Отговори
# 285
Вилкони, моята дъщеря имаше шум на сърцето, отшумя през 2008 год. За тази преградка не се тревожи, често се случва и най-късно в пубертета отшумява. Стискам палци за хромозомните изследвания, но момичетата са прави, лекарите са длъжни да се застраховат, така че - кураж и дано резултатите са хубави!  Hug

# 286
Здравейте, момичета нямаше ме известно време и тук са станали толкова много неща.
Вилкони и аз съм на мнението на другите мами, че лекрите се презастраховат. Вярвам, че всичко ще е  наред.
Момичета, аз имам едно питане: онази вечер както си лежах и се смеех изведнъж толкова рязко ме преряза корема, че направо си се разплаках, нормално ли е тва. От тогава не ме е срязвало така силно, ама да си кажа бая се изплаших. Иначе на другия ден младежа си беше доста активен.

# 287
Благодаря ви момичета за отговорите относно гестационните седмици и месеците от бременността  bouquet

На Вилкони искам да кажа да не се шашка предварително-това със шумът на сърцето е много срещан проблем и аз съм имала като малка,знам го от майка ми,но с възрастта отшумява.Що се отнася до хромозомния проблем не мисля ,че ще излезе сериозна работата щом си правила и 2 ФМ,просто лекарите трябва да проверят и да се уверят на 100 процента,че всичко си е наред.Не се тревожи вярвам,че всичко ще бъде наред.Молим се всички момичета за вас  Praynig Praynig Praynig

Забравих по-рано да честитя днешния празник- ето,че дойде време да го направя!!!!!!!!

# 288
  • София
здравейте:-)

Вилкони всичко ще бъде наред  Hug

# 289
Момичета, аз имам едно питане: онази вечер както си лежах и се смеех изведнъж толкова рязко ме преряза корема, че направо си се разплаках, нормално ли е тва. От тогава не ме е срязвало така силно, ама да си кажа бая се изплаших. Иначе на другия ден младежа си беше доста активен.
На мен често ми се случва, поне веднъж на месец. Първо се плашех доста и веднага пиех но-шпа. Веднъж ми се случи по време на ЖК и АГ ми каза, че е спазъм. В този случай гледам да полежа и да чакам да премине. Обикновено преминава бързо при мен. Трябва да не се правят резки движения настрани, да не се става рязко - това е от опита ми с тези спазми. Хубаво е да попиташ и наблюдаващия те АГ, за всеки случай  Peace

# 290
Здравейте, тумбачета!
vilkoni, вярвам, че всичко с вашите бебчовци е и ще е наред. Изпращам ви много положителна енергия!
⅞ ...and Happily Ever After, аз до скоро често боледувах от гнойна ангина с жестока температура и гнойни налепи. Спасявал ме е винаги един компрес. Прави се по следния начин: сварява се до твърдо едно яйце и докато е още топло се разделя на две по дължина, след което се поръсва с малко черен пипер и счукан аспирин. Тези две парчета се "залепват" на шията, точно където са сливиците. Замотава се с компрес от плат, напоен с ракия, но леко разредена,за да не изгори кожата. Преспива се една нощ с този компрес и на сутринта налепите ги няма. Може да опиташ;)
А сега няколко думи и за нас...бебка е пораснала за 2 седмици с 400гр. и се развива с 2 седмици напред. Раждането ми се оказа, че се налага да е секцио:( Иначе аз съм добре и единственото неразположение. което усещам е болка в ребрата, чувствам ги като натъртени.
Поздрави от нас и весела празнична вечер!

# 291
Здравейте и от мен,
първо да кажа на Вилкони, че се моля много за мъниците ,а също така и да не се притеснява предварително за нищо. Бебенцата са твърде мънички, лекарите винаги се презастраховат в такива моменти, за да не стане после, ама защо не са направени дадени изследвания. За шума на сърцето и аз имам доста познати, чиито дечица имаха след раждането и после всичко отшумя. Надявам се нещата да се стабилизират и при вас и всички лоши предположения, които имат лекарите да си останат само такива. Мила предстоят ти наистина един -два доста трудни месеца , в които лекарите сигурно ще имат какви ли не страши диагнози, но вяврай, че всичко ще е наред. Не се тревожи, че ни натоварваш, а споделяй всичко което ти тежи. Ние сме с теб и мъниците. Hug

nikolinko и аз имам проблеми с тия гестационни седмици и месеци. Затова като ме пита някой кой месец съм казвам според термина - моя е на 27.12, така че примерно на 27.09 ще кажа че съм в седмия. Така ми е най-лесно. Пък и няма голямо значение за хората, които само информативно питат. А иначе за себи си си следя седмиците като най-точно.
petiamarto и на мен ми се е случвало такова нещо, да се засмея и да ме прободе нещо. Много е неприятно и малко притеснително, но си мисля че е нормално. Гадното е, че ми секва всякакъв ентусиазъм за смях Simple Smile
Reason хич не е рано да си търсиш читав лекар педиатър. Ако намериш дори е хубаво да отскочиш да го питаш информативно би ли взел бебока при него и съответно да се уговорите. Имайки предвид и месеца в който ни предстои да раждаме е добре да се знае предварително, а не като се наложи да се луташ и да трябва да го запишеш при първия, който ти попадне, просто поради липса на друг. Все пак смяна на личен лекар се прави 2 пъти годишно, декември и юни ,а е кофти точно първите 6 месеца да сте при някой .... некадърник Simple Smile
За козметиката... подкрепям мнението на dobra - sebamed Simple Smile
За схващането на крака и аз имам от време на време, но доста по рядко вече, от както пия Магнерич. Получава се от липса на Магнезий. Така че, който има, а не пие специално магнезий, нека да пита аг-то си дали да не започне да пие. Иначе да много е неприятно, да не кажа и болезнено.

# 292
  • Пловдив
Вилкони, мила, не падай духом, трябва да си силна и да не се притесняваш (макар че знам, че едва ли ще стане), защото може да ти секне кърмата , а тя ще ти е нужна, когато бебчетата се оправят. Стискам палци всички резултати да бъдат отрицателни и всичко да е наред с малките мъже. Ще отида утре да запаля една свещичка за бебенцата, за здраве  Hug

# 293
pipi_mb, и аз имам левкоцити в урината, но и на мен лекарят ми каза, че е нормално за бременните.

vilkoni, с теб сме мила.

Искам да ви споделя какво ми разказа моята кума, която живее в Белгия - нейна колежка родила преди седмица там, раждането било със секции, на което е присъствал и бащата, който е стоял неотлъчно до съпругата си. Веднага след като извадили детето, още неумито го дали на майката, за да можело да засуче. Жената е родила следобеда и детето и го дали още същата вечер да си спи при нея в стаята. Освен това, имало и походно легло, на което бащата оставал да нощува при майката и бебето. Мивката в стаята била в анатомична форма, и там къпели бебето. Понеже е родено секцио, първите 2 вечери било къпано от акушерка, а на 3-тата от майката под надзора на акушерката. А, относно кърменето, медицинският персонал обяснявал и показвал всичко подробно. Посетители се пускали още на следващия ден след раждането на бебето. А за хигиената и условията просто не ми се обяснява - те са ясни.
Направо ми идва да се кача на самолета и да погостувам на кумата ми през ноември. Ах, мечти...

# 294
vilkoni, не се притеснявай, че ни натоварваш.....сигурна съм,че всички тук следим постовете ти и ги чакаме всеки ден за нови добри новини.
С цялото си сърце желая всички съмнения да се окажат неоснователни за дечицата... Praynig Praynig Praynig
Ти бъди оптимист .... мисли позитивно....и се грижи за гърдите и кърмата...( надявам се да не те отегчаваме...всички пишем почти едно и също, но просто не се сдържам)...

# 295
dea76 благодаря за съвета с яйцето. За компресите с ракия и баба ми едно време така ми е правила,за тях поне знам как  Peace Хубавото е,че няма температура,но пък от вчера и мъжът ми е на антибиотик, аз засега съм добре.
И аз имам такива болки в ребрата и ги чувствам като натъртени  Cry много е гадно. А ти поради каква причина ще си секцио?

Вилкони,не вярвай на всичко което казват докторите,ти сама си знаеш, все пак не си малка, според мен имай търпение-времето показва всичко! Каквото има го споделяй,нали сме за това-да се подкрепяме  Hug   Ако някой смята че досаждаш-прав му път. Ти си майка и това те вълнува в момента и те са най-важното за теб! Аз не разбирам от недоносени дечица,но доколкото съм запозната за седмицата в която си ги родила се развиват нормално,затова вярвай в доброто! Знам,че вярата има много голяма сила и ако е искрена тя побеждава  Heart Eyes
Аз мога да кажа за себе си,че много се вълнувам като чета, сълзи ми текат от очите и го преживявам с теб  Hug

Искам само в тази връзка да кажа-вчера за първи път чух сърчицето на моето мъниче, отвътре ми се надигна нещо и аз не знам какво, някакъв адреналин мина през мен, все едно за първи път съм бременна, все едно че за първи път ми се случва, не мога с думи да го обясня. Слагам просто точка,защото и с емотикон не мога да се изразя.

# 296
Искам да ви споделя какво ми разказа моята кума, която живее в Белгия - нейна колежка родила преди седмица там, раждането било със секции, на което е присъствал и бащата, който е стоял неотлъчно до съпругата си.
Звучи прекрасно. И в БГ в някой частни болници се случва същото, но наистина е рядкост. Особено да дадат бебето веднага да засуче при секцио.
Какво ти пречи да заминеш за Белгия? Ако имаш къде да отседнеш поне 2 седмици преди термин - дерзай! Аз от Токуда до Люлин се прибрах с бебето за час и половина, ти за горе долу толкова ще фръкнеш със самолета от Белгия до Отопени.
С първото бебе свеки много настояваше да родя при тях на Канарските острови, че да вземе малкото испанско гражданство. Но вече си бях решила къде ще раждам. В интерес на истината, ако не беше гадния разказ на зълвата, която роди там година по-рано... можеше и да се замисля.
Искам само в тази връзка да кажа-вчера за първи път чух сърчицето на моето мъниче, отвътре ми се надигна нещо и аз не знам какво
7/8 и трето да ти е пак така ще се вълнуваш! Нормално е, майки сме всеки път   bouquet

# 297
Вилкони, чувствай се спокойна да споделяш тук, нали за това сме хора, да се подкрепяме, влизай винаги, когато имаш новини!!! Като гледам всички следим какво става с момчетата и се молим за тях, разбира се, че това е неприятно, но какво, да се правим, че няма проблеми ли ... не може!
Кураж!!!
Мен лично ме мъчи миризмата от латекса и се притеснявам, въпреки че ми казват, че е безвредно, ужасно е!!! За първи път попадам на такъв латекс!
Момичета, как се вкарват цитати, пробвах, но ...

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 07:15 от LADY N

# 298
Добро утро момичета и честита ЕСЕН

,поне сега може да се диша,че нещо тези жеги не ми действаха добре.

Вилкони ,мила,КУРАЖ и дано по-скоро си гушкаш момченцата  Praynig!Не се притеснявай,не ни притесняваш,а напротив ,всички се молим за твоите съкровища  Hug!!!
Момичета, как се вкарват цитати, пробвах, но ...
Когато искаш да цитираш от на някой поста,горе в десния ъгъл има вмъкни цитат и ако не искаш да цитираш целия пост просто триеш ненужното,а ти пишеш на следващия ред най-отдолу.Дано да съм обяснила както трябва   bouquet

# 299
Добро утро и честита Есен!

Вилкони, вярвай, че всичко ще е наред и ще бъде! Те нашите доктори винаги се презастраховат!  Hug

Относно раждането в другите цивилизовани страни... Моя позната роди второто си дете в седми месец/първото също/. Първото го роди в БГ. Нея я изписаха, а детенцето лежа един месец в кувиоз и нея я пускаха за по час при него. Беше абсолютен кошмар! После заминаха за Дания, където пак в седмия месец се роди второто детенце. Тя започнала да ражда в тях. Веднага пристига екип, израждат я, качват я на хеликоптер и в болницата. Там осигуряват стая на нея, каката и таткото, за да са близо до бебето. Грижи, условия, хигиена...сещате се. Тя най-добре направи паралел между БГ и другия свят. Дано и тук нещата се оправят, но жалкото е, че няма да е до декември  Simple Smile

Иначе и аз се присъединявам към сънуващите кошмари. Направо ще откача! От къде ми идват тези сънища не знам. Ужасно е!

Общи условия

Активация на акаунт