Януарчета 2010 - тема 11

• 28 144
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Да, вероятно е така  Hug
Идеята ми е, че прекаленото пазене на детето също не е в негов плюс. Още повече според мен децата ни вече не са съвсем малки, за да ги пазим толкова Peace

# 676
Здравейте от мен и от Криси,който вчера навърши 9 месеца.От няколко дни започна да лази на мама слънчицето и да се изправя,но упорито отказва да прави каквото  и да е друго от сорта на чао-чао,да посочва и т.н.Но пък си играе много хубаво с играчките си.Изсипва си ги на пода и започва една игра...Да во попитам,че изпуснах какво му има на Вигантола,че аз имам само него,а не съм в България и не мога да си купя заместител.мерси  bouquet

# 677
вилица изтеглиха доста партиди заради проблеми с дозатора Peace / много ти е як ника  Mr. Green/

Сетих се да ви попитам, има ли други деца които не са казали и една думичка досега  newsm78 Иван само ръмжи и вика, но не иска нищо друго да каже ooooh!

# 678
Arven,благодаря за инфото.Моето чаве казва ба-ба,ма-ма ,та-та,да-да,но не са по предназначение.Ако го караш да прави нещо само се хили

# 679
Идеята ми е, че прекаленото пазене на детето също не е в негов плюс. Още повече според мен децата ни вече не са съвсем малки, за да ги пазим толкова Peace

Вече всичко е толкова замърсено, въздух, вода, че ни е бедна фантазията да си представим какво може да последва от всичко това!!!!!! Та и аз смятам вече,че децата ни стават лека-полека големи и няма нужда от прекалено пазене......Нали знаете - и прекаления светец не е Богу драг.....Та така.....

Храненето е начин на мислене и начин на живот,от началото до края...
А изключения ще има винаги,още повече,че алергиите биват по наследство и придобити,аз говорих за вторите.

Абсолютно....Смятам,че с течение на времето придобитите ще намаляват, тъй като самия ген по една или друга причина ще е замърсен и все повече и повече ще стават болустите предавани по наследство. Това е мое мнение, не атгажирам никой с него. Искаме или не - всичко е замърсено. Дори не знаем какви семена посаждаме вече....Дали не са ГМО......

Но...нека погледнем по-оптимистично на живота.....Има 2 нови мами - добре дошли и от мен! Следват събота и неделя, което знаете за мен какво означава - ще имам един ден за почивка и релакс....Миналата събота си изкарахме много хубаво, видях се с приятелка, която не бях виждала цяла вечност. Тя не е омъжена, няма деца и ми е приятно да бъбря с нея, защото не приказвам за бебета.......Т.е. приказваме, но много малко, колкото да я осведомя докъде е стигнал с материала Сами.........

Дано времето се задържи добро, да не вали поне, децата да слушат, болните да се оправят бързо - ох....Ванче...суметролина дано помогне на децата и да не се налага скоро да прибягвате пак до пустия АБ....На мен са ми казвали,че суметролина е пред АБ лекарство, колко е вярно - не знам! Здравите да не се разболявате, да държите фронта........

bouquet

# 680
Здравейте, мами и бебета  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Барби, мерси за Мики маус, слушаме го пореден път  Heart Eyes, а клипчето на Вито е пленяващо, като впери поглед в него и прахосчмукачката дори не чува  Heart Eyes, а от нея реве кански  Crazy
Ванче, бързо да оздравяват дечковците, а Суметролима не е антибиотик, а химиотерапевт или нещо подобно, дано помогне  Peace Peace
За храненето и аз се чудя много, Ели много сте прави с Илиндичка, просто е начин на мислене, но наистина попадайки в детските градини например и после в училище, просто всичко се променя, но мисля си, че пък ако вкъщи надделяваме с що годе по- разумни и полезни хранителни навици, нещата биха стояли по по друг начин  Peace
Добре дошли на новите мами и техните слънчица  Hug
Илиндичка, моите адмирации за мъжа ти, страхотна е питката  newsm10 smile3501
Ели, не се притеснявай за Иван, Вики също не бъбри кой знае колко, казва мама, тата, бръм, папа, и Иван ще започне  и то отведнъж, явно сега събира информация  Grinning
Хайде хубав ден от нас  Heart Eyes

# 681
  • София
Здравейте мами,

За захранването и вредните храни - пак мога само да цитирам мнението на педиатърката ни (хомеопатката:)) - Децата до 1 годинка имат доста по-ограничена възможност да понасят натрупване на вредни елементи.
Затова в началото е важно да се пазят повече... за по-нататък е ясно Simple Smile До колкото може обаче е добре човек да следи какво яде и какво дава на детето си. За съжаление - това са фактите! Това, как сме принудени да живеем е друго и не е нещо с което трябва да се примиряваме. Детето не свиква с вредните неща - те се натрупват и причиняват заболявания... колкото по-голямо става - толкова повече може да понася. Само това е... за съжаление.

# 682
Благодаря на всички за посрещането! Flowers Bouquet Flowers Bouquet
Little rabit от Кършака съм-точно до хотел Санкт Петербург!
Мойто ангелче днес навършва 9 месеца-да ми е живо и здраво и все така палаво.!!!Като говоря за палаво да ви кажа днес каква беля сътвори-докато аз готвих баща му го гледаше(спейки на дивана в хола) и малкия пакостник се изправил на масата,докопал кутията с цигари на татко си,извадил една цигара и я надъфкал доволно-слушам аз писъци,влизам в хола гледам тати го държи и ми вика че нещо хрипал(той не е разбрал още за "закуската" на Криско) и на мен ми настръхна косата,че няма и преди месец така с хрипове ни започна фарингита и 5 дни беше на антибиотик ooooh!Гледам аз по брадата на бебчо има нещо и го питам моя кво е яло детето-той"нищо не е ял"!Питам каде и стоял-той"под масата".И тогава открих доволно олигавената и накъсана цигарка-такъв скандал спретнах на тати,че днес 5 пъти ми званни да пита как е детето.
Иначе бяхме на ДК-9.420(+720 гр.),73см.(+3).Педито ми се кара че много качвал,ама кво да направя като е ящен и много му харесват манджите на мама newsm64-досега нищо не е отказал и винаги реве като свърши папането.И зъби си имаме-2 отдолу и сега гледам че и отгоре се белват двата.
"На мен са ми казвали,че суметролина е пред АБ лекарство, колко е вярно - не знам!"-и аз така съм чувала.
Отивам да простирам бебешка пералня,докато зверчето спи-приятен леко дъждовен ден на всички!!!!

# 683
  • Mediterraneo
Обичанка, Суметролим НЕ е антибиотик!

# 684
Обичанка, Суметролим НЕ е антибиотик!

Къде се губиш, жено????? Никаква те няма......Я дай малък отчет.....

# 685
  • Mediterraneo
На въртележката съм, Цоци  #Crazy Голямата беше болна, сега е бебето. Отделно и на работа ходя и съвсем  ooooh! Много теми са зачекнати, ама хич не ми се пише. Много ми се насъбра напоследък от битовизми, гърми ми главата и така. Мерси, че ме мислиш  Hug

# 686
Антибиотици са само тези антибактериални лекарства, които се синтезират от гъбички или други бактерии Peace Има и полусинтетични АБ. Ако са изцяло синтетични, по-правилно е да се казват химиотерапевтици. И в този смисъл, Суметролим не е АБ, тъй като е синтетичен, но е с антибактериална активност. Това е аналог на българския бисептол.
Иначе, най-лаишки казано, да, суметролим пред АБ, тъй като е малко по-слаб, но при леки инфекции и при деца често е първи избор. Така че, Обичанка, щом го е изписал лекар, давай. И да се оправя Диманка. Hug

При нас времето е гадно. Сутринта хранех надежди за следобедна разходка, но май са напразни. Дано поне Дилянка сега поспи повече, че вчера спа едва 1/2 час.

Толкова, изпих си кафето,сега да свърша нещо в къщи докато не е ревнала глезанка.

При нас даването на боц, здрасти обикновено се последва от някаква беля, примерно бърз опит да ми свали очилата. Чао не дава, може би просто не обича сбогуванията. Прави ми впечатление, че с различните играчки се заиграва по различен начин. Твърдите просто ги удря или гризе, меките Мечовци, вкл. и един пълен пакет 100бр тампони за грим, си ги гушка, книжките ги разлиства, обърнати на обратно.

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 14:29 от aniTakova

# 687
Привет и от нас!
Добре дошли на Татоки и Вилица!
Мамо Це, аз цикъл имах веднъж на 22.07 и то много слаб, по-скоро зацапване и от тогава нищо, а не съм бременна със сигурност. И мен много ме болят яйчниците и нищо. Май ще трябва да посетя вече гинеколог, аз и на цитонамазка не съм ходила след раждането, но хич не ми се ходи.
Никикол, аз имам Стефани на една снимка няма и четири месеца как си държи шишето, голям мерак имаше тогава, играчките не можеше и не искаше да хваща, а шишето да, но мен естествено ме беше страх да я оставям. А сега въобще не иска, добре й е да я гушна и да я храня.
Обичанка, дано се оправят бързо бебчетата и не стигате до АБ.
Направо ми е болна тема това захранване, както си вървеше добре и всичко си хапваше с апетит и от веднъж спря и иска само мляко и така вече месец. Мислех, че са зъби, те 2 избиха и сега не са надути венците. Само като види лъжичката и стиска уста и върти глава, че не иска, ако успея да я излъжа за първата лъжичка, понякога й харесва и хапва, но никога в големи количества и после задължително млякото. Имало е дни, когато твърдата храна й е била 2-3 лъжички за целия ден. Нито съм я насилвала някога с храна, за да се отврати, нито нищо, пробвам да хапва с нас, пробвам да я храня гушната, дори и права съм я хранила, готвя по няколко неща, та поне едно да иска. Също, когато я болят венците, покрай зъбките, гледам, че даже предпочита купени пюрета, че са по-гладки, а преди не ги искаше, но проблемът е че много малко й харесват. Май наистина ще се принудя да ползвам детска кухня, поне е някакво разнообразие, може пък да й хареса. Ако имах достатъчно кърма, нямаше да се притеснявам толкова, но е малко, на всяко хранене дохранвам и тя започна много силно да ми стиска гърдите и ги беше разранила, като привърши млякото, че се дразни и хич не ми е комфортно, даже мислех да отбивам, но се отказах, едно че детето явно си има нужда предимно от мляко и поне малко, но да е от мен, второ това е един начин за приспиване през деня, а много трудно спи от както ограничихме разходките.
Браво на бебчетата за постиженията, Стефани не иска да маха за чао, научи се на боц, но го прави без желание и когато тя си реши, казва сама аде-като иска да излизаме, казва мам-мам и това е определено като ме вика, разни други срички, но не влага смисъл в тях, бърбори на куклите, чете книжки по бебешки, иска постоянно да си стои на краченцата и това е. Не може да се лази, но се премята и търкаля и не смея да я оставям сама, ако не е в кошарата. Имаме малкък напредък, позаиграва се малко сама с играчките, особено ако съм наблизо.
Времето се поизясни, ще я храня и ще ходя да й търсим обущенца и някакви топлинчици за из къщи.
Хубав и недъждовен ден от нас.

# 688
Здравейте!Стефа беше с възпалено гърло цяла седмица и пробвахме черни капки, панадол, витамин С, накрая педиатърката й изписа това, което сте писали-Суметролим, пи го 3 дни и вече е излекувана.И на мен лекарката ми каза, че не е АБ, трябваше да ни го предпише по-рано, а не да бъдем цяла седмица подсмърчащи и с кашлица.Предписа ни го едва преди три дни.Много болни бебета и малки деца има пред кабинетите.Иначе казва здравей и най-вече "танцува" на рекламите на VН1.Уча я на чао и пляс-пляс ръчички, ама го прави само, когато е в настроение.Вече яде храната от ДК, пасирам я.На 22 съм на консултация, миналия месец на 26 септември, беше 10700 и 77 см.
нека болните да оздравяват бързо.лек ден на всички

# 689
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Лелеее, мноооооого за четене....... и много интересни теми.......

Ама Мамо Це, са къде ме прати из тия питки......  Mr. Green Аз се научих да меся миналата година и веднага стана едно от любимите ми неща. Като бях бременна корема ми все беше в брашно  hahaha hahaha...

За захранването - и аз смятам, че златната среда е добър избор. Въвела съм вече и глутен - първо с овесена каша и после с пшенични сухари или бисквити. Отложих обаче киселото мляко. Много и харесва, но все се изприщва като пробвам. И то от малко...
Онзи ден и дадох авокадо. Полудя това дете... Тооолкова и хареса, че не мога да го сравня с нищо.....  Mr. Green. Сега присъства веднъж седмично в менюто.
Иначе, съм заместила само предиобедното хранене с плод или попара. В другите си има АМ. Но яде зеленчуци и месо с голям апетит. Плодовете ги предпочита сурови, а не пюрета. И разбира се, всичко, което ядем ние на масата е най-интересно и вкусно. Давам и да си хапва.
С удоволствие яде по-едрюико смляна храна и съвсем успешно яде и дъвче бисквита, сухар.....
Много и харесват топченцата на Боарон - голям смях пада като и ги давам да ги яде.... А как иска да ги хванееееее  hahaha Joy hahaha

За суеверията - уж не съм суеверна, ама имаме червен конец, на принципа "страх лозе пази"  Mr. Green. Вярвам и, че силата на водата е пречистваща, макар обяснението да не е точно в "уроките", а по-скоро в насъбраната външна (дори не задължително негативна) енергия. Затова и държа да къпя Марина всяка вечер. Но пък ще си сложа една свещичка на тортата и хич няма да ми мигне окото.  Naughty

За имитирането - и аз хич не исках да карам Марина да имитира неща. Но тя ме изненада. Не съм и показвала например къде е лампичката, но онзи ден искаше да я види и пипне и аз я вдигнах да пипне и казах "да, маме, това е лампичка". После разказвам на Боби как и е било интересно да пипне, а тя като чуе думата "лампичка" тя поглежда нагоре.  Mr. Green

Любимата и песничка е Жълтоклюно патенце. Направо се скъсва да танцува и да щрака с пръсти. А от няколко дни застава до компютъра и започва да казва "Па-па-па"... да и го пусна пак....  Crazy Ама пусто и ние нямаме BabyTV. Погледнах във форума на Булсат - има въпрос от потребител и 10-има, които обясняват, че сме загубени да искаме Бейби ТВ, за кво било това, техните деца не били гледали такова, те пък какво разбирали бебетата от ТВ и т.н. и т.н. Разбира се официален отговор от Булсата няма.....

Добре дошли на новите мами и бебочета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт