Януарчета 2010 - тема 11

• 28 144
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Мамо Це, мъжа ми може да взима социална стипендия от университета като баща на дете до 6год., та от там искат и моите доходи, тъй като имаме сключен брак. Ще се поразтърся из сайта на НОИ за телефон, на който да питам, че хич не ми се разкарва в тоя студ.

# 421
Мамо Це, мъжа ми може да взима социална стипендия от университета като баща на дете до 6год., та от там искат и моите доходи, тъй като имаме сключен брак. Ще се поразтърся из сайта на НОИ за телефон, на който да питам, че хич не ми се разкарва в тоя студ.

Мммм...в такъв случай може и да ти трябва служебна бележка от работата, в уверение на това,че от еди кой си дата си излязла по майчинство....Сетих се,че точно такава бележка прилагах към документите за детски, но без да посочвам суми. И да...може от НОИ да ти издадат, поне така си мисля......

# 422
Да се включа докато мога...
Дребния отдавна е с боди с дълъг ръкав. Доскоро беше само по боди и ританки вкъщи, но вече е студено и е пак така, но с панталонки и блузка отгоре. Спи по пижамка.
Той много лази и съм барикадирала половината стая със столове, че да не стига до нещата на котарака поне, ама това детенце се провира между краката на столовете Grinning. Изправя се в кошарката. "Тича"(къде лази, къде само се тръшка с ръцете и краката) по леглото като кажеш "Я да го хвана това момченце!". Хваща котарака с две ръце и се опитва да го олигави, добре че бързо реагирам. Всички кабели се изследват, булсат-приемника е особено интересен - опитва се да измъкне картата...
Яде попарка с голям кеф. Харесва да гризка корички хляб. Ааааа, да - имаме си първи две зъбчета:)
Къпя го почти всеки ден. Пропускам когато заспи преди да се е стигнало до къпане. Косата - през ден някъде.
Друго не се сещам...

# 423
  • Mediterraneo

Аз вземам стипендия за майки с деца до 6 години, но не са ми искали абсолютно никакви доходи  Thinking Явно зависи от университета.

# 424
Аз вземам стипендия за майки с деца до 6 години, но не са ми искали абсолютно никакви доходи  Thinking Явно зависи от университета.

Ще ти искат после бележка за детските от ВУЗ-а дали си взимала стипендия. Братовчедка ми сега подава документите за детски и искаха такава бележка и аз трябва да си взимам, ноември ще подавам, тогава ще вляза пак в системата, че сега надвишаваме дохода.

Днес ми преведоха майчинството и се оказа, че е по-малко от предните месеци.
- Така е, простотията е пълна, като работиш си взимаш цялата заплата, редно е и отпускът да е платен изцяло, както внасяме осигуровки и за почивните дни, но в тая смотана държава винаги гледат да прецакат най-нуждаещите се! А моето майчинство е преведено, но ми ги няма парите още в сметката и на братовчедка ми също. Интересно дали банките ги задържат или пак си въртят далавери с парите на майките! Има ли други, на който на сайта на НОИ да пише, че имат превод, а парите да не са в картите?

Мамо Це и на Светозар любимите играчки са точно дистанционното, клавиатурата и пр. Вече няколко пъти успява да измъкне клавиши от клавиатурата с малките си пръстчета, а дистанционното редовно го тряска в пода, за да излетят батериите.  Crazy Помня, че тоя номер с дистанционното го правеше и батко му като бебе, та всички дистанционни вкъщи са с откъснати капаци.

# 425
  • Mediterraneo
Аз вземам стипендия за майки с деца до 6 години, но не са ми искали абсолютно никакви доходи  Thinking Явно зависи от университета.

Ще ти искат после бележка за детските от ВУЗ-а дали си взимала стипендия. Братовчедка ми сега подава документите за детски и искаха такава бележка и аз трябва да си взимам, ноември ще подавам, тогава ще вляза пак в системата, че сега надвишаваме дохода.

Е, това е ясно  Peace

# 426
И моето майчинство е по-малко с близо с 52 лв. и го забавиха чак днес го пуснаха иначе трябваше още на 1.10 да го получа,но от следобеда са ми в сметката-получавам съобщение на джиесема.

