Професионални серии за коса - 12

• 52 451
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • в 1001-та нощ
масла на суха коса преди измиване- втриваш в скалпа и по дължините, прибираш, затопляш и постояваш, маска след шампоана - на подсушена коса - да не капе вода - нанасящ, прибираш, затопляш и постояваш 15 минути

балсам без отмиване - преди сушене

сешоар и преса ползваш?

# 556
масла на суха коса преди измиване- втриваш в скалпа и по дължините, прибираш, затопляш и постояваш, маска след шампоана - на подсушена коса - да не капе вода - нанасящ, прибираш, затопляш и постояваш 15 минути

сешоар и преса ползваш?

Кои са най добрите балсами без отмиване, за суха и заплитаща се коса ?
Моята коса се заплита доста за съжаление  Sad

# 557
Ти не се ли боядисваше с Inoa?
До колкото си спомням нямаше проблеми с косата или се бъркам с някой друг?

# 558
  • в 1001-та нощ

сешоар и преса ползваш?

много е крайно да се каже - най-добрите - по-скоро за конкретната коса е различно и според грижите, третирането...

ти какво ползваш?

# 559
Да боядисвам се с Иноа но от скоро , откакто е в България . Косата по принцип  ми е суха , но откакто се боядисах тъмно  руса се заплита , и  е по суха иначе е  лъскава с блясък  и  хубава  Mr. Green Как   да предотвратя заплитането, ползвам Керастаз маскинтенс , серум Нутрив -кристали, но това не помага  ooooh!

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 09:27 от Bluevelvet

# 560
  • в 1001-та нощ
в последните седмици получавах заплитания - каквито никога не съм имала, отдадох го на :
смяната на летните горни дрехи с есенни - за разлика от лятото гърбът ми (по който се стеле косата) не е гол и е облечен с материи, които са по-влакнести (горната ми дреха е различна от лятото и предразполага към това)

мерките, които взех:
1.маска лис ултим
2.кристалите по цялата дължина без корените (не клепва)
3.връзвам си леко косата при лягане (на врата - ниско и не стегнато - колкото да е прибрана)

Ефект има и то значим  Peace

П.П. помисли си дали не си си мила косата на друго място, не където живееш

# 561
в последните седмици получавах заплитания - каквито никога не съм имала, отдадох го на :
смяната на летните горни дрехи с есенни - за разлика от лятото гърбът ми (по който се стеле косата) не е гол и е облечен с материи, които са по-влакнести (горната ми дреха е различна от лятото и предразполага към това)

мерките, които взех:
1.маска лис ултим
2.кристалите по цялата дължина без корените (не клепва)
3.връзвам си леко косата при лягане (на врата - ниско и не стегнато - колкото да е прибрана)

Ефект има и то значим  Peace

П.П. помисли си дали не си си мила косата на друго място, не където живееш

Лошото е ,че не мога да спя с завързана  коса  ooooh!  Само тази маска не съм опитвала 1.маска лис ултим

# 562
  • в 1001-та нощ
тя не е точно завързана - прибрана е зад врата с една мрежеста лента - усукана на 2-3 - получава се само позициониране - да не се разпилява

иначе напоследък мъжът ми какво все се бута около мен - като ми легне на косата и аз се мръдна и е такова скубане - не е истина....

а маската неочаквано ме изненада много приятно - тя е и точно за това, вероятно е обогатена и със силикон, но и хидратира......мисля, че трябва да остнеш удовлетворена  Peace

П.П. а може би поне веднъж седмично да опитваш и с масла преди измиване

# 563
Благодаря за съветите , и масла  и  слагам но по рядко  Whistling  Явно  русото  изкушение изисква максимални  грижи  Mr. Green

# 564
Bluevelvet, аз също съм си връзвала косата и не защото мъжът ми се е бутал в мен, а защото аз самата неволно при обръщане съм се скубала. Връзвах си я и спях спокойно  Simple Smile В момента е по-къса и не се налага да го правя, но преди беше задължително. Когато човек е изпробвал най-различни и все доста силни маски и въпреки всичко косата му е суха, то би трябвало да помисли за смяна на спалното бельо и за използването на нощна грижа. А понякога едно леко подстригване може да направи чудеса с косата и заплитането да спре моментално  Simple Smile

Аз продължавам да съм на вълна сешоари и преси. В момента много бих искала да си купя хубав сешоар. Този който аз имам е много малък и обикновен и е без йонизатор.  Когато си суша косата с него, тя става суха въпреки, че съм използвала термозащитни продукти.  Sad Когато са ми сушили косата във фризьорски салон, винаги са пускали сешоара на доста висока степен и струята е била много топла, но никога не съм си тръгвала от фризьорския салон с пресушена косата от сешоара и това винаги ми се е виждало много странно.
Какво да търся и да купувам и възможно ли е причината за изсушаването да е само в липсата на йонизатор? Пресата ми е с йонизатор, но не мисля, че е много щадяща.  Sad
В сайта от който аз пазарувам има само два сешоара на Paul Mitchell : ExpressIonDry v.1  и  ExpressIonDry v.2
Та сега се питам има ли смисъл да купя един от тези двата и кой точно?
Този с ампулата за подхранване не успях да го намеря.

# 565
# 566
  • в 1001-та нощ
много бърз поглед хвърлих на сешоарите, че трябва да изчезвам - но 300 лв са много -моят беше около 90 лв  Peace

# 567
много бърз поглед хвърлих на сешоарите, че трябва да изчезвам - но 300 лв са много -моят беше около 90 лв  Peace
И 500 бих дала, стига да си заслужава.

# 568
Люлякова, а какво ще кажеш за пресата с ултразвук и инфрачервени лъчи и сешоар с вградени подхранващи ампули?
Не те ли е страх да седиш по толкова време с deep fuel? Всъщност колко време трябва да се седи с него?
Аз имам доста горчив опит с Joico и повече не си позволявам такива експерименти.  Mr. Green
Сега като си го сложа и спазя оказаното време, нямам никакви проблеми с косата и изобщо не ми става суха или твърда.

Ами 5 минути трябва да се седи. Всъщност аз преспах с това чудо на главата, мъжът ми много хареса начупената ми прическа, а аз му обяснявам, че ще го плакна, направо си засъхна на главата  Joy

Сутринта я изплакнах, отгоре ренаитре и накрая дропс. Няма такава разкошотия!Ще го повтарям това упражнение със сигурност, това не е моята коса, такава генерална промяна не бях постигала.

Моят сешоар се води професионален, олекотен, няма твърде гореща струя. Към 240 лв. май беше. Не, няма да го сменям на този етап. Нищо му няма, работи си.

B & C, нямам никаква информация, само мернах, че някой пише за тези ампули, но имам да наваксвам с информацията

# 569
А като нанесе дийп фюел беше ли си измила косата? Т.е. питането ми е дали заспа с мокра коса (изкъпана) или просто го сложи върху неизмита, но влажна коса. Аз като се знам колко лесно настивам не смея и да си помисля да спя с мокра коса, но за тези протеинови ампули си струва човек да се прежали.

Да докладвам - снощи се боядисах с Мажиблонд 921, по съвет на Ле Мадмоазел. Наистина цветът се получи страхотен (ще качвам снимки по-натам), корените се изсветлиха чудесно, но нещо ми се разрани скалпа. Още като нанасях боята усетих щипане, а след измиването, че и до сега усещам леко раздразнение. За протокола се боядисвам винаги с най-светлите бои на професионалните марки. Ползала съм дори Крамер (нарочена за доста агресивна), но не съм усещала такова раздразнение. Усещам косата си малко проскубана след боята, но го отдавам на факта, че не съм си слагала ампулите на Редкен вече цял месец, а също и на това, че преди 2 седмици фризьорката ми къдри косата с преса, което малко ий разказа играта.

Още нещо за протокола - вече привършвам циментената серия на Керастаз (шампоан и маска) и вече ми пристигнаха ето тези продукти http://www.feelunique.com/p/Kerastase-Resistance-Bain-Age-Rechar … e-Recharge-Masque - само че със стандартния размер маска. Ще ги изпробвам и ще докладвам

Общи условия

Активация на акаунт