Отговори
# 435
Никид, благодаря за линка Hug
Калина, в магазини ли си гледала тези плетени кошчета?Единственното , което намерих беше едно на бертони и то не беше плетено.А иначе  такива малки матрачета и чаршавчета продават ли се?

# 436
dea76 благодаря за съвета с яйцето. За компресите с ракия и баба ми едно време така ми е правила,за тях поне знам как  Peace Хубавото е,че няма температура,но пък от вчера и мъжът ми е на антибиотик, аз засега съм добре.
И аз имам такива болки в ребрата и ги чувствам като натъртени  Cry много е гадно. А ти поради каква причина ще си секцио?

Секциото при мен се налага тъй като имам една разширена вена, която при раждането има голяма вероятност да се спука и да направи големи бели. Това е мнението на моята лекарка и мисля да я послушам.
Вие излекувахте ли се?
Поздрави и весели почивни дни Simple Smile

# 437
Привет мили момичета,

Как сте в този мрачен, но блажено мързелив съботен ден?

Ние се гласихме да ходим на детска градина в понеделник. Тъй като хич не ни се ходи и очаквам големи драми, сме подготвили всякакви изкушения - нова раница, играчка за в градината, учителката ще ни чака в понеделник....и тн. Вчера обаче, отивам аз при учителката да и кажа, че вече нямаме сополи и че сме готови и срещам директорката, която ме вижда и ми казва: "Имаме варицела в градината, да знаете, защото виждам че сте бременна и за вас може и да е опасно".
Направо ми стана лошо....Веднага разучих каква е ситуацията. Има 4 болни деца в друга група, не в нашата. Обаче при нас има дете, което е братче на дете от болната група. Малко е косвена връзката, ама все пак.....И сега съм м шах....Карантината е 21 дни, а може и да се увеличи ако се разболеят още деца. Лошото е, че с майка ми не сме сигурни дали аз съм карала варицела, а в нета пише че не никак добре за бременната и плода. Идеята беше сина ми да тръгне на градина, да посвикне, да се отпусне и успокои преди да се е родило бебето. Защото не искам тръгването да съвпадне с раждането.....това ще му се отрази много травмиращо...може да си помисли, че го пращаме на градина, защото си имаме ново бебе в къщи.
И сега какво да правя? Хем не искам да си навличаме неприятности като тръгнем сега, хем нямаме много време за чакане....

Извинете, че ви занимавам с това - сигурно ви е досадно....

Иначе съм на ФМ в понеделник при Томова. Дано с бебето са наред нещата, че ми е много тревожно с тези мои намалели води и не много добър кръвопоток....
Приятна събота от мен...

# 438
augustas, по-добре не го пускай баткото точно сега. Разбирам съображенията ти за по-скорошно започване, но цената в случая не е оправдана. Ако започне и се разболее пак няма да има време да свикне  Tired
И аз съм в паника от тази ДГ. Казаха ни, че може да започнем в понеделник, а сега за капак таткото взе да ми приказва, че детето не е готово емоционално ooooh! Той много се грижи за малката и преживява събитията тежко. Но нали се готвим за това от май месец. Сега се сети, че не иска да я пуска  Crossing Arms Аз мога да си я гледам заедно с бебето, няма да е проблем. Но за детето не е хубаво да се изолира само с възрастни. Така се радва на детска компания!
The Girl, чудна закуска! Така ме изкуши  Mr. Green Чаках кафе в леглото, но не би!

# 439
Добра, вие на детска ли тръгвате направо?Аз исках да пусна малката да е адаптира малко , но в яслата ми казаха, че била голяма за там, а пък м градината , че била малка, вземали ги на 3г, а ние сме на 2 г 8мес.Върви , че се разправяй!То аз за два месеца исках да я пусна, да свикне малко, да се подготви, че като отида да раждам как ще стане не знам!Не сме се делили за повече от 5-6часа!Имаме много силна връзка и тя е много привързана, което е по скоро вече минус Simple SmileНо не е фатално , нали от началтото на ноември я пускам в детската на баба и!
Иначе вие колко преди това си записахте децата?Аз все още питам и разпитвам, надявам се някой група все още да не е запълнена.
Аугустас, успех утре на ФМ , дано всичко е наред!И аз ще се нуждая от палчета на 5ти, тогава е моята!

# 440
понеже сте около 30та седмица като мен, една статия за снимките по време на бременност http://cli.gs/m3yUty Simple Smile

# 441
augustas, аз също съм на мнение, че по-добре да изчакаш. Да вярно, че нещата може и да се проточат във времето, но ако лепне варицела точно сега ще се чудиш какво да правиш. Иначе в който и да е друг момент тази варицела щеше да ви дойде добре дошла, но сега е опасно за теб, като се има предвид, че не сте сигурни дали си я карала. В крайна сметка дори и ноември да го пуснеш ще има време да свикне, а дотогава си говорете за детската и го подготвяй. Примерно, че големите деца ходят на детска, защото там е по-весело и си играят и все неща които обича, за да знае, че не отива там защото пречи в къщи на бебето, а защото на него ще му е по-весело и хубаво. Ох много е трудно, спомням си моят син като трябваше да го пусна колко ми беше тежко, но в крайна сметка детето ни изненада. Плака съвсем малко време и после с удоволствие ходеше. Сега милия не е ходил вече 4 месеца и да ви кажа му е мъчно и от време на време  вика" Айде де кога най- после ще тръгвам на детска". А аз с тия изследвания немога да се организирам, че да го пусна. Така че в детската наистина е много по-добре за дечицата, научават се да общуват едно с друго и предимно хубави неща.  Успех на всички на които им предстои това важно събитие Simple Smile

# 442
...но в яслата ми казаха, че била голяма за там, а пък м градината , че била малка, вземали ги на 3г, а ние сме на 2 г 8мес....
Няма понятия малко и голямо - приемат ги по набори. Тази година 2007 набор са първа градинска група, а 2008 са ясленска. Предполагам, че твоето момиченце е 2008, така че си е за ясла.
Но само за 2 месеца няма смисъл да я стресираш. Малките много тежко приемат подобни промени. Тъкмо ще свикне в Търново с учителки и дечица и ще я местиш в нов колектив. "Свикването" ще е пак от начало.
А за раждането и аз не си го представям. Как ще обяснят на малката къде е мама няколко дена. Ако се случи през нощта, ще трябва да викам дядо и да стои при нея - тя ще изпадне в шок като се събуди и не ни види с баща си.... Уж изглежда голяма на външен вид, но психиката и е още на бебе.
ПП: В София приема май е по-различен от в други градове. Тук се кандидатства по интернет март-април месец. Резултатите излизат поетапно през късното лято. Една шантава точкова систма - в университета влязох по-лесно хем бях най-желаната специалност  ooooh!

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 14:24 от dobra

# 443
Хей момичета, благодаря ви....всички с дечица сте писали веднага....

Да ви кажа и аз до месец август не се бях отделяла от момчето ми за повече от 4-5 часа, пък да не говорим да спи на друга място, където мен ме няма. Много се чудех как ще стане тази работа, като тръгна да раждам. Обаче, когато докторката ми каза " Една седмица искам да си в леглото и точка по въпроса" да видите как за няколко часа настроихме детето, че отива да гостува на баба и дядо. Той беше очарован. Прекара там една седмица ( нашите все пак живеят в същия квартал...та не сме били далеч)....забавлява се много...но аз страдах неимоверно и много ми липсваше. Оказа се , че човечето е напълно готово, а аз не съм готова. И сега съм спокойна, ....съветвам ви да експериментирате...може и вашите дечица да ви изненадат, като моето. Но аз съм твърдо на мнение, че когато бебето се роди баткото трябва да е колкото се може по близо до целия процес...никакви такива дълги гостита при баби. Сигурна съм, че и вие мислите така.
mari:)....не се мъчете с проби за детската....това много ще я обърка. Какво по хубаво от това да си имате ваша градина при баба, отивайте направо там....звучи страхотно.
dobra, благодаря ти за съвета...и ние вкъщи след дискусиите май стигаме до този извод.
mama Iva, дано и ние имаме такъв успех като вас...направо ми се струва невероятно...

Много съм щастлива, че в темичката ни има и майки с втори деца и можем да си споделяме... благодаря ви момичета.
А на тези, които чакат първо дете....какво да ви кажа...времето така ще излети и 2-3 години ще минат неусетно...та и вие ще минете през това...дано сега разбира се не ви отегчаваме с градински си воли и неволи...

# 444
Здравейте мили,майчета!!И аз съм на мнение,че по/големите братя и сестри трябва да участват активно в  целия процес,при на  появата новия член на семейството.Даже мисля,че така се създава близост и загриженест за по/малкия брат или сестра.А и се надявам по/големите ни деца да са по/всеотдайни и нежни нали ще са бати или кака ,Те със сигурност очакват момента  не  по/малко от самите родители....Тук има възможност да присъстват по/големите деца ,както и бащата ,разбира се, на самото раждане ,но за това ще се интересувам по/подробно....Приятен и спокоен ден,пожелавам на всички коремчета...,не забравяйте да им казвате колко много ги обичате и очаквате Hug!!!!

# 445
Ще видим , може и така да направим, направо в градината на баба и дядо Simple Smile
Иначе малката не иска да заспи с никой друг освен мен!Това ми е най-големият проблем!Вчера ги изпратих с баба си на цирк, возила се на пони, беше много впечатлена, но за лош късмет забравили фото-апарата!
Добра, вярно ,че по набори бяха, ние сме януари 2008, нали сега въведоха и първи клас от 7дем годинки, та ние ако трябва да учим тук ще сме в първи клас чак на 7г 8месеца, късно ми се струва newsm78 Но ще видим къде ще ни отвее вятъра, исаме сега малко в бг да поживеем, да видим колко време ще е Simple Smile

# 446
Никид, благодаря за линка Hug
Калина, в магазини ли си гледала тези плетени кошчета?Единственното , което намерих беше едно на бертони и то не беше плетено.А иначе  такива малки матрачета и чаршавчета продават ли се?

Здравейте момичета Simple Smile

Най-накрая се престраших и днес с майчето разглеждахме за креватче и други мебели за стаята Simple Smile Може би е време вече Simple Smile Поне да видим какво има де... И най-накрая купих първата дрешка... направо не знам как успях да се пречупя... добре че беше майка ми Simple Smile Не устоях на една супер свежа розово-лилава рокличка на мини цветенца и блузка дето сигурно ще се облече 1 път, живи и здрави, но нищо... за мен е голям напредък Wink

Mari:) аз гледах кошниците в Mothercare, а и днес също в един магазин на Симеоновско шосе се намира, за бебешки мебели. Там имаше какво ли не и също видях няколко такива със стойка. В този магазин са внос от Гърция или Италия продуктите. Видяха ми се като цени подобни с тези в Mothercare, може би малко по-евтини излизаха. Ето такива някакви бях видяла в наличност в магазина в мола на Цариградско:

http://www.mothercare.com/b/44361031/276-4974924-7013267?_encodi … 361031&page=2

Augustas, щом не си сигурна дали си боледувала, по-добре не рискувай точно сега! След това всичко ще си дойде по местата, по-важно е всички да са здрави и добре сега... малко остана Simple Smile

Приятен мързелив следобед на всички Simple Smile

# 447
Здравейте и от мен! Благодаря на всички, които се отзоваха със съвети за миризмата от латекса, за правенето на цитати и т.н., няма да изреждам всички, за да не пропусна някой!
Днес сама пребоядисах едната стена, разбира се - взех всички предпазни мерки, ръкавици, маска за лицето ... после пих мноооого прясно мляко ... Нооо, другата стая вони брутално все още, в събота ми обещаха да дойдат да мажат, дано заличим миризмата на тая смрад! Сега ползвах някаква гръцка боя, силиконова. Май за сега действа, ще видим утре как ще сме.
ВилкониPraynig

# 448
Варицелата може да се проточи много дълго,разболяват се едно след друго горкичките,но недей да рискуваш каквото и да става,мая син миналата година я изкара.

# 449
mama_Iva, новата сграда на 27 п-ка се намира зад 125 СОУ. За Терзийска не съм чувала нищо и не мога да ти кажа. Като педиатри съм чувала добри отзиви за Иванова и Димитров от други майки, но все пак всеки си има различни критерии за това как да отглежда детето си. Относно нашия педиатър съм доволна, общо взето се съобразява с това какво искам аз. Митко започнах да го захранвам към края на 5-я месец и то доста бавно, въпреки че можех и по късно, а заместих ядене когато беше на около 8 месеца. Сока и кашите бяха нещата които въведох последни.

Общи условия

Активация на акаунт