Януарчета 2010 - тема 11

• 28 217
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, писах на лични Peace

# 346
n3ni, мерси за инфото.   bouquet

Май трява да скочим до там, но ще изчакам някой друг уйкенд, когато времето е лошо... Иначе се сетих, че пазя от баткото комплект грейка и гащеризон и даже ги изрових, но са за 2 годишно детенце и беба, както не е от едричките, направо се изгуби вътре  Heart Eyes.
Кокондрило са цифромания принципно, но са качествени и издръжливи дрешки. (Това запазеното от баткото е на същата марка  Peace). Ако и ти ги класираш в графа "ок" и Даниел ти върви по-едричък, моят вариант за "успокоение на съвеста"  Mr. Green е да купувам грейки и гащеризони (вкл. тези за ски)  в по-голям номер, така че детето да ги носи две поредни зими (първата леко подгънати  Mr. Green). Последният кокондриловски екип на баткото (последен, защото вече почти излезе от тяхната номерация, а и започна да има предпочитания към други марки  ooooh!) го наследи момченцето на една приятелка...

# 347
Здрасти от нас! Ей че хубаво време!
Венчелистче добре дошла! Hug Ако искаш напиши рожденната дата и размери на Стефан за да го добавят на първа страничка.
Ние днес за пръв път ядохме каша. Взех й на Про-био, овесена безмлечна. Дадох й няколко лъжички за да опита и мисля, че горе-долу я одобрява. Не маха за здрасти и чао, но като иска да я взема протяга ръчички. Играем си на туту-бау и къде е Тони. Навън се заглежда по кучета и гълъби. Като й кажа къде е бау-бау и се оглежда. Сега съм й постлала един чаршаф на пода за да не се тревожа, че ще падне от леглото. Още е далеч от пълзене, по скоро се избутва назад и се върти. Така се придвижва. Или се търкаля. Laughing В последно време като протегне ръце  иска да я сложа да стои права. Много й харесва.
За обувките-на каката най-често взимах на Капчица.
За приспиването заспива сучейки най-често. Или като я люшкам и й пея. Но това гледам да не е много често защото си представям като стане 10 кг и повече... И тя като Мина спи при нас. Каката я отучих чак на 2 години някъде. Rolling Eyes
Хубав ден от нас и бързо оздравяване на болните! Hug

# 348
Венчелистче, добре дошла и от мен.

Никикол, Литъл Рабит, я ме светнете къде точно се намира това магазинче за обувки в Кичука. Чувала съм и от други майки, че купуват обувки от там. Иначе и аз се чудя какви обувки да взема, в резултат на което си караме с едни от Джъмбо, които определено не са за прохождане, а колкото да пазят от студ и вятър. Вчера гледах буйки във Вис Виталис, - на Колев и Колев и на Беко, имаше такива с вълна отвътре, и без. Продавачката ми каза, че майките предпочитали тези на Беко, че били по-широки. Определено съм в чуденка дали да са такива буйки или някакви по - стабилни обувки за зимата  newsm78.

Моята беба днес ми е обявила гладна стачка. Сутринта не близна попарата, опитах и с плодово пюре, стиска устата и неще. На обяд едва едва изяде около 100 гр пюре. Сега следобяда я пробвах с малко настъргани плодове, но пак ми отказа. Вече взех да се притеснявам да не се разболява нещо. Досега винаги си е хапвала добре.  

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 16:26 от Куин

# 349
Моята беба днес ми е обявила гладна стачка. Сутринта не близна попарата, опитах и с плодово пюре, стиска устата и неще. На обяд едва едва изяде около 100 гр пюре. Сега следобяда я пробвах с малко настъргани плодове, но пак ми отказа. Вече взех да се притеснявам да не се разболява нещо. Досега винаги си е хапвала добре. 

И Вито е така. Дали пък не е от никненето на зъбки?

Ренкси
, как се играе на ту ту бау? 

# 350
Venchelistche, добре дошли със Стефан!
 Ние махаме с ръчичка за-Здравей,пълзим,осава самичка на пода на една Албена за 10(едно плетиво тъкано),бяга с паяка и вече ходи в гърнето като я сложа(след сън и после като реша)-харесва и GrinningОтивам по задачи.

# 351
Куин, Сънрайз, Камен ми отказва твърда храна точно при зъбна криза - тази седмица бяхме така и както нямах и за 3 кърмения достатъчно, да видиш сега как ми е изстимулирал производство  Laughing
Обаче още нямаме нов зъб, да видим...
Н3ни, правилно си разчела снимката на сайта на ри ри ра - още като беше на 4 месеца Камен го водих  Mr. Green На него много му хареса, та си мисля що ли не взема да се присъединя някой ден към младостката групичка, така и така и аз съм в Младост  Thinking
Другата седмица пък ще го водя на йога за бебета, да видим дали ще е прекалено изчанчено за мен, че аз малко не си падам по превземки, омммммм и т.н. глупости  Laughing Обаче пък йогата за бременни ми беше перфектна за болките в гърба, та каквито и да са фрикове там, упражненията им са изключително добри...
Аз явно по един път го водя Камен навсякъде, ама съм и аз една  ooooh! Сега се сетих, че го водих и на урок по плуване за бебета  Joy
Ако с целия си ентусиазъм притежавах и малко постоянство и упоритост в този живот, цена нямаше да имам  Laughing

Понеже гледам още е актуална темата за това какво са научили децата - ами с абсолютна сигурност мога да твърдя, че Камен проговори - не говоря за бебешкото редене на срички, което прави отдавна, а за съзнателно казване на Мама  - ясно, изразително, в точния момент. Много често казва и Баба и Тата, обаче още не смея да твърдя, че е осъзнато, трябва да го наблюдавам известно време, че да не си приказвам наизуст Simple Smile

# 352
  • София
Renxy много ще съм благодарна:) Стефан се роди на 17.01 3100гр., 50см. , и е голяма стрела...лази като хлебарка Laughing

# 353
Здравейте Simple Smile

Венчелистче добре дошла и да ти е жив и здрав Стефан (ама да не споменаваме хлебарки, че съм много чувствителна на тази тема напоследък  Laughing )
Ето, че дойде време и за зимния гардероб на мъниците Simple Smile
Като бях при наште точно търсих гащеризон и яке, че там има доста евтини дрешки като цяло. Харесах един страхотен комплект за момиченце на българска фирма (Вега-м или нещо такова) за 42лв (и двете)  Shocked При все, че тук в София зимно яке за под 60лв не съм видяла още. Но нещо не й пасна на девойката - 86ти номер беше, но гащеризона й беше точно, даже леко тесничък, а якето - огромно. Та не купихме нищо, само едно яке пак на същата фирма, но по-есенно. Тук още не сме ходили по магазините, но ми се струва, че с гащеризон ще е доста удобно зимата  Rolling Eyes
А обувки горе-долу кой номер купувате? Аз бях писала, че по погрешка взех 4 чифта от Mothercare, като ботушките са 19ти номер и силно се надявам да може да ги носи. Иначе досега всичките ни опити да й обуем нещо са неуспешни  Confused Дори чорапите си събува постоянно, терлици, пантофки разни не търпи (ако мога да й ги обуя изобщо). Някак си й е много странно крачето, трябва да говоря с педи на тази тема, много изпънати й стоят ходилата. Казаха ми да й ги масажирам, но засега не помага Sad
Танчелина не си само ти така, май на всеки му избиват балансите понякога  Hug Особено като вали и не мога да мръдна никъде, обикновено тогава и детето полудява, направо ми иде да откача, чак аз не мога да се понасям толкова нервна. И естествено си го изкарвам на мъжа ми, защото само той ми е наоколо  Mr. Green И той милия от миналата седмица е на лекции вече и на работа, пак не му виждам очите по цял ден, но няма как, още поне 3 години ще е така. Аз се бъзикам, че тъкмо той ще завърши и Кристина ще тръгне на училище  Laughing
Хайде лека, че пак окъснях (но пък за пръв път тази година гледахме филм с половинката  Heart Eyes )

# 354
Стискайте палци, мами.Най-накрая днес започвам детската-изнасяне на нашите легла, боядисване и т.н.Тук вали и времето никак не е за ремонти, но какво да се прави чак сега дойде бояджията и ще правим размествания.Дано да свършим като го почнем.Аз на малкият гащеризончето му го купих цяло за 23лв.Ще му купя по-нататък още едно за смяна.Иначе ние сме с височки обувчици номер 19.20 ни беше голяма и въпреки че смятам че ще трябва да взимаме по-големи след 2 месеца не посмях да му ги взема.Нали казват че трябва да са им по мярка.Приятен ден желая въпреки лошото време WinkА гащеризона е на българска фирма ватирано отвътре. Peace

# 355
Viroglavka благодаря ти за подкрепата за кокодрило. Надявам се да го носи поне другата зима, че сега му е мноого голямо. Но може ако го извеждам да спи навън да го набутам вътре. Ще видим, времето ще покаже.

Куин, sunrise Даниел не ядеше близо седмица. От вчера започна по малко да хапва. Не съм забелязала той да е болен, но ние с баща му се тръшнахме. Първо аз, а после и таткото. Честно казано мисля, че заради това Дани спря да яде. Усещал е и той по някакъв начин болестта. Ама не се разболя и ето вече прояде.

Една от нас - много ме ентусиазираш с мероприятията, които организираш на Камен. Аз вече с ходенето на работа имам по-малко време. Два дена на работа и останалите гледам да пооправя къщата и хич не ми стига времето.

# 356
Куин, ако се сещаш къде е бензиностанцията преди Марса, точно на това кръстовище тръгваш в противоположна на Марса посока и ще видиш магазинчето между 2 блока, имена на улици не знам.

# 357
  • София
Една от нас Къде ще го водиш на йога?? и аз бих отишла.
Ако наистина искаш ние с еола ще ходим този четвъртък на бебешка музика.....ако сте свободни ще е хубаво да се съберем повече мами:)

# 358
  • София
Една от нас Къде ще го водиш на йога?? и аз бих отишла.
Ако наистина искаш ние с еола ще ходим този четвъртък на бебешка музика.....ако сте свободни ще е хубаво да се съберем повече мами:)
И аз искам, ама Стела ми е болна Cry . За пръв път. До сега само по малко хрема е имала. Сега е на антибиотик. Много ме е яд, че се разболяват все в почивни дни. Нейната лекарка е извън София и ходихме в дежурната поликлиника. Там естествено и изписаха антибиотик и аз го започнах, защото ме е шубе Sad . Ако беше нейната лекарка тук и имам с кого да се консултирам постоянно, можеше и да не се наложи да го пие. Както и да е минало, заминало.... .

Ако с целия си ентусиазъм притежавах и малко постоянство и упоритост в този живот, цена нямаше да имам  Laughing

Все едно аз съм го писала Simple Smile

# 359
  • София
Кати другият път ще те чакаме!:) Дано оздравеете по-бързо!

Общи условия

Активация на акаунт