# 427
Виола, НОИ превеждат майчинските първия вторник или четвъртък от месеца. Няма как да го преведат на първи, когато е петък  Peace.

Рабитче, може парите да са ти в сметката, но да не ги виждаш в картата, ако ги търсиш от  устройство, не към твоята банка. Много им е мудна системата Confused.

# 428
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет, мамета и бебчета..

Честити месечинки на порасналите...

М да - и моето майчинство е по-малко, но аз отдавна знам, че се плаща на ден и го очаквах. И отдавна преживях беса от тази простотия. Защо аджеба на ден  newsm78
Иначе са ми дошли парите - и аз имам СМС-че...

Мамо Це, много точно си описала любимите играчки на Марина  Crazy.... А за НЕ-то...  Stop Ами като и кажа не и отправям сякаш лично предизвикателство. Това, което не и давам става най-специалната цел... Например кабела на Интернета, който вече прекъсва, защото тя нон-стоп го дърпа...

Вече нон-стоп е права и обикаля, хваната за канапето, кошарата и т.н. А от днес, когато е извън кошарата се изправя по канапето и се набира на кошарат, та чак отлепва крака от пода  newsm78 Thinking

За рожденния ден и аз го мисля... Май ще направим почерпка само за баби и лели (и прилежащите им мъже  Mr. Green), а през деня ще поканим бебетата с които излизаме всеки ден - само 3-чки...

Иначе и ние ще кръстим Марина сега на 16-ти - в Пловдив, в църквата Св.Марина.... Рабитче, добре дошли сте  Flutter

Бременността ми липсва и не ми липсва... Т.е. имам прекрасни спомени от този период. Не съм имала никакви проблеми, не ми тежеше, работех до последно и ходех пеш по 10 км на ден. А като останах в къщи омесих света  Mr. Green   chef. Но пък и сега ми е хубаво с Пухла... Та по-скоро искам просто пак да съм бременна, ама ми е рано още - ще чакам  Naughty

Прогнозата за ужасна зима не ми харесва, затова ще я игнорирам  Crossing Arms hahaha

# 429
Добро утро мами.Да се включа и аз за майчинството.Вчера го получих и моето е с 30лв.по-малко.А и банката ми е удържала пък от детските 25 лв., сигурно за годишната поддръжка и така съм с 55лв. назад.Но въпреки това вчера обиколихме с децата и им купих килимче за стаята, че и бях обещала на каката. PeaceЗа къпането и ние се къпем всяка вечер, въпреки че сега като се захлади ще разредим.За рожденият ден не мисля да събирам хора, някяк си от времето на каката съм се напразнувала.Тогава все празнувахме всички поводи с много хора.Само семейството ще се съберем и така.Ох и аз за тази кръщенка се каня от лятото и все нещо изниква, пък сега ми се струва че вече е хладно и си мисля да го оставя за догодина.
Едно въпросче на мамите с ходещите бебчета.В къщи с какво ходят, че аз за навън му купих обувки, но вътре ми ходи с онези чорапета с гумата отдолу.Та се чудя дали да не му взема някакви буики за в къщи.?

# 430
  • Чехия
Привет мамчета, пристигна есента и вече повечко време се задържаме вътре. Дребното седи на земята и си трополи с едни кубченца от дърво, Верето вече е сред другарчетата в градината. Аз посръбвам кафенце и се опитвам да ви прочета. За днеска обмислям да почна есенна декорация у дома... и сърфирах из нета та... попаднах на много хубави идеи за венци и не само...

Ето това примерно... http://www.momentofpeace.net/2007/how_to_make_rose

nikikol82, босичка е с чорапки АBS или меки терлички върху чопапогащниче.

Няма да се включвам с дискусията ни в клин ни в ръкав точно сега...

Само ще кажа едно тихичко браво на Виола, че малко или много процедира в бебешката хигиена. Дари през деня и през нощта е по обикновени гащички. Буди се всеки път като има нещо, и за ядене и за пишкане... през деня също вече почти няма пропуски, има дни в който въобще няма проблеми, и ми се събира пране за един път в седмицата повече от изцапани дрешки на Верето отколкото от дребното.

Тарти, аватара ти е много вдъхновяващ.   chef

Лек ден  Hug

# 431
nikikol82, аз на Светозар ще взимам буйки, но по-нататък, той се изправя, но не ходи още, а и имам едни обувчици от батко му, които сме ги обували само за навън - да му топлят, но сложа ли му ги, почва да рита, докато не ги махне  Crazy и сега навън му слагам терлички, а вкъщи е по чорапки.

Tatitt, стига да не вали непременно ще дойдем!

Само моите деца ли не са  кръщавани?  newsm78 Валентин така и не се наканих да го кръстим, майка ми все ми опява. Ние със сестра ми не сме кръщавани. Мен като ученичка ме кръстиха, една съученичка ми стана кръстница, баба й тогава се беше заела с процедурата. Двете бяха много вярващи, но починаха. Аз пък изобщо не съм набожна, нито вярваща. А и това, което много ме дразни е, че поповете в православната църква са се превърнали в абсолютни търговци, всичко се измерва с пари, затова ме е яд на тях и съм се отказала от кръщенки! Миналата година сдружението, в което работя, преведе 10 000 лева дарение на социалната трапезария към Митрополията. Докато преведа парите поповете всеки ден близо седмица звъняха по 10 пъти на ден по телефона да питат кога ще превеждаме парите! Като направих превода, почнах аз да им звъня, за да подпише дядо Николай договора за дарение... и познайте, повече никой не си вдигна телефона! Така минаха 2 седмици, тия попове сякаш в дън земя потънаха! А за парите трябва договор за дарение, за да се знае за какво се харчат! Общоизвестен факт е, че дядо Николай носи ролекс и се вози с мерцедес и не само той! От декември излязох в болнични и не знам дали в крайна сметка подписаха договора, оставих го на шефа, някой ден като ходя до работата ще проверя в папката с договорите. Затова съм толкова отвратена към "духовенството". Затова не смятам да им пълня гушите с пари за кръщене, в католическата църква доколкото знам е безплатно, имам 2 приятелки католички. Би трябвало да се замислим над това - колко струва вярата!

# 432
little rabit напълно съм съгласна за българските попове! В църквата вярвам като храм, като институция и служители са просто отвратителни, изгубили са ме завинаги. Срещала съм се и с вярващи служители, ама са като капка в морето на цялата им търгащина и пошлост.
Иначе кръщене ще направим, ще си платим(на пролет) Rolling Eyes, просто съм го замислила като хубав празник за семейството и близки.
За рождения ден и аз съм в чуденка - така или иначе вкъщи няма как да се съберем, дори и само най-близките, та ще трябва да е някъде в заведение.
Ивалекс - страхотна е идеята за есенна украса! Убедена съм, че ще стане страхотна и ще чакаме снимки Hug
Никол - аз мисля да я караме с плетени тарлъци, но и тези чорапки с гуменото ми допадат.

Това време ме дразни много Crazy Искам поне да не вали и духа, че да излезем.

# 433
Бременността ми липсва и не ми липсва... Т.е. имам прекрасни спомени от този период. Не съм имала никакви проблеми, не ми тежеше, работех до последно и ходех пеш -и аз като Татит ще кажа същото.
За рож.ден-ще го празнуваме в заведение-ние,от двете страни бабите и дядовците,братята ни с половинките,кръстниците и някои приятели-абе уж малко хора ама се събират(то само с роднините сме 14бр.).Сега откриха един ресторант с детски кът(зеа племенника и една кака на 7г.-та мисля там да е.
  А кръщенето само ниеу и кръстниците на лято.
 Нещо малката прави опити пак да се разболее,но аз взех мерки пък да видим.Татко иж му минава вече.

# 434
Мамо Це, за рождения ден и аз на скоро се замислих. Мисля през деня да събера няколко дечица на неговата възраст, с които се разхождаме, а вечерта мама и тати ще си поканят приятели, да отпразнуваме както се полага  Mr. Green.
За подаръците мисля да са 2  Mr. Green , нищо че той е на първи, все пак нова година и рд са два отделни празника и няма да си оставям детето без подарък за единия  NaughtyGrinning
На мен ми липсва бременността, коремчето, вълненията, но ще поизчакам още малко за следващата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт