Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 268
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
В тоя дух и аз да благодаря на мамите гласували за нас  Hug. Позата освободител в спящо положение сигурно има нещо общо с датата, на която се роди - 9 май - ден победа  Mr. Green

Относно бънджитата, проходилките и аз съм против. Точно мина прегледа при ортопеда, който обясни защо не са хубави тия работи и на баща ми колегите подариха проходилка  Mr. Green Чудих се дали да я пусна да се продава /не съм я отворила още/ ама  пък ако вече изнемогвам от държене за ръчичики и обикаляне из двете стаи, може и да я турна вътре да свърша нещо важно примерно  Embarassed -зодия близнаци, к`во да правя  /винаги трябва да има две мнения  Joy/
Ох пиша и аз два часа, нещо се давичка това хайванче мойто - скачам

# 121
Здравейте и от нас  Hug
Мноооооооого гадно това време Sad Днес май няма да се излиза никъде.Навън е така все едно е привечер - едно тъмно и мрачно и сякаш всеки момент ще завали  Close
И аз съм против каишките за прохождане и проходилките.За бънджитата незнам.Ние имаме,но незнам дали ще го ползваме.
Уини,дано започнеш работа  Peace Щом е по специалността ти - екстра,а Бела съм сигурна че ще намерите кой да я гледа.За шишетата и ние сме така.Ади и тя не иска да пие от никакво шише.Пробвах някоко модела,но се мръщи и не пие,само цица прознава  Wink
Честита месечинка на всички родени бебечета на 20ти май   bouquet
Ох,ЗАВАЛЯ ДЪЖД  Cry Cry Cry

# 122
Привет и от нас!

bouquet

Малкият ни мишкунчо Йоан днес става на 4 месеца! Много съм щастлива, за което и да почерпя скромно по случая  party023

Отивам да спретна нещо като празнично меню за довечера   cook

Честита месечинка  и на останалите майчета, родени на 20-ти newsm67

# 123
Здравейте Hug

Верче, честити 5 месеца на сладката Бела  bouquet Да ти е жива и здрава и много да те радват с каката Hug

Анни_М - честити 4 месеца на вас  bouquet

Уини, и ние сме така с шишето - пробвай за всеки случай с още един вид, но при нас нищо не се получава Rolling Eyes Не иска и кърма от шише, а аз също исках да почна да поработвам по някой и друг час, ама...засега няма да стане Wink А с лъжичка да й давам мляко - не си е работа Crazy

И аз да се изкажа против бънджитата и проходилките Peace Особено проходилките са ми ужасни - детето като се засили и се блъска из цялата къща с тях, ужас Stop

Ох, аз мисля една идея ако се позатопли да се мятаме навън, че вкъщи няма да се изтрае цял ден..

# 124
Ей, месечинковци, да растете здравички и много , много палави ( за ужас на мамите които искаме спокойствие  Wink
Ани, Деска аз съм в готовност за среща в младост. За съжаление ми е трудно предвижване с градски транспорт, било то и до Цариградския ни мол  Sad
Уини, е бях се затъжила вече. Чудесно нещо е това да работиш по специалността си, така че успех и късмет, пък както Ани е казала, ще се справиш   bouquet
Уф, Алек проходи с проходилка, и каишка използвах в последствие ( за да съм сигурна че няма да падне, но той вече си ходеше на крачета а не висеше по нея ) Проходилката сме я ползвали точно 3 седмици... той проходи на 10 месеца. Да ви призная за мен това е адски натоварващ момент и ми се ще Крис да не прилича на батко си в това отношение. Алек стана и тръгна, вършееше из целия апартамент, а ако го оставиш в кошарата да си играе или без нещо до него на което да се подпира и да ходи беше страшно... уф като се сетя какво ме чака. Без кръст и нерви останах тогава  ooooh! А и да ви кажа късно открих уолкър-а като помощно средство.
Познайте сега с какво ще се занимавам... свалях клипчета и рецепти за донъти и започвам да цапотя в кухнята. Ако станат и на вас ще дам  Mr. Green
Злати, кажи какво стана днес при педито?

# 125
Здравейте  Simple Smile Нашата количка е със зимния кош и мисля чак напролет да сменим с другия вариант. Иначе и ние като herzoq имаме нова придобивка "Активен център"   http://www.bebence.com/index.php?main_page=product_info&cPat … f36185207f3733194       Може и да отнеса критики, но по 5 минути си я слагам 2-3 пъти през деня. Крачетата ѝ не достигат земята. Играе с играчките, запомни кое дрънка, кое свети и пее. След време има възможност да се движи седалката на 180 градуса, но когато вече има опора на краката. Иначе и аз не исках да се движи (т.е. да е тип паяк). Този вариант е позициониран и съм много доволна. Активната гимнастика и досега ни е много от полза и предполагам че тази занимавка ще  продължи да ѝ харесва.
Утре сме на консултация  Simple Smile Да видим как ще понесе ваксините този път. Не съм и давала сокчета и пюрета засега, само на кърма сме. Нещо се размрънкааааа  ooooh! хайде доскоро

# 126
Добр'ден от нас, моята щурачка заспа и аз си допивам сутрешното капучино пред форума Simple Smile

sonkadp, Добре дошла   bouquet

Честити месечинки на днешните бебоци!

Tani4ka* и при нас е така, яко се дъвче нещо - основно ръцете, в събота купих нови гризалки, но им се порадва няколко секунди и айде пак ръцете  ooooh!

С това днешно време май ще си висим на терасата поне в моментите, когато има слънце.  Дано малка беборана не мрънкоти много, че напоследък все повече е захитряла. Вече има специфично надуване на гайдата, когато не получава внимание - много е смешна, сигурно се чуди защо й се хилим с баща й, когато така почне да реве, дебна я с фотоапарата да я снимам, но тогава веднага пуска усмивка - хитруша  Mr. Green

# 127
ние ходихме на разходка - въпреки облаците Simple Smile а и ако сега се заседим по домовете - какво ще правим зимата  Laughing с Мартин излизах в як студ (роден е на 28 декември) и първото му извеждане навън беше на около 2 седмици  Laughing взех акъла на всички бабета - дребното, кльощаво човече в преспите на минусови темпретури  Simple Smile

живот и здраве като баткото тръгне на занималня от другата седмица и аз ще се включа в някоя срещичка Simple Smile даже мога да се срещам с майките от младост, че нашия татко има магазин там и може да ни закара  Laughing само много мразя да кърмя навън  Embarassed а и дребния не обича  Laughing но за едно хранене ще се прежали  Laughing

за организация на срещички - жалко, че бебетата ни са още много малки - иначе можеше в някой детски клуб да ги метнем на какичките и да пиеме кафе на спокойствие  Joy Mr. Green

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ И НА ТЕХНИТЕ МАМИ - ДА РАСТАТ ЗДРАВИ, ПОСЛУШНИ И ДОБРИ   bouquet

благодаря за подкрепата във фейса  Hug

# 128
 За малко се включвам да кажа,че гласувах във фейса за който видях, ама ако има някой, за когото не съм видяла, да ми каже, може  и на ЛС да ми пратите линк:)

Бела днес ми е "ученичка" записах я в една забавачка до нас за по 3 часа сутрин. Отиде с желание, посрещна ме усмихната. Но явно беше доста изморена и превъзбудена, у нас пак ми изпадна в една от нейните истерийки, в които не знае иска или не иска и какво:(( Сега спи сладко. Да видим утре как ще е.

И аз му се чудя на моя хубостник кво да го правя- вече не му се лежи. Гледа гледа играчките, пипа ги, после почва да им се сърди и заревава... и като го гушна да го успокоя, после не мога да го върна пак обратно. Вчера го прибрах на слинг, бутайки количката и с Бела за ръка. Явно все по-често ще етака. Той изобщо не напира да се обръща, да се изправя, а и аз нямам намерение да го насилвам. Преди да е станал на 6м. няма да му изправям количката, понеже и нашата е с високо следващо ниво- може би е 45 градуса, не знам точно. Бела дълго климбуцаше и се налагаше да я връзвам, за да не се изхлузи.

Проходилка и аз не мисля да ползвам. Имахме страхотно бънджи обаче, Бела страшно му се кефеше. Но не беше наше и си го взеха хората... Сега на мястото на бънджито е кошарата на Габчо, но ако намеря някой познат да ми даде, ще разместим и пак бих ползвала. Беше невероятна радост, тя подскачаше вътре почти до 2 годишна.  Ползвахме го и като люлка.

Среща? КОга и къде?

# 129
Още е рано да си говорим за тези неща, де, но като сме почнали, да си подкрепя тезата:

Каби проходи без никаква помощ от страна на каиши и проходилки. Много, много рядко го държах и за ръце. Оставих го съвсем сам да се справя с живота - крепеше се по мебелите първо с две ръчички, после с една и обикаляше диваните и пейките. Ако много искаше да ходи някъде с моя помощ, тогава го държах, но не прекалявах. Купих му количка за детски кукли и той хем си я буташе сам и си играеше, хем се научи да бъде стабилен. Уокъра е много добра идея межд другото, но на мен не ми се даваха 80 лв.  Simple Smile

Освен отрицателните мнения на ортопедите, моите наблюдения са следните: бебета, проходили с помощта на съоръжения, в много случаи стъпват месеци наред на пръсти като балерини, вместо на цялото ходило. По-бавно успяват да се научат да пазят равновесие и да падат безопасно, така че да не се наранят. Каишите и проходилките създават изкуствена сигурност у детето. Много дечица ходят с едната или двете ръце вдигнати нагоре или настрани, в позата, в която майките им са ги водили.

Каби получи една пожарна кола с много екстри и сега е в пълен екстаз. Към табуна, който трябва да преместя СтЗ-Хисаря-Сф, добавяме и това возило.  ooooh! Как успява бебето да спи при този шум, не зная, но нямам против.  Simple Smile

Ани, тенк ю за хитринките. Лошото е, че близнака му още 1 месец поне ще остане вкъщи с бебето им, защото градината е в ремонт. Това инфо крия от Каби, но знам ли дали Явор няма да му сподели и да стане мазало...

Чистосърдечно ви признавам, че не съм гласувала за нито едно бебе и бременно коремче, защото всички те (и нашите май-ски, и непознатите ни) са прекрасни. Подобни конкурси откровено ме дразнят. Не ми се сърдете, така мисля за редно.  Hug Сега като си признах и ми олекна, можете официално да използвате това като причина да не ми се обаждате за срещите.  Flutter

# 130
  • София
Чистосърдечно ви признавам, че не съм гласