Колко пъти на ден, по колко и какво да яде бебе на 6м.

• 5 912
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
natally не съм предполагала, че е възможно да няма контрол на детските храни...но от сега нататък и аз гледам максимално дълъг срок на годност!  Peace Днес ходих до супера, където купих пюретата с изтекъл срок (4 на брой изтекли  Shocked +2 в срок+ касовите бележки). След като обясних случая на служителя "обслужване на клиенти" той извика мениджъра, който беше искрено шокиран, в първия момент погледна пюретата и каза "Не виждам какво не е наред с този продукт" и след като му показах онемя. Върнаха ми парите за всички закупени пюрета и си ми ги оставиха. Е, аз едва ли пак ще взема от този магазин  Peace (и без това само заради асортимента на бебешка храна отидох там). Днешните покупки ги изследвах както казваш за едногодишен срок на годност. Състава по принцип гледам, защото да кажем пюрето трябва да е само банан, а всъщност като прочетеш състава виждаш, че съдържа процент ябълков сок и портокал  Shocked. За храна, която давам първи път ще рече не е една, а 3 нови на куп. Иначе всички марки твърдят, че няма оцветители и захар, само плод/зеленчук и оризово брашно или нишесте мисля се казва.
В нашия супер зеленчуците са като гумени и пластмасови, вкус никакъв. Опитах биологичните, но да си призная разлика във вкуса не намирам...нямам достъп до продукти в които да съм сигурна за произхода. Ходя по принцип всяка събота на другия край на града има пазар и установих, че не само са ми 2-3 пъти по-евтини от супера, но и вкуса им се доближава до което помня за българския.И така или иначе купувам за цялата седмица плодове и зеленчуци, взимам и за малкия. На мен също ми беше голяма дилема купено или домашно приготвено...според моя мъж готовото следва да е по-добро заради контрола, а домашното, да, взимаме уж пресни зеленчуци и плодове, но как са гледани? Аз съм на обратния лагер Simple Smile предпочитам домашно-приготвеното, защото поне знам какво съм сложила. Но така или иначе по ред причини се получава една комбинация от двете.  Peace

kremena aneva аз защото все още давам минимални количества зеленчуково...то всъщност тиквата дето пробвах и беше пълен провал. Днес обаче опитах картоф с морков  Mr. Green прие се с доволно мляскане и ръмжене ням ням ням  Joy. Ей, на! Колко са различни още от сега  Heart Eyes. Само плодовото давам около 50 гр и банана като престои става черен, затова готово реших да бъде, но уви...иначе тук никак не е топло, дето казваш може и нищо да не му стане за няколко часа.
За историята, която са ти разказали и аз мисля, че причината, е че не знаят как именно ги е отглеждал.  Peace Той човека може най-екологично да се е грижел за тях, но мисля дори добре са постъпили от гледна точка на контрола.
Не ми се вярва да ползват съставки на прах...но в наши дни знае ли човек вече какво и що...
Тук открих само 3 марки пюрета (може и да споменах вече) фризо, бонбебе и олварит...не познавам нито една от тях  Confused...колкото и да обикалях за тоя пусти Хип не открих никъде.

# 31
Здравейте, ще се намеся за кисела - аз го приготвям така: изчиствам и нарязвам ябълка, слагам да се свари с малко вода, при необходимост и желание може да се добави една кафена лъжичка захар. След като плода е сварен, пасирам. В получения плодов сироп разтварям натурално царевично нишесте.
Правила съм му от ябълка, круши, пъпеш, банани (сурови неще и да ги чуе, а на готово пюре ги плюе) и комбинация от тях.
В част от случаите към кисела съм добавяла 2 мерителни лъжички АМ без да го разтварям. Не слагам мляко когато е хапвал рибно пюре.

Иначе сме много зле с яденето: на 6 месеца - се хранеше 5-6 пъти по 150 мл. Първо хранене в 6,30 последно в 22 ч. Бяхме захранени и заместили две от храненията с пюре, каши и кисел. Не се радва на млякото и все повече отказва да го пие. Предпочита храна, която се приема с лъжичка Simple Smile

# 32
doni2007, къде го продават това натурално царевично нишесте и как изглежда? Също да попитам дали може да се приготви кисел с оризово брашно?

# 33
  • София
Натурално царевично нишесте има във всички големи магазини за хранителни стоки-на щандовете с оцветените нишестета, пудинги и всякакви десерти на прах. 

# 34
sunny0203,  Vivi вече ти е отговорила за царевичното нишесте (на вид е в същите пакетчета като оцветените нишестета), а относно оризовото брашно немога да помогна. Никога не съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт