Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 104

• 88 688
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
ДобрУтро от мен...
Ванче, можело е малко повече отенъци по страниците на книгата, а за планетите - няма как да изпъкнат по познатия начин на бял фон, винаги ги виждаме в тъмносиния цвят на космоса и звездите.
Можело е Дими, ама сухи боички имам само светло и тъмно синьо. На сухо - толкова. Не посмях да мокря, за да не стане много пък тъмно. Първата страница, дето я сдрах с орбитите беше тук-там пипната с тъмна четка. Ами, доста силен контраст се получи между сухото и мокрото. После се сетих, че можех да пръсна вода отдалече с пулвелизатора, ама не посмях, защото ако трябваше 3та страница да правя.....  Naughty Нищо де!!! Ще си има поправителен рано или късно...
Бетина - аз го видях въпроса ти, но исках да се прибера и да видя пропорциите на опаковката, за да ти разкажа подробно. Що си мислех че го имам сниман този пакет...  newsm78 Райчето добре ти е казала ползвам сухата смес на VIVA. Взимам я от МЕТРО.  На опаковката пише:
Смес от 300 гр. прясно мляко и 500 гр. течна сметана се загряват на 80 °C. Добавя се 150 гр. крем Брюле и при непрекъснато бъркане сместта се оставя да ври 3-4 минути. Изсипва се в термоустойчиви чаши и се оставя в хладилник за 2 часа. Поръсва се с кафява захар или пудра захар и се запича докато се карамелизира.
Аз обаче правя следното:
КРЕМ БРЮЛЕ "VIVA"
500 мл. прясно мляко
+ 300 мл. сладк. сметана се смесват и загряват /ползвам млековарката за да не загори/
щом започне лекичко да приписква, добавям 150 грама суха смес и бъркам с тел 4-5 мин.
Тази смес оставям да изстине. 200тата грама сметана, /може и повече/ която икономисвам от оригиналната рецепта, я разбивам на гъста пяна и добавям към вече студеното брюле. Бъркам с миксер, защото крема е хванал коричка и така се разбива. Добавям малко желатин задължително, но половин пакетче, не цяло.
Същата операция съм я правила с разбита квасена сметана. Също стана много приятно и добре се връзва с плодове. Та, това е. Крема не бухва по принцип и по оригиналната рецепта става малко по-тежък и не стига за торта. При моята модификация, стига точно за една нормална торта от 4 блата, тоест 3 намазвания.

patriyani - Мотора е станал божествен. Добре си си поиграла.  bowuu

Ето ви втората торта от къръшкия ден.

И ОЩЕ
Коментара ми е... без коментар. Приятелка на сестра ми се жени. Булката иска да натрие нослето на младоженеца. Кумът ще държи някаква реч и ще  поднесат тортата на младоженецас думите с посланието: ПОСЛЕДНОТО ЧУЖДО ЖЕНСКО ТЯЛО В ЖИВОТА ТИ!!!! - горкия човечец! Каква зла булка!!!! Та, затова и тоалета е скромен и покрива всичко което трябва. Нещо, не ми се искаше да е по-разголена навръх сватба.
И тая торта я хвана къръка. Толкова внимавах , но явно след проблемите с другата, пренесох и тук... Смесих си ШТ с много малко ПикКо. Явно не съм го размесила добре, на едното рамо има белезникаво петно. Стои малко като лишей. Нямаше вариант да го оправя или да отлепям чаршафа. ШТ се втвърдява моментално след допира с маслото и при опъването между циците, стана... дупка. Ама, дупка ви казвам. Целият ми палец хлътна вътре. Така пропадна идеята за по-отворено бюстие точно там. За да загладя малко дупката, та, за малко и трахеотомия да и направя. Точно под мидичката има "почти" дупка. така се роди идеята за колието. Сватбата ще е на морето, та реших че един морски елемент-закачка ще бъде добре. Малко целулит тук-там, ама аз си го виждам, така че можете да ме оплюете спокойно.
Цветът е почтиииии реален. Пак малко синее, ама не като синята маса. Снимах как ли не, всички настройки пробвах и установих, че на гола маса най-добре става лилавото. Връзките умишлено вървят нагоре, а не надолу, защото и те прикриват началото на дупката. Можеше да я обработя тая дупка и да я направя като простреляно!!! Гадната ревнива булка е гръмнала мадамата.... Язък!!!!
Айде, открийте още грешки. Аз днес си оставам дневална. Ако не ми мине котка път, разбира се.

Относно наградата - благодаря на всички които дадоха своя глас в конкурса. За тези които не знаят, Катето/Сливен/ ме подкукуроса. Даже не беше умишлено. Конкурса се проведе във Фейсбук, на страниците на списание КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ. Гласуваше се с бутона "харесва ми" под снимката. Естествено, печелят тези, които имат много "приятели" в профила си и намират начин да съберат фенове извън Фейса. Както и да е, на мен ми беше забавно но за пореден път се сблъскахме със злоба, завист и всичките ни познати вече манипулации.
Участвах с кошницата на щерката от бала в раздела "КЛАСИЧЕСКА ТОРТА" - за вкусно изглеждаща торта. Тя спечели първо място и наградата ми е 3D форма зайче. Та затова ме бъзикат тука, че съдбата бавно и сигурно ме тласка към фурната.  Grinning Другата категория - УКРАСЕНА ТОРТА - там уцелих третото място и ще получа ъъъъъ... кътъри  Rolling Eyes кончета-люлки. Незнам какво ще ги правя, вероятно ще направя заек и ще му сложа герданче от кончета.
Съжалявам само, че красивата 3етажна торта на Рая с детелините и калинката, остана назад. Не се оцени правилно. Даже я обвиниха за "крадла" на снимки от нета. БуДата на Шемет, предизвика огромен спор и "скандал", който впоследствие изтриха. Разни цапаници и разпльокани произведения събраха бурни аплодисменти и овации, та накрая се проклех че съм се включила....    Първата награда спечели една семпла, но красива според мен бяла торта с ангелчета. Аз си обичам едноцветните торти и я харесах. не съм 100% убедена че заслужи първо място, защото си оставам пристрастна към тортата на Рая, но измежду "водещите" торти, бялата беше много добра. Поканила съм мацката да се запише тук при нас. Тук ще я критикувам, обещала съм и. Там и спестих някои критики, но и казах че тука няма прошка за елементарни грешки.  Хайде Нели, покажи се!!!!
Не ви давам линкове, защото няма да ви се отворят през моя акаунт. Намерете страницата на КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ във Фейса и ще видите всичко.
Егати романа.....  Shocked

# 211
Здравейте момичета!
Изпълзявам от дупката си силно засрамена  oops и се мушкам  newsm43
Първо искам да честитя рожденните дни на дечицата на Рая и Руми  newsm59 нека растат здрави и щастливи! Най-добри пожелания и на всички други които пропуснах за една тема време smile3525
Силрай благодаря ти за превода, но коментарите че като престои в хладилника променя вкуса ме позамислиха... все пак ще си чака реда за проба  Simple Smile
idn прекрасна тортичка си направила, r.i.angelova близнаците са много сладки, Патрияни твоите торти имат се познават от пръв поглед, като почерк са  Heart Eyes Милейди тоя бейлис и на мен ми стана мисъл вече  Crossing Arms Пепиии, какви кусури бе жена?!? Кемпера ми е любимец!
Валерия твоите мъфини ме шашардисаха  newsm09, но хлебарката....много натриев цитрат ще трябва  Mr. Green
Дарилка купих си формичкиза мъфини като тези, които си показала и сякаш малко ми позалепнаха мъфинките в тях. Иначе ползвам едни от склада на "Змееборец" в Монтана с тях е добре.
Ванче бързо оздравяване на крачето и поздрави за наградата. За конкурсите, винаги съм мисляла, че никога не могат да оценят реално участниците и винаги има недооценени.
По повод печенето, отскоро съм горд собственик на нова печка с известно количество функции  Whistling и аз се моля да не се изкривяват нещата  Sad Някой може ли да сподели чалъми за печенето на две нива /най-вече блатове/
И за да не е само писане ще ви покажа червеното кадифе, което правих
малко сухичка ми дойде  Rolling Eyes не знам дали защото държах блатовете  една нощ преди да сглобя тортата  Thinking Надявам се правилите тази торта да споделят опит   bouquet

# 212
  • ВАРНА морето сините вълни
Ванче-много мерси за брюлето
едно въпросче-някой беше правил пожарникарска кола-сещате ли се на кого беше или някой ако знае линкче- клиентите ми искат или пожарникарски камион или БЕН10-та не знам към кое да се насоча

# 213
Ванче,
честита награда! Зайче с кончета е добра комбинация, сигурна съм че ще измислиш нещо.

Относно конкурса, може да влезе и без да си логнат във ФБ http://bg-bg.facebook.com/pages/Spisanie-Kulinaren-zurnal/156594499731?ref=mf

Моето мнение е, че тортите за първо и второ място не са толкова добри, за да оценени толкова високо. Красотата се крие в детайлите. При тях детайлите липсват, а да не говорим за не толкова финната изработка. Например тортата подарък, вижте ъглите как са завити, има целулит и дори чаршафа не е опънат като хората. Повечето момичета от тортената тема могат да се похвалят със завидни умения и талант.
 Не искам да обидя никого, но това е лично мое мнение.

# 214
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕЧИЦАТА НА РАЯ И РУМИ

Валерия, ти си чудо! По цял ден ли ги цъкаш тия мъфини? Така като гледам е на ден по приказка. Само моля те упресни паметта ми че нещо се не сещам за приказка с хлебарка  Joy
Пепи, аз отдавна съм го споменала ама не мога да се сдържа как пък веднъж една торта не изкриви бе
Патрияни, и двете тортички ме кефят, а за мотора голяма играчка е падала
Копривке, много нежничка е станала тортичката
Дарилке, къде е Euroland? Като го пуснах в гугъла излязоха, фондови борси, недвижими имоти и други каръшки резултати. Мразя да не знам в кой магазин какво има.
Ванче, честито за наградата. Аз нали съм си УВса сега разбирам за конкурса кво съм чела, кво съм правила това си е. А тортата е станала супер всеки път по-перверзни и по-перверзни ги докарваш.

Аууу сега се сетих  за една приказка "...Таракан, таракан, тараканище..." Май беше

Бетина, имам една пожарна (играчка) в къщи  ако е торта за малко дете мога да ти я снимам защото е опростена само кажи

# 215
Дарилке, къде е Euroland?

Намира се в Кауфланд - Младост 3, София. Влизаш в самия Кауфланд и точно насреща е магазина. Има основно китайски неща, но от време на време изпада нещо интересно.

Ванче, бюстието е страхотно. Поводът също, но не знам младоженецът дали ще е хепи от цялата работа. В деня на сватбата ти да ти кажат, че това е последното чуждо тяло  Rolling Eyes. Малко гадно ми се струва, пък и все пак се вричаш на доверие с тоя човек  Thinking

# 216
Ванче, ето това ми харесва! МНого добро бюстие. Странно ми е обаче да гледам твоя  торта с целулит, някак не сме свикнали  тук на такива неща:mrgreen:
Предлагам да обвиним пластичния хирург  Mr. Green
Извън майтапа. Стилно е, изчистено е, проблемите само ти си ги знаеш!

# 217
о,видях снимките от онзи конкурс,онази с кроасаните е наистина барната,а тази с ангелчетата-нищо особено,а пък тази с подаръчетата-все едно аз съм я правила Joy-кофти изпълнение,ама нейсе
ванче-най-ми харесват торти с прикрити недостатъци,винаги се получава нещо оригинално.

# 218
Рая и Руми честит рожден ден на дечицата ви   bouquet   bouquet

Кали много изчистени и красиви торти , обувчиците са прекрасни ,какъв кътър си използвала за тях и какви са тортите отвътре

Валерия браво на теб  Hug много са красиви и реалистични

Патрияни мотора е страшен  Hug ,онзи робот си го направила много реалистичен само където се притеснява толкова много  Hug

van444eto много са хубави циците ,честито за наградите не мисля че масичката е за трето място

idn много ти е красива тортичката ,цветовете ,дизайна ,пчеличката  Hug

Доня Коприва на мен ми хареса тортата, котенцето е много сладко

stefina мнохо ти е хубаво подаръчето ,панделката не е много лесна за направа но ти си се справила чудесно

ена браво на теб ,с желание всичко се постига   Hug

r.i.angelova много сладки бечета  Hug

Пепи колко много торти ,тази детелина е страхотна,зайчетата си ми остават любими  Hug

п/п. пожарникарска кола мисля че Тандоори беше правила такава

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 16:08 от FRESA

# 219
  • София
Ванче, браво за бюстието и под него! Искате ли на морския ни семинар (Simple Smile) да направим едно цяло женско тяло, да не е така като един филм имаше преди мнооого години "Елена в кутия" (Хайде набори и набороподобни, сетете се, че сте го гледали на широкия екран). Както беше Бакхусът на Нелка. Та за какво ти казвам браво - за прикритите проблеми най-вече, дизайна, мидичката (идейно).

Благодаря ти също и за разказа по Фейсбук конкурса, аз в това пространство имам местенце, но не го харесвам и в краен случай припарвам. Затова и нищо не съм разбрала, но....тортите, които си заслужават най-вече, ги виждам тук:) Ангелската е с полъх.

ПС - темата за срещата на 2-ри ми създава ядове, или не ми се отваря, или частично, или зависва...ако има нещо спешно да се решава, моля ви, свиркайте на ЛС или тук.

# 220
  • София
Ванче-бюстието е трепач.Честита награда-заслужена.  bouquet
Фреса-мерси за милите думи за торатта ми.Къде се губиш ,липсваш?

Момичета искам да Ви питам има ли някоя дама от Младост или околностите,която може да ми услужи с 1кг. Пикко за другата седмица?

# 221
Ванче, кажи Отче наш 3 пъти  и ти е простено  Mr. Green Няма да ти кажа, колко много ми харесва с това бюстие, щото направо ще литнеш  Blush С мидичката си уцелила направо не десятката, ами петдесятката  Peace
Бетинче, аз съм за пожарникарския камион, обаче аз съм пристрастна...така, че което на теб повече ти харесва   bouquet
Раче, не знам дали е сухичка от вътре, но отвън изглежда прекрасно  Grinning Направо да беше метнала много плодове отгоре, пак от тия червеничките  Hug

Ей го и моя резил-така и не можах да я харесам тая торта.... Първо картинката ми я отпечатиха вместо с размера, които ми казаха, с по малък размер, съответно не пасна на тортата и от там нататък се почна....цветя лепих, махнах ги, минах с борд, горе долу стана, ама тая снимка....не искам повече да виждам снимки и да ми се налага да ги лепя по мои торти...до сега такива проблеми специално с ткива видове торти не съм имала, тая нещо се урочаса  Outta Joint

Но пък много си харесах микрофончето  Heart Eyes

Айде вие сте...ама пак казвам-изобщо не ми харесва  Twisted Evil

# 222
Ванче, кажи Отче наш 3 пъти  и ти е простено
Айде, кажи и ти 3 пъти Отче наш и аз ще ти простя!!!!  Joy
Тортата не е лоша, добре че каза че е книга...  hahaha hahaha hahaha .... щото реших че тия двете девойки са се споминали и общ некролог си направила..... то, с  тия китки......  Rolling Eyes   Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil И що само 1 вибратор???  newsm78  Да си го делят, така ли???
Айде стига черен хумор..... Добре е станала тортата. Ще си я харесат. Изповядала си се, значи си видяла грешките си.... простено ти е. Микрофона е страхотен.  Wink

........да направим едно цяло женско тяло, да не е така като един филм имаше преди мнооого години "Елена в кутия" (Хайде набори и набороподобни, сетете се, че сте го гледали на широкия екран).
Нашата Елена ще има ли ръце??? щото си спомням ужасния филм... освен ако не бъркам....
Що да не направим едно тяло, ама Копривка ще донесе ли толкова пандишпанчета??? Тя нали със самолет ще пътува???  hahaha Или ще ги печем на открития огън, както бяхме решили??? И не започвай темата за морски семинар, че Дарилка, КрасиТочка и Лиляна пак ще ревнат с глас....
Какво ли твори Валерия днес??? Да залагаме ли???
Аз съм сигурна че се е влюбила в МОЯТА хлебарка и сега твори потомство, барабар с другите бръмбари и бубулечки. Други предположения???

# 223
Казах  Mr. Green Ама и докато я правих толкова молитви му ударих  Mr. Green
А така-нали-моите викат, абе личи, че е книга, ама на мен не ми изглежда като книга  Tired  Joy Брах въртях суках, ми не ми изглежда изобщо....както и да е, каръшка е тортата, при все напъни да я оправя...  Twisted Evil С кеф ще ида да я нарежа  Twisted Evil Ааа китките ми няма да ги пипаш, айде моля ти се, аз толкова да не ги обичам да ги правя и сега виж колко съм ги наредила, ама ни съм ги броила, нито нищо-ти за бройката ли ме срязваш  Mr. Green
Вибратора един, стига им толкова  Mr. Green Чек сега да ходя да ги броя тия пусти китки....  Outta Joint
А без картинката-книгата изглеждаше страхотно...  Crossing Arms

Днес Валерия, творииииииии-кексчета от тези дето трябва да са с червена точка  Mr. Green Заложих  Grinning

# 224
Какво ли твори Валерия днес??? Да залагаме ли???
Аз съм сигурна че се е влюбила в МОЯТА хлебарка и сега твори потомство, барабар с другите бръмбари и бубулечки. Други предположения???

Да ти кажа ли под секрет?!

калинки и пчелички
П.П. Много са хубави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт