Януарчета 2010 - тема 11

• 28 246
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Madrid
Честито,Зори!Вкусна почерпка,мммм... Heart Eyes

Еее,Вироглавка,аз защото съм с две искам помощ,ако бяха три-лесна работа  Grinning

# 496
  • София - Дианабад
Привет!
Честити празници на всички, които имаха повод в последните дни! Честитила съм ви наум още в деня, в който е бил повода, но чак сега сядам да попиша малко. Та, да сте здрави, обичани, щастливи във всички възможни аспекти, да ви се сбъдват съкровени желания!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Ние сме добре, Ели пълзи, хапва и расте. Каките като се приберат от детска, първо при нея отиват да й разказват къде са били.

Гледам, че обсъждате общ рожден ден - аз съм определено "ЗА"  Peace. Предлагам да помислим дори за началото на февруари, в смисъл, да са минали рождените дни на всички по възможност; а също и да поотмине еуфорията от януарските празници. Също така зависи накъде ще се ориентираме, в смисъл към центъра на България, или как  newsm78 .

Zornichka , честито зъбче на Вики  Hug! Много вкусна почерпка, благодаря   Heart Eyes!

Днес поне става за разходка, излязохме и беше страхотно навън.

Приятен ден!  Hug

# 497
Здравейте!Гледам, че доста сте изписали?Но и мен доста време ме е нямало онлайн.Има ли вече бебета на кухня?Харесват ли храната, пасирате ли я?Засега само десерта е на почит, но и другите работи ги яде.Хич не е качила на последнотго дк, само 150 грама, но е порастнала с 3 см и вече е 77 см.
Гледам, че давате кисело мляко, аз съм давала само няколко лъжички, най-много харесва мляко Уникат.Още не сме минали периода на хвърляне на играчките, играе си с всичко друго, но не и с тях.Ще чета по-късно, засега съм без нет.Лека вечер и уикенд на всички.

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 22:49 от gitadam

# 498
Привет!

Редче, ти ли беше беше питала за пумпал? В Хит има! Почти като тези едно време са. Има 2 размера, за цените не съм сигурна май 12 и 18 лв. бяха, или нещо такова. Ние ходихме за пюрета, обаче вече са по-скъпи от колкото в магазина до нас и съответно не си купихме.

Моя малък, напоследък почти не яде твърда храна. Едвам, едвам изяжда 1 бурканче от 130гр. на половинки. А си изяждаше по едно цяло. Давам му общо взето два пъти на ден твърда храна и от време на време бисквитки. Вода почти не пие, по 20/30 гр. на ден. Иначе си дърпа от чашата, ама половината го плюе. С биберон така и не се научи Simple Smile.

Вече си ползва много добре гърнето по предназначение Mr. Green, много съм доволна от което. Казва няколко думички, маха за чао и пълзи. Покашля театрално, когато иска внимание Joy.Слагам го за по малко в проходилка. Падам си от смях с него, засилва се от единия край на коридора и някъде към средата си вдига краката да се пързаля и се смее hahaha. Голяма радост пада.

Имам въпрос към кърмещите. Потят ли се главите на бебетата докато сучат? На Оги му се поти доста и не знам това нормално ли е newsm78.

Лека нощ!

# 499
valkiria и на Иван му се поти доста често. При него винаги е било така обаче- почти всеки път като суче и леко се изпотява  Peace

# 500
Здравейте!
Зорничка, честито зъбче и от мен! Беличко и здравичко!!!  Hug
Мишо вчера и днес яде от детска кухня, хареса храната много, аз също съм много щастлива, че няма да готвя всеки ден. Хич не обичам да се занимава с готвене, виж песнички мога ада пея до безспир, на маймуна обожавам да се правя, въобще предпочитам времето прекарано край печката да го посветя на занимания с децата. Не че за нас не готвя, но все такива някакви бързи манджи дето не изискват n-часов престой в кухнята.....

И ми е едно такова коледно..... Много обичам Коледа, нямам търпение да идва.... А и тази година съм се заканила да ставам скиорка  #Silly..........

Лека нощ!

# 501
  • Варна
Привет, момичета! Ето сега е моето време - когато Лора вечерта заспи, поне тогава не се събужда много често Simple Smile А и Вики тази вечер е у нашите и сега вече си почивам  Simple Smile
ИлиндичкаHeart Eyes, и аз много се радвам че се запознахме  Hug Ще се радвам като си дойдеш пак в БГ, ако имаш възможност, отново да се видим Simple Smile Иначе за снимките, толкова съм разсеяна, питай ме защо не съм ги публикувала още  Embarassed Те са на лаптопа, а той е у мъжът ми сега, който пък е извън града. Като си дойде, веднага ще ти ги пратя  Simple Smile И да нацелуваш съкровищата си  Hug А колкото до клипчетата и снимките ти, прати ми ги, когато имаш възможност  Hug
Зори, честито първо зъбче! Все така безпроблемно да избиват и останалите зъбчета Simple Smile
HOLY, и аз съм още без цикъл Simple Smile Кеф голям Simple Smile
За общия рожден ден би било хубаво наистина да се съберем мами и бебоци отвсякъде, ама честно не знам как би могло да стане това.
Валкирия, на Лорка не и се поти главата докато суче. Но не знам дали това потене е повод за притеснение  newsm78
Я да ви питам какви гърнета сте купили? Аз не мисля още да взимам, по принцип мисля да взема като това което ползваше баткото - на Чико, но знам ли, може да си променя решението, та затова събирам мнения Simple Smile
Лека нощ на всички!

