Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 261
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • София
herzog , ние имаме бънджи, което се монтира за касата на вратата и е със същата цел- детето да си подскача. Още не сме го слагали. Може би като започне да сяда, че все пак цялата тежест ще пада на кръстчето.  Peace

Аз съм толкова ранобудна заради консултацята. Хиляди извинения на Вили, че я събудих и нея, но трябваше да уточним ще има ли среща на Крис и Габриелка. Ще има ама друг път.  Wink

Оставям ви, че трябва да събудя едно сладко и спящо бебе.  Confused

# 106
Здравейте и от нас! Ние бяхме за една седмица на село, завърнахме се снощи. сега седнах малко пред компа докато си изпия кафенцето и после се залавям да оправям багажите.Нас ни мъчат зъбките, венците му са доста подути. Много е кисел миличкия, все гледа да си набута нещо в устата, а как се лигави  Grinning .
Сега отивам да попрочета какво сте писали назад докато малкия спинка

# 107
Добро утро ! Направо немога да повярвам че тази сутрин успях да се оправя толкова бързо, изпратих мъжете, оправих ,изгладих и сега закусвам на компа. Малчо спинка, но всеки момент ще се събуди да яде. И нас май ни мъчат зъбки, от няколко дена е доста крив , лигите са като водопад и постоянно дъвче нещо. Давам му гризалката ,но той повече харесва да си дъвче ръцете и пелената.

# 108
  • Sofia
Вили, какво се прави, като изпратиш баткото на градина, оправиш си къщата и бебето, а навън не става за разходка  Mr. Green Я, и Tani4ka* скучае  Joy Криста не спи, но съм я сложила да се въргаля в кошарата за игра Wink

Добро утро/ден и от нас   bouquet
БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ГАБИ!!!  Heart Eyes Hug Той е много щастлив, че вече е на 5  Grinning Това си е задължаващо  Naughty сутринта малко му се насълзиха очичките, че трябва да ходи на градина, но нали вече е голям, а и аз изтъкнах 100 хиляди положителни аспекти на ходенето на градина, та му мина  Peace Сега мъж ми се обади, че не е имало никакви драми при оставянето Peace

Malini, Кали, и аз реагирах като теб, като видях, че си имаме още едно наборче на 3-ти - ЧАКАХМЕ ГО Wink Габче има глас и от нас в конкурса  Heart Eyes Пожеланията ги видях чак сутринта  Embarassed Моя милост си легна с Габи (моят) в 21.30 уж той да заспи по-рано, но заспалата бях аз  hahaha
sonkadp, добре дошла   bouquet
Змейче, дано на Кали се прибере хернията  Peace Май и тя трябва да се пази от напъване, скачане...  Thinking Големият Змей да не го товариш с кашони до/от пощата  Naughty Grinning
desex, така става в един момент - мазета и тавани се пълнят с аксесоари  Mr. Green Гледай да продадеш другата кошница  Peace

За количките - аз понякога возя Криста в кошницата, за да вижда, да не скучае. Обаче нали е клю-клю, това й пречи да се наспи (дремне и се ококори), та до вечерта е супер кисела. Затова за по-дълги разходки все още ползвам коша за новородено. Много добре спи в него, даже и в къщи си го ползвам за това през деня  Peace Той ми е удобен и да я преобувам, като сме навън  Peace Изи, в тази връзка и аз изказвам възмущение от липсата на стаи за преобуване  #Cussing out Тази в МОЛ-а на Стамболийска е супер гадна и миризлива  Sick

Сигурно забравям 100 неща, но днес май ще пазим дома и ще съм редовно пишеща  Mr. Green

# 109
Добрутру!  Hug

... Бръм, хайде прибирай се най-сетне в София. Стига заточение. То бива, бива, но ти там изкара цяло лято  Mr. Green

Ааааа, не съм чак такъв мъченик. "Само" 3 седмици изкарахме тук, но не сме се виждали, защото никой не ми се обаждаше за среща! Мрън-мрън-мрън!  Mr. Green

Криси също се изправя до седнало положение като й подам ръце. От няколко дни го прави без никакво усилие и от раз. Преди 3-4 седмици като започна за първи път, се напрягаше, но с усмивка.  Simple Smile Ами струва ми се малка да я повдигам на 450, а на моите две колички няма как да се монтира кошче за кола.

Тази сутрин ме изненада мадамата - кърмя я полуспейки и усещам нещо непривично, като лека болка или дразнение. Поглеждам я и какво да видя - девойката напъхала и 2 пръста, до зърното ми!  Joy Не зная дали е от зъби, венците й са спокойни, но пък всичко гледа да вкара в уста и не подбира.  Tired

Аз бънджита, проходилки и подобни изобретения няма да ползвам и този път. Логични ми са доводите на ортопедите против тях, пък и видях как се развиват и прохождат бебетата, които са ги ползвали в сравнение с Каби.  Peace Криси получи пееща и люлееща се люлка, има си активна гимнастика... мисля че й е достатъчно.  Simple Smile

Ани, сподели моля те няколко от онези 1000 довода в подкрепа на градината, че с Каби ще имаме лек проблем. Той цяла пролет и лято изкара с мен и сега ще му е много тегаво като го пусна след 2 седмици. Аз му говоря от сега, де, но той си мълчи и очаквам, че ще назрее бомба рано сутринта на 3 октомври.  Confused

# 110
добро утро, момичета, деца и бебета  Simple Smile

снощи имахме гости и днес сутринта поприбрах отгоре-отгоре  Laughing нещо ме е обзел мързела Simple Smile вчера ходихме до вилата и дребния пак не можа да спи - подлудява ме с това неспане (слава Богу, сега дреме).

Ани, много хубаво парти   bouquet ще ми разказваш за клуба - доволна ли си, забавляваха ли ги, като цени как е и т.н.  Laughing защото аз винаги когато минавам покрай него е затворено....

много сладки са ни всички участници в конкурса за спящо бебе и по този повод: http://www.facebook.com/pages/NAJ-FOTOGENICNO-DETE/109980022354942#!/photo.php?pid=430869&id=109980022354942&ref=fbx_album и Андрейко съм го публикувала  Laughing

Кали, какво не ти харесва снимката на Габчето в конкурса - много си е сладичка бузанката  Hug

# 111
Злати, няма защо да се извиняваш. Аз бях с отворени очи и чаках да набера смелост и скорост да стана от леглото  Hug То виж времето не е чак толкова зле откъм дъждове  newsm78 ама май не ми се разкарва до бедрока. Ако искаш по някое време заповЕдайте унаше село  Hug Ани и за теб поканка, ако ти е скучно  Heart Eyes Може и на домашно гостуване да го ударим ако е ветровито. Габито е голям мъж и с една дума ще разбере какво му казваш. Ще кажеш как е минал денят му откъм впечатления днес. А я кажи какви подаръци получи дечко  Rolling Eyes
Херцог, много впечатляващ аватар. Гледах снимките ви във фейса и да отбележа и тук , че бебо е голям сладур.
Да пожелая успех на всички бебета участващи в конкурса за фотогенично дете. Спящи ангелчета са ей, като ги гледам и едно такова мило ми става
Змейче, това с херните- лоша работа, но минава  Praynig
Добре дошла на мама sonkadp

# 112
Привет

Добре дошла на новата мама Hug

Ани, много целувки и най-добри пожелания за Габче и тук

Змейче, стискам палци и за Кали и за мъж ти, и наистина - прекратявате тежките физически натоварвания и носене на кашони:) Ако ще го оперират мъж ти, налей му акъл да не се прави на мъж а наистина да полежи поне 1 седмица че много по-гадно става ако пак се отвори хернията а то не е много трудно, въпреки че сега ги пришиват с едни мрежи ама нйсе Hug

Времето се скапа ужасяващо, а мене ме тресе нервата нещо и хич не ми се седи вкъщи. Будна съм от 5.30(не заради беби а от стомашни болки) и вече изперколясах. Ако не излезем до довечера ще съм бомбичка:)

За количката - моя си седи на 45 градуса, гледа си и се радва на света, ама след като се набира и си става самичък, не мога да му бутам развитието назад!

Та, кога и къде ще правим софийска среща?

# 113
Здравейте мамита и бебета!

Да ви почерпя за мини рожденият ден на Бела!Днес става на цеееели 5 месеца!

Момичета как ще я караме само в къщи и по моловете зимата не ми се мисли. Thinking

# 114
Добро утро  Grinning

Ние малко се пооспахме днес   sleepuu СЪбудих се в 8,30, а малкия още спеше. Не се събуди за обичайното полузаспало цокане в 6 и се притесних дали е добре, и срам не срам го събудих. Той се похили 10 мин и чак тогава се усети, че е зверски гладен  Laughing И сега след порядъчно щуреене пак спи Crazy Поне ще подомакинствам малко   chef

Змейче, дано всичко да се размине леко при Кали и мъжа ти Praynig

Мерси за идеите за пасатора, ще го мисля още малко и ще трябва да го купувам, че ще трябва скоро. Вчера пак замъкна мъжо да ги огледам. Откакто ми е готова червената кухня си имах заплют един червен Бош, но вчера установих, че освен цвета има само едно предимство  - без кабел е. А аз искам и бъркалка за яйца, и чопър...

Аз като търсих бънджи, се зачетох в упътването, че единственото условие е детето да си държи главата изправена и на всички пишеше над 4 месеца.  Peace

Кали, Нат, ударих едно рамо на Габи и Андрейко в конкурса  Heart Eyes И ми напомняте, че не съм агитирала тук за нашия убавец  Grinning Та който има желание, може да гласува за спящия Крис ТУК
А за всички, които вече гласуваха -   bouquet

Честито на празнувщите месечинки днес!

# 115
Честит 5 месец на малката сладурка Бела

Змейче надявам се скоро да се оправи всичко тази година доста ходене до болницата ви се насъбра  Confused дано Кали скоро сда се оправи и да няма и следа от проблема

за наклона в количката аз понякога слагам Атила така, но много рядко- той си е и мързелив, хич не го интересува да става, да се обръща и т.н  Laughing Laughing Laughing

Херцог
невероятен аватар , много ми хареса- рочетох ти поста, но вчера нямах много време да пиша- ние нали сме в Кържали и само по телефона се консултирахме в педиатърката
при нас случая е такъв, че той по принцип си спи и на двете страни, държи си главата здраво, но явно като се измори леко му клюмва към дястата страна, тя каза че най-вероятно не е нищо сериозно и просто още не му е стабилна толкова главата- нно за всеки случай докато се видим, каза да му слагам играчки на другата страна и да му привличам вниманието от ляво

четох много за това- в по големия случай се оправя само, но понякога има нужда от масажи(професионални), и т.н.

за бънджито аз съм твърде против- ортопеда ни посъветва да не използваме такива, улесняващи родителите занимание като бънджи, проходилки и т.н. за да не увредим детето - но е голяма веселба за децата  Peace
  bouquet целувки на всички

# 116
Привет от нас!!

Ние малко се позагубихме, но това беше заради ваканцията ни в България. От няколко дена сме пак в Англия и нещата се нормализират Wink Кари ходи на предучилищна следобед, а ние с Белла се гледаме вкъщи. След 1 седмица ще я водя на ваксина, че малко сме закъснели с това, а в България не ми се искаше да й слагам  Peace

Гледам, че някои от вас са вече с нови аватари - много са сладки всичките ни бебенца и как бързо растат...  Mr. Green

Белла много се кефи на новата гимнастика, която й взехме и доста се занимава самичка там, което пък на мен определено ми е от помощ  Mr. Green За сега не мисля за захранване. Определила съм като дата 1 ноември за това ( Белла ще е на 5 месеца и 1 седмица ), та ще видим. Днес организираха една лекция за захранването в детската ни консултация, но с Кари няма как да ида, че тя е доста палава и няма да й се стои 1 час  Mr. Green Ще разпитам после като заведа Белла на консултация  Peace Иначе тя започна да спи доста по-малко през деня, но пък и през нощта се буди по 2-3 пъти  newsm78
При нас нещата малко се променят - кандидатствах като на шега за една страхотна работа, точно по моята специалност, която следвам в университета и ме поканиха на интервю  Rolling Eyes Ако се наложи да тръгна скоро на работа евентуално мъжът ми ще гледа децата или ще извикаме майка ми. Това и твърде честото сукане на Белла напоследък ме навежда на мисълта да започнем плавен преход с нея към адаптираното мляко. Евентуално ми се иска да я кърмят сутрин, вечер и през нощта, а през деня да пие АМ. Наложи се да ходя на един изпит преди 2 дни, а мъжът ми се оправяше с децата. Той се мъчел да й даде АМ, но тя категорично отказала  newsm78 Направо се скъсах от притеснение докато се прибера вкъщи  Sad Така че сега ще пробваме с друг вид шишета ( аз давах на Авент ).  newsm78 Може да давате някакви съвети моля  Hug

Ами май това е от нас за сега. Отивам да чета какво сте си бъбрили  Hug

Славче, благодаря за темичката - както винаги перфектна   bouquet

# 117
  • София
Добро утро от нашата пищяща група. Леле какви децибели изкарва на моменти Габче, направо не мога да повярвам... Така ми се искаше да поспим днес, обаче НЕ. То беше едно цвъркане, на моменти преминаващо към хленчене, стигащо до плач.. и така докато напълни памперса. Добре че не проби, беше тооооолкова много  Mr. Green

Честито на месечинковците днес  Heart Eyes

Благодаря на гласувалите Simple Smile   bouquet

Ели, Силве, Натали, Злати, имате по 1 глас и от нас! Открих и малката Рая сред участниците Simple Smile

Натали, аз си харесвам снимката, но можех да избера по-конкурентоспособна Simple Smile но както казах, здраве да е!

Обаче, колко бебета с име Габриела има, не е истина... А вчера си говорих с едни познати и ми казват: "не, бе, въобще не е популярно това име..." аз си го бях измислила преди да разбера реално колко е разпространено, а друг вариант нямах. И при имената сме на моди  Mr. Green

За бънджита, проходилки и добавям каиши/поводи съм на 1 мнение с Нари и Изи. Ортопедът категорично ги отхвърли (само това Бъмбо столче ме изкуши и кръстницата ми го взела от ebay-а, дано да не е проблем... макар че докато дойде, Габче ще е на 5 месеца и нещо, живот и здраве). Че тези неща са в улеснение на майката, така е, но травмите, които могат да нанесат на малките, са доста сериозни. Но който както реши....

Хора, какво ще правим с това време. От 1 час се чудя да излизаме ли или не. Надвиснали са едни облаци, чат пат се покаже малко слънчице, но и духа доста  newsm78

# 118
Привет    bouquet
Изтървах ви два дни и няма изчитане #Crazy
Аник честит ти рожденик на патерици да ви е жив и здрав и много да ви радва!
Ние два дни не сме се спрели, възползвахме се от последните летни дни и цял ден по разходки Laughing
Ради я пробвах няколко пъти да и повдигна количката, но тя постоянно се набира да става и се смъква на долу, та се отказах от това упражнение, явно ще минаваме направо на седнало положение Thinking
Май и днес ще има разходка, слънцето взе да се появява Praynig
Добре дошла на sonkadp  Hug

# 119
  • Sofia

Аз бънджита, проходилки и подобни изобретения няма да ползвам и този път.

АБСОЛЮТНО!!! И аз така  Grinning
Изи, звучи ми като да имате трудност с градината с Каби първите дни  Thinking То и при нас винаги е така, но днес му казах, че:
- ще види Ванко, който имал 100 бакугана и Габи ще му каже, че вече има 111 (всъщност са 11) Wink
- ще си покаже 2-те татуировки на децата, но ще внимава да не ги уплаши много, че са страшни драконите
- вече не е градина, а е подготовка за училище и който не ходи, после няма да го вземат ученик
- съседската кака Ива и съседчето отсреща вече от 1 седмица ходят на градина/училище и само той скучае в къщи, а на този дъжд не можем и в парка да ходим Simple Smile
- след градина е на таекуондо Wink
Мисля, че е помогнал и факта, че са си в същата стая, със същите учителки и леличка  Peace

Нати, ще ти напиша за клубчето, че кой знае кога ще се видим, нали сме много далече  Mr. Green

Момичета, казвайте къде и кога ще се срещаме, ние сме на линия  Peace Трябва да си направим график  Mr. Green
Вили, за идване до Младост трябва от предния ден да се разберем, че ние към 10.30-11 излизаме. Днес реших да свърша малко служебни дела на компа и да си починем в къщи  Grinning Подаръците бяха бакугани, мотор, динозавър, лего-та, пушка с мишени за стрелба, ятаган, комплект за фокуси, комплект с гипс и боички за правене на фигурки... май пропускам нещо  Mr. Green
Кали, опитва се слънце да грее, но май си е рисковано да се излезе на открито  Thinking
Нари, как е при мама? На Ати как му се отразява да е при баба?
Winnie, зачудих се аз къде чак толкова се изгуби  Hug Ако се получат нещата с работата, ще намериш начин да се справиш, сигурна съм  Peace

Подкрепихме всички прекрасни спящи бебчета  Heart Eyes

Моята кикимора не знам кога ще увеличи храната  newsm78 Снощи яде в 20ч., събуди се в 4.30 и си изпи само половината мляко (60мл), после пак си подкара по режим - в 9ч. и на 3 часа, като не винаги си изяжда 120-те мл  Thinking И Криста се набира да сяда, но като седне, й се клати главичката  Grinning

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧКОВЦИ  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт