Отговори
# 630
Аз не знам до колко е вярно но моята майка ми каза че е най добре да се сложи тази система,защото тя помагала и на плацентата да се изхвърли цялата без остатъци.Пак казвам не ангажирам никой с мнението на моята майка не зная до колко е вярно.

# 631
И аз бях с такава система,наистина много боли,но става по бързо.И нашия татко се опита на два пъти да каже нещо,но аз го отрязах,казах му не знаеш какво е ,няма ти да раждаш,вече не смее нищо да каже.

# 632
Добро утро и от мен мамчета Hug Hug Hug
Аз искам да споделя че абсолютно нищо не съм купувала все още smile3516 мъжо не ми дава било много рано,само незнам като стана като кюфте кака ще се ходи по магазините,но това е неговото решение.
За раждането по принцип се водя на консултации в Тутракан,където съм страшно доволна няма такова отношение,просто всички дамса страхотни,както и да е.
Притеснява ме това че вече няколко познати са били планували там да раждат и все не устискват и ще трябва да говоря с доктора как процедират когато родилките са от друг град smile3506
pipi_mb мен ме оправя само нарязан лимон с мед това е много добър вариант пробвай го ще те облекчи много Peace
За системите нямам отношение понеже това ми е 1-во детенце и ми е чуждо всичко което престои,да анаистина се притеснявам доста заото не се знае какво може да се случи,но ще гледам само да съм спокойна и да слушам доктора какво ми казва smile3503 smile3503 smile3503

# 633
Добро утро!

Еей, адашке то имало още свестни работодатели..браво!

Добре дошла на новата мама!

Не за първи път споделям, че нищо не съм купувала още Sad и то не за друго ами, защото идея си нямам какво  Embarassed Имам идея за кошарка, количка, но дрешки никакви не съм взела. Тук в нашия градец още няма зимни ританки и парцалки. Ще почакам до ноември и тръгвам!

И аз не мога да взема отношение за раждането със система или без нея, защото ми е първо детенце. Иначе, както вървим едрички може и с операция да съм. Ще видим. Времето ще покаже.

# 634
vanqstoeva е браво на твоите шефове  smile3501 рядко се намират такива хора  Peace

katiahr  не аз не се настройвам искам да си ги износя до края на 8 месец и в началото на 9 да направя секциото   Peace просто искам всичко да е готово за моите принцове   Wink

# 635
Добро утро!
Грешно сте ме разбрали или аз грешно съм написала,  не ми се меси таткото за раждането. Ставаше дума да не сменям доктора, че сме доволни от него, защото в началото се бях замислила,а мъжа ми е доволен от доктора-от отношението му, прегледите. Затова написах, че не иска да чуе за друг доктор. Той е винаги с мен на прегледите, на мен ми е готино, а и всеки път си вижда мъника на ехографа и доктора като обяснява нещо съм му казала да слуша, защото аз много забравям  Mr. Green Та затова има поглед върху отношението му.

Бебешонче,жалко че не съм наблизо, то направо е без пари. Знам,че на пазара в Димитровград е много евтино,ама чак пък толкова...
 За системата с окситоцин разбира се, че при всеки различно влияе, някои пък раждат бързо и се оттърват, но тя не е гаранция за бързо разкритие,моето тогава през целият ден беше 2 см.
katiahr и на мен не ми даваха тогава да ставам, ама като ми е паднало пердето от болки хич не съм ги питала какво дават и какво не, разхождах се доста. А и отношението, което срещнах тогава беше на много добро ниво, не съм била даже и с избор на лекар, а постоянно идваше да ме преглежда доктор, който за първи път виждах и чувах, той ме изроди и цял ден се занимаваше с мен, поне никой не ми е крещял или да се държат гадно, че като чета случаи такива...
vanqstoeva рядко са вече човечните хора, аз се възхищавам на такива, защото в днешно време  е много трудно да останеш добър,търпелив и да влизаш в положението на другите.
Aia приготви си всичко, аз не съм почнала още, защото нямам време да отида да купя още неща, имам си вече набелязано от някои магазини, ама с ремонта в нас и други задължения нямам време.

# 636
Здрасти и от мен.
Който има възможност да гледа "На кафе", всяка сряда има рубрика за бременните. Тази са на 2-ри месец. За съжаление, докато стигнат до 9-ти, някои щ е сме родили...Joy

# 637
  • Пловдив
Добро утро, момичета,

pipi mb, аз съм пила осцилококцинум преди няколко месеца, беше ме хванала някаква настинка с хрема и леки болки в гърлото, взимах и хомеожен за гърлото, много съм доволна, много бързо ми мина, хубаво е да го вземеш сега докато не те е тръшнало..Хомеопатията е безвредна за бременни жени...
За окситоцина- и аз съм против, освен в належащи случаи, както при Lady N, има жени които много трудно получават разкритие и при тях сигурно дори е препоръчителна тази система. Майка ми е била така, една седмица с контракции и никакво разкритие (дано не съм, като нея  Praynig ), но иначе съм против.. Naughty
Ох, момичета и аз не за първи път казвам, че още нищо не съм купила, дори не съм обикаляла по бебешките магазини , но смятам живот и здраве края на тази седмица да отидем с мъжо до Касиди да разгледаме количките, аз съм си харесала Jane Rider Matrix, но искам да я видя и на живо, а и другите колички да ги разгледаме, може пък да си променя мнението Simple Smile, та поне количката да харесаме , а и за легълце да видим..Wink

# 638
Добро утро и от мен!
За приковаването на легло е много гадно защото точно когато жената е легнала контракциите се усещат най-много, ако се разхождаме погаме на гравитацията, бебето слиза по-бързо, ако в клекнало положение посрещаме контракцията облекчаваме донякъде болките в гърба!Изобщо тялото на жената само и подсказва в каква поза да посрещне контракцията , трябва да го слушаме!
За щастие там където ще раждам карат родилката до последно да се разхожда, и после да напъва права или на тоалетната чиния, което е супер, а не легнала Hug
За окситоцина , да прави сте, че с него раждането става много бързо , но точно от там идва и по-голямата болка, налага се примерно в случая като на лейди, ама пък като раждането си върви добре е излишен!Природата толкова добре си го е измислила!Аз лично искам раждане без никакви намеси и интервенции!В много странни има такива родилни домове , които наподобяват домашна обстановка, води го само една акушерка , светлината е приглушена съчетана с тиха релаксираща музика, няма ги тези стресиращи болнични лампи, тези стресиращи процедури, бащата или някоя роднина присъства на раждането Simple Smile Родилката и бебето могат да си тръгнат още на другият ден.Точно това ни обяснавя и нашата акушерка вчера на курса, че спокойната остановка е много важна за отделянето на естественият морфин на тялото- ендрофин, който прави раждането безболезнено!Когато жената е напрегната и стресирана, този естествен морфин не се отделя а се замества с адреналин, дори могат да се блокират и контракциите на матката, когато жената е много панирана.
Няколко мои познати раждаха в къщи с акушерка във специална вана,е... невероятни истории са разказали!И двете раждания са били много бавни, но акушерската в никакъв случай не е насилвала нещата Hug
Сега напоследък чета много истории за домашни раждания в България!Само таткото и жената, в никакъв случай не съм за Не асистираното раждане но пък ми вдъхват много кураж и се уверявам , че раждането може да бъде едно прекрасно изживяване без болка Hug
Лично аз мисля да стоя максимално дълго време в къщи когато раждането започне, представям си как ще си запаля свещи, аромо-терапия , приятна музика и така, мисля, че по-добре ще се чувствам в къщи, а вече когато контракциите станат на 5минути беж към болницата Hug

# 639
Добро утро и от мен,
днес е доста гадничко на вън, съвсем подобаващо да се каже, че есента наистина пристига.
Аз също бих могла да се присъединя към ранобудните( в 7:00ч съм на линия) , но докато се наканя да пиша и то станало късно вече. Simple Smile
Аз вчера от толкова много писане забравих да споделя най- голямата си болежка- нещо се разболявам. Точно както pipi_mb  го е описала, дискомфортно на гърлото, но за допълнение ме болят нещо очите, все едно съм прекалила със седенето пред комп-а, корема ми се бунтува. Абе гадна настинка. Дори и апетит няма кой знае какъв, което е критерий, че нещата не са на добре. За сега пия чай с мед и вит С, но да си призная вчера пих на 2 пъти по 1 парацетамол и сега пак изпих още един. Надявам се ,че ще има някакъв ефект.
За с-мата аз също раждах с такава. Не бих могла да кажа дали от нея получих силните болки или просто това си е нормално от раждането, но знам , че без тази с-ма може би щях да родя не за 5 часа , а минимум за 10. Дори и със с-мата не можех да получа пълно разкритие и д-ра трябваше да си го "направи" сам. Е това беше отвратително. Ох незнам, аз лично мисля, че щом са ми включили с-ма значи е трябвало, около мен обикаляха 6-7 човека лекари и акушерки и определено правиха най-доброто за мен. Надявам се този път ако раждам нормално да не се налага с-ма ( нали казват , че второто се ражда по-лесно ) но ако се наложи няма да споря с никой.
Като стана въпрос за раждането искам да споделя с всички, които проявяват някакъв интерес към Втора градска - София или се ориентират в обстановката,  следната темичка : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464639.0. Аз лично не я прочетох цялата, но обощението за необходимите неща на първа стр. мисля че е полезно. Simple Smile

Иначе и аз като mari мисля до последно да остискам в къщи, няма по-добро от това. Безсмислено е веднага щом ти изтекат водите да се тича към болницата, най-добре да се следят контракциите и като зачестят тогава. Но всеки трябва да прецени все пак, че да не роди някоя в колата по пътя Simple Smile
Момичета не се ядосвайте на мъже си. Моят пък никакво отношение не взима ( което пак е нервиращо Wink ). Просто това са мъже и те искат да участеат по някакъв начин в цялата тази работа, но определено незнаят как .Затова някои изказват не дотам компетентни мнения, други гледат умно и мълчат и само свиват рамене. Мъжка му работа, но си е нормално. все пак и те се вълнуват, макар и да го  показват по много странен начин.
За дрешките и аз нищо не съм купувала. Честно казано макар да ми е второ дете незнам какво да купя Simple Smile От баткото имам доста неща, но те са прибрани по разни кашони и много ме мързи засега да ги разглеждам. Но първо това трябва да  направя, да преценя кое става и кое не и тогава да пазарувам. Мисля тази процедура да я правя някъде от средата на ноември ( като ми пуснат 45 дневния болничен ) По- рано просто някак си вътрешно не ми стиска  Thinking
Aia стискаме палци всичко да е наред при теб и да износиш бебенцата до началото на 9-тия месец, че да може после бързо бързо да си се приберете в къщи.  Praynig
vanqstoeva браво на твойте шефове. явно си си го заслужила  все пак Grinning. Аз също бих работила с такова работно време дори и до раждането. Може от работа в болницата да отида Wink Моят пряк шеф също би постъпил по таъв начин, но поради това , че сме много голяма фирма и всеки гледа в паницата на другия нямаше как да ми позволи такова работно време . Та затова съм си болничен и си седя в къщи.

# 640
Добро утро и от мен Simple Smile

Аз съм в една голяма чуденка още за раждането - първото беше кошмар, защото нещата се объркаха в последния половин час и съм благодарна на лекаря, че изобщо успя да извади малкия, а мен да ме "посъбере". Сега всички около мен настояват да съм секцио, за да не се мъча 3-4 месеца пак да се възстановявам, ама аз още се чудя. Най-вече заради кърмата - дали ще слезе, колко, кога и т.н. А и не зная секциото колко боли после  Embarassed
Моля, дайте мнение и съвет....

