"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 570
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Simple Smile Следя темата и се надявам на прекрасни разкази за успешни вагинални раждания след секцио в Майчин дом! Кои лекари ви подкрепиха, как протече самото раждане...
Ще съм благодарна на всякакви подробности!

# 631
  • Варна
И мен особенно много ме интересуват успешните вагинални раждания. Стискам палци на всички и успех!

# 632
Здравейте, момичета. Simple Smile

Искам да ви попитам стандартните изследвания при бременност урина, кръвна картина и т.н. при първи преглед ли се пускат или чак след като си платиш пакета за ЖК в 12-та седмица. /за Майчин дом питам конкретно/. И другото, което ме вълнува тия лабораторни изследвания могат ли да минат по здравна каса, здравно осигурена съм, и ако да, в такъв случай направление от личния лекар ли ще ми е необходимо?

Благодаря Ви.

# 633
  • Варна
Здравейте, момичета. Simple Smile

Искам да ви попитам стандартните изследвания при бременност урина, кръвна картина и т.н. при първи преглед ли се пускат или чак след като си платиш пакета за ЖК в 12-та седмица. /за Майчин дом питам конкретно/. И другото, което ме вълнува тия лабораторни изследвания могат ли да минат по здравна каса, здравно осигурена съм, и ако да, в такъв случай направление от личния лекар ли ще ми е необходимо?

Благодаря Ви.

Изследванията ти ги пускат при регистрация за ЖК и те си влизат в пакета, дори и да е по НЗОК, направленията за тях ги пуска АГ-то в МД. От ЛЛ ти трябва само направление за избор на АГ, после той/тя си движи направленията.

# 634
Моят лекар в Майчин дом не преглежда по ЗК. Това променя ли по някакъв начин нещата? В такъв случай трябва ли ми пак направление? И изобщо има ли разлика с останалите лекари, които работят със ЗК. Аз така или иначе съм решила да съм на пакета от 530 лв.

# 635
  • Варна
Изследванията пак са ти включени в пакета, за направленията (например за раждане / хоспитализация) вече не знам, моят е по НЗОК... Друг да каже Peace

# 636
Благодаря Trufel.
Виждам, че ти си на финала вече, докато аз.. още в самото начало. Желая ти леко раждане и здраво бебче. Ще се радвам после да споделиш и впечатления от раждането.

# 637
Mimci   щом лекарят ти не работи със ЗК, това значи, че не ти трябва направление за избор на АГ. Щом ще си плащаш пакета от 530лв.- в него са включени всички изледвания, които трябва да ти се правят през бременността, без да е необходимо за тях да се вземат направления- това си е платена консултация и няма нищо общо със ЗК. Накратко- ходиш си в Майчин Дом където те преглеждат и те ще ти пускат каквито изследвания е необходимо!
Когато дойде момента за раждането- тогава чак се взема направление за хоспитализация, защото раждането минава през ЗК независимо при кой лекар ще раждаш. Но това нещо ще ти го каже самата акушерка, която води ЖК, като му дойде времето  Peace

# 638
Веселушко, благодаря. Отговори ми на всичките ми питанки.  Simple Smile
Стиснете ми по едни палчета за събота. Първи преглед ще ми е за установяване на бременност. Още нищо не знам.. и си умирам от притеснение до тогава.

# 639
Стиснете ми по едни палчета за събота. Първи преглед ще ми е за установяване на бременност. Още нищо не знам.. и си умирам от притеснение до тогава.
Успех и не се притеснявай!Явно си при М.Яков-само той преглежда в събота.Ако е така,значи си в добри ръце Peace

# 640
  • Варна
Благодаря Trufel.
Виждам, че ти си на финала вече, докато аз.. още в самото начало. Желая ти леко раждане и здраво бебче. Ще се радвам после да споделиш и впечатления от раждането.

Благодаря ти! Ще споделя, живот и здраве, само хубави неща, надявам се!

А на теб желая чаканият резултат от прегледа и леко бременеене! Hug

# 641
  • гр.Добрич
Здравейте момичета. Попрочетох темичката, но повечето посещавате Майчин дом за следене на бременност и раждане. Някой да си е правил гинеколкогична операция там? Предстои ми миомектомия и вчера бях на консулт при Явор Корновски. Дали той беше много разсеян или качеството на обслужването е поспаднало? Първо нямаше лигнин и той се лута много докато донесе, после му трябваше нещо друго, което така и не намери и се отказа. Сега съм в чуденка кого и къде да избера за операцията.

# 642
Здравейте момичета. Попрочетох темичката, но повечето посещавате Майчин дом за следене на бременност и раждане. Някой да си е правил гинеколкогична операция там? Предстои ми миомектомия и вчера бях на консулт при Явор Корновски. Дали той беше много разсеян или качеството на обслужването е поспаднало? Първо нямаше лигнин и той се лута много докато донесе, после му трябваше нещо друго, което така и не намери и се отказа. Сега съм в чуденка кого и къде да избера за операцията.

През ноември ми правиха хистероскопия/отстраниха малък миомен възел/ в Майчин дом. Всичко мина като по вода. Докато чаках и на мен ми направи подобно впечатление като твоето, но се успокоявам, че може би има и такива дни. Случва се навсякъде. Операцийката мина по-добре от очакванията ми, без лоши последствия, само дето 3 дни не спах от притеснение преди това. Не си е струвало.

bubka:) - разконспирира ме.

# 643
  • гр.Добрич
Mimci, моята миома е голяма 8см. и вече имам болки. Ходих в Плевенската клиника, но реших да се консултирам с още някой лекар по-близичко. Спрях се на Корновски и като цяло ми допадна. Теб кой те оперира? Аз също се страхувам по-скоро за следоперативния период, че има 3 деца и пада голямо тичане след тях. Последното секцио ми беше кошмарно.

# 644

Д-р М.Яков
Вярно е, при мен беше по-скоро като манипулация, бях под пълна упойка, и не усетих нищо. Дори не съм имала и болки нито преди, нито по време на, нито след това. Което дори ме учуди, защото ме предупредиха за неразположение и болка следоперативно.
Стискам ти палци всичко да мине гладко и без усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт