Януарчета 2010 - тема 11

• 28 241
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Честит имен ден на Филип на Редчето! Жив и здрав за  радост на мама и тате, щастливо и безгрижно детство за Филип!!!  bouquet
Ако има и други именници и на тях честито!  bouquet

Нашата Недунка е вече християнка... Heart Eyes

# 511
valkiria, и Божидар се поти като суче, също и като спи. В много случаи пелената под него сутрин е мокра. Не се притеснявай, доколкото знам от приятелки, повечето момчета се потят докато сучат.  Peace

sunrise и ние сме като залепени, не се тревожи, предполагам, че ще отмине. Аз пък съм научила Божко да заспива само ако го кърмя, люшкам и тананикам тихо. Това упражнение го повтарям по 5 пъти на ден и понякога нощем. Остана си от времето на коликите и не мога да го отуча. Точно както казваш - оставям го да се умори и да заспи само, но то ревва и не спира.  Sad

Еее,Вироглавка,аз защото съм с две искам помощ,ако бяха три-лесна работа  Grinning
А представяте ли си на нас с по едно какво ни е  Mr. Green

Олемале се включва вече с повече постове и с повече изречения в тях........  bouquet
ААА, Маме, не е вярно, аз откога вдигам врява някоя от вас, по-офръчните домакини, да ни осинови, ама вие се правите, че не чуватеее  #2gunfire

Да са живи и здрави и Филип и новото християнче - Неда!
Zornichka , честито зъбче на Вики!
gitadam пак има хранителни терзания  Wink

aniTakova, аз имам същото отношение към майчинството, домакинството, готвенето и чистенето  bowuu

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 17:37 от olemale

# 512
добър вечер и от мен.Снощи най-накрая ни се показа първото зъбче.Като гледам цялата му устичка от месеци е надута, но не щат и не щат.До снощи сефте.Сигурно и другите ще почнат.Честито на Филип(незнаех че днес е имен ден).Честито и на Неда.Да са живи и здрави.За потенето, ние вече не се кърмим, но като го правихме много се потеше.Даже на моменти му слагах кърпа.Лека.... Hug

# 513
  • София
Здравейте мами,

Поздрави на Филип  Hug Честита християнка Неда!   bouquet

Много зъбчета тез дни - и ние да се включим в отбора!!! Даная тези дни (немога да кажа точно кога обаче, много вероятно да е станало точно вчера) също й се показа зъбче! Разбрахме по това, че като й давахме да пие от стъклена чаша и чухме тракане Shocked И от там се почна едно зяпане и опипване и не бяхме сигурни, но накрая видяхме как е прорязало! Е, казвам ви - доста се изненадах... очаквах безсънни нощи и ревове, а то какво! И по-странното е че имаше безсънни нощи и ревове, но бяха свързани с ужасен запек на Даная (пак от пуешко - никога вече няма да й давам), но този път запека продължи 6 дни и беше много мъчително. Пробвахме всичко и накарая днес й дадох и дуфалак даже (макар да е съставен предимно от захар)... и накрая какво стана - татко й даде малко сурова ябълка и Даная така се изака, че явно сложи край на запечения период  Mr. Green

Та така - уж ни избива зъбче, а плачеме от друго... (и да ви питам - възможно ли е запека да е причинен от зъбоникненето? Нали обикновенно има обратния - разхлабващ ефект?!)

Ние тези два дни свършихме толкова много неща, че ме мързи да ви ги описвам, но беше забавно. Имахме куп срещи, посрещахме гости - бяхме на гости! Въобще - пълна програма! А като се има и предвид, че неспах особено предишната нощ - съм напълно капнала (но поне не ми беше никак скучно, а това за мен е най-важното:))

За потенето - Даная лятото се потеше ужасно, особено докато суче. Сега пак се поти, но по-малко - сигурно от студеното време.

За гърне - аз съм си поръчала това, но още не са ми го донесли (като го вземем ще кажа мнение): http://www.shushulka.com/product/53/garne-3-v-1-tots-bots.html

И сега да ви кажа - бях тази вечер на едни лекции за родители при нашата хомеопатка. Темата беше за здравословното хранене и стана на въпрос за диетата на Дюкан. Това, което ще ви напиша няма да ви хареса, но това каза лекарката: Че диетата предизвиква крайно окисляване на организма (а съвременните хора и без това страдат от твърде кисела среда:)) и всъщност липсва алкална среда... което предизвиква твърде бързото отслабване, но това води до затормозяване най-вече на черния дроб и след това и на бъбреците. Най-много до три години след това се наблюдават болестни състояния... Надявам се просто да е било крайно изказването, но все пак реших да ви споделя! Най-добре за здравословно отслабване е балансиране на ензимите и оправяне на храносмилателната система и т.н.

Също така на лекцията ми попаднаха листовки за музикалните събирания и една мама, която е с кола и ни е съседка прояви голямо желание да ходим! Ако стане - ще ходиме заедно с нея и ще се видим там с мамите, които също ходят!

Ох, ами май това е от мен за сега!
Отивам да поспя, че едвам гледам вече  Crazy

Лека и спяща нощ от мен  Hug

# 514
ЧЕСТИТО ХРИСТИЯНЧЕ НА leta5!!!  :bouquetbouquet  bouquet  bouquet

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ФИЛИП!!!    bigdance2

# 515
  • Варна
Честит имен ден на Филип!
Лета, честито ви християнче!
wicky, хайде и на вас честито зъбче, все така безпроблемно да ги изкарва Даная Simple Smile
Аз харесах едно гърне на Fisher Price, но още се чудя заслужава ли си да дам около 60 лв. за гърне  newsm78
Лека нощ на  всички!

# 516
Редчеее, да ти е жив и здрав именникът и много да го радвате момчето!!!   bouquet
Отдавна не съм писала, ама нещо много дълго ни се точи зъбната криза, в някакви размествания сме се вкарали и в общи линии нямам много време, но поне сега успях да ви изчета най-сетне!  Hug
За общ януарски рожден ден - хайде наистина да е някъде в Централна България, в Балкана, някое красиво местенце с уютна каминка и прозорец към снежни върхове - така ми се ходи извън Софияааааа... Аз може да се поразровя да нещо удачно за резервиране  Hug
За рождения ден на Камен - отсега много съм се размислила - той има ужааасно много приятелчета-наборчета и няма как - ще ги каним всички, няма явно да стане да е вкъщи, в някой клуб ще трябва да е или каквото измисля, може и да резервирам някое заведение, абе голям празник си го представям, сигурно, защото ми е първо дете  Party За бабите и дядовците още не съм измислила, но може един обяд за тях на деня, а уикенда - с приятелите, нещо от сорта  Thinking
Имаме си проходилка и кошара и вече окончателно няма къде да се разминем вкъщи...
Иначе му избиват май 4 горни зъба едновременно и е много зле положението - изби единият, но не е от централните резци, а страничен, това именно ме навява на мисълта, че чакаме 4 заедно - но засега сме с 3 зъба - 2 долу и 1 горе.
Вироглавка, много готино ми звучи ежедневието ти - и в работата и с децата, представям си аз така да си изкарвам  Hug
За готвене и чистене не ми говорете просто - аз съм много зле в това отношение, на всичкото отгоре ме мързи ужасно. Най-гадното в готвенето за мен е да измисля какво да бъде - ако някой ми казва всеки ден разнообразни неща, аз ще ги готвя, макар че някой път ми е проблем и организирането по купуване на продуктите... Чистенето - в общи линии чистим двамата с мъжа ми в неделя, като за следобяд оставяме Камен на баби и така сами свършваме бързо работата. През седмицата успявам само да пускам и простирам перални, да мия чинии и от време на време - да бърша прах. Толкоз!
Камен нито пълзи, нито се изправя сам, ама много иска да го държа прав - много са му яки краката, но не се сеща сам да се изправи... Опитва се тези дни да се набира по мен, но само иска да се гушка и така и не стига до прав. Обаче вчера си се изправи в количката, изсулвайки се от коланите  ooooh! В общи линии, така както уж нищо не прави, е адски шавлив и имам силно подозрение, че изведнъж ще ми се вземе здравето да търча след него просто, ще видим ...
Водих го на йогата за бебета - много беше приятно, сега мисля да го водя в мола с Карфура на училище за бебета - така ги изморявали децата от разни игри, че спели после по 2 часа!  smile3508
Приятна нова седмица, аз ще помисля за хубаво кътче за общ ден ден Simple Smile

# 517
Почерпете се момичета(само виртуално за съжаление) за наше здраве.Станахме на 9.Честито и на всички сънаборчета(знам че има такива).Ех, бързо си върви времето, пораснаха и те. Simple Smile

# 518
  • Стара Загора
Аз харесах едно гърне на Fisher Price, но още се чудя заслужава ли си да дам около 60 лв. за гърне  newsm78
Shocked Не знаех, че има гърнета на такива цени.
Лично аз не бих дала толкова пари, но всеки сам си решава  Hug

# 519
Честит имен ден на Филип на Редчето! Жив и здрав за  радост на мама и тате, щастливо и безгрижно детство за Филип!!!
Ако има и други именници и на тях честито!
 Честито и на Неда!
И ние вчера станахме на 9 месеца!
Нашето гърне е обикновено.цикламено с розово за 6 лв.Исках едно с дръжки и топка отпред-ама като видях това и ми хареса,а и е точно за малкото и дупе,но май по-нататък ще трябва друго да вземем.иемаме 7 и 8 зъб(ама зор видяхме с тях).

# 520
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро и от нас  Heart Eyes

И аз се записвам в кризата по зъбоникненето, заедно с милия Камен......  Crazy Хора, ще откача тотално. Марина е толкова кисела, че не е за доближаване.... Отгоре венците са и толкова подути, че чак устичката и е напред някак си. Вчера пищя цял следобед и накрая я разхождахме с колата, за да поспи  Thinking. Това не ми се е случвало никога досега. Тя от доста време си е кисела леко и крива, но от два дни.... След като вчера цял ден почти не спа, вечерта заспа веднага и много дълбоко, но се събуди със страшен писък и половин час плак супер сърцераздирателно. Не помагаше нито гушкане, нито носене - накрая пуснахме песничката за жълтоклюното патенце и тя заспа на секундата - права в ръцете ми  Crazy Rolling Eyes. Луда съм станала просто.

Честито християнче Неда и мнооооооооого целувки на Фил (на патерички).  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

Ние взехме гърне от Джъмбо. Имаше на Чико и рани други, но ние избрахме едно за 10-ина лева - просто беше с най-малка дупчица. Доволна съм много. И Марина си го харесва и го ползва много активно. Звучи съвсем като на Виола  Mr. Green

Уики, това, което си избрала е супер просто  Peace. Иначе - мисля, че може да има запек от зъбките, ама знам ли....  newsm78

Аз не знам как ще се приеме идеята за рожден ден извън София от мойто мъж, ама ще пробвам  Sunglasses.

# 521
Здравейте, всички!

Днес Вито става на 9 месеца и ви поздравяваме с този клип от бейби тв:
http://babytv.com/kingofbirthday.aspx?comp=132215&step=play

Вие също можете да качите снимки на вашите бебета и да направите такъв клип-поздрав! Много е весел!  Heart Eyes

Честито и на всички други, които днес стават на 9 месеца!!!    bouquet  bouquet  bouquet

# 522
За нашия бюджет 15лв е максималната разумна цена за гърне. Преди време видях едно с малка дупка на 12-13лв, но тогава държах на розово. След това не съм виждала, а въпросното магазинче хич не ми е на път. Но пък знам кога е „творческия” период на Диляна и искам да се възползвам.

Честито християнче на Лета! Hug
Честито на бебенцата, навършили 9 месеца последните дни! Hug
Честито и на бебенцата с първо или поредно зъбче! Hug
Изобщо, честито на всички с някакъв отминал скоро повод! Hug

Момичета, Филип има имен ден на 14 ноември. Проверих и в календара, и в поста на Редчето... Нали затова иска да го кръщава на тази дата...

Хубава седмица от нас!

# 523
И ние от Джъмбо взехме гърнето-бяхме в София за половин час-само до летището,но на излизане видях Джъмбо и влязохме.Имаше и други марки гърнета-чико и др.,както спомена и Татит,но това най-много ми хареса.
 Филип днес има Имен ден-от телевизията знам-тази сутрин го чух-иначе признавам незнаех.

# 524
  • София
Момичета, много ви благодаря за страхотните пожелания! Да ви се връщат!

Аз да си призная не знаех, че дечко има имен ден...проверявах преди да се роди още и в интернет пишеше, че е на 14 ноември, така съм го запомнила...
И въпреки, че не знаехме за празника вчера най-накрая се добрах до Джъмбо и му купихме пъзел, едно камионче, дайре и едно много весело роботче. От него,  обаче се изплаши вечерта вкъщи и даже се разрева. Днес сутринта вече си играе с него. Както казва баща му: "Бебешка му работа..."

За спането: и Фил не спи в леглото си през деня. Само гушнати на спалнята. И сега е така, а аз пиша от телефона.

Валкирия, мерси за инфото за пумпала. Свеки му подари преди известно време и Филип много му се радва.

Роси, мерси за предуреждението. Мислех си за Бачковския манастир, защото не съм ходила там, а и има параклис на Св. Апостол Филип, но вече си мисля, че идеята не е толкова добра.

Лета, честито ти християнче! Неда да расте здрава, умна и красива!

Филип има гърне на ОК Ваву, но за сега го ползва за игра. Все не мога да го сложа за акането, защото го прави по време на хранене.  ooooh!

Оня ден правих леща и му дадох, но хич не му хареса. След време ще пробвам пак. А, да се похваля, че прояде попара и даже много му харесва. Прэбвах го рледи време с бебшки сухари и отказа, но с обикновен препечен на тостера хляб си я хапва.

Честити месечинки на всички празнуващи днес!

Хубав ден!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт