Не мога да се отърва от колита

• 400 416
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте ще се включа в темата след колоноскопия имам диагноза хроничен спастичен колит (colon irritabile). Имам спастични сектори в червото и леко зачервяване по цялото черво. Някой има ли препоръчки за нещо за болки в корема. Изписаха ми само пробиотици. Иначе пих дуспаталин 2-3 седмици ама без ефект. Някакви хомеопати или лекове ако знаете споделяйте.

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 17:01 от eastman18

# 841
Потърси в интернет как да си правиш костен бульон. Хапвай желирани ястия, а може и директна консумация на желатин или храни и добавки с пектин.

# 842
Има една добавка на д-р Тошков с пектин, пектина помага ли ?

# 843
Пектинът помага. Разтворен правилно и консумиран, прави филм на червото и предпазва. Действа положително при колит и стомашни заболявания. Години консумирах пектин. Сега много рядко, но пак чат-пат си разбърквам.
На хапчета само веднъж съм пила и дори максималната дневна доза беше 2 пъти по-ниска, от минималната доза, когато се приема на прах. Нямаше особен ефект тогава с таблетките. Бях ги взела за по-удобен вариант на прием, затова се върнах пак на пектин на прах. Взимам от аптеката - ябълков, без захар, български.

Виж и за бульон и желатин. Много помага, а и лекува бульонът.

# 844
Бихте ли споделили как го приготвяте и по колко пъти на ден , приемате пектин на прах Simple Smile

# 845
Бихте ли споделили как го приготвяте и по колко пъти на ден , приемате пектин на прах Simple Smile
+1 още утре отивам и го купувам Simple Smile само кажете как се приготвя

# 846

Взимам този. На листовката в пектина е описано, че 1 ч.л. (5 грама) се разтваря в 50 мл вода и 1 ч.л. мед. Приема се преди хранене. Това е профилактичната доза - 5 грама дневно.
С цел лечение е 3х5 грама дневно преди храна. Може да се смеси с кисело мляко и мед.

Аз го приемам чист и само веднъж дневно (напълно достатъчно), но може да не се понрави на всеки. Разтварям пектина в около 100 мл студена или хладка вода (не трябва да е гореща), бъркам да се разтвори. Става на бучици, но това да не ви притеснява. Може да го оставите за 10-15 минути във водата, после пак да разбъркате, да се разтвори хубаво и го хапвате с лъжичка. Отначало може да ви се стои неприятен, но се свиква. Няма лош вкус. Ако пък не ви понася, може в кисело мляко, мед, сок.
Може да забави изхождане, това също да не ви притеснява. Дори и да се случи, то не се стига до запек и изхожданията са нормални.
Забелязала съм че действа и при запек, и при диарии, и при несмляна храна, при спазми и болки в червата и стомаха. Регулира добре.

Таблетната форма, която приемах се състои от максимална доза 6 таблетки и помня, че общо 6-те таблетки съдържаха 3 грама пектин. Видях на доктор Тошков продукта, той съдържа значително повече. В 6 таблетки има 9 г пектин, но има и инулин и витамин С. Все пак, аз предпочитам натурален на прах. Вие преценете за себе си.

# 847
Благодаря  Peace

# 848
  • София
От около месец преминах на содени питки /без мая/. Правят ги в пекарана близо до нас. Мисля, че имам подобрение.

# 849
На мен лично пектинът не ми помогна, но имах подобрение от чай от живовляк и също прополис.

# 850
Живовляка и на мене ми помага винаги. Последният път с пробиотици не стана работата , но с чая стана. Сега притеснителното е че ми развиват едни теории , че чая в по-големи количества изкарвал калция от организма.

# 851
Някой пил ли е мукофалк (той съдържа живовляк) ?

# 852
Моля, препоръчайте ми При подуване, задържане на вода, газове какво приемате? Досега съм взимала Комфортекс, еспумизан, Ксанадрен, Хидролес и ликуид оф, но искам нещо по-ефективно  Thinking
Направила съм рестрикции с храната, но понякога няма как и на другия ден са налице всички екстри ooooh!
Спасение няма,  #Crazy

# 853
Аз от време на време взимам фурантрил, по 1 хапче сутрин на гладно; след 2-3 часа съм по-добре, коремът видимо спада. Казват, че лимонов сок в чаша вода действа диуретично, но аз не съм забелязала голям ефект. За газовете - 2-3 зърна черен пипер (сдъвчени), понякога помагат, понякога не. Може да опиташ и чай от лайка с бял равнец. Аз пия по половин ч.ч. два пъти на ден. Но и с него не винаги се получава ефект.

# 854
Някой може ли да даде съвет за нещо срещу болки боли по цял двн сутрин се будя в адски болки. Изписаха ми дуспаталин ама преди тпва го бях пил 10-12дни без никакъв ефект. Не знам какво да правя започнах и антидепресанти да пия две седмици вече но болките ми са адски... някой може ли да помогне. Имам установени силно спастични зони долу вдясно и долу вляво.

Общи условия

Активация на акаунт