"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 630
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
nelsiana , уважавам болката ти, преживяли сме го. Ама хайде стига вече. Нека всеки си направи сам преценката, а не нещастието на някой да му се набива в главата. И не да отиде да ражда спокоен, а да е на тръни, което неминуемо става пречка. Нашето бебе почина в АГ. Роди се здраво, хубаво четири килограмово бебе(преди това бяха направени всички изследния, който трябва) и благодарение на педиатри и акушерки, нещата завиха в друга посока. Но не съм казала на някой не ходете там, просто знаех, че аз няма да го направя.

И ако не беше МД, щях да отида в Окръжна. А за там също има много негативни мнения.

Не искам да те обидя, съжалявам за това, което си преживяла и ти пожелавам скоро да се похвалиш, че чакаш друго съкровище.

Аз приключвам вече с тази тема, ще се включа след някоя друга година, ако е рекъл Господ  Hug

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 10:47 от Radina

# 511
Radina   bouquet

Д-р Хариева, за която споменава malka s4etka работи в Майчин дом и е страхотен педиатър, но мисля, че не се занимава с новородените бебета. В момента и трите си деца водя при нея.
Д-р Юдова е неонатолог и лично аз и трите пъти съм видяла само добри грижи от нейна страна.
Особено сега с третото дете, което имаше нужда от по-специално внимание. Идваше постоянно и подробно ми обясняваше какво и кога е направено на детето.

# 512
Нелсиана, какъв избор на екип тук, в Шумен? Кого да си избера? Ами те са едни и същи. Не държа на ВИП условия, а на адекватно отношение, не само да ме гледат в ръцете. Като си избера екип, ще получа абсолютно същото пренебрежение, само ще си дам парите + още толкова под масата. Знам, че е рисково пътуването при започнало раждане. Тук щяха да уморят здраво дете, разбираш ли. При теб нещата са други, разбира се, и става дума за престъпно нехайство, но ако дойдеш да раждаш тук, ще се откажеш да раждаш въобще.

# 513
Имате тогава два варианта:
1) искате от модератор да ми изтрие публикациите
2) прекръствате темата'' Само за доволни от Майчин дом Варна''

Е тогава не бих писала тук,то е ясно...

# 514
nelsiana, напротив, нека има и негативни мнения. Но при теб има и други виновни, не само педиатъра в МД.

Аз също съм писала напред, че тази възрастната докторка много ме изнерви. Но не и останах длъжна. Също споделих, че си правих амнио, защото имаше съмнение, че бебето ми може да е увредено.
А на моя позната, дори и прочутия Балев, не е видял проблема при детето й. За края всички се сещайте  Confused

Пожелавам на всички да направят най-добрия избор относно болница, лекар, педиатър. Леко раждане на тези на които им предстои  Hug

# 515
Малка Счетка,и аз съм от Разград и ходих да раждам в Майчин Дом Варна,както и ходих всеки месец на консултации там.ПРосто няма как.Тук АГ-то в Разград е под всякаква критика.Няма дори анестезиолог.На една позната й умориха бебето,защото нямаха с какво да й предизвикат раждането  Sad Абе случай всякакви.Отношението на лекарите и педиатрите е ужасно + това бебетата стоят отделно от майките и ги тъпчат с АМ........Аз никога не бих родила тук!
От МД съм изключително доволна.Втория път,живот и здраве,пак там бих отишла да раждам!

# 516
Вижте сега, така не може, постоянно си противоречите и никаква последователност.
Уж говорим всички за Майчин дом и педиатри, а винаги се пише за други болници, за други градове, за други лекари. Нека за всички други се пише в темите за тях, ако търся АГ-там ще чета и пиша, ако търся д-р Балев -пак,и т.н.
Нека се съсредоточим в темата Майчин дом Варна- доволни и недоволни, и всеки с аргументите си, а не като пише някой като мен нещо което не се харесва, да го отказвате да пише защото не ви се чете отрицателно мнение,еми и в това си противоречите като казвате'' стига вече''.

# 517
nelsiana , ти май не разбираш, какво искам да ти кажа  Rolling Eyes
Ти обвиняваш педиатъра в МД, а реално основния проблем е било недоглеждането на гинеколога ти. А другите болници ги писах за сравнение. Не мисли, че не сме си платили за "удоволствието" в АГ.  Имам много приятелки родили там. Но не им казвам, "недейте, знаете ли на нас какво ни се случи...".

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 12:15 от Radina

# 518
Не заблуждавай медецински некомпетентните, че е виновен гинеколога ми, защото на обикновен ехограф и фетална морфология порок на сърце не се вижда, както и не коментирам прегледите си 3 на брой в Майчин дом от лекаря извършил секциото, че не е видял проблема.Просто защото ми е обяснено вкл. и от кардиолозите в София, че не може да се види пренатално, освен ако не се направи ехокардиография на плода.
И все пак пренатално всичко е хипотеза, когато се роди детето вече се преглежда основно, т.е. пак сме в изходна позиция.

# 519
Моят съвет към тези които не са от Варна, е да си платят в съответния МБАЛ  в града и да ползват ВИП стая, това е по-доброто решение според мен! Наемете си лекар и акушерка, ако ще раждате нормално и не причинявайте неудобство на себе си, половинката и блзиките като пътувате до Майчин дом, защото е безпредметно.
Nelsiana,Написах поста си по повод този твой,не съм искала да измествам темата,просто изказвам мнение относно АГ-тата в по-малките градове,в частност в Разград!

# 520
nelsiana, едно си знаеш и това е. Не искам да споря с теб. Написах каквото исках да кажа. Не знам защо ти нападаш по този начин. В нашия случай, детето почина от лекараска грешка. Във вашия виновни няма, съдбата, Господ, не знам.... Confused Дано на никой не се случва, гаранция няма...Вече на истина приключих.....

# 521
nelsiana, едно си знаеш и това е. Не искам да споря с теб. Написах каквото исках да кажа. Не знам защо ти нападаш по този начин. В нашия случай, детето почина от лекараска грешка. Във вашия виновни няма, съдбата, Господ, не знам.... Confused Дано на никой не се случва, гаранция няма...Вече на истина приключих.....

Радина,напълно подкрепям  Peace

# 522
nelsiana ,и друг път сме дискутирали и не искам да се повтарям.Безброй подобни случаи има и в АГ-то.
Само един пример : не откриха мозъчен кръвоизлив на бебето на моя близка ,всъщност изобщо не му прегледаха главата ,при положение ,че детето е родено с форцебс и можеше да се очаква подобно усложнение !
Когато аз раждах ,моя позната ,която работеше в интензивното там ми каза ,че всяка с-ца има смъртен случай(на родилка ,дете...) !

Наистина не действа мн. добре подобно четиво на бременни ,които след дни ще родят .
Най-много да психясаме ,не да се откажем ,защото все някъде трябва да родим !

# 523
И приятелката ти доволна ли е от АГ?
Като си отговориш ще разбереш защо аз не съм от Майчин дом, а всички упорито ми се възмущават че трябва да съм.Има нещо сбъркано.

# 524
Естествено, че има защо да си недоволна. То остана и доволна да си ooooh! Аз просто написах, че тук и на толкова не мога да се надявам, та затова към Майчин дом се насочих. Важно е, че прочетох и твоята история - естествено, че всеки случай на немарливост трябва да се знае. Не знам защо се пише, че такива неща стават навсякъде - вярно е, но в 21 век не трябва да стават НИКЪДЕ. Още повече, че доколкото разбрах, при твоето бебе е можело да се установи след раждането с обикновена слушалка...

Общи условия

Активация на акаунт