Отговори
# 150
  • София
 Sad Май доста раничко се похвалих, че сме екстра. Днес сефте спа в ДГ. Баба й я взела...до тук с подробностите. Не се е сетила жената да пита какво, що как..ама карай .Нина после ми разказа това онова. Тъпото започна 15 минути по късно. Едни ревове, истерии - за нищо ( искам това - не искам това , дай вода - не вода, изсипа една сурия храна и вода на земята щот не щяла  ooooh!). Да не говорим как се е научила да хапе по бузите, да види с две ръце на късата  Whistling - като пребита съм. Ходихме да закараме с Ники една кола до Младост - истерия в колата - мамо карай ти, не - ела гуши, не- искам...... Rolling Eyes

Цеце, и ние сме в едно гардеробче - затова НИна и другото момиченце носят едни и същи дрехи - когато не я взимам аз ( а аз точно два пъти я взех ). Днес е с друго яке  Wink

# 151
Цеце на мастичка съм Wink Нали било полезно за стомаха Whistling и без бира не мога да живея Whistling

Вижте,ако говорим за отношение в ДГимам много да пиша. Нали ви бях писала,че като вземам Ивчето"госпожата" сам ми казва на всички въпроси-много е послушна,хапва и поспива(демек нито яде като хората,нито поспива),никакви проблеми и...дотам!  на всички други деца казва кой кога е ял,колко,колко е спал и подобни.Ми и аз искам да знам за моето дете бе! Питам,ама йок! Докато питам и "госпожата" измества разговора в друга посока,каква ТВ ползва,пакети подобни,ние стоим на стълбите,в това време дечицата сами в стаята на кълбета,чуват се писъци,ревове,аз и подсказвам да влезе,че децата са сами,тя ми вика-"абе да се оправят,големи са,не са бебета,какво да направя то са 40 деца!" какво да ви кажа момичета,това ме подразни,дръпнах въпросната госпожа след род.среща и и казах,че моето дете,както и другите е специално и държа да зная само ли се обслужва,яде,чишка и подобни и как се приобщава към другите деца,ама здраво я бях заклещила ви казвам,защото наистина се тревожа бе и после разбрах как съм коментирана като "като,че ли съм най-голямата работа" в града... Confused Провинция...Какво да кажа,няма кой да гледа хлапето,освен,ако не дай боже е болно като сега и това си е! Разчитам,че нещата ще  се променят,от този случай нататък я посрещат с "кукличке,влизай" и я гушкат,ама фалш е,знам Confused

# 152
Само да вметна,че в нашето гареробче са 3(!!!) деца и аз просто реших да изпринтя името на Ивчето и да го залепя на гардеробчето.

# 153
  • Хасково
Доклад от педито Mr. Green
На Стела нищо и няма Crazy Чисто здрава е според него (и според мен, де), повръщането и отслабения апетит, най-вероятно е в следствие от АБ, който пи преди около месец ooooh!
Изписа витамини и каза да пробвам много настоятелно с нещо, което харесва да яде, да я отвличам през това време, с филмче, книжка и да говоря одобрително за манджата, за това как хубаво се храни... дрън-дрън. Така и направих, хапна задоволително количество леща, и не повърна. Имаме напредък Mr. Green И как да е иначе като цял ден нищо не е яла, със сигурност е огладняла Crazy

За родителската среща - бях само на общата, нищо особено, говорих с директорката да я преместят, каза "Ще стане, просто не знам как тя е оставена в другата група, а всички останали от нейната ясленска са заедно newsm78"

Отиваме в банята...
Лека нощ Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 154
Добра вечер и наздраве!
И на мен ми се пийва нещо стабилно с един куп цигари, ама нямаааааааа, и още доста дълго време няма да имааааа.
В градината както я хвалеха Дара всеки ден, така започнаха лека-полека да се оплакват, че е започнала да става агресивна, да бута децата, да им взима играчките ... Разбойничка. Хем не ми харесва много тая работа,хем си мисля "добре че не расте будала като майка си". Иначе, разбира се, й обяснявам че така не бива.
Тази вечер я бях оставила на детегледачката. Как пък нея не я ядосва, яде всичко което й се предложи и заспива в 20:30? Значи като иска може да е послушна, но майка си ако не изкара извън нерви не може да легне спокойно да спи.

# 155
Васко го боля стомаха следобед, доста охкаше, лежа известно време, към вечерта го отпусна, а и имаше рибка за вечеря и той беше много доволен, че му е минало и може да хапва. Идея си нямам какво беше това-или е понастинал, че се мота бос на терасата или е преял, но пък не е повръщал. Абе незнам, дано не се повтори.
Дъждобран и гумени ботуши и аз се каня да взема от сума ти време, въпреки че го карам, все пак ако там излизат и е мокро ... Дъждобрани евтини в Джъмбо и в Хиполенд съм виждала, а гумени ботуши в стил99 и много ми приличат на тези, които съм виждала в английските сайтове, даже май са с такава номерация, ако не се бъркам де, а бяха на много добра цена.
За крещенето- нали знаете, мама може да се кара, ама не дава на никой друг да го прави Naughty Laughing.
На мен пък ми казаха да го уча да яде по-чисто, че много цапал пред себе си докато се храни ooooh! Laughing.
Подаръци за РДта и на двамата вече поръчах от mytoys Simple Smile. 3 РД ни предстоят през седмица и се подготвям от рано. За Васко избрах разни занимателни игри, подходящи за възрастта, допълнително ще взема маса и столче, на които да си играе с пластелини и да си рисува. Много исках тротинетка (скутер), ама са скъпички, а пък идва зима. Палатка ми е минавала през акъла също. Камион за боклук му донесе мъжа ми от последната командировка, много успешен подарък-като истински е,вдига си кофата, изсипва боклука и т.н. Ако се сетя нещо друго ще пиша,че много играчки разгледах напоследък ooooh!.

Биси, много хубави рокли видях, особено втората половина Simple Smile.
Таш, Гале, мерси Hug Hug.
Весе, радвам се, че Стела е добре Grinning.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 23:26 от Lilcho

# 156
  • София
Абе не е читава тая работа с градините, ама много ми се ще да го пробвам да видя Митко какво ще мисли по въпроса  Laughing .  Не е нормално 2-3 лелки да се грижат за болюк деца и не е нормално така да се отнасят с тях. Разбирам ги(аз не бих се справила и на половина с тази задача), но това не значи, че нещо редно се случва. Не са от камък тези жени, хора са, но аз ще си мрънкам, пък се надявам Роската да не приема всеки път излиянията ми толкова лично  Heart Eyes .

Лилчо, каква е паролата? С нашата не ми се отваря албума.
Медхен, знам ли ги как са те гледали твоите  Thinking Може пък да са те държали много стерилна, за това да се е получил гафа по-късно. Митко може да се въргаля в мръсотия, дома ми стана занемарен точно след като родих, навън не го ограничавам с кои деца да играе(кашлящи, сополиви), движим се сред хора... не мисля, че го предпазвам изкуствено от болести. Той си води нормален живот. А пък точно болестите от ДГ си мисля, че са изкуствено добавени към обичайната среща на децата с тях. Знам го това за имунитета до 6тата година и важността на естествения имунитет, за това и не се напъвам да го пазя или да го подсилвам с имуностимуланти, но и зорлем да го срещам с болести не ми се ще(макар, че ще  Mr. Green ).
Сладурка,  Hug! Никак не ти завиждам  Confused . Ние сме нови в квартала и изобщо не ме е еня кой какво мисли/говори зад гърба ми, но знам, че при теб е доста по-трудно(нали и аз съм била в провинцията).
 А, да ви кажа е много готино да сте нови някъде и никой да не ви познава. Човек се променя, но на околните му стари познати им пречи да го приемат с промените, защото си знаят спомените от преди и това им пречи. А сега новите ми познати ме знаят само в този ми вид, в който съм сега. За миналото ми ще знаят, само каквото искам да знаят  Laughing

и каза да пробвам много настоятелно с нещо, което харесва да яде, да я отвличам през това време, с филмче, книжка и да говоря одобрително за манджата, за това как хубаво се храни...

Уаааууу! Нали съм си на всяка манджа мерудийката  Crazy ,на мен само това одобрителното за манджата ми изглежда логично.

П.п. забравих да кажа, че днес ходих на пазар и напазарувахме разни дрешки, обувки. Обзаведохме детето. От списъка ми остават  - пижама, гумени ботуши, дъждобран. Ако някой знае къде евтинко да ги открия, моля да сподели! в Карфур няма. Лилчо, бяха свършили пантофките с номера на Митко, но мисля да ходя в офиса им.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 01:00 от skrech

# 157
Добро утро!

Може би аз нямам никакви кой знае какви очаквания от градината, затова и не срещам разочарования  Wink Напълно ясни са ми нещата и от едната страна и от другата, затова седя някъде посредата, но в повечето случаи клоня повечко към педагозите  Mr. Green Разбира се, тук нещата изглеждат доста по-различни, затова винаги съм се радвала на избора си да живея в малък град  Mr. Green Децата се гледат с много обич, персоналът е учтив и внимателен с родителите, никой не ти прави забележка за това или онова, особено пък за памперси и други неумения  Stop В групичката на Лили има две момиченца, видимо по-големи от нея, с биберон  Laughing Лили разказва, че на обяд има деца, които лягат с памперс  Peace Първите дни ми правеше впечатление, че Лили се прибира с плитките, които аз съм направила сутринта, впоследствие е спала с тях и ми я връщаха супер разчорлена, но не съм го примала като "-" . Седмица по-късно вече се прибираме с наново хванати плитчици  Heart Eyes Може би и за вас ще е по-добре, ако си дадете малко повечко време, както и на дечицата, за да свикнат и да се отпуснат, така и на госпожите да се покажат в цялата си същност, била тя и грозна за вас,..но все пак не се знае  Hug Твърде е рано да се правят крайни заключения  Peace

Аз съм ви казвала за госпожата на Христо, как през първите дни всеки ден отправяше някаква забележка. По-късно разбрах, че е супер стриктна и изпълнителна, което приех като положителна черта и сега, с днешна дата, не си я давам на никого  Naughty Даже ме е яд, че Лили няма да е при нея  Mr. Green

Деска, що се отнася до Христо...какво да ти кажа  Confused С този нервен стомах, оставям повечко време баща му да се занимава с него, като по-уравновесен  Mr. Green Оказа се, че аз имам повече търпение  Crazy Много е шилав, бе, прекалено много  ooooh! Няма нещо, което да му се опъне, обаче не спира за секунда и вместо да си напише домашната за реалните 2 часа, той я пише за 4 и то под наш натиск  Confused Напише една дума, лапне си химикала и започва да го трака по зъбите  Confused Напише втора дума, започне да се върти на стола, напише трета дума, стане от стола, отива да скача на леглото  Confused Направо ни взима здравето, за секунда не се спира, да му се невиди и шавливия г** Нищо не прави мирно и спокойно  Tired

Цеци, дано нямате повече фалове  Praynig Аз си мисля, че е нещо нормално  Peace Лили се изпуска понякога у дома, като се залиса в игра и откаже да седне на кукото. Че като и дойде зор, вече е твърде късно  Mr. Green Иначе, щом вечер няма пропуск, няма нищо притеснително  Hug

Скреч, много ми хареса разсъждението ти за това да си нов някъде  Heart Eyes Хората са в непрекъснат процес на промяна, поне някои , де  Laughing , но умовете ни са закърнели и трудно приемаме даден човек по друг начин, различен от създалия се в съзнанието ни образ за даден човек  Rolling Eyes Да не говорим, че някои въобще не си правят труда да те опознаят, а градят представа за теб по клюки и приказки и по собствени умозаключения  Tired Често мисля над тези неща  Peace Човек трябва да бъде отворен към останалите и да ги прима такива, каквито са, а не такива, каквито ги създава ума му  Peace Грешка, които повечето от нас допускаме, за съжаление  Confused

За подаръците - ние сме се спряли на колело, че детето отдавна иска  Peace Повечето от вас сигурно са минали през този подарък  Mr. Green

Нашата градина е с друга практика - всеки носи течен сапун, тоалетна хартия, мокри кърпички и носни кърпички  Peace
Все още не са ни извикали на родителска среща, а аз вече нямам търпение  Crazy
Засега нямам намерение да записвам Лили на танци, език и т.н. Малко ми е времето с нея, не искам да го огранича съвсем  Confused Още в 4 без 20 ходя да си я взимам  Heart Eyes Засега имам тази възможност...

Исках да попиша на всяка от вас, но времето ме претиска  Mr. Green До скоро, милички  Heart Eyes

# 158
  • София
МММММММ, обичам с кафенцето сутрин да ви чета.
 Hug
Изпратихме се на ДГ с песен на уста, почти не мрънкащи  Wink. Днес съм свободна и ще се мотам цял по задачи.

Скреч, дъждобрана имаме жИсток от Джъмбото, а бАтушки ( гумени ) - от нашия магазин за 9 лв.  На дъждобрана се оказа, че нямам снимка, но ботушките са това-

# 159
Привет и от нас, милички!
Нас ни завъртя новото ежедневие – работа, градина и понякога не ми остава време дори да ви прочета. Пропуснала съм много празници – Бояна, Галакси, Рени – да сте здрави, много щастливи и обичани!
И Дари на третия ден от посещаването на градина си лепна един сопол, който в неделя вечерта започна обилно да се стича навън и тази седмица си е вкъщи с баща си. Добре, че той сам си е шеф и засега има възможност да я обгрижва през деня. По цял ден я мъкне по срещи, институции и т.н., но в свободните интервали – по паркове и пързалки на волна програма и са стигнали дотам, че вече много го търси и иска все да е край нея. Всъщност промяната се получи още след първите дни в градината – стана по-контактна, прекарва повече време с близките ни, а не е само залепена за мене, както беше в последните месеци и т.н.
Креми, и мене много би ме подразнило такова изказване. Всъщност подозирам, че и Дари се държи така, но госпожите не ми го казват по този начин. Като знам колко е емоционална, жива и любознателна, си мисля, че тази й кроткост в градината й пречи на изявите и развитието.
Ние също имахме вчера родителска среща – на нас ни събраха по 30 лева за учебни пособия и за закупуване на канцеларски материали и само по 5! лева за играчки. Затова си мисля да изчакам да купят нещо с тези 150 лева и после да накупя хубави играчки за децата. Госпожите ни са перфектни, занимават ги много добре, но все пак на тази възраст най-важното според мене са игрите и пресъздаване на различните житейски ситуации чрез тях.
Това, което не ми хареса е, че ги искат по-спортно облечени. Звучи напълно нормално, като се има впредвид, че трябва да се обличат и събличат 30 деца, ама ние имаме цял вагон с дрешки, които трябва да захвърля и сега да ходя да купувам анцузи и други подобни. Предполагам, че ще ни изтраят една година, пък за догодина ще знам.
Четох, че някои дечица са повръщали в градината. Някъде бях срещала информация, че това може да е от дискомфорта от промяната на ежедневието на децата и нежеланието да ходят на градинка. Дари се е начишкала само първия ден и оттогава всичко е ок, обаче вместо обичайните литър-два вода на ден сега явно през деня само си близва от чашките и отделно в определени моменти ги водят до тоалетните.
Марианче, целувки на тумбачето!
Ще приключвам с писанието, че трябва да потеглям на работа.
Хубав и успешен ден!

# 160
  • София
Здравейте, мили мои  Hug

Мрачно и хладно време, но ще трябва да се свиква  Laughing

За пореден път ставам в 4!!! и съм пълна с енергия, сякаш съм на стимуланти  newsm47.Жалко, че в момента няма работа, която да ме поизтощи /в хубавия смисъл  Laughing/, та се занимавам с глупости.

Снощи Али се беше разбеснял, не приличаше въобще на болен.И не спираше да бъбри, много е смешен.Аз търсех един препарат, обяснявах на висок глас на майка ми и Слави в другата стая как не мога да го намеря и Али дойде при мен и каза "мамо, имаш ли нужда от помощ"  Joy Joy, аз толкова се смях и го гушках, че взе да ми го казва през 5 минути Mr. Green.А докато бяхме при сестра ми, те имат папагали, а той само казваше "това не са папагали, а кАкошки" и вчера баба му го пита къде пък е виждал той кокошки, а той вика "еми при леля"  Joy Joy
Днес сутринта не ми хареса особено как изглежда, но дано не съм права и до довечера да ми добре душичката  Heart Eyes

Сонче, много ти се радвам като пишеш  Hug.Ще свикне Насето, ти още ли не се впечатляваш на сцените  Laughing.Блазе ти, де  Wink
Сега октомври ще ти е страхотен месец, ще видиш  Peace Hug.

Тия гумени ботушки удобни ли са за децата  newsm78.На мен ми се струва, че ще държат студено и влажно.Няма да бързам да купувам  Rolling Eyes

Весе, браво, че всичко със Стелката е наред  Peace

След малко ще си довърша, че изникна нещо спешно.
Целувки хубав ден  lovekiss lovekiss lovekiss

# 161
Привет!
Уф, все обещавам, че ще  съм по-редовна, а нещо не се получава  Crazy  Embarassed
Кате, честита нова работа! Да е лека и удовлетворяваща те!
Спомням си аз, че стоеше пред тази дилема, какво да избереш, още когато започна на старото място  Laughing
Весе, късмет и от мен  EFP preggo  ylinfant
Дано да преместят скоро Стелито в градината!
А да не би да я насилват нещо с храната и затова да отказва и повръща?
Лилчо, много са сладки момчетата ти  Heart Eyes, а Васко колко голям изглежда редом до бебето  Laughing
Скреч, същата е паролата. Ти добре ли се чувстваш вече, спря ли да ти се гади?
Таш и Сладурче, бързо оздравяване на Али и Ивчето!
Сладурка, хич да не ти пука какво говорили зад гърба ти, важно е да реагираме, когато нещо ни притеснява!
Дитта, много ме разсмя  Joy
Да знаеш, вкъщи после са същите пазарлъци и мрънкания  Mr. Green Да се чудиш къде им е мотивацията newsm78 Дано тази липса на интерес да е само пуберска поза  Mr. Green
Имам няколко от приятелчетата на голямата, които са ми приятели във Фейсбук  Mr. Green и като ги чета тийновете напоследък, направо се изумявам от изказванията им.  Crazy И каква е тази мода - пишат от телефоните си, по време на час  Shocked  И после, ще чакаш сериозно отношение  ooooh! Ама, хайде, да не ги разнасям повече, всеки да си гледа собственото гардже  Laughing  Mr. Green

Децата се гледат с много обич, персоналът е учтив и внимателен с родителите, никой не ти прави забележка за това или онова, особено пък за памперси и други неумения  Stop
Роси, по-скоро тук се крие разковничето. Когато тази обич липсва се усеща и обикновено е свързана с неприемливо отношение. И тогава не можеш да кажеш, че нямаш очаквания и да търсиш оправдания за проявата му. Напротив, като родители сме длъжни да подкрепяме децата си и да изискваме да уважават нуждите им и тях самите.
Но надявам се да преобладават местата, където се подхожда с грижа и любов към детето, пък другите случки да са изключение.
И, да, има голяма разлика между уменията и поведението на дете на три години и шест-седем-осем месеца и такива като нашите. Те дори нямат три още...  Tired
Ти да се оправяш бързичко и да нямаш повече подобни кризи! Противовъзпалителните май наистина не се връзват много с болен стомах, посъветвай се с лекар за нещо по-щадящо.
Цеце, аз писах май вече къде поскиторихме. На Дунавски круиз бяхме, много хубаво изживяване и почивка!
Аз също мисля, че първата година е по-важно децата да се адаптират успешно към новата среда и правила, пък то като се чувства добре, естествено ще почне неусетно да възприема и нови неща.
За страничните занимания съм леко със смесени учвства. Ако детето само проявява голямо желание, ок, да речем, че всяко ново занимание до някаква степен обогатява развитието му. Обаче за мен основно се разчита на родителска амбиция и се гони само финансовия интерес. Не бих се напъвала непременно да го запиша някъде, хеле пък на повече от едно място, абсурд.
Междудругото, ако питат мен, а не детето  Mr. Green, най-много ми допада плуването (много малко треньори имат желание да се занимават с деца под пет години. Наистина би придобило едно полезно умение, дори и да не се научи на този етап да плува, а само да преодолее страха от водата и да свикне да си потапя главата).
Най-излишно – чужд език. Набора песни и думи, които ще научи за нищо няма да му послужат и не оправдават дадените пари за това. На всеки по-следващ етап ще ги усвои за месец, примерно. Да не говорим, че на тази възраст те още български не могат да говорят добре. Ако живее в двуезична среда или ходи в езикова градина, където постоянно му се говори на езика е друго, но половинчасови занимания един-два пъти седмично, за мен, са напълно излишни.
Но всеки си преценява за себе си, де, както писах едва ли някое странично занимание би навредило с нещо. Ако дете и родители се чувстват удовлетворени от по-голямото разнообразие, ок.
Пак ми стана дълъг поста, само да споделя за дъждобраните. Аз съм купувала от Биг Шоп. Пускат и гумени ботушки и такива чорапки за тях - http://www.mytoys.de/Playshoes-PLAYSHOES-Kinder-Stiefelsocke/Min … .24.05.27/1734928
 Освен това, от там имаме подобни дрешки:
http://www.mytoys.de/Playshoes-PLAYSHOES-Kinder-Regenlatzhose/Re … a01.06.21/1604511
http://www.mytoys.de/Playshoes-PLAYSHOES-Kinder-Regenlatzhose/Re … a01.06.21/2007723
http://www.mytoys.de/myToys-MYTOYS-Kinder-Regenset/Regenbekleidu … a01.06.21/1865105
Много често имат и намаления. Такъв гащиризон купих миналата година за 9 лв. Обличам й го и замата (над дрехите се слага), когато е кално и влажно с него може да сяда навсякъде, без притеснение.
А комплект гащиризон с яке, подплатени с полар  (като от последния линк), купих за 35 лв.

И последно, Рени и Галакси ги поздравих във Фейсбук, но искам да пожелая много щастие и здраве и на Бояна!   bouquet

# 162
Стели, казвала съм колко много те обичам , нали  Heart Eyes
И на мен така не ми стига времето, пък и акъла понякога Mr. Green , та все остава нещо недоизказано, нещо недотам пълно... Confused Съжалявам, за което, ако неволно обиждам някого с коментарите си   bouquet Далеч не целя това  Heart Eyes
Съгласна съм, че децата не трябва да се поставят под общ знаменател, щом помежду им има 7-8 месеца разлика, особено в тази възраст  Peace
Някак не мога да приема, т.е не ми се иска да приема, че точно предучилищни педагози не могат да дадат необходимата обич на най-сладките същества на света  Heart Eyes Знам, че съм наивна в това отношение, но, все си мисля, че , за да започнеш такъв вид работа, би трябвало да обичаш безкористно всички дечица  Rolling Eyes

Пак не ми стига времето, да се доизкажа  Mr. Green Трябва да мина през аптеката за дрогич, преди да взема Христо от училище  Crazy Пусто време, все си мислех, че ще ми стига за повечко неща, след като пръсна децата по институции, но не би  Crazy

Вие си знаете, че ви обичам, няма какво да се обяснявам излишно  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 163
  • София
Ташче, нашите са с по плътна подметка кат`че ли и взех допънително кожени стеки на КК ( за 2 лв ).

# 164
  • София
Пак не мога да си довърша, ама да отхвърля малко писане  Mr. Green

Арабелка, най-накрая се появи  Hug.Вчера мислех да протестирам, че скоро не си се вясвала, но сега няма  Mr. Green.В първата секунда като видях твоя аватар и това  EFP, си викам аааа, ето защо я няма, но после видях, де  newsm03

Сладурка, по-добре така, защо се оплакваш?Нека те мислят за голяма работа и да ти обясняват повечко  Laughing

Аз се притеснявам вече, че Али с неговоти дълго отсъствие съвсем ще се разглези у дома и после всичко отначало  Weary

За рождения ден ние също мислехме за колело, но засега се отказахме, че идва зима и само ще се чудим къде да го държим и ще го премятаме.А от друга страна ми се иска да получава големи подаръци с голям повод, ама ще измислим как да му го дадем пролетта  newsm78

След малко ще ходя на родителска среща /как смешно ми звучи/.За тези извънкласни занимания си мисля, че е малко раничко.А пък технически не ми е ясно какво правят другите деца във времето, в което има нещо.Например идва някоя госпожа за английски и предава на 3 деца, другите къде са през това време?Та те имат една стая за всичко.

Галакси, още ли ти държи това лошо настроение заради това още по-лошо време?Ей, стягай се, че половин година ще е така  newsm47

Диди, за обличането май е по-добре да е удобно.Поне при нас ги оставят сами да ходят до тоалетна и аз все гледам Али да е с гащички и панталон на ластик, за да може да си го смъкне бързо сам  Grinning.С момиченцата е по-изкушаващо да са с роклички и разни такива  Crazy

Хайде, до довечера!
Целувки  lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт