо ми се приходи на училище  Laughing
 Ние имаме някакъв напредък с детската ясла.Не че е спряла да плаче Гига,ама вече не е така истерично и вътре се заигравала с децата и не плачела безспирно.Оф,какво ли ще е пък чудо,като дойде време да спи там  newsm78

Доника-първо БРАВО за чудната тема!......и после да те питам-как така свиква с групата Гого в яслата?Пускат ви да влиза да се запознава с обстановката ли?Защото  в нашата ясла от врата при децата /половината от които ревяха зверски/,лелята я взе от мен,пусна я вътре и затвори вратата пред мен и Гига ревна юнашки.Ми то си е стрес...........и мен да ме пуснат така при непознати хора,на непознато място и аз ще се стресирам.

Хайде лек и приятен ден! Hug

# 33
  • София

П.П. Последните постове едни синьо-цикламени..  Laughing Пък после Доника реве, че само тя пишела тук  Laughing

Щото Доника обикаляше улиците  hahaha
Та за шофирането - мен пък Лорини ме е возила - ей на - жива съм Joy Надлез Надежда със затворени очи го минавам вече. Ей, района на бул. България и около Южния парк - лошо ми става. Но както казах - от началото на годината ща не ща карам на всякъде. Проблем ми е само паркирането, че си търся място ТИР да спре  Rolling Eyes
Сиска, ще го питам кога не е на другата работа и ще се разберем Simple Smile
Кали, ние сме връзкари и затова ни пускат Joy Шегувам се разбира се. Принципно е забранено. Но вземаме детска кухня от яслата. И понеже той ще е в групата, в която навремето беше Хриси си знае врата, лелите и си влиза сам нахално. Те, понеже също го познават и закачат и затова го пускат вътре. Надявам се за свикне по този начин с тях, защото е адски привързан към мен и не признава абсолютно никой - няма тате, няма баба. При баба стои по принуда, но пак си мрънка за мама, когато аз съм на английски.

# 34
  • София
Дони, браво на теб за темичката Hug Дано си добре Hug
Наистина голяма активност  bouquet
Пепи, честит рожден ден със закъснение Hug HugМного много щастие и прекрасни емоции  bouquet
Мимче, много е хубава Елия  bouquet
Натали, готини снимки с много настроение Peace
Сиситу, вярно си герой HugСамо чета и си представям какво ме чака, но мисля че каквото и да е ще е хубаво  Hug Hug
Ели, Бейбиблу, как сте? Скоро ще ходя да я видят как се развива девойката и ще се отчета  bouquet
Бърборанче Hug Hug Hug
Ели_д, съвсем забравих, че и ти си от Варна, изкарахме чудесно, прекрасен град  bouquet
Лорини, аз наистина реших, че това на 1-ва страничка е Катерина Sunglasses

# 35
Сис по майчинство newsm78...ама и аз едни глупости съм написала...болнични е...от втория месец някъде и тръгнаха едни контракции и досега си е болничен...

и абсурдно ми се струва, че първата година тя ще взима 90% от заплатата си...на половин работен ден това значи на половината на минималната, нали  newsm78, т.е. 120лв. и така се получава че втората година ще визма повече...

не съм сигурна на точно колко я осигуряват, но е по малко от минималната...
а пък и друго се зачудих...ако те осигуряват на минималната първата година дефакто пак взима по-малко от това, което ще взимаш през втората...

аз нали съм "социално слаба" та взимах по 100лв само първаа година , плюс 35лв детски, които все още взимам, та не съм наясно...

Сис
, а той Кало как е в яслата без третия пентакс...

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 14:25 от lorini

# 36
Я, какви интересни теми се завъртели  Wink Wink Wink - за шофьорката с любоФФФ, счетоводни разни  Mr. Green
Лорини, да ти кажа за твоя казус - ще получава твоята позната и за първата година 240 лв., т.е законът казва 90% от БТВ, но не по-малко от минималната РЗ за страната към датата на настъпване на неработоспособността. Важното е да има преди болничните 12 месеца осигурителен стаж.

За шофирането - имам книжка от 2006 година. След курсовете се пусках да карам из града, на мен там ми е слабото място. Иначе до София съм карала, до Плевен, но градското  ooooh!, особено паркирането ми е голям стрес, е не ми се получава и това. Паркирала съм само така, че след това направо да тръгна с минимални маневри. После обаче мъжът ми взе нова, скъпа кола и съвсем спрях да карам, да не я ударя, а и той е перманентно на нея, така че в общи линии шофирамено ми се е ограничавало до това вечер след излизане, ако той е пил, да се приберем.
В Разлог карам от време на време на баща ми колата, но като цяло и аз си знам възможностите. Знам, че трябва практика, иначе мъжът ми казва, че карам добре, но просто повечко се шашкам, нещо което с практиката ще елиминирам.
Сиска, какво стана със зъбчето на Кало? Аз четох в предната тема, но нямах време да изчета след това постовете ти. Целувки на сладурчето  Heart Eyes

Мони, добре сме с бебо, рита, все долу ниско и няма да ти казвам как тичам през половин час до тоалетна. Ние сме на преглед на 29-и в София, а тук на ЖК другия четвъртък. Дано всичко е наред с бебо. На последния преглед ехографа определи термин 24.12, а нали принципно по дата на ПМЦ съм на 18.12, та както се очакваше се спекох. Щото нали с Александрина се знаеше буквално и часът на зачеване, разделяне на клетката и пр.,т.е всичко супер точно беше след ин.витрото, а сега понеже цикълът ми преди бременността не беше на 28, а на 32-33 дни, та е възможно зачеването да е станало с 5-6 дена след стандартното изчисляване. Иначе си е добре бебо на грамчета и см и всичксо останало, но бременен мозък - все за нещо да се тормози  Wink.

На мен ми почват изпитите и кофтито е, че са сложили единият края на ноември, а така ми се искаше да ги взема сега, а не да тичам януали месец на Русе  Crossing Arms. Както и да е, ще се оправим!

# 37
Книжка взех от 3тия път, но от как я взех съм зад волана, включително докарването на новокупеното возило от Требич до Младост (през цяла София) за сефте без инструктор и в добавка НИКОЙ от семейството ми не кара, но пък съвети раздават на воля, та няма как метнах се в дълбокото от първия ден. Вече 12 години съм зад волана, за съжаление непрестанно. Учих мъжа ми да шофира, защото той беше от  категорията с книжка от 10 години, но с нулев стаж, та и в това отношение излизаме от стереотипа. Той с гордост заявява, че аз съм го учила и съм му градила самочувствието на шофьор, нещо, което супер ме дразни в стандартните отношения мъж-жена. С трепет си спомням как в началото ме плашеше трафикът и за да се науча, че левият завой не е "и този път ми се размина, не ме смазаха", а просто завой наляво - започнах да излизам вечер. Возех всичките си приятели навсякъде, което осигуряваше и група за избутване на возилото, ако се закъса, улиците бяха пусти, особено в 2-3 часа, нямаше ги роднините-съветници, които докрват само стрес и се учех да паркирам в реални, но спокойни условия. Кеф ти успоредно, кеф ти перпендикуларно.
Обожавам да шофирам. Случаите, в които шофира мъжът ми като сме семейно са изключения, колкото и той да се порадва на карането, ако склоня  Mr. Green

Погалете коремите от мен! Hug

# 38
Честит празник! Ако бяхме едни ученици настроението щеше да е различно. Щеше да е твърде неприятен ден за нас от типа: "Уффф, свърши почивката, пак тъпото даскало:  hahaha

Хехехе покрай мен се отвориха едни носталгични теми за шофьорски курсове и изпити  Grinning

Аз твърде силно се надявам на втория път да ми го дадат без проблеми, без пари под масата (Лорини  Wink ). На първото явяване имах 2 основни грешки. Първо,не се огледах на едно кръстовище, а бях на път без предимство. Но за мен беше твърде естествено да мина без да гледам, след като отсреща ми беше тръгнала една колона (едно твърде странно Търновско кръстовище, в което се чудиш кое точно е направо и кое точно наляво) и нямаше как от ляво от главния път да ми изникне кола  Laughing Другата ми основна грешка - не можаах да паркирам успоредно на тротоара между 2 коли (и то за да ми покаже колко съм невежа в това ме накара цели 2 пъти да се мъча  Mr. Green ). По-дребна грешка било, че това 3та и 4та предавка ги нямам за нищо  Laughing Ми колко по-лесно се спира и намалява, когато си на по-ниска предавка  Mr. Green

И така... Втория път нямам право на невземане и грешки, защото просто вече нямам време за ново явяване. Ще се проточи до зимата, а тогава и условията се променят, и аз ще позабравя...

