Въпрос за кредитна карта (ОББ)

• 4 136
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
Знаете ли какво става, ако не си платя минималната вноска един месец? Ще ме глобят ли или ще ми се пише като "лош кредитен рейтинг"?

# 1
Прочети си в договора. Peace Зависи каква е картата, със сигурност ще имаш някакви лихви/такси. Само за един месец няма нещо страшно да стане..

# 2
  • София
Отиди в банката и говори на място за някаква отсрочка. Наказателната лихва ще си платиш, но поне да отбележат, че е временно, че имаш желание да плащаш навреме. С 2 думи - че си сериозен платец, просто в момента нещо се е случило. Може да споменеш забавяне на болничен или майчинство.

# 3
  • София
Мерси за идеите, момичета!

# 4
  • В страната на бурите
Ще ти блокират картата - поне при мен е така, че аз често забравям за картите- към ОББ са.  Пращат sms - Вашата карта е блокирана и тогава се сещам. А ако много се забавиш - ти звънят по телефона и това е - питат кога ще платиш и явно си записват.

# 5
Наказателната лихва е сериозна сума така че доста бих се замислил дали да закъснявам с плащането по кредитната карта...

# 6
  • София
Ще ти блокират картата - поне при мен е така, че аз често забравям за картите- към ОББ са.  Пращат sms - Вашата карта е блокирана и тогава се сещам. А ако много се забавиш - ти звънят по телефона и това е - питат кога ще платиш и явно си записват.

Ти просрочвала ли си с цял месец? Колко е наказателната лихва?

# 7
Аз съм просрочвала - не съм видяла съществена разлика в сумата. Е, при мен става дума за около 35 лв. вноска /всеки месец е различна/ и после ми натрупват със следващата вноска, така че не мога много да им хвана спатиите, но да кажем около лев. Не е като на Пощенска дето трупват 10 лв. на куп и после още и още - да ти се замае главата ...

# 8
Колко е наказателната лихва?

Пише го в договора ти за картата колко е наказателната лихва... Зависи от картата и от много неща... Определя се индивидуално за всяка банка и вид карта... Едно мога да ти гарантирам обаче - хич не е малка... ама хич...

# 9
  • София
Ще се обадя да питам.

# 10
аз пък всеки месец закъснявам или пропускам месец /от мързел основно/, не съм забелязала да има кой знае каква лихва
някакви минимални проценти са....за това и не се заемам да ги следя толкова, като се сетя ходя и внасям на куп за 2-3 месеца, зависи колко съм пропуснала Simple Smile

# 11
  • В страната на бурите
Ти просрочвала ли си с цял месец? Колко е наказателната лихва?

Да, като бяхме на морето - там, където бяхме нямаше ОББ и нямаше как да платя пък и не ми се занимаваше, та ми се насъбраха две вноски - тоест излезе и втората. Забавното беше, че като се върнах и отидох да платя ми казаха да си платя само просрочието. А аз им обяснявах, че трябва да им давам повече пари отколкото ми искат. Не знам каква е лихвата - не е нещо, което да се усети драстично в сумата - май наистина 1-2 лева, а моята месечна вноска е 130 лв.

# 12
  • София
Обадиха ми се днес, добре че ми дадохте идея да кажа, че ми бавят майчинството!

Значи, наказателната лихва е 5 процента, което не е малко при мен... А и казаха, че "се отразява на общото кредитно досие". Tired

Май ще се опитам да си платя. Laughing

Мерси на всички за помощта!!!

# 13
Разбира се, че е най-добре да се опиташ да платиш, но иначе не им се връзвай много на приказките. Щом станеш редовна ще те оправят и в кредитния регистър, ако не веднага, то до няколко месеца (не знам сега 3 ли са, 6 ли, ще си чиста като сълза). Тези 5% за какъв период от време са - ако са годишно, не са много. Мен така веднъж ме заплашваха със съд за 10 дни закъснение (и то в периода, в който чакаха по 6 месеца банките) #Crazy - какви ли не глупости ги дрънкат по телефона.

Пак казвам, да не ме разбере някой погрешно - най-добре е да си изряден платец към банките, но аз не бих си загубила съня за еднократно едномесечно забавяне или пък да оставя детето гладно и голо и босо.

# 14
 5 % са на годишна база. Ако плащаш нещо на равни месечни вноски е 10 лв наказателна такса

Общи условия

Активация на акаунт