# 502
Бре, момичета, студеното време ви е приковало в домовете. И сте писали, писали... Вече и коледни настроения се прокрадват...

Прибрахме се късно от Пловдив. В сряда водихме Дилянка на контролен преглед за хемангиома. Доцентката вижда вече положителна промяна, но сме съвсем в началото още. В петък ù направиха нова апликация, та пак поседяхме в болницата. Хубавото е, че в Пловдив имам вуйчо и първи братовчеди. Този път вече успях вече да се поотпусна и да съчетая неприятните процедури с весело семейно събиране. И както обикновено като се върнем отчитаме колко е променено детето за тези няколко дни. Този път се прибра със второ горно зъбче. Но вече почна да се изнервя от дългото пътуване и за следващия път трябва купим столче 9-18 кг, поне да гледа напред.
Теди, Сиси, Илиндичка Hug

Признавам, че още не мисля за рожден ден на малката, нито за подаръци, нито за Коледа. Има време още Grinning А на този етап знам какво ще я зарадва най-много – за малко поне или за малко повече да ù дам моите очила Laughing На няколко пъти вече успява да ме залъже и да ги грабне от очите ми. Като ги свалям все следи къде ги оставям.

Съчетаване на домакинство и майчинство – ами, майчинството е на първо място, ако остане време за другото – чудесно. Който има забележки да заповяда и да помогне Peace Просто се примирявам с мисълта, че не мога всичко да свърша и толкова. Обичам да готвя, макар съвсем обикновени и прости неща. Ако не чак творчество, то поне някаква градивност има в готвенето. Докато чистенето е голяма досада. Старая се таткото да има чисти дрехи за работа.А има дни, в които Дилянка иска постоянно внимание и не мога нищо да свърша, но пък какво по-прекрасно оправдание... Иначе много се радвам на жени, които успяват да съчетаят тези неща + работа + грижа за себе си. И то да го направят без да изглеждат изнервени и психясали, а да имат спокойно и ведро излъчване.

Ровене из нета – вечер, когато рогатите заспят и през деня, когато малкото рогато спи върху мен или се заиграе за малко.

Гърне – какво? Всичките ми се виждат с едни големи отвори... На малката ще ù се заклещи дупето.

Май толкова запомних от темите,косата ми почти изсъхна, мина 2 часа...
 Лека нощ от мен!

# 503

Гърне – какво? Всичките ми се виждат с едни големи отвори... На малката ще ù се заклещи дупето.

Peace И аз до този извод стигнах вчера...  Thinking Хем гледах няколко варианта на различни марки....
Бяхме пратили момчетата на шопинг по спортните магазини за кимоно за каратето, зимни планински обувки (баткото ще ходи на зелено училище в планината) и слушалки за уши (че иначе младежът ще подлуди съседите с музика), докато ние с Анна тръшкахме едият мол. Резултатът - Анна има нов розов космонавт (кокондрило  Grinning), и "ботушки", а мама - боти с равна подметка, че е фен-пешеходец и нова "офисна" рокля...
Днес е ден за учене с баткото, т.е. всички се нанасяме в кухнята - той пише и разказва, беба пърпори с проходилка, а аз... домакинствам (вече не си спомням защо всъщност купихме бюро за детската стая....  Grinning
Еее,Вироглавка,аз защото съм с две искам помощ,ако бяха три-лесна работа  Grinning
Hug нали?  Grinning
Двете баби нон стоп ме питат по телефона "как се оправяте" и ме уверяват, че "много ни мислят"  Mr. Green. Едната се е затъжила за децатата  Rolling Eyes и щяла да погостува за два дни другата седмица...
Мен от домакинството най-много ми натежава .... монотонното еднообразие. Забелязала съм, че същата работа я върша без да се затормозявам, ако сме сменили обстановката или съм си спретнала нещо необичайно за ежедневието като преживяване (понякога и едно кино върши работа  Wink)
Анна спи по това време всеки ден и после пак в два часа, така че сега му е времето да съставим днешното меню   chef

# 504
  • Стара Загора
Добро утро, у нас всички спят и аз се възползвам от свободния комп  Laughing

За домакинстването гледам, че пишете - аз обожавам да готвя и да експериментирам, но да имам време. Така или иначе имам-нямам всеки ден го правя. Каката като е в къщи сега и за обяд трябва да има нещо и за вечеря. Но готвя в по-голямо количество да има за 2 пъти. Wink

viroglavka, и нас бабите все ни мислят  Mr. Green Но пък като имаме нужда от помощта им, намират начин да дойдат. Истината е че много рядко ги викаме, гледаме да се справяме сами. Добре, че мъжо много помага, и е държавен служител т.е в 17.30 си е у дома иначе щеше да ми е нанагорно.

Гита, аз не съм записала още Ники на кухня. Тук е след 10-я месец и се чудя в сред зима да го записвам ли, кой ще ми взема храната, ако вее и вали  newsm78
Но напоследък му пасирам от нашето ядене, това което става за него и си го хапва с удоволствие. По всяка вероятност и храната от кухнята ще яде.

Ееее сега забелязах, че днес е 10.10.2010  Laughing Хайде късметлия да е на всички този ден  Hug

# 505

Съчетаване на домакинство и майчинство – ами, майчинството е на първо място, ако остане време за другото – чудесно.

Peace и аз така!  Ани - браво за хубавите новини Hug

Вироглавка
- стана ми много уютно, като си представих днешния ви ден Simple Smile Честити придобивки!

Вики се поти като суче, когато не съм я разсъблякла.

И ние се сдобихме с розов космонавт Laughing, шапка, няколко бодита с дълъг ръкав и чорапки, като на Тарталета Party
П.П. Ред-че чак сега си свалих филмчето - по-късно ще го гледам и ще пиша Simple Smile

# 506
Признавам, че още не мисля за рожден ден на малката, нито за подаръци, нито за Коледа. Има време още Grinning А на този етап знам какво ще я зарадва най-много – за малко поне или за малко повече да ù дам моите очила Laughing На няколко пъти вече успява да ме залъже и да ги грабне от очите ми. Като ги свалям все следи къде ги оставям. 
  Това все едно аз съм го писала.  Wink

Вито тези дни много обича да се изкачва по стълби. Разбира се, аз трябва да го държа за ръце... Единстненият ми проблем с него е, че денем когато спи, въобще не иска да спи сам на креватчето си, а иска да спи на скута ми. Колко ли пъти пробвах да го отуча, за да си заспива в креватчето, та да мога да свърша някоя и друга работа през това време, ама - не! Има ли и други такива бебета? Иначе, когато сме на път, в кола или се разхождаме с количката, няма проблем - заспива си чудесно...

В сряда пак идват родителите на мъжа ми у нас... Много добри и свестни хора са. Само дето майка му още от третия месец все се чуди как може още да го кърмя, вече му било време да го отбивам... И така като дойдат от Белгия да ни видят и всеки път ми го казва, разбира се, без да ме притиска. Да съм му сложела биберон,  за да не е на гърда, да съм го сложела в леглото, пък дори и да пореве, после ще се научел... Ами няколко пъти сме го пробвали - оставяме го на леглото да заспи сам, ама ревенето не е пет минути, а може да продължи и един час, само и само да го взема и да спи при мене. А за кърменето - никой не може да ми се бърка! Те може да си казват мнението, но аз си знам моето.  Wink  Иначе, и на мене ми се иска Вито вече да го отбивам... Може би още 1-2 месеца и после да спира.  Но пък и не мога насила да го отбия, най-добре ще бъде ако стане естествено. 

Ивалекс
, каквото и да се случва, колкото и неприятни и ужасни неща да стават, аз съм сигурна, че ти ще се справиш и всичко ще бъде наред!  Hug

Илиндичка, Ивалекс, много добре ви разбирам за разочарованието от посещението ви в България. Преди като пътувах в чужбина и навръщане от летището, първите дни в София винаги ми се струваха много сиви. Сякаш всичко е много сиво, мръсно и неподредено. Е, разбира се, има и хубави места в България, особено природата ни е прелестна!

Спокоен ден на всички!  wavey

# 507
  • Madrid
Да,наистина има прелестни кътчета в България,но ние си живеем по градовете... Confused

Сънрайз,за Вито,май всичко с времето,знам ли...Бояна също е една малка прикрепушка  Grinning
Ох,на мен пък не ми се отбива.Кефи ме.

Самуил много се потеше докато суче,като спе-също,ама ужасно много.Това отмина преди година.Бояна изобщо не се поти.

# 508
  • София
Момичета да ви се оплача:( Тази нощ почти не спахме, но сутринта проверих и все пак на Стефан му е пробил вторият зъб! Много ще е смешен като попорасне зъбчето, защото и двата му зъба са отгоре и отстрани......а аз си мислех, че първи излизат долните зъбчета:) На вас кои ви излезнаха първи??

# 509
И ние тази нощ не спахме.Ще имаме долу още 2 зъбчета 7 и 8-мо,но още не са пробили.Уморена съм-сготвих,но програмата ми е пълна има още доста работа-доста гладене и чистена.бебка още не е заспала ыа и се спи.Трябва да почистя на рибките-2 декоративни и да попаря чушки и да ги сложа във фризера.Има и люти чушлета за правене ама май времето няма да ми стигне.
Честито на новоозъбилите се.Мъжо ми купи литамини за бремченни и кърма(чки-О,мами-по-добре съм с тях.

Общи условия

Активация на акаунт