# 641
  • Варна
Случки - всякакви. В държавната болница, в която ще раждам, действат на конвейр - по строго установен график, който сигурно не е променян (а и няма ни най-малка мисъл за промяна) откакто майка ми е раждала. Отиваш -> клизма -> пукане на водите -> окситоцин -> краката на магарето -> бебето в бокса -> следващата родилка, моля. Няма интимничене и място за импровизации. Затова съм решила, ако всичко е наред, да не бързам за родилното, когато моментът настъпи.

В ''Денят е прекрасен'' бяха направили тема, озаглавена ''Раждането като бизнес''. Повдигнаха въпроса за окситоцина и някакво 'светило' от Майчин дом произнесе компетентната си дума: ''Не се намесвайте в класиката в акушерството. Окситоцин или матергин се дават при всяко едно раждане, защото е задължително!''. Това отговор ли е? На въпросът 'защо' реакцията е 'защото така'.

Иначе, при постъпване в болница, се попълва задължителен формуляр за ''Информирано съгласие'', който гласи: ''Като пациент Вие имате право да бъдете информирана за състоянието си и за препоръчителните диагностични и хирургични процедури, които ще се прилагат, за да можете да вземете отношение по тях''. Това информираност ли е?!

# 642
  • Пловдив
mari:), много добре си го написала и аз съм за такъв тип раждане, и аз ще направя всичко възможно да остана до последно в нас (ох, надявам се, че няма да ме хване паниката  Praynig ) , дано всичко само  протича нормално и да имаме тази възможност  Praynig Praynig Praynig

# 643
Здравейте момичета в този мрачен ден Simple Smile

Добре дошла на новата мама Miss_666 Wink

Vanqstoeva, не знам какво да кажа за твоите шефове... шапка свалям на такива хора! Жалко, че се срещат толкова рядко вече! Ти си щастливка Simple Smile Като знам моя бивш шеф какъв беше... не ми се навлиза в темата де Simple Smile

За раждането аз си мисля, че ние си прехвърляме разни сценарии през главата, мислим си как да се направи най-естественото и най-доброто (ето сега учим на курсовете дишания и разни движения, при които се намалява болката)... НО... всичко може да стане по съвсем друг начин. И то не защото лекарят така е решил, той може да е най-човечния и загрижен за нас.... просто така си е писано и това е... Може да си имаме уговорка с него да не се слага окситоцин, може да се разхождаме 10 часа по коридорите, и накрая пак да се наложи някаква интервенция. Искам да кажа, че няма нищо сигурно при едно раждане. Дядо ми като лекар-хирург ми каза това... за да не искам чудеса от болницата, в която съм... и все пак да имам едно наум, че лекарите знаят малко повече от нас Simple Smile

Затова гледам да не мисля много отсега как ще мине... а то може да стане и секцио така че съвсем да не е както го мисли човек Simple Smile

Днес ще оправяме стаята ние, имаме толкова местене, чистене, подреждане... уфффф Simple Smile Допивам кафето и почвам Simple Smile Приятен ден, мили мамчета Simple Smile

# 644
  • Пловдив
KalinaZ, много си права, на мен така ми се иска да стане , но не изключвам и другите варианти, общо взето не се настройвам..информирам се за естественото раждане, все пак е добре да знаем и едната и другата страна , пък каквото стане, както казваш може накрая и секцио да се наложи ( да не дава Господ  Praynig) . Аз също така искам и да не прерязват пъпната връв на бебето веднага, но пак всичко е относително, най-важното е раждането да протича без проблеми и детето да се роди живо и здраво  Praynig Praynig Praynig. Когато всичко е нормално, наистина може да имаме претенции за окситоцина и пъпната връв, но иначе " НЕ", доверяваме се на лекарите и се молим ( дано не се стига до там  Praynig )

Общи условия

Активация на акаунт