# 39
  • София
Кокосче, ти в Търново ли караш курса, бе душко?! Я си ела да въртиш тука в месомелачката, нали после тук ще шофираш.
За успоредното паркиране, не те е мъчил нарочно. Ако ъгъла, под който захождаш не е правилен започваш пак отначало. Пускаш аварийките и въртиш докато ти окапят ръцете. Така се учи, няма как. Ти защо си хукнала да шофираш, налага ли ти се?

Дони, те моите тенекии все с глупости ги огъвам. Я кофа, я дърво, я по-малък радиус при завой надясно. Имам си няколко дежурни номера и мъжа ми вече ги знае  Simple Smile  По принцип шофирам всеки ден и то смея да твърдя доста добре, все пак 10 години са си това. Но когато бързам и съм напрегната, просто глупостите стават от самосебе си. Последния път, паркирайки сутринта пред офиса, естествено закъсняваща, се натиснах в бронята на един колега, който беше спрял като арабин в пустиня, а трябваше да се разминем 3 коли в една тясна улица и така. Три месеца вече и още не сме оправили калника. Не ми трябват други глупости.

Днес, прекрасния първи учебен ден, баткото ми вдигна кръвното рано, рано. То бяха чупки, стойки "Ама що не си ме записала в училище, не ща да ходя на тая градина, там ме карат да СПЯ!" Не ще да стане, не ще да съблече пижамата, не ще да ходи никъде...ужас...Дано другата седмица с малкото да е по-леко

# 40
  • Русе
Честит празник! Ако бяхме едни ученици настроението щеше да е различно. Щеше да е твърде неприятен ден за нас от типа: "Уффф, свърши почивката, пак тъпото даскало:  hahaha
Ааа, не! Аз винаги съм се кефила на първия учебен ден. Така ентусиазмът ми свършваше докато си видя програмата за новата учебна година/ семестър.
Ели, ти в Русенския ли учиш? Аз чак сега разбирам. Ами обаждай се, де.  Wink Може по кайве да пием около университета. Аз там живея.
Хайде, стига толкова за сега, че мъж ми ме врънка да вечеряме.

# 41
дами прекрасни, добро утро... http://www.youtube.com/watch?v=baLaHiBPuR4

# 42
  • Пловдив
Добро утро!

Хайде по едно кафенце.............и закуска разбира се

Аз оставих Гиги на яслата,но днес почивам и сега ми е много странно,че съм в къщи без нея.
За шофирането............аз не съм шофьор и това от една страна е добре,от друга лошо.Возят ме като багаж-хубаво,ама ето например тази сутрин се мъкнем с Гиги половин час до яслата,вместо да я кача на колата и да идем бързичко.Обаче нещо нямам желание да ставам шофьорка  Embarassed

Лек и успешен ден на всички! Hug

# 43
Ооо, без колата не мога вече  Rolling Eyes. Сигурно мога де, но дано не се налага да разбирам...
Кокос, ама те и с паркиране ли те мъчат? Те сега да дойде някой да ме изпита - скъсана съм! Аз принципно захождам много остро при успоредното паркиране и докато се наглася как да заходя отива цяла вечност и цялата ми пот  Mr. Green И за предавките те разбирам - за сефте се пробвах на ладата на баща ми - на нещо като полигонче, но с дърво по средата  Mr. Green. Та след като превключих с 300 зора на втора и доволна си бръмчах около дървото, баща ми изведнъж ми срина света - превключи сега на трета, каза.  Shocked - аааа, как така на трета, то много бързо ще стане, не, не искам!  Naughty  Laughing И така - стигнах до втора само  Laughing. И после месеци наред не исках да се качвам в кола - дори да се возя  Laughing

Пък за шофирането в София - мога да кажа, че изглежда много по-страшно, отколкото всъщност е. Е, като има разни сульовци, дето не те пускат и се правят на големи шофьори, става кофти, ама...  Rolling Eyes

Лорини, тя Ели ти е казала - по-малко от МРЗ няма да получава, дори да я осигуряват на минималната. Всъщност тя на какъв договор е? Ели, ако е на граждански няма ли да е доста по-различно?  newsm78 Ох, не ги знам много тия работи, но мога и аз да проверя де..

Ели, зъбчето е добре - още не се е оцветило, няма и ранички по венеца  Praynig. Но пък не са изтекли 3-те седмици, та не сме се успокоили напълно.. Важното е, че не го боли  Simple Smile

Днес пък ходих до новата ясла на Калоян. Оф, хич не останах с добро впечатление... Почна лелката да ми се оправдава как няма да могат да се грижат за него добре, щото са много деца. То това си ми е ясно де, но е друго като ти го кажат в прав текст.. Също в прав текст ми каза да идвам по-рано да го взимам, пък то е невъзможно да е по-рано от 17.30, и то това е някакъв супер ранен час, постижим с много условности.. Абе... с храната кофти - колбаси, пържено, яко  Sick То аз не ям колбаси, пък хич не се храня здравословно.. Че и ме пита какво против имам тях  Laughing... ама пък разбрах, че им давали по 1.60 лв. на дете на ден - т.е. с тия пари трябва да осигурят 3 хранения на детето  ooooh!. Ми то как да купи нещо качествено човек... или поне да не е пълен боклук... абе ужас просто... не искаше и да ми каже колко деца ще са в групата му.. накрая каза, че по списък са 25, но нямало места и сигурно щели да станат 30 - как, питам аз, като няма места ще станат 30?  Sunglasses Да не говорим, че бяха обявени 22 места в началото...  Rolling Eyes ама айде, това да е.. И изведнъж лелката почна да ми говори как не се знае дали ще се спогодим или пък ще се скараме.. пък нали уж трябва да подходим с нагласата, че ще се разбираме, така си мисля аз.. оф, много ми е свито, сигурно го приемам по-навътре, отколкото е нужно, но.... искам да спечеля от тотото... хич на никакви ясли няма да го давам, много ми е гадно, момичетаааа  Cry

Лорини, в частната никакви проблеми за ваксините нямаше. Сега изрично ме питаха дали има всички ваксини - трябвало да знаят просто дали нещо не е отложено. Принципно не е тяхна работа, от РИОКОЗ не са глобявали досега лелки в яслите, че са приели деца без ваксини. Но се изживяват явно като едни контрольори... не знам всъщност де - сега лелята просто каза, че трябвало да знаят.

# 44
Добро утро!

Лорини, Кали, благодаря за поздрава, кафенцето и кифличката   bouquet! Ей, така обичам да се събуждам със зареждащо парче и калорична закуска  Mr. Green.

Сис, радвам се, че за сега няма индикации за проблем със зъбчето на Кало! Душичката златна, дай да го видим, ей на теб ще ти дърпам ушите, ама хич не го показваш нашия човек  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms. Мила, като прочетох разказът ти за яслата, повярвай ми се вбесих, пък представям си за теб. Ей, аман от хора, които се мислят за богове, че от тях ти зависи всичко. Абе те са там да работят, не да поставят условия и уговорки, дали ще се спогодим или не. Същото като с лекарите значи - в ръцете си им и трябва да играеш по тяхната, че да се " спогодите". Аз съм много дипломатичен човек, избягвам конфронтациите, но когато ти изложат нещата по този начин, както тази лелка - че нямала да го гледа добре и дрън-дрън подобни, сигурно щях да реагирам доста остро  #Cussing out.
Аз за сега съм имала среща само с директорката на градината, където записах Александрина. Жената беше повече от любезна, приятна, умерена - знам, че държавните заведения не могат да предложат това, което една частна предлага, че имат някакъв ограничен бюджет, но супер важен е подходът и към децата, и към родителите. Ще видим нашите първи срещи с персонала там как ще протекат, но смятам да дам да се разбере, че няма да допусна някой да се опитва да ме манипулира само защото цитирам една съседка - лелка в градина - " ами децата им са ми в ръцете, къде ще ходят". Това последонто е по повод на часът за прибиране на децата. Ама те имат работно време тези хора, и то е до 18, ако не се лъжа. И в 17,55 да отиде родителят да си вземе детето, те са длъжни да са там. Ама не - те искат в 17, поне в Свищов, да си си ги взел, и те гледат на кръв, ако отидеш по-късно  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

За гражданския договор - мисля, че не формира средно брутно трудово възнаграждение. Болничният се представя само пред работодател/и, където лицето има трудов договор/и. Но има мами юристи с опит, нека се изкажат и те.

Общи условия

Активация на акаунт