Януарчета 2010 - тема 11

• 28 189
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Аз също лекувах и все още като му се зачерви окото на Божидар го лекувам с кърма. Действа безотказно.
Суеверията и аз избирателно ги харесвам, най-вече ме кефят като някаква традиция, ако не са безумни. Червеният конец си е ок за мен, пък дори и като аксесоар Mr. Green А измиването на очите успокоява често при истерия, макар уроките да са си простотия според мен. Свещички и балони ще имааа

Уики, вредни са овесените трици, а не фините овесени ядки, това пак е от Косе Босе. Фините овесени ядки са смлени обикновени овесени ядки.

Чела съм, че режимът подпомага изграждането на нервната система и е важен за спокойствието на детето. За съжаление ние до такова съвършенство не сме стигнали, защото ненасилието върху детето ми е приоритет.

Колкото до бебешките номера и кучето на Павлов  Grinning, съм съгласна с Мама Це.

Ама съм забраванаааа. Вчера станахме на 9 м.

Аз да ви се похваля, че репетирам в правенето на прощъпулнк  Mr. Green За сега репетирам само като търся рецепта де  Mr. Green  Mr. Green Ама в събота ще се пробвам. Месила съм два пъти козунак, не е за мързелани като мен, ама за дитету душа давам, няма да са излагам я  Laughing Дано му хвана цаката докато Божко хване цаката на ходенето  Laughing

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 16:10 от olemale

# 646
  • Madrid
Да,и аз знам за триците,че дразнят стомаха,а фини овесени ядки постоянно се ядат вкъщи и се замислих.Но на практика мисля като Олемале.И такива от киноа давам,само с леко накисване,без варене.
Олемале,успех в месенето! HugВиж мъжа ми каква умеси за прощъпулника на Самуил  Heart Eyes

# 647
За питките ще помагам, слабост са ми.....Ето тази рецепта е сполучлива - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16516761#msg16516761, както и тестото на Макс-мама...Ако не го намерите - давам ви линк и за него.......

Илиндичка, чудесна питка...ммммм.....бягам да меся......

# 648
ооо, Илиндичка, скри ми шапката с тая питка. Браво на мъжа ти.
Маме, благодаря за насоките, давай линкове, давай   bouquet

# 649
Ееее, ние днес сме в криза - дъждовно и мрачно, няма да се излиза... Точно 2 дни подред бяхме в градинката и окупирахме люлките... Сега дребния се чуди каква магария да направи вкъщи.
Simple Smile Евалата на мъжа ти, ilindi4ka! Ще го похваля пред моя, а той много се впечататлява кулинарно. Току виж утре е спретнал нещо подобно. Ще рапортувам;)
Ние не ядем овесени ядки. Малкия отказва и кашите, така че караме на зеленчукови, месни пюрета, също жълтък, попарка, сурови плодове с бисквитка за закуска. Правя и пилешка супичка от време на време. Той е като ламя - иска всичко да яде.
Това с капването на кърма съм го чувала и съм "за". Щом помага - какво пък. Ако ме помолят бих дала кърма. Едва ли бих извадила цица да капня директно, но бих дала няколко капки.
Режим? Подкрепям всички, които го могат. Струва ми се логично да има някаква подредба, но при нас е трудно да се говори за режим. По-скоро "безрежимие". Решила съм да не се боря, така де - няма насила да правя чудеса от храброст.
Червено конче и малкия имаше доскоро. Мисля, че не съм особено суеверна, но си спазвам някой дребни правила.
Нещо не съм на кеф напоследък - нито ми се говори, нито ми се пише... Сигурно е от времето. Изчезвам - събуди се палавникът.

# 650
  • Стара Загора
Това време ми действа много вдъхновяващо за готвене. Днес цял ден това правя   chef
Илиндичка, много хубава питка е спретнал мъжа ти, браво! На мен месенето не ми е слабост, не че не го правя, но рядко.

Режим...Ники вече има. Всяка сутрин се буди по едно и също време за ядене, спането също и съм доволна, че мога нещо да планирам от предния ден.

Червен конец със синьо мънисто също има. Май на други суеверия не робувам  newsm78

Много телеграфно, но от спалнята чувам едно сладко "татааа, татааа"  Mr. Green

# 651
  • Варна
Привет, мами  Simple Smile
Със закъснение искам да ти честитя рождения ден, Нели!!! Да си жива и здрава, и много щастлива!!!
Катинче, със закъснение честита годишнина и на теб! Мого да сте щастливи заедно!!!
Тия дни и нямам много време, и ме мързи честно казано да пиша. Лора спи все за кратко и редовно се събужда с рев. До скоро на обяд спеше по около 3 часа, но от около 2 седмици спи около 40 минути и се събужда. С рев. Като я взема в мен се успокоява и някой път пак заспива. Та щом така успява да си поспи повече, ще я взимам при мен на леглото. Ето, днес така спа 3 часа  Simple Smile
Иначе режим си има някакъв, може би и малко с моя помощ си го изгради. Сутрин става към 7 часа, към 9.30 си поспива за около час и около 2-2.30 прави обедния си сън. А вечерта заспива към 20.30-21.00, което идеално ме устройва.
Сладурката и тя няма заместено хранене, аз и давам първо да суче и след около час твърда храна. Кърменията не ги броя, за нахранване, за приспиване, за успокояване...  Grinning Наистина е изморително понякога, но няма да е вечно, нали Simple Smile
За глутена, аз дадох първо овесена каша, а от 2 дни давам на Лора да си опитва от бисквитките на Хип. Пробвам да и давам малки парченца, че тя е свикнала само на пюрета, малко по-едра частичка да хапне и почва да се дави. Та искам да почне да свиква и с по-едри частици. Милата е много смешна като ги яде тези бисквити, дъвче и си бърбори нещо си  Heart Eyes
ИлиндичкаHug
А мъжът ти е майстор, явно му се удава  Simple Smile
Сиер, ела и у нас да сготвиш  Hug На мен в това време само ми се лежи. А до преди малко нямаше и как да сготвя, тъй като нямахме ни ток, ни вода. Е, сега ще трябва да напазарувам и да запрятам ръкави. А и баткото ме чака д го взема от градина.
Мамо Це, и мен така ме наболяват яйчниците от време на време, но цикълът не ще да идва още  Simple Smile
Хайде, банда, до скоро  Hug

# 652
  • София
И аз да се похваля с питата за рожденния ми ден  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1479442480344&set=a.1468354403149.59979.1662265437

Това време ми действа много вдъхновяващо за готвене. Днес цял ден това правя   chef

И на мен така и аз това правя Mr. Green хайде отивам да се вихря в кухнята Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 18:16 от Barbie^girl

# 653
Barbie^girl, страхотни сте:)

# 654
За режим на 3 часа, момичета, имах предвид за хранене - за това именно ставаше въпрос и в лекцията! Вие го разтегнахте в режим въобще. Мартина никога не съм я привиквала да яде на 3 часа. Точно това се обсъждаше и в този линк ако го гледахте... Режимът въобще е отделна тема Rolling Eyes.
За кърмата в окото оставам неубедена Grinning. Но който желае да се лекува с нея, съм ок.

А, и Редче, преди време пусна линк към едно филмче за бебета newsm10, аз го гледах на порции 3 дни, че не ме оставя малката да си го изгледам като човек. Филмчето е много интересно, поне на мен ми беше. Много сладки монголчето и япончето Party, истински се смях Мари като се тръшкаше по пода, а за монголчето да не казвам - имаше бая смешни моменти newsm32 И ми направи впечатление, че всичките си имаха котка вкъщи, вкл. американката, и оставяха бебетата съвсем от малки с нея - явно не са чували коооолко е страшно да имаш котка и бебе вкъщи както е наплашен българинът Mr. Green И колко внимателни са животните с бебетата, явно усещат че имат пред себе си едно малко, беззащитно същество и го оставят да им дърпа ушите и какво ли още не Simple Smile.

# 655
За всички, които искат да тренират - ето линк, където има идеи за оформяне на питки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=522312.0. Рецепти има тук - първият пост - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=522962.0

# 656
Да се отчета и аз от ДК: значи 0,5см,т.е. 74см и 630гр,т.е 8 520кг-доста сме си хапнали(вижда се кой яде супички,попара,пюрета,пасирани плодове и суче на поразия).Всичко ни е наред-даже все повече и харесва в лекарския кабинет(като бях малка исках да стана лекарка Grinning)та ще я видим нея.Питах за прясното мляко в десерти ами каза ми изрично,че е по-добре след 1г.Питах и за спането ,че Хриси вече май почва да спи по 1 път на ден-каза,че е нормално все пак растяла.

# 657
  • София
olemale  - за финните овесени ядки - възможно е и да бъркам, да... може и да е ставало въпрос само за триците!

На някакви хубави питки замириса тук Simple Smile Браво аз вас!

# 658
Тани`- Хъм, на мен пак не се отваря - странна работа!

За суеверията - ами има неща, които не са така "просто" обясними и имат значение, но покрай тях има такива невероятни глупости, че направо стават опасни в един момент от ...глупост!
Примерно червеното конче на ръката е суеверие, но си признайте колко от вас са сложили на бебетата си? Или пък измиването на очите с вода против уроки? Червеното, като цвят има сила, така че до някъде е оправдан конеца. Водата има свойството да пречиства отрицателна енергия - така, че също има някаква логика... за кърмата не съм сигурна, дали е към суеверията. Знам, че коластрата е много лечебна и старите хора знаят за това и са го ползвали. Неотричайте съвсем всичко  Peace Фън-шуй е като едно голямо суеверие в такъв случай Wink

За храненето преди кърмене - така кърмата намалява драстично и има вероятност от отбиване (според някои това е сигурен начин). Е, аз често давам преди кърмене, но пък давам мъничко. Сега обръщам режима и първо кърмя - след половин-един час й давам да си хапне. Сега така направих и омете едно бурканче (верно от малките, ама пак...Simple Smile)

Уики, аз нито едно от тези суеверия не съм спазвала, за половината не съм и знаела  Joy
Аз съм твърд противник на суеверията и много ни се дразня какъв суеверен народ сме, гледаш млади хора, много отворени иначе, а вярват на всякакви знайни и незнайни бабини деветини  ooooh!
А логиката, която намираш, е базирана на бабините деветини на друг народ - така че аз не мога да я видя тази логика  Crossing Arms
Тъй де, напипа ми болната тема  Mr. Green
Относно храненето преди кърмене и че така щяло да се отбие детето - ами аз не виждам нищо лошо в това да се отбие след 8-9 месеца кърмене на поискване  Laughing Не е за мен кърменето до не знам си колко години честно казано  Stop Въпреки, че иначе съм голям привърженик на кърменето, но то всеки си решава, мисълта ми беше, че явно още не си мотивирана да даваш на Даная по-големи количества твърда храна, затова сте на по-малки, лошо няма, има толкова много начини за изхранване на дете, всички правилни  Peace

# 659
Здравейте и от мен!И аз съм мама на януарско бебе-Кристиян роден на 15.01 4.120кг и 53см.От одавна се каня да пиша ама докато изчета цялата тема...... Rolling EyesМоят Криско е палавник и щурак,а също и инат и твърдоглав(зодия Козирог-с рога напред).Седи стабилно от 2 месеца,лази от пак толкова,изправя се от има-няма две седмици а от няколко дни се оптва да ходи по мебелите и като сме навън иска да го държа да ходи постоянно.В количката не иска да стои ако не се движим-катери се по нея да стои прав,пък мен ме е страх че ще падне.Бели прави доволно-събори ми всички цветя и дори омъртви някои и яде пръст(това докато "баща му го гледаше" спейки Crossing Arms) и ги изнесох на стълбите на входа,"прочете" всички готварски книги на баща си(той е главен готвач) едната от които струва към 90 лв.,отваря шкафовете и вади всичко,лази до банята и ми вади мръсното пране от коша.....и още много и много.Иначе ние се гледаме двамката по цял ден-нашия тати отива на работа в 11 и се прибира кам 24 часа Close само в неделя почива,ама няма ден на тати Crossing Arms
И сега да ви попитам-какво ще правим като сменят времето с един час назад?В чуденка съм,защото Крис се събужда кам 5(по новото време в 4) да яде,заспива и се буди в 7-7:30(по новото 6-6:30),а вечер заспива в 8:00(респективно в 19:00) и никоя сила не е в състояние да го държи буден до по-късно.Та малко ми се вижда рано да заспива в 19,а и навън ще става тъмно в 5-6 часа...?

Общи условия

Активация на акаунт