"Майчин дом"- Варна тема 4

• 56 319
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
А по принцип раждането в Бг за осигурени лица не е ли безплатно?Защо тогава МД иска такива суми за раждане?? newsm78

Защото е частна болница, как защо.. Не е държавна.

# 181
Но има сключен договор със здравната каса.Като отидеш да раждаш носиш направление за хоспитализация.  Naughty

# 182
  • област Варна
Мама МиМи да ама явно от ЗК не им изплащат после сумите и като частна болница са си в пълното право да си коригират цените. Те могат да кажат и че от утре няма да си ползват договора със ЗК, щом не им изнася, и да оеднаквят цените за всички.

# 183
  • Varna
Здравейте, мами!
искам да попитам, т.к. ми предстои раждане в майчин дом - връзват ли ръцете при секцио със спинална упойка? и трябва ли да си носим лигнин или дават?
мерси!  bouquet

# 184
Ръцете са вързани с колани, за да не се изкушиш да мръднеш. Но освен това на едната ръка е сложена система, а на другата апарата за кръвно. Нищо не трябва да носиш, само нещата за теб, които са изброени по напред в темата  Peace

# 185
  • Varna
Ръцете са вързани с колани, за да не се изкушиш да мръднеш. Но освен това на едната ръка е сложена система, а на другата апарата за кръвно. Нищо не трябва да носиш, само нещата за теб, които са изброени по напред в темата  Peace
благодаря за отговора!
това с вързването отсега ми действа зле психически, но явно така трябва!  Rolling Eyes

# 186
По време на ЖК правят ли вагинален преглед и ако да кога?

# 187
  • област Варна
Ако имаш предвид преглед с ръка за състоянието на шийката, механичен му вика моята докторка - да прави се. На мен ми го правиха миналия път в 17 г.с.

# 188
Ами аз съм в 35 г.с.  newsm78 Май са ме пропуснали .....

# 189
  • област Варна
Ами може да зависи от ЖК-то, аз съм с пакета от 530 лв., който вече е 555 лв. мисля. А може да зависи и от докторката. Моята ми каза, че ми се полага един "механичен" преглед в пакета.

# 190
По време на ЖК правят ли вагинален преглед и ако да кога?
Аз съм в 39-та седмица вече и вчера ми правиха за пръв път този преглед за разкритие. Докторът искаше да провери какво е стоянието на шийката, за да прецени кога да очаквам раждане. Според мен, ако си била ок през бременността, няма нужда да ти бъркат постоянно (процедурата си е кофти наистина..)

# 191
  • Варна
И аз мисля че не е необходим този преглед в раните месеци, а и не е хубав поради това че може да предизвика спонтанен аборт, на мен ми го правиха два пъти през първата бременност, единия в средата на 9-я, а втория няколко часа преди да родя, през втората бременност ми направиха такъв преглед преди секциото да ме видят колко разкритие имам. Този тип преглед е супер неприятен и мен лично ме боля адски много.

# 192
На мен ми правиха такъв преглед 2 седмици преди да родя . След това като отидох вече да раждам пак, но то тогава вече си е друго  Peace

# 193
Прегледа се прави в 4 месец и си е задьлжителен а това,че някой не го правят е защото ги мьрзи NaughtyАко има някакво скьсяване на шийката или разкритие недай си боже,което може да се получи и без абсолютно никакви симптоми нали трябва да се направи серклаж(зашиване на шийката)Серклажьт се прави наи-кьсно в края на 4 месец и ето защо този преглед е наложителен и не може да доведе до никакьв аборт.Той не се прави така групо както тези,които ги правят преди раждането а сьвсем внимателно.На мен ми правиха и с двете бременности в 4 месец и не сьм имала никакьв проблем.

# 194
  • Варна
Не споря може и така да е не знам, но съм убедена в това че в първите седмици такъв преглед може да доведе до аборт.

Общи условия

Активация на акаунт