Януарчета 2010 - тема 11

• 28 136
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Мишле, вярно е,че празниците са 2, но пък портмонето е 1.......Но.....като за първи рожден ден подаръците наистина ще са 2 бр. Да му мисли портмонето.....

О...Иве, драго ми е.....М..да...Редчето къде се загуби пак......

Да...пропуснах...забравям все, Виолка, извинявай...Но и аз щях да те поздравя за успехите с гърнето.....Продължавай в същия дух!

За РД аз още не съм го измислила.....А и нашия РД ще се падне в неделя......Хем ми се иска да е на заведение, хем пък зимата в заведение неминуемо е одимено, да видим и кой ще работи тогава, въобще.....В къщи някак си не ми се иска.....То няма да усетя нищо от празника, но...ще видим...Има време, но е факт,че в главата ми започват да се въртят разни идеи и да видим коя ще оцелее до края......

Бременността не ми липсва.....Уф...каква бременност само беше, не искам да си я спомням въобще, добре,че ми е последна, за раждането също не искам да си спомням, въобще....Искам да си спомням само момента, в който чух Сами да изплаква за 1 път и всичко, което следваше след това.......

Ние днес бяхме на консултация. Само мерене и теглене. Наддал е 400гр. и Сами е вече 12,100кг. и е пораснал с 1 см. и е вече 73см. Личната бе доволна  и от това как сме забелили атрибута, та така.......На Сами вчера му се показа и 2-я зъб......

Сами си го благословихме в църквата като бе на около 2м.

Копнежчето днес има рожден ден! Жива и здрава да е, много да я радват и обичат!!!!! Hug

# 436
Момичета да сте имали такъв случай?Малката я е страх от топки.Онзи ден я пуснах на  пода и ѝ търкулнах една малка топка.Тя като я видя се разплака и искаше да я взема.А тя топката със 2 сърнички на нея и трева-шарена.Помислих ,че големите очи на сърните са проблема,но не.После и дадох една надуваема плажна-ми и от нея се плаши.После установих,че се плаши от всичко кръгло  Tired Дори и от едни плюшен домат с очи,ръце и крака  newsm78

За кръщене-няма да имаме.Таткото не иска  #Cussing out  Cry
За празнуване на рожден ден също  Cry Cry

# 437
Привет!
Нашият РД ще е в къщи, само с дядовците, бабата и девер ми със семейството си, за повече хора няма място, а за заведение по това време на годината е трудна работа. Тя и без това не разбира още. За подаръците е сложна работа, при нас като се заредят Коледа, РД, имен ден, нова година, но ще си има отделен подарък за рождения ден, все пак е първи. Иначе аз много се притеснявах да не се роди точно по Коледа или нова година и да не може да си празнува рожден ден с дечица и съм доволна, че такава дата си избра. Иначе кръщене ще правим напролет, за мен определено има значеие този ритуал, между впрочем аз съм кръстена в католическа църква и сега за детето точно това не сме решили. Ще си поканим и гости тогава в някое открито заведение, защото повечето са семейства с дечица малко по-големи от нашето и да има къде да играят.
Стефани изобщо не я е страх от шума на прахосмукачката и пералнята, а като включа пасатора й е много интересно.
Бременноста хем ми липсва, хем не. С носталгия си гледам снимките с коремчето и си спомням риткането на малките краченца, обаче точно по това време миналата година се разболях от един грип и после май до края си кашлях, докторите не смееха нещо по така да ми предпишат, сега вече ще знам към кой лекар да се обърна, но тогава все на некадърни попадах. После 3 седмици за задържане в болницата и десетина дни у нас, в които ми беше много кофти, че нити можех да си подреждам за бебето, нито нищо, направо ми беше писнало от лежане. И въобще първите 3 месеца постоянно ми беше лошо, от четвъртия едни контракции, та до края. Иначе за раждането и пет мога да родя, но някой друг да ги износи, Майтапче, нали все пак трябва и да се гледат после, но поне още едно искам.
Едно връхче на зъбчето е пробило, но още си я мъчи много.

