Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 267
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Мили Змейо, дано тревогите ви се разминат, защото ти е забранено чак пък толкова да се забавляваш с нефелен мъж и два броя деца!  Heart Eyes

Вени, както Змея я писал, така е много удобно, защото хем си пазиш кръста топъл, хем си храниш чавето. Има и опция - кърмаческата зимна колекция, която май скоро предстои да набере сила. Каби зимата кърмих в МОЛ-а на Хемус (от онзи период имам отврат към всички МОЛове), обаче вече там няма нито една пейка да седне човек, да смени памперс, да нахрани бебе.  Close

А моята количка за 90 лв се оказа, че няма подходящо ниво за повдигане. От пълно легнало следва 450 и после 900. А 450 ми се струва голям наклон за 4-месечно бебе. Ще си видя другата седмица Чико-то, но ако и там случая е същия, май засега няма да пипам.  newsm78

До колкото успях да проуча има 2 теории:
1. ако бебето е готово и не се оплаква, може да се повдигне по-рано
2. дори и да е готово, ако не е на подходящата възраст, не е добре за прешлените, особено при момичетата.

Ха сега де?!

# 91
Ани Честит ти рожденник   bouquet
[/size]
Пожелавам на Габи едно прекрасно детство изпълнено с много игри и усмивки  Hug

Докато ви настигна в четенето съм изпуснала доста поводи, Честито на всички които са празнували   bouquet  bouquet  bouquet

Честита месечинк на бебчетат празнуващи днес !

Змейче дано Кали го израсте и да не се наложи операция, а за мъж ти много кофти, дано при него спре да се развива поне  Praynig

Брънче ние още не сме посетили ортопеда, но доколкото знам като навършат 4 месеца можем да ги повдигаме на 45 градуса в количките. Моят дребчо също постоянно се набира и като е буден неще да е легнал, аз обаче няма как да повдигам, опцията ми е да сменя коша и да сложа летният. това обяче смятам да го направя чак след навършени пет месеца. Засега най му харесва в столчето за колата да седи , от там добре си клюкарства  Mr. Green Днес взехме столче за хранене то има различни пози на гръбчето, там също му хареса .

# 92
  • Plovdiv, Purvenes
Здравейте мили мами и бебоци!

Честито на всички малки съкровища които днес празнуват мини рождени дни!  bouquet

Anik Честито ти именниник да е жив и здрав, винаги да те радва само, да изживее най весело и най чаровно детство. newsm67 newsm67 newsm67 newsm59

Змейче дано всичко да се размине, ще стискаме палци за вас. Praynig

Ние днеска бях ме на един детски рожден ден. Влади бил много послушен, гледка как си играят децата,похапнал си малко, поспа в количка.

Бръм и аз мисля вече за повдигане на количка. Влади хич не иска да стои вече в бебешки кош, само ако на него му много се приспа тогава. а така да го карам количка просто абсурд. Иска да разглежда всичко. И 2 причина е че коша вече му е малък и тесен. Обаче летния кош няма леко повдигната позиция, а направо 45 градуса някъде, та сега се чудя какво да правя. мисля да пробвам да изравня с някаква възглавничка. Вие какво мислите?

Мърси на Славче че ме добави на първа страничка. smile3525

# 93
Лелееее, включвам се и аз на 7-ма страница.....

АниК, честит ти рожденик - нека е здраво и усмихнато детето!

Змейче, нашият голям батко го оперираха от херния когато беше на 3 годинки. Мина бързо, детето го преживя, но на мен ще си ми е спомен за цял живот - няма как..... Но, с ръка на сърцето ти казвам - не се тревожи излишно - не се тревожи излишно, няма нищо страшно Peace

Бръмче, аз съм с летния кош от началоо на 4-ия месец на малкия. Ортопедът ни каза, че можем да го слагаме седнал когато навърши 5 месеца, което при нас е след 10 дни, но моето човече се изправя като му подам ръце без никакъв проблем и е супер щастлив, че се задържа седнал, въпреки че аз много внимавам да не прекаляваме с тази поза Peace

Накупила съм пюрета и каши, че след 10 дни поставям начало на захранването. Да видим какво ще стане.....

Момичета, адски съм изморена напоследък Tired. Никак не обичам да се оплаквам и да мрънкам, но не мога да се наспивам и явно безсънието ми се понатрупа доста. Изпива ми силиците това детенце и все баткото отнася горкия Sad

Спирам да мрънкам, пожелавам ви лека нощ и се гътвам  Heart Eyes

# 94
Здрасти от нас, да се запишем в новата темичка Simple Smile Славче поздравления за оформлението   bouquet

AniK, Да ви е жив и здрав рожденника!

Честити месечинки на всички бебоци!

Змейче, дано всичко се оправи с Кали и мъж ти и да не запазите спомени от този проблем  Hug

# 95
Привет момичета Hug

По повод повдигането на количката, ние хич не обичахме да се возим в количката, но като стана на 3 месеца и полувина му я повдигнах( нашата е Чико с 4 позиций на гръбчето, което е много удобно, за толкова малко бебче), и беше много щастлив, сега вече му харесва да си седи в количката  Grinning.

Колкото до захранването, аз мисля да започна от утре с две-три лъжички зеленчуково пюре от картоф и морков.

Лека нощ на всички ви , до утре  Hug

# 96
Ха добър вечер и от мен..Сколасах.. Whistling
Ани честит ти рожденник да ти е жив и здрав и безкрайно много да ви радва.Пожелавам му голям мъж да стане и само шестици да носи. Hug
Честито и на всички месечинкочци...   bouquet
Змейче много съжалявам мила за лошите новини които си имала скоро но нещата ще се наредят.Само не се притеснявай. Hug Heart Eyes
Слънчева и аз се чувствам леко изнервена от непрекъснатото мрънкане на малката и това неспане... вечер особенно съм направо смазана.Добре че поне нощем спи че незнам...щях да полудея.. Mr. Green smile3515За съжаление и нашия батко все чува...МЪЛЧИ,МЪЛЧИ...не прави това че ще я събудиш... ами така е с две деца никак не е лесно...изпиват ти се силиците.Да не говорим че не мога да се погледна понякога в огледалото преди да тръгна на вън... smile3516Спирам че ставам досадна.Важното е че все някога ще пораснат и тогава ще си върна пак времето за себе си. GrinningСега е тяхно.. ooooh! Crazy
Ние днес ходихме малко на разходка до Своге.Беше приятно и лекоо прохладно.Малката спа в колата.През другото време пя и мрънкаааа. hahaha
Хубава вечер.

# 97
  • София
Здравейте!
Сколасах да се запиша на 7ма страница...ама то от скиторене  Mr. Green
днес бяхме на кръщене на едно сладурче с Габче, изкарахме 6 часа навън, вчера пак така - в парк и после на разходка с приятелката ми, която роди на скоро. въобще скитници  Laughing

Ани, честит ти рожденик! И тук най-добри пожелания да е здрав, послушен (е, не винаги), да е грижовен и любящ син и батко  Heart Eyes

Славче,   bouquet за темичката. Помня аз и пеленката, ама като не съм имала път към вас  Tired

Честити месечинки на всички порастнали 4 и 5 месечни сладки бебоченца!

И аз като Теди, да помоля да ударите по 1 рамо http://www.facebook.com/pages/NAJ-FOTOGENICNO-DETE/109980022354942#!/photo.php?pid=427615&id=109980022354942&fbid=155859747766969&ref=mf

не мисля, че имаме кой знае какви шансове, дори и за "второ" класиране, ама все пак :-* а и снимката, която сложих, не е най-удачната, но здраве да е! И благодаря на тези мами, които вече дадоха своя глас за нас.  

Успех и на сладък спинкащ Миро на Силвето!

Змейче, аз съм била с 2 хернии като съм се родила за ужас на майка ми (подували са се при рев, а аз съм била яко ревяща...), едната се е скрила с времето, а другата, като бях на 6, ме оперираха. Дано адашчето го израсте, но ако случайно се наложи - да знаеш, минава бързо  Peace Дано при Змея нещата също се успокоят и не се стига до операция! Не трябва да се вдига тежко, това беше основното....

Аз все още кретам с количката, дето Нари ми поръча. Не скърца особено, лека е и е удобна (само дето не е обърната към мен и ми липсва да си гледам бебка постоянно....), не съм повдигала ниво. Другата количка, която мисля скоро като захладнее да извадя, нивото се регулира с едно като каишка и де факто аз си избирам колко да повдигна.

Джулайчо, успех със захранването! На Слънчева също! (това с недоспиването си е голям дерт... дано да ти е спокойна нощта и успееш да поспиш  Hug )

Ники, добре сте дошли. Днес бях във вашия вилает, ама ти нямам тел.

Вени, ако утре вали, не знам какъв парк ще правим   Thinking благодаря, че попита за кърменето през зимата, и благодарности на Змейчето за отговора Simple Smile

Хайде, милички, лека и спокойна. И до скоро. Май моловете ще почнат да ни зоват  Confused като се скапе времето...

# 98
Честит рожден ден на Габчо! Да е жив и здрав, много приятели и щастливо детство!!!!

Успях и аз в края на деня да се разпиша, но и аз като Кали съм го ударила на скиторене като за последно. Че това време как го познаха да му се не види  Confused Казаха, че в неделя вечерта започва захлаждане и тук вече се изваля, а въздуха захлади  Sad Май наистина предстои атака на моловете  Mr. Green

Змейче, много неприятно това с херниите, но и много странно как пък и на двамата по едно и също време. newsm78 Аз като една истинска Везна все подлагам на съмнение, но защо не се консултирате и с още един специалист. newsm78 Thinking
Слънчева, това с недоспиването и на мен ми е нанагорно. И из парковете само фиксирам прозяващи се родители  Mr. Green Явно ще се свиква  Tired
Бръм, хайде прибирай се най-сетне в София. Стига заточение. То бива, бива, но ти там изкара цяло лято  Mr. Green

# 99
Здравейте,реших и аз да се присъединя кам вас Simple Smile Моето малко момченце се появи на бял свят на 03.05.2010 ,тежеше 3570 кг и беше дълъг 52 см.
За ортопеда на нас ни каза да го слагам вече полуседнал, на 45 градуса ,а чак на 6 месеца да е седнал.Но той иска да седне още сега,само леко да го изправя и се набира и той и сяда, и като го сложа да легне започва венага да плаче Simple Smile

# 100
  • София / Сливен
Здравейте, майчета не съм ви чела от няколко дни но нямам време с ученик и бебе.
Да ви почерпя днес Дани прави 4м. newsm38

# 101
  • София
Ето гооооооооооооооооооооо Joy

Десекс, Нелка, пак се изравнихме с датите hahaha

Сонкадп, добре дошли! Как се казва твоето момченце?

Аз нахраних Габче - като часовник е в последните дни, стане ли 00ч. и палчето е в устата  Joy Хайде, ще ви пожелавам пак лека нощ!

# 102
  • София

хаха, дали не ми се спи? то си пише  Mr. Green ама няма кой да види....

# 103
хаха, дали не ми се спи? то си пише  Mr. Green ама няма кой да види....
уфффф, тъкмо щях да питам къде пише и на третото прочитане видях лентичката   doh

Мдаааа, мача е равен..... поне засега  Wink

sonkadp, добре дошла  Hug

Змейче, кофти история, дано се размине по възможно най-добрия и безболезнен начин  Praynig Hug

Бръм, аз Ивата я мъкна с кенгурото от почти два месеца, 'щото в количката не вижда нищо и не иска да стои, онзи ден извадих летния кош, ама нещо ме достраша да я возя повдигната там и купихме кошница/столче за кола, което може да се монтира на количката и сега от два дни настана мир и спокойствие  Crazy Като пазарувахме преди да родя, бяхме решили, че няма да е нужно да купуваме същата марка кошница като количката, купихме друга марка, по-евтинко, че и без друго тая кошница малко ще я ползваме, е да , ама не  Crossing Arms Сега имам две кошнички  Joy Ама нищо де, щом така си кротува детето е добре, че вече застудява за кенгурото, а и почна да ми идва тежичка  Confused

Отивам да паркирам, че едва гледам вече .... айде лека ви нощ  Hug

# 104
Момичета, купихме на Джулиан ето това чудо преди месец (jumperoo се казва), но още не сме го ползвали, само го тествахме. Краката му все още не докосваха земята тогава и слагахме книга отдолу  Mr. Green

Чудя се дали вече може да се ползва. Като го купувахме и четох отзивите в нета, някои майки бяха почнали да го ползват на 12 седмици, но на мен ми се видя доста рано. Наистина гръбчето е много добре полепнало по облегалката и няма мърдане, но той още не можеше да чатне какво да прави с него миналия месец. Иначе идеята на джаджата е бебето да подскача в него - то пружинира като батутче, детето само се отблъсква леко от земята. Има и други неща, дето свирят, светят, изскачат от тук, от там. Някой има ли нещо подобно, и имате ли представа на каква възраст може да се ползва?

Луксче, аз пак да попитам какво каза педито за проблема с главичката. Сигурно си ми пропуснала поста, че и ние имахме подобен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт