Отговори
# 615
  • София
 newsm45 Днес не беше никак розово положението! Стана, облякох го, искаше да яде сандвичи, но нямахме хляб. Казах му, че в градината ще му дадат , но той каза, че не иска да ходи и ска вкъщи. Съгласи се да излезем, качихме се в колата, там слезе, но не иска да виза в двора Започнах с уговориките - влезе. После не ще да си отваря устата при сестрата. Тя се съгласи да го пусне без да го е видяла, но каза да поработим по въпроса вкъщи, защото е важно.
 После не искаше да влиза на етажа, та се налжои два пъти да излезем отвън, докато се успокои. Влезе и не даде да го съблеча, нито да го събуя. Понеже, макар сърдит, не плачеше и даже се поддаде на уговорки за обувките, казахме на госпожата, че сами ще се оправим. Обаче не успяхме. Почнаха се ревовете, не дава да го събличаме, не дава раницата, иска си обувките обратно  Rolling Eyes . Коце малко си изпусна нервите и като видях, че прекалява, извикахме госпожата и я помолихме да помогне. Оставихме го мятащ се и пищящ и се измъкнахме.  Close
 По принцип исках да е от типа бързо разделяне, но там на място не се получи. Просто не се подредиха нещата така, че да мога да го оставя и да изчезна, с "Чао, щ се върна скоро да те взема".
 Утре ще отиде само Коце с него. Други споделят, че с бащите е по-лесно.

Днес видях едната госпожа. Наистина е приятна. Остава да видя и хубавата  Mr. Green (вчера беше някаква друга по заместване)

П.п. А една майка как ме нервирааааа  newsm61 . Видя, че се уговаряме с детето и :"И той ли е нов?" бара Митко и се опитва да го обърне към себе си "И моето дете сега е за първи път вътре. Влез да си поиграете с него" Опита да погали Митко по лицето, а той още повече се нервира, скимти и се притиска в мен. Дръпнах го ряско, за да не го пипа. После(когато си правихме разходките до отвън за успокоение) тя излиза и ни вижда. И пак напада детето, гъска с пуйка застреляна  #2gunfire . Нахвърля му се да му говори успокоителни думи, тегли го и се пробва да го уговаря:"Спокойно, то там има деца, бля, бля"  #Cussing out И Митко изпадна в поредна истерия. Какво си въобразяваше тая? Че ще уговори чуждото дете по-добре от майка му или има подход по-добър от учителки педагози. УФСЪ!

П.п.2: Коце ми казва да проверя телефона дали е наред, да не му е паднала батерията, че доста време вече мина, а не ни се обаждат да го прибираме Митко  Laughing

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 11:20 от skrech

# 616
 Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers SunflowerЗдравейте, благодаря отново за хубавите пожелания! Hug Hug Hug
Шля, пие Цефзил антибиотик и Флавамед, но доста упорит бронхит, честно казано.
Медхен, в Хисаря имам един любим ресторант, намира се в центъра - "Централ". И "Чинар" не е лош, не му отстъпва, но при първия ресторант си правя раздумка със собственика, който е и семеен приятел и всичко е на 6 Grinning. Последните пъти в Хисар отсядахме в "Сана Спейс" - Мноооооооооооооооо яко Laughing.
Жу, добра новина за сестра ти... Simple Smile
Галакси, много слушат в градината и като си ги вземем отпускат клапана! Laughing
Цеце, и в нашата градина изискванията за сертификат на тортите са бетон. Grinning
Скреч, просто никой не го е поел от теб, за да го залъже с нещо, да му отвлече вниманието. А, дете, което още не е свикнала с градина да го поеме първо сестра, която ПЪК да иска и да му гледа гърло, корем или каквото й да е - не е никак добър вариант. С бащите вярно, по-лесно се разделят. Винаги е труден момента на свикването с градината. Иска се по-голямо спокойствие и увереност от родителите, че детето им като влезне дори и ревящо след минута вече е щастливо и започва да наблюдава ококорено с любопитство. Колкото по-бързо го бутнеш в градината и изчезнеш - толкова по-добре за детето! Crazy
До скорооооо......... Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

# 617
  • София
Тотонто, бъди много здрава, както и всички които обичаш за да си щастлива! Пожелавам ти много любов, много приятни изживявания и емоции!   bouquet

Цеце, на патерици : много да сте здрави, Василия да е обградена с много любов, да има прекрасно детство и  най-вече да е здравичка!

И нашите торти ще са от Лагуна, макар че хич не искам (бялата лагуна, която е със сладко от вишни), 100гр сладки вдигнаха пак цените, а Сончето е много несериозна  Whistling Hug 
Павката си избра Бен10 и Батман. Ако не знаете, Павката е Батман...и когато започне филмчето казва "ето ме мен шуааа" и застава в поза. По някое време констатира, че  е умрял  ooooh!  Подозирам, че другата торта я е избрал за брат му, защото Любака е Бен10. Голяма любов са братоците, което мноого ме радва.
Павката много правилно ми издиктува децата от групата, които иска да покани, вкл. и сложните фамилии Арнаудов и Аргиров. Г-жата беше така  Shocked  Също така си покани едно момиче от групата на Любака, което вече ни довърши  Laughing

Бързо оздравяване на всички болни!

ПП. Скреч, опасна си  Laughing Повечето деца се вслушват повече в "чуждите" хора, а се лигавят при майките си.

# 618
  • София
Скреч, правилото за бързата раздяла е доказало ефективността си в практиката и това е първото нещо, което ни казаха преди да заведем децата  Peace Иначе само се удължава агонията, нищо не можеш да постигнеш на терен с разходки и всякакви други методи за успокоение. Хвърляш детето и бягяш  Laughing И това, че ходите двамата с Коце, според мен още повече утежнява положението. Първите два критични дни сте ги минали, все по-лесно ще стават нещата, стискам палци!!!

# 619
  • от Луната
ЧРД на Васето! Да расте здрава и щастлива и да радва мама!Малко на патерица

Тотонто, ЧРД! Пожелавам ти само радост и щастие да има в дните ти и бързо оздравяване

Скреч, надявам се по-бързо да свикне и да не се тормозите. Михаела в яслата цял месец сутрин се скъсваше от рев и със сила едва ли не я взимаха от мен, но само след около 5 мин се е успокояваше и нямаше никакви проблеми. Но и аз мисля, че колкото по - бързо се разделяте сутрин ще е по- добре и ако може да се прескача тая сестра ще стане чудесно.

За тортите при нас никога май не са искали сертификати  newsm78, а и тази година мисля да поръчам от същото място като миналата. Тортата беше с невероятен вкус, проблема ще е каква да е, че май искаме цял зоопарк заедно с Барби, Хана Монтана и още куп работи  Crazy

# 620
ПП. Скреч, опасна си  Laughing Повечето деца се вслушват повече в "чуждите" хора, а се лигавят при майките си.

Така ли?  newsm78 Очевидно трябва малко да разпусна дисциплината в такъв случай  Mr. Green

Не знам дали споменах, но Иво е в Пловдив тази седмица и сме само с Даниел. Като изключим сутрините (но го разбирам, аз също сутрин се вкисвам лесно), все едно нямаме дете вкъщи, такава кротка и тиха шушулка е. Даже установих, че си заспива сам в стая, само трябва вратата да е леко отворена, за да не му е съвсем тъмно. Досега не съм го знаела, защото Иво държи да легна вечер заедно с тях, той не може да се отпусне, ако не съм там.

# 621
ТОТОНТО, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ПОЖЕЛАВАМ РАДОСТ И ЗДРАВЕ И МНОГО СПОДЕЛЕНИ ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ!
Hug

Симона е болна с висока Т. Confused Пак на 10ия си ден ходене на градина. Още нямаме 2 пълни седмици ходене... ConfusedКажете ми, че има смисъл в тая работа и че в един момент ще спре да боледува толкова често, защото сега, буквално от нищото, абсолютно здравото ми дете боледува през 10 дни! ooooh! И ни рисуване на криви ме интересуват, лепене на бално или оцветяване...толкова ми е смотано, момичета...Снощи вдигна 39.7, при което аз патката м ус патка и дадох 4 капки хескалгин, което в последстиве разбрах била дозата за 6 месечни бебета...Но, както каза докторката, май съм й направила доброто, защото организма сам се е преборил с Т. Нещо ново, което научих от прегледа днес и което споделям с вас ( простете, ако си кажете - еее, ама ти и това ли не знаеш... Embarassedнаистина се чуствам адски безпомощна понякога...) е, че при вдигане на висока Т, ако крайниците са студени (Симона след градината беше с ледени ръце), означава, че в организма се готви някакъв шок, обикновено температурен. И трябва да се реагира веднага, дори и при ниска Т, от порядъка на 37.4 трябва да се дад нещо. Щом крайниците се затоплят означавало, че имунната система е мобилизирана и битката е зпочнала, така да се каже добър знак е това. Tired Лекарката й изписа Умкалор, но то е толкова гадно, че идея си нямам как ще й го давам. newsm78 Само забравих да я питам - ако пак вдигне толкова висока Т мога л ида й дам вече редовната доза хесалгин или си изгърмях патроните? Thinking Вие какво ще ме посъветвате?

Скре4, целувки на Митко, типични първи 2 дни. Simple Smile Но и аз се присъединявам към съвета на момичетата - оставяш го и излизащ. Без да се връщаш. Няма да забравя благата усмивка на едната ни госпожа първия ден и как леееееко ме бутна към вратата, докато аз тревожно кършех пръсти и се чудех да влизам ли да успокоявам Симона, и ми каза - "Колкото повече седите, толкова по-трудно ще бъде и за двете" Grinning

Жу, тихо честито за сестра ти. Heart Eyes

# 622
  • София
Жу, честитка под секрет  Hug Много са хубави такива вести  Heart Eyes И аз чакам и се надявам и мойто братче да му дойде акъла и да направи едно бебче  Blush

Скреч, типично за първи дни. Интересно, че още от втория се е усетил, Кари реагира чак на третия  Crazy И аз гласувам за бързо евакуиране сутрин, а идеята Коце да го води също е добра (при нас работи  Wink)

Дита, стискайте зъби и се оправяйте бързо. За жалост е така с боледуването, особено в началото  Rolling Eyes Умкалора аз го давам със сокче или пък с течните витамини, не се усеща. А колко капки Хексалгин са необходими за нашата възраст/тегло?

Явно и аз ще поръчвам от Лагуна, макар че хич не са ми удобни  Whistling

# 623
Дита, Дани и Иво не са болнави деца, но миналата година, която им беше първа зима в градината, прекарваха по 1 седмица от всеки месец вкъщи, през останалото време все бяха леко хремави със зелени сополи. И пак твърдя, че не са болнави.
Тази година, като изключим пристъпите на Иво и един еднодневен вирус с повръщане, не са боледували. Даниел ходи без прекъсване от 6 септември досега... Така че да, повечето деца не само оцеляват, но и развиват имунитет.
За да не се превърнете в едно от изключенията, не трябва при по-сериозно заболяване да връщате детето на градина недоизлекувано. Ако трябва, нека поседи здрава вкъщи една допълнителна седмица, за да закрепне, отколкото едно изостанало подсмърчане да мине в бронхит. По-добре да не може да рисува до 10 години, отколкото да му докараш нещо хронично. Мен са ме спрели от детска градина навремето заради често боледуване, защото нищо не е толкова важно, колкото здравето. От средата на втора група после тръгнах направо на полудневна предучилищна.

За температуропонижаващите нищо не мога да кажа, защото децата рядко вдигат температура и още по-рядко - висока. При много висока температура нощем слагам свещичка ефералган в дупето, забелязала съм, че свещичките по-бързо действат.
За ледените ръце - много зависи от детето, защото при Дани например това не би било показател, той лесно се поти и ръцете му са си все ледени и в здраво състояние.

Скреч, изглеждаш ми много спокоен и цивилизован човек. Аз нямам нерви някой да ми се пречка и директно си казвам да се махат. Грубо е, но от друга страна се махат.

# 624
Здравейте,

Хич не съм добра компания и затова не пиша, но ми стана мъчно, че ме мислите и реших да ви се обадя:hug:.  Все още няма точен резултат, само изследвания, яд ме е сега, че ви притесних и вас милички Sad.

Мерси за поздравите към мен и Деян на всички Hug. Празникът мина изтощително за нас, децата се поизмориха, пренатовариха с емоции, Васко не спря да мрънка и да взима всички подаръци на брат си. А те наистина бяха страхотни, този път събрах парите на родата и си напазарувах в mytoys доволно Laughing. Тортата взех от Пчела, досега ги редувам така:неделя, лагуна и сега пчела. Еклерова, много вкусна беше. И на Васко ще е от там, харесал е една ферма естествено. Ще пусна снимки като стигна до тях.

Деян проходи вчера.

Васко пък ми изпя един куплет от "Зеленчуци, който не яде". Направо съм  Shocked. И доста, доста говори вече Grinning. Неговите рисунки са залепена картинка от госпожите облаче и той е рисувал дъжд или пък залепени зайче и морков и той ги е свързал с една линия. Личи си, че той ги е правил. Вкъщи им подариха aqua doodle и сега рисуват и двамата Heart Eyes, иначе интересът към рисуването беше стихнал отдавна. Пластелинът откакто се втърди не съм купувала нов, че ме дразни Blush

Цеце, не успях да отворя снимките. ЧРД с голямо закъснение на балеринката-да ти е много здрава и щастлива, и все така будно детенце Hug!
Тотонто, много здраве ти желая от сърце, късмет, любов и щастие  bouquet! Честит празник със закъснение! Радвам се, че Лили се оправя.
Скреч, аз един пост на Бояна със съвет към мен за разговори за ДГ си го копирах и нали си падам зубрачка, с един прочит го наизустих и го повтарях на Васко многократно в началото. Мисля че беше от полза. А в началото като се сетя беше както ти описваш, ревове и истерии. Бързо адаптиране на Митко Hug
Весе, стискам палци да дойде хубавото предложение Hug.
Жу, честита новина на сестра ти, лека бременност и здраво бебенце.
Креми, и аз така за моя брат Simple Smile.
Ditta, бързо оздравяване на Симонката Hug.

# 625
  • София
Благодаря за съчувствието  Hug . Казвам ви, че предпочитам бързото оставяне, но там на терен не се получи. Такава е системата, че първо минаваме през сестрата, която го проверява детето, после се качваме на втори етаж и там влизаме в едни като гардеробни и като го съблечем, събуем, тогава отива в стаята при децата. Така че опъването и уговорките започват още в двора, после при сетрата, после пред вратата на втори етаж(ние бяхме пред тази врата, когато се наложи да се връщам два пъти до навън, защото нйкой не ги приема толкова далече). Докато стигнем до госпожите, вече е станало твърде дълго разделянето. А иначе отделно, че днес го доудължихме, но мислим да не правим повече така(ако лелите се съгласят те да го събличат и преобуват обаче). И когато може, Коце ще го води.

Преди малко го прибрахме. Успокоили са го, разнасяли са го напред-назад(не се е отлепил от лелите), похвалиха го, че се справя добре с храненето, легнал в леглото, като другите деца, но не е заспал и почнал да мрънка за мен. Та си го прибрахме.
Жу, много ви завиждам за къщата с двор  Simple Smile . Ще ми се и ние така, но някой ден ще  Whistling
Юлче, ти работиш ли сега? Една приятелка казва, че като го няма едното дете, направо се чувства като мома свободна и безгрижна  Laughing
Дитта, много  Hug за адашката! Не знаех за топлите/студени крайници при температура, но веднъж(преди повече от 2 години  Mr. Green) ви бях питала какво да правя ако са студени и ако са топли, но никой не ми отговори(тогава обаче не се отказах от вас, защото съм нахална до край, а други не издържаха на неотговарянето и обидено си тръгнаха  Wink ). Иначе лекарката съм питала, но по различен начин - дали да го обличам или разсъбличам, а тя каза независимо от температурата на крайниците, тялото да е облечено по обичайния начин.

# 626
Работя, да. Събирам пари за бензиновата колонка на Иво и крана на Дани. Това са им коледните желания. А трябва и подарък за рожден ден да измисля  Crazy

# 627
  • София
Скреч нормално се развива всичко, не се тревожи. Все пак, това отделяне е като раждането- емоционално болезнено и няма как да е иначе. Ще го преодолеете бързо. Жалко, че организацията не позволява да се разделите по- бързо, но вероятно решението да отиде само с татко си е добър вариант. Сега имате и два почивни дни, та ще си почине и в понеделник ще поеме с нови сили. А и вторият ден е с по- тежко начало от първия, защото детето вече има лош спомен от първата раздяла. Сега ще си поговорите хубаво, ще си поплаче на рамото на мама и ще се адаптира- няма къде да ходи. Всички минават през това.

Ditta
гадно е това с болестите, но е нормално. Педиатъра ми каза, че положението при деца, които не са боледували преди градината е по- сложно, защото имат малко срещи с вируси и съответно по- слаба имунна защита срещу тях. Важно било детето напълно да оздравее от поредната болест преди да се пусне отново на градина, за да се избегнат усложнения и да кара вирусите по- леко. Но бягство от разболяването няма- при повечето първата година била така. Самият стрес от промяната бил снижавал имунитета още повече... Та кураж! Hug Не знам какво друго мога да кажа. И бързо оздравяване.

Шля Като прочетох поста ти пак се сетих за прословутата статия от международен екип педиатри, които твърдят, че децата до 7 годишна възраст е нормално да боледуват до 12 пъти годишно. Това си е всеки месец по веднъж. Болнави били, които боледуват повече от 12 пъти. Shocked Ходи спори с учени. Laughing

# 628
  • София
Здравейте, мили мои  Hug

Аз да не остана по-назад, съм в отбора на болните, хем само повтарям как не боледувам  newsm47.Дано не заразя Александър, аз ще се оправя.Но така скоропостижно ме повали, че ме изненада  Laughing.Сега едва седя в офиса, ама няма как /то всички са болни, де, та не разбрахме кой от кого се зарази  Tired/.

Дитка, целувки за вас  lovekiss lovekiss.Аз също се чувствам глупава и безпомощна, когато Али е болен.При спешни случаи преди свещичките Ефералган действаха най-бързо, въпреки че педката ни не им е фен.Хексалгинът се слага по 1 капка/на 1 кг.Да чукам на дърво откакто сме с хомеопатията, някак не се шашкам така, но дори и като вдигаше висока температура, беше жизнен и весел и ми е по-спокойно.Четох, че температурата е полезна и е хубаво да се остави човек да се пребори сам.Е, в разумни граници, де  Crazy.*баси, най-гадно е да ти е болно детенцето.

Скреч, дано по-бързо се адаптира Митето.Все се сещам думите на Дианка, че най-страшен е първия понеделник  Crazy.Ние сутрин с Александър се гоним до детската, аз му викам 'чакай да те хвана", той пищи и бяга напред.На последното ниво в гардеробната, започва да мрънка, че не Виска на детска, а аз му казвам, че и аз не Вискам на работа, ама ходя  Laughing.За това се шегувам, де /не му го казвам всеки ден  Joy/.Аз нали съм ви казвала, че слага В пред някои думи, които започват с гласна /а на баба си Вили, казва Лили  Joy Joy/
Хайде, късмет  Hug
/ама колко си злопаметна... Mr. Green/

ЛилчоHug.Честито прохождане на Деян-ох, колко сладки моменти са това  Heart Eyes

Жу, честито за сестрока  Laughing.Вие от коя страна имахте много братовчедчета  Laughing

Валенсия, оправихте ли се?А ти как си  Hug Heart Eyes

# 629
Ами, честно казано, не мога да преценя дали са прави съответните учени. Много е обобщено това понятие боледуване. Едно е да караш хрема, друго е да влезеш в болница с пневмония. Все е болест, но все пак.
И това за имунитета също е много неясно. Някои хора просто са си здрави и карат леко болестите, други - не. Аз лично няма да забравя как Даниел и Иво си ядяха домати, докато бяха с херп ангина, а баща им - също с херп ангина, се гърчеше само при вида на чаша вода, камо ли да я гълта.

Общи условия

Активация на акаунт