Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 224
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
  • София / Сливен
Славче не го съхранявам пюрето, защото правя в малки количества за едно хранене само, слагам АМ непосредствено преди храненето.

# 706
Аз влизам само да честитя на рожденниците..
Славче,Веси да сте живи и здрави и много щастливи.Хубави мигове ви желая и много усмивки. Hug Hug Hug
Много съм уморена а вие сте изписали страшнооо нещо.Утре ще чета.
Само видях че сте обсъждали уредите.И аз съм съгласна че няма нужда от толкова неща понеже после май няма да има за какво да се ползват толкоз.Имам си решетъчната приставка за варене на пара и пасатор.Напълно достъчни са. Peace
Днес опита за първи път нещо различно от кърма.Тиква -хареса й ама в първия момент реши че ще я тровя.. hahaha
Хубава вечер.  bouquet

# 707
  • София

Добре, аз не съм много по организациите, ама какво ще кажете за среща утре, 05.10.2010 в МОЛ-а на Стамболийски около 11.30 ч newsm78

Аз съм съгласна, ще чакам утре да потвърдите, за да знам как да си организирам деня.  Peace

Много сте писали, още много неща имам да кажа, но също така ми се спиии....  Rolling Eyes Едва преди малко успяхме да приспим Софи ...  Crazy

Лека нощ на всички!  Hug

# 708
луксче, под подправки имам предвид солта и захарта (те са си точно това) - съгласна съм, че трябва да се приучават към нашата кухня, но нищо не е в състояние да ме убеди, че бебето, което буквално до вчера е било единствено и само на кърма (АМ), днес получава картоф със сол и масло  Crazy така илиза, че не му вкарваме едно ново нещо, а три наведнъж. много се паля на тази тема, но само тези, които са имали деца с хранителни алергии могат да разберат защо го казвам. и аз имам стомашни проблеми - в 6-ти клас една професорка каза на майка ми: ами съмняваме се, че детето ви има рак на дванадесетопръстника  #2gunfire #2gunfire #2gunfire оказа се просто гастрит. да споделя тук една изпитана рецепта за такива проблеми: сок от прясно зеле - сутрин, обед и вечер по 50мл. в рамките на 10-14 дни.

# 709
луксче, под подправки имам предвид солта и захарта (те са си точно това) - съгласна съм, че трябва да се приучават към нашата кухня, но нищо не е в състояние да ме убеди, че бебето, което буквално до вчера е било единствено и само на кърма (АМ), днес получава картоф със сол и масло  Crazy така илиза, че не му вкарваме едно ново нещо, а три наведнъж. много се паля на тази тема, но само тези, които са имали деца с хранителни алергии могат да разберат защо го казвам. и аз имам стомашни проблеми - в 6-ти клас една професорка каза на майка ми: ами съмняваме се, че детето ви има рак на дванадесетопръстника  #2gunfire #2gunfire #2gunfire оказа се просто гастрит. да споделя тук една изпитана рецепта за такива проблеми: сок от прясно зеле - сутрин, обед и вечер по 50мл. в рамките на 10-14 дни.

разбира се и аз също съм много предпазлива, защото знам какво е стомашно неразположение
а тези лекари са за  #2gunfire същото стана със сестра ми, тъпчеха я една година с хапчета за онкологично заболяване и накрая се оказа трета сливица  #Cussing out  #2gunfire

тя лекарката го спомена, но никога не бих го направила, даже не искам да съм много крайна но до 1 година ще внимавам колкото е възможно с допълнително прибавените подправки, въвежданет на всяка храна, ново нещо трябва да е самостоятелно и много плавно, няма за къде да бързаме, не мисля че има големи хора хранещи се с пюрета  Crazy

аз самата съм дете(вече майка) с много ама много алергии слава богу отминали и останали в детството и тинейджърските ми години- гадна работа са , изисква се постоянство и голям контрол, особено като дечицата са по-малки

за разходката много ми се иска, но как ще дойда без кола Sad с кенгурото много ми тежи Sad

# 710
Е сега вече ме утрепахте на място - сол и захар на бебета на 4-5 месеца!?!?!?!? И масло..!?!?! Мазноразтворимите витамини се усвояват от бебето към 8-9-10 месец и при това се препоръчва към пюрето да се добавят няколко капки, макс 2-3, студенопресован зехтин, защото е пречистен. Маслото е кравешки продукт, т.е. възможен алерген и е добре да се отложи максимално във времето.

И аз се извинявам за грубия тон, не си позволявам така директно да скачам, но това ми дойде в повече. И пак се въздържам да напиша някое и друго изречение към педиатъра или роднината, който ви е посъветвал да слагате тези отрови в бебешката храна.  Close

За срещата утре, ако не се виждам с едни приятели по това време, съм на линия. Имам нужда от малко шопинг за мене си, щото ще кръщавам бебче тази неделя. Та, ще направя една почитна обиколка на омразния МОЛ.

Хубава вечер на всички и извинете отново за началото на поста. Мир вам!   bouquet

# 711
Славче не го съхранявам пюрето, защото правя в малки количества за едно хранене само, слагам АМ непосредствено преди храненето.

Ама и аз затова се учудих, защото писа че си добавила 1 литър Ам и много се шашнах ...

За солта и захарта - сол не се слага в бебешките храни поне до 8-ми месец (ако може и по-до късно). Захар може и да се сложи, но не е за предпочитане...
А за маслото наистина ме убихте ...  Shocked

# 712
  • Под кленовите дървета
Изи, освен зехтин, мисля, че и рапицово олио може - имам някакви спомени, че е много полезно за бебетата и т.н.

Абе аз ли нещо бъркам в това захранване - на Ники повече от 50 грама на ядене не съм давала. Дохранвам с кърма. Само един път дневно давам и мисля, че е ок. Не смея да дам по повече, все ме е страх, че ще го заболи корем.
natalinik права си, че много се палихме, че ще кърмим дълго, ще захраним късно, ще ползваме пелени...отново се убедих, че няма да се заричам на нищо повече. Пелени искам да ползвам, ама ако една смяна ми отнема 30 мин., трябва да има още някой в нас да готви или чисти. По-нататък може и да ползвам.

Утре може да излезем с малкия, ама май ще сложа порт-бебето.

# 713
На Славчето и Веси, честит рожден ден! Въпреки че е със закъснение им желая здраве, късмет и да получават много любов от най-близките си същества!!!

# 714
 Добро утро Simple Smile хайде днес ние да се разпишем по- рано че имаме много работа с Атила  Peace

Хайде дано НОИ ни зарадват днес с парички

и да се похваля днес в 18 часа съм решила да оставя мъжете да се гледат и да отида малко на разкрасителни процедури и масаж  Crazy   Blush

# 715
  • Sofia
Аз да кажа, че съм на линия за МОЛ-а (естествено  Mr. Green). После ще пиша  Peace

# 716
и аз наредена за срещата , ще донеса и гризалките момичета ако дойдете да си ги получите  Hug

# 717
Привет

Аз също искам на срещата ама маймунето още не е заспал пък той си поспива като заспи и не знам дали ще успея за 11:30 ама ще звънна и ако не сте се разотишли ще дойда, имам и отчаяна нужда от обувки, току виж се накумя и да отида за един ПИК до НОИ

Луксче, запалихме фитила във форума с тия уреди за готвене на пюрета, ама май и на мене повече ми харесва Чиковския. Аз не бих дала 1500лв за количка с аксесоари, но за тази джаджа 190лв може и да дам

Аз не му слагам в пюретата сол и захар и масло, но ми е интересно, ако детето е било на АМ не би трябвало да се притесняваме толкова от алергия към кравешкото или? newsm78 А в пюретата на ХИП пише че има рапицово олио

# 718
аааа Деси няма да го бъде тая, ти организираш път теб те няма,  Naughty ще те чакаме да дойдеш без такива, накрая ще останем аз и Ани да си гукакаме двете

и за роботите, всеки сам си решава нали знаеш, аз тази седмица ще поръчам гледах в youtube реклама, още повече ми хареса, но тази другата бабъмуув, че може да стерилизира 1 шише, да затопля и размразява храна, готви и пасира, идеално за Дева като мен практично и удобно   Peace

# 719
 Добро утро от нас!

Мойто момче продължава да е неспокойно. Не знам какво му стана след тая ваксина. Може би не е от това, но понеже съвпадна по време... Миналата седмица беше толкова спокоен, весел, усмихнат. Тая нощ пак се събуди в 1ч, тоя път даже още не бях си легнала. Изсмука 2 цици, уж заспа, метнах го в кревата, събуди се и се размрънка. Хубаво, че после отнесе. Вдигна ме в 7 /поне ми спести тая екстра в 4ч/ насмука се и сега спи. А аз трябваше да ставам, за да оправям каката. Уф, писна ми да ходя на забавачка Mr. Green това ранно ставане ме убива. Ще трябва да се опитам да си лягам по-рано, обаче пък това значи да нямам никакво време за себе си...

И аз леко се шокирах по въпроса за солта Shocked Нищо няма да им стане ако не се запознаят точно сега с тоя вкус. Те и без това не знаят какви вкусове съществуват. Колко буламачоподобни неща ще изядт, докато стигнат до човешката храна....

Няма да казвам, че бих дошла в МОЛ-а. С най-голямо удоволствие, но няма да е и тоя път:(( Като си помисля колко по-лесно беше с едно дете, колко сме се срещали с наборчетата, а сега на една среща не мога да ида. Мислено сме с вас Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт