Февруарските бебета растат и през месеца на любовта те ще се родят!Февруари 2011

• 28 553
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Честито на рожденичката и на виделите цвета на гащите!

За сватбата - при нас беше класика - всичко си организирахме двамата, родителите бяха гости, срещнахме родата в ритуалната, подписи, ресторарт, ядене, пиене и купон. Доволна съм, а и мъжО е доволен, 60 човека, тесен кръг, традиционно, и не пресилено.

И аз мисля да купя малка пералня, до 3кг. пране за беболино. Обаче тук е 1200 фр. (1800 лв).  Rolling Eyes  Shocked Не се отказвам де, ще търся по-евтино в съседните държави.

Нещата за беболоно гледам да са 100% памук, ама не знам как ще се справя със завивките. В Европа са много по синтетиките.

# 211
  • Varna, Bulgaria
Здравейте и от мен!
Честит рожден ден на Растина!
Добре дошли на всички бъдещи нови февруарски мами!
Ние днес имахме празник, започваме училище и от утре Валентина е 1 смяна, ще се става раничко Simple Smile Тя не е много очарована  Rolling Eyes
Освен това ходихме на ЖК и доки каза, че бил почти сигурен, че бебето е момче, но още не ми слагайте сините гащи, докато не ми кажат със сигурност дали е мъж или жена. Другия път (на 15 Октомври) щяло да се види със сигурност. Иначе бебчо си лежеше по корем (като мама Simple Smile ) и само надигаше дупе  Laughing дори Валентина го видя и вика, ама то се мърда... Доктора каза, че до към 10 дена вече ще започна да го усещам. Главичката му е 4 см в диаметър и тежало около 200 грама - душичка малка  Heart Eyes
Каката не е очарована и от това, днес много й се насъбра, и на мен също, за това мисля след малко да залягам с книгата и до като се унеса в сън, ще чета.
Лека вечер от мен , че ме очакват натоварени в работата дни и писане на домашни след работа  ooooh!

# 212
Растина   bouquet Много красив и специален празник ти пожелавам! Всичко, което си пожелаеш докато духаш свещичките да ти се сбъдне!   party023 Tada

Стискам палци на всички мами в замислено положение, аз съм оптимист и въпреки трудностите сега, знам, че финала ще е зашеметяващо положителен за всички  Hug Не е лесно да станеш и бъдеш майка, ама никак даже, после с пълна сила си важи -- малки деца - малки проблеми, големи деца-големи проблеми, всеки етап има по нещо, затова трябва да мислим положително  Peace

за одеалцата - имам 2поларени размер 90х90, които замотвах под мишничките и в началото беше достатъчно, то вкъщи бече все 25 градуса, честно казано имам 2 комплекта олекотени завивки и не съм имала проблеми, и ние си спим с такива и не сме се сварявали, едното на 4иполини, а другото на бертоно, порт бебето на БЕБЕТО за навън, а за лятото от джъмбо си бях взела пелени пак 90х90 с рактинки - памучни, страхотна работа ми вършеха, имаме и едно по-голямо одеало, но до него не сме допирали много. Бебо се напикаваше главно след баня, на повивалника, та внимавах какво има наоколо, да не се полее и то, памперс почти не ми е пропускал (пилзвам памперс - за момченца е подходяя, защото топиващата част е по-отпред сложена, точно където пищкат момченцата). Когато стигна около средата на кг, които дават за номера памперс, взимах следващия номер  Peace, може би това ме е спасило от пропускане, другото е че на 3 4аса съм го сменяла. За повръщането - наистина доста си връщат и като се хранят 7-8 пъти на ден - може да си представите... Една-2 меки кърпи за вас, докато го оригвате не са излишни, че някой път става и фонтан, както и малки пелени или кърпички или лигавничета за забърсване също.
Шапки зпри излизане - задълже, за тях май не съм виждала да пишете, обикноввенно номерацията е според обиколката на главата и ръкавички - да не се дерат децата през 1 месец, когато не се режат ноктите.
Аз се отплеснах пак  Crazy извинявайте , ако ви досаждам, просто се сещам някои неща и искам да споделя. А половинката нищо не помни и се шегува, че ще му е като за 1 ви път  Grinning

ох, все забравям да напиша за 15ти септември - ЖИВОТЪТ Е УЧИЛИЩЕ ЗА ВСИЧКИ НАС - ЗАТОВА ЧЕСТИТ 1ВИ УЧЕБЕН ДЕН НА НАЙ-МАЛКИТЕ, НА ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ И НА ВСИЧКИ НАС   bouquet Hug

# 213
Ох, Кали, успокоявам се, като те чета, че и ти не усещаш бебо много отчетливо, нали и на теб ти е второ детенце. Като гледам другите мами с първо, а вече ритничета, че и всеки ден... Аз моето бебе го усещам доста рядко и то като пърхане и помръдване, много нежно. Сигурна съм, че е то, ама нито веднъж не ме е ритнало все още  Rolling Eyes.
Честит рожден ден на Растина!

А за порт-бебето се сетих, че в зимния кош на количката чувалчето ми беше тип порт-бебе и беше страхотно, но аз тази му функция за разнасяне напред-назад с дръжките никога не съм я ползвала. Такова зимно чувалче за количка за новородено с ръкави, каквото беше показала Лорин, не бих си купила. Предпочитам бебето да е добре увито цялото.

# 214
Беба благодаря, честно казано аз с удоволствие чета какво пишеш, добре, че остава още доста време до финала. Всичко ще науча  Praynig Аз имам  и шапки, но те са ми заедно с гащиризоните-2 и една с жилетката. Такива трябва да са нали или други? А за чорапите трябва ли да са с номер  ooooh! А онези най-малките, като терлички в бебешките магазини, обикновено наредени на някоя витринка, трябва ли да се купуват или са ключодържатели  Mr. Green Не това сериозно питам, хвана ме срам от продавачката, а тя и без това не беше особено любезна.
Преди малко се прибрах от разходка и кафе и искам да кажа, че съм като надуваема отпред и отзад, а отстрани съм, сланина след сланина  ooooh! Имам цици, подцицие и корем абе...

Лека вечер от нас, ние ще вечеряме кисело мляко  Hug

# 215
  • област Варна
Аз реших да си обезкосмявам триъгълника (след един месец застой) преди малко. Голямо чекнене беше, готова съм за Кама Сутра. Ама успях.
Забелязах, че окосмяването от краката се е прехвърлило върху корема  Embarassed И познайте какво намерих отдолу - започнала е да се появява линея негра.

# 216
sssvetla, отдавна мисля да ти го кажа, ама имате прекрасно детенце. Всеки път като гледам форума се залеждам   bouquet Аз също не го усещам често, дори се замислям дали всичко е наред. А ритничета поне аз така си мисля, като че някой с пръст ме натиска, получавам при много  свито положение.

Поздрави

# 217
Espinoza от сърце се смях, аз изобщо вече не виждам натам, добре че не ми ръстат косми бързо. А колкото до корема  Shocked и на мен се появиха некви космаци, дори онзи ден отскубнах. Поздрави за линията, трябва и аз да погледна, нали сме еднакви с теб по термин.

# 218

Забелязах, че окосмяването от краката се е прехвърлило върху корема  Embarassed

Тъкмо щях да пиша, че крака епилирани на 1 седмица са страшно гладки - косми почти няма. И аз забелязвм нещо по корема, ама по-скоро е мъх, отколкото косми. Иначе се бръсна под мишниците и триъгълника, засега без проблем.

Курсът свърши, ще си имам още един документ "Мениджмънт - Стратегий". Беболина вече мина един успешен курс.
За усещането - моята дама е деликатна, не рита, по-скоро побутва.

# 219
Обезкосмяването и на мене започна да ми става проблем, че коремчето ми е достойно. Имам мъх по корема /предните пъти не съм имала/, но не смея да го махам, надявам се като родя само да падне. Мислите ли, че може да се ползва депилатоар за интимните части, че иначе ще ми е по-трудно? Mr. Green

Тодорка, браво на тебе! Сега можеш да се отдадеш на заслужено мързеливо бременеене! Laughing

Мойта бебка днес нещо почива, до сега се  е обадила няколко пъти, предимно сутринта. Малко ме притеснява, но ще почака до началото на октомври.

# 220
това с косъмчетата по корема и аз го имам и първия път беше така, после си се оправи, може би нещо хормонално, не знам  Crazy
за триъгълника нещо хич не търпя на болка в последно време и върти самобръсначката  Whistling

за шапките, да са по-плътнички и да не стоят стегнато на главичката на бебето, това от сега малко трудно ще го прецениш, аз и до сега меря шапки и обувки със Стефан в магазина или се разбирам да ги сменя, ако не стават, защото има разлика в кройките и номерацията на различните фирми, но за 1во време тези от гащеризончетат мисля ще са ти достатъчни. А за чорапите имат някакви номера, но за най-малките май бяха 0-3месеца, пък и се разпъват, аз гледам ластика повече, ако е по-пухкаво бебето не е хубаво да имат стегнат ластик, да не му се отбелязва на крачето и да го притиска. А за тези като терлички, не са кл'чодържатели  Grinning (предполагам за тези пухкавите става въпрос), но аз такива не съм ползвала, те по-скоро са като буйки - да придават по завършен вид на облеклото, но не мисля, че са много удобни на самото бебе, аз съм превърженик на по свободните бебешки дрешки, да магат да растат и да се движат по-лесно  Peace За буйки имахме едни като маратонки и въобще тези тип обувки, а не тези пухкавите.

сетих се, че имам едни лекции от училище за бременни, на което беше ходила една съфорумка от другата отчетна, не са от всички лекции, но има доста неща, които биха били полезни като инфо и за бебето и за начина на отглеждане и за реакция при някои състояния и за медикаменти, които могат да се ползват - хомеопатични, ако на някоя от вас и представляват интерес може да ми пусне майл на лични и да ги пратя  Hug

# 221
Лорин, благодаря, много мило  Blush. Напълно съм съгласна с теб, ама то нали за всяка майка нейното гардже си е най-хубавото  Wink.
За шапките и чорапките беба е обяснила много добре, аз имах първия път предварително купени сигурно 5-6 шапки, може и повече да бяха  newsm78, а ползвах 2-3, че бяха най-удобни. Буйки сме имали всякакъв тип, спомням си, че любими ни бяха едни розови поларени като пантофки с ластик - ако ги намеря пак, ще си взема за второто, че старите ги захабихме от носене, а и не се знае цветът дали ще е подходящ.
С обезкосмяването предния път проблеми не съм имала, сама се справях успешно до последно, хич не си представям някой друг да я върши тая работа вместо мен, който и да е Crazy дано не ми се налага и този път. espinoza  Joy, ами зарадвай мъжО тая вечер, а косъмчетата - нямам такива наблюдения върху себе си, но предполагам и аз, че след бременността ще се махнат сами.
Лека нощ, мацки!

# 222
Добро утро! Беба на мен можеш да ги пратиш тия лекции, ще бъдат полезни със сигурност. и мейла ми е: k_moria@yahoo.com
Аз вече усещам подобно на ритничета, по скоро е като ударна вълна, най-вече вечер се проявява, утре ще отида на доктор, мина вече месец откак не съм го посещавала.
Лек ден ви желая!

# 223
Добро утроо Simple Smile))

сега като се върнах да прочета от вчера и като си видях поста с колко грешки е - лошо ми стана  Blush
пуснала съм лекциите, ако някоя мама не ги е получила да даде знак, да не е станала грешка   Peace

и аз да се вкл'ча веднъж със закуска, дано не сте я пробвали до сега Simple Smile))

бон аппетит Simple Smile))

# 224
  • София
сетих се да ви кажа нещо за подложките за преобуване на бебето...тъй като в началото се напишкват очти всеки път аз купувах от аптеката едни памучни еднократни подложки,които от долната страна са найлонови...идеална работа ми вършеха,хвърляш и готово, а не да переш само Peace

Общи условия

Активация на акаунт