# 438
  • София
За РД на бебка ще се приберем из варненско, защото в София никой няма да ни влезе в къщата. Не ми се иска да празнувам само с приятели. Държа първият РД да е сред роднини, затова ще направим всичко възможно да се приберем. За сметка на това Коледа и Нова година ще си празнуваме семейно в къщи. Подаръците както винаги ще са много, защото Весето е и именичка на 1ви януари. Дори и сега да и спестя някой подарък скоро ще си търси подарък и за Нова година, за Имен ден и за Рожден ден Simple Smile Като се приберем при роднините подаръци ще има за всяко от племеничетата ми, а те са 4 броя - да са ми живи и здрави. Нова година си е голям бич за портмонето, но обичам да подарявам  подаръци и да виждам светнали от радост очички.
Бременността не ми липсва, ама хич. След като с месеци наред лежах и всяка крачка ми причиняваше канска болка не искам и да се сещам за тези периоди от живота ми. Мъжът ми обаче все още таи надежда за трето, а защо не и четвърто дете  ooooh!. Дано Господ да ми е на помощ!
Тани, моята дъщеря умира за топки и ако някой и ги мята пред очите се смее на глас. Синът ми често подхвърля топки из нас и малката го гони, за да играе с тях. Предполагам, че и твоята кукла скоро ще ги хареса и няма да се плаши повече.  Hug
В нас навсякъде е теракота и като е по терлици пешеходката ми се пързаля и е нестабилна като се изправя, затова и слагам буйки.
Гледам, че всички сте започнали да включвате отоплителни уреди, взех да се замислям да затворя вратата на терасата.  Mr. Green Сериозно. В нас отоплявам само, ако имаме гости или навън температурите са много ниски. Беба в момента е с боди с къс ръкав, къси чорапки с буйки, панталонче и блузка с дълъг ръкав. Ританките не ги харесвам - много са ми грозни, а чорапогащник слагам само с рокля. Беба си събува чорапите и си ги хапва с кеф, но все по-рядко го прави. Навремето баткото ни въобще не задържаше ни чорапи, ни терлици или обувки на краката си. Опитвала съм с чорапогащник, но той биваше щателно надъвкан и измокрян и краката му бяха все ледени. Дори проходи март месец бос по теракота - за ужас на бабите си. Сега се постарах да покрия по-голяма час от теракота в дома, но все остават непокрити места, където беба обича да си играе... Сякаш нарочно там си завърта дупето и сяда, независимо от опитите ми да я отдалеча от това място.
Виола, ти ме стимулира да опитам да слагам беба на гърне. Поздравления за постигнатите резултати. Весето все още изучава гърнето, но не желае да го "цапа"... Ще бъда търпелива.
Иве липсваше  Hug

Честит рожден ден на Копнежчето! От здраве и любов да не се отърве!

# 439
И аз най- накрая да се разпиша ooooh! писна ми от домакинска работа и задължения !
всеки ден едно и също - ставам в 5 , храня децата, чистя, закуска за мъжлето, изпращам го на работа и цял ден около децата, а те толкова енергия имат..... Иван не се спира - лази много бързо и само да стигне до нещо по- високо и започва да се катери и изправя все прав иска да е и да ходи, ама на мен кръст вече не ми остана. Димана обаче е по- пасивна - няма голям интерес нито към лазенето, нито към изправянето и ходенето. Купихме им бънджи и проходилка, колкото и да не ми се искаше след като един ден в продължение на два часа ги носих в кенгурата и двамата едновременно направо отидох в магазина и натоварихме два броя занимавки. Сега поне за десетина минути се занимават сами.
И двамата вече хапват доволно количество храна.Започнах да въвеждам и жълтък от днес.Забелязвам, че повече харесват моите манджи отколкото готовите пюрета  chef и в тази връзка да попитам за червеното цвекло - мога ли да им давам и имате ли предложения как?
За нас го правя на салата с кисели краставички и майонеза- много е вкусно!
За РД  ще празнуваме семейно най- вероятно няколко дни  Laughing Само се чудя за тортата- две ли да са или една. Гледах каталози, но торти за близнаци не видях, а ми се искаше нещо по- специално.
За бременния период неискам да си спомням- все още го свързвам само и единствено с раждането и вечерта преди това. Мъча се да си спомня и за нещо хубаво от този период, но не ми се получава.
Къпането - все още ги къпя всеки ден, но започна да ми става студено и е замислям.... Косите им ги мия на няколко дни. Климатика си го пускаме най- редовно- стана хладно вкъщи, а и на мен ми е студено през ноща.
Обличам ги с боди с къс ръкав и блузка, панталонче, чорапки и от вчера слагам плетени търлъци, но много ми се пързалят и по ламината и по плочките. Ще търся от тези чорапи, които Тарти ги показа- ако може да споделите с Мамчето впечатление.
Аз много не обичам килими и подови постелки и засега едвам удържам фронта пред свекървата, че само натяква колко е студено  doh
Апартамента ни прилича вече на Хиполенд- пълно е с всяккакви играчки и щуротии, а те душичкшти ной- обичат да си играят с кабели, дистанциони, кофата за боклук, аааа и с балони много обичат да се занимават.
Казват чао, браво , търсят с поглед някой, когато ги викам идват към мен, Димана много обича сама да се крие с одеало, кърпичка .... и после да се показва. Чудя се как да им грабна вничманието- някоя нова  и интересна игра ?
В момента  с единия крак ги люлям за да спят, а пък с ръцете пиша - днес са много неспокойни.Ох тези зъби да се показват вече , че ни змъчиха всичките. На Иван миналата седмица му се показа първото зъбче, но Дими няма все още нито едно.
През ноща не спят спокойно, ставаме по 7-8 пъти(мъжа ми става де, аз продължавам да не ги чувам Embarassed) Иван постоянно си блъска главата в таблата на леглото- все пълзи нагоре нагоре, а и най- новото през ноща в три часа се събудил и се изправил в леглото и пъшка, пъшка, а той се изморил но го е страх да се пусне, за да не се удари.
Събудиха се вече, а и много дълго стана.....
Извинете ме за многото и от всякакъв тип грешки  bouquet

# 440
Любими играчки, освен изброените от вас - едно шише от минерална вода, пълно с малко водичка и цветни копчета; две кутии от Бочко, свързани с един ластик; еко серията Найлончовци  Mr. Green - това са надуваеми животни, които той обожава и пука за по-малко от ден. Събрахме 5 от тях и на мен ме щукна да ги напълня с пречкащите ми се найлонови торбички - резнах на гърба, напълних, заших - е няма такава игра. Любима игра - повивалника, под който в единия край са сложени 2 възглавници и става пързалка - е това е катерене, пързаляне, чоплене - така откарва поне час.

На крачетата, слагам плетени терлици, свекърва ми е спец и е снабдила всеки анцуг с подходящ по цвят чифт. Малчо още не ходи, но занапред много харесах тези, които е показала Тарталета, струва ми се, че не се пързалят и не спарват. Но прането им определено ме смути, а вие как перете буйките - в пералня става ли?

Рожденият ден ще е със семейството, с бабите и дядовците, чичовци и вуйчовци, братовчеди  - у дома. Цанила съм от сега свекърва ми да ми наготви, а аз ще направя тортата  Mr. Green Подаръци ще има за всички от сърце  Grinning и аз много обичам светкащи от радост очички.

Тани, това е някакъв временен страх, ще и отмине бързо, и Божидар се плашеше от прахосмукачката, а сега само да я спипааа

Иве, липсваше, страхотна идея за украса.

Кръщенето ще е на лято, съчетано с планинска разходка до някой манастир.

# 441
  • Стара Загора
Бременността...беше лека и безпроблемна, но не ми липсва  Laughing По-скоро не искам да се сещам за притесненията ми около нея, ей такива безпричинни бремелински, които мира не ми даваха  Crossing Arms Та по ми е добре сега, макар и с двете деца в къщи.

Обичанка, предполагам какво ти е - домакинската работа е много неблагодарна, по цял ден нещо правиш и накрая не се "вижда". А и с две деца, трудно е. Само да са здрави, на другото се намира начина.

За рождения ден още не съм мислила, но по всяка вероятност ще е в къщи в тесен кръг. Макар да имам горчивия опит от каката - тогава на 3 пъти посрещах гости за 2 дни - взе ми се акъла от шетане и готвене. Има време ще го мислим.

За кръщенето ми се иска да е по-топло...и то само с най-близките. Ивка я кръстихме на 2-я й РД,в църквата стуууд, уговарях да не я събличаме нацяло, но попа каза че цялата ще я топи във водата, защото вече имала Ангел пазител и нямало да се разболее  Mr. Green Е, не се разболя, ама й посиняха устните от студ.

За подаръците
- ще има на всеки празник, не е казано че трябва да са големи и скъпи, но ще има. При нас от декември се започват именни дни, РД ....чаааак до февруари. Ще сме на червено все с финансите, ама за хубаво да ги даваме  Simple Smile

# 442
Брей, колко теми Simple Smile

За бременността - не само че не ми липсва ами като видя бременна си казвам "Ох, горката". Не че имах проблемна бременност, но особено към края много ми тежеше и се чувствах като хипопотам, така че не ми се припомня. Няма по-хубаво според мен от това да си гушкаш детето. Тея бременските трепети - не, мерси. Следващия път ако има такъв с удоволствие бих проспала цялата бременност и бих започнала от момента, в който се появи бебето.

ivalex, май ще изпробвам тази идея, в следващите дни ще си набавя есенни листа. Аз между другото точно вчера украсих в нас понеже обожавам есенни багри, но остана още място Wink А и нямам нищо собственоръчно правено, всичко накупих, хем намерих едно евтино магазинче хем стана шаренко и топло в нас Simple Smile Аз въобще се надявам живот и здраве като порасне още малко Мартина да майсторим с нея разни неща заедно, мене много ме няма в тези неща откъм сръчност де, но пък имам желание да се науча и с нея ще ми е кеф да го правя!

Иначе Марти много не търпи в нас да ми е подредено Tired Както обичам всяко нещо да си е на мястото, така сега ще ми се наложи да я карам по-лежерно Whistling, непрекъснато обикаля холната масичка и каквото види отгоре го  мята на земята, цветето съм го качила на телевизора, че лошо му се пише, останахме и без салфетки понеже си ги хапва като не я гледам, така свършиха 2 пакета, къде накъсани, къде изядени.

little rabit, и мойто дете не е кръстено, а няма и да бъде скоро понеже баща й смята, че трябва тя сама да изяви желание, така че трябвало да чакаме да порасне и осъзнато да си го реши, в това има някаква логика. От друга страна аз абсолютно споделям мнението ти за църквата - вярата е нещо прекрасно, но църквата като институция опорочава всяка вяра. Което е жалко. Мечтая си за такова кръщене - както е било някога, много отдавна - в бистро поточе нагазила, с венец в косите, пречистена и повярвала. Но това за малката де, аз съм кръстена вече по наложилия се начин, при който трудно може да се почувства нещо наистина.

Много досадно с тези зъби - Мартина непрекъснато ги търка в нещо все едно ги наточва и се чува едно ужасяващо стържене, което се чудя как да я разсея да не го прави, че съм на път да изперкам.

За рожден ден ми се вижда рано да го мисля. По-скоро си представям как ще си украся за Коледа Party Иначе предполагам ще е вкъщи понеже на заведение посред зима с бебе... А подарък много ясно отделен ще има Simple Smile

# 443
По-скоро си представям как ще си украся за Коледа Party
ооо даа, ооо да, истинска детска елха, първата елха трябва да е номер 1. Даже замислям курабийки от това което ще е въведено тогава, та да ги провися и да може да си хапва от елхата и друго освен игличките  Grinning

eolaбързо давай снимки на украсата, какво се криеш  Naughty

# 444
Кръщенето ще е на лято, съчетано с планинска разходка до някой манастир.

И аз така исках, много исках...ама.....татко й "...не, трябва да се почерпи за здравето на детето"....демек дандании със сума гости, кой... какво... къде и...т.н...аз не обичам много такива дандании, ама .... в събота й готвим кръщенето, тук, в църква, не манастир, с почерпка Shocked Преборих се да е в по-тесен кръг все пак Rolling Eyes

Климатик пускам от днес че къщата явно поизстина вече. През деня я обличам   с боди -потник или с къс ръкав все още, къси чорапки, клинче или долнище и тънка блузка с дълъг ръкав. За навън добавям яке леко подплатено и  обувки, вчера й сложих и шапка, фонтанелата й ми се струва още голямка.... Спи с тънка пижама и летен чувал, ама като гледам скоро май ще слагам по-дебелия чувал, че отопление през нощта не пускам...а как ми е студено на мен като ставам по още сума пъти през нощта.... #Crazy

Рождения ден...ами по-горе вече казах че не обичам дандании, обичам да е с повече деца, все пак е детски рожден ден....но като за начало те вървят с родителите си Mr. Green Но като за първи рожден ден, че детенце не разбира още ....може би само с бабите, лелите и братовчедите....които ra4e , при мен са 5 броя и все момчета... да са живи и здрави. През деня може наистина да се почерпим с компанията за разходка, добра идея  bouquet

Бременността...ми не беше тежка въпреки всички лекарства които изпих, ама ходейки на работа, много нерви и ситуации преживях...та не я искам пак Blush

Зъбче второ има Неда, и отгоре двата много са се надули и са на чалъм...ама и какви големи ще са също като на майка й Rolling Eyes ...една приятелка я гледа и ми вика "четири зъба са, не може да са само два..."  не може ли...стой та гледай...милото ми детенце Heart Eyes

Ивалекс, страхотна идея наистина, за съжаление надали ще я изпълня Embarassed

ЧРД на Копнежчето, и само прекрасни неща й пожелавам  bouquet

# 445
ооооооо,вие вече за рожден ден говорите.Аз по този въпрос не съм мислила още...  EmbarassedИ за Коледа нямаме планове за кой знае какво.
Кръщенето беше лятото.
А бременността хич не ми е залипсвала,но жсе пак нямам против да я изживея още веднъж...

# 446
  • Стара Загора
Като заговорихме за Коледа се сещам за първата Коледа на щерката. Ние с такъв трепет я очаквахме, украсявахме в къщи, жива елха, подаръците под елхата ... то милото се ошашави като видя шаренията и като чу нашите кудкудякания, снимане с фотоапарат... малка беше душата на 10 мес, как да разбере идеята и да се радва като нас, няма как. Но и тази година ще се постараем, Никчо незнам колко ще разбере, но каката със сигурност вече.

# 447
И ние ще имаме 3 подаръка-Хриси на Коледа е именничка и дядо и също,след това татко и другия дядо-тате са именници,после другия дядо-тате е рожденник на Нова година,после брат ми и снаха ми са именници,после татко и е рожденник,после Хриси е рожденничка ,после на 29.01 племенника ми е рожденник.Grinning.Доста подаръци се събират,но най-много за Хриси и Стани.
 Нашият рож.ден май ще го празнуваме на татко и на рож.ден-на 9.01,че е неделя,а на 10.01(понеделник-ще сме си вкъщи-не ми се искаше така,но няма как иначе в заведение(че нали в понеделник всички са на работа.
 И аз най- накрая да се разпиша  писна ми от домакинска работа и задължения !
всеки ден едно и също - ставам в 5 , храня децата, чистя, закуска за мъжлето, изпращам го на работа и цял ден около децата-и аз като обичан
ка.Даже вчера се поразмърморих на мъжа ми,че все едно и също и той се връща уморен от работа-играе малко с детето,яде,къпе се и ляга да спи-ами писна ми искам да има време и за мен.Аз не се ли уморявам?

# 448
# 449
Здравейте,

Тъкмо щях да пиша и малката се събуди  Laughing но все пак спа 3 часа детето, не мога да се сърдя  Mr. Green
Обичанка, не знам дали си ходила в една нова сладкарница на ул.Гео Милев - Торти Чочко, видях че имат страхотни детски торти, а и мисля, че няма да е проблем нещо по-идейно да ти направят, примерно като тези, които Валкирия е показала  Peace
За рождения ден - ние сме в графа "към края на януари", та детето си има наистина отделен празник. Тъкмо ще сме позабравили тежките коледно-новогодишни трапези  Mr. Green И все пак всяко детенце си идва на датата си и според мен си заслужава отделен подарък, рождения ден си е рожден ден, какво като е и Коледа, и Нова Година, и т.н.  Peace Е, тази година не разбират още много, така че може да се мине и с един подарък  Laughing А за празнуване още не съм мислила, познати дечица наблизо нямаме, така че ще е с възрастни най-вероятно, но къде, кога, как, идея нямам още. И мен Коледа по ме вълнува засега  Mr. Green (а най-ме вълнува моя си рожден ден идната седмица  Blush )
А какво мислите за общ януарски рожден ден?
още мисли имах в главата, но Кристинка ме вика вече....

Общи условия

Активация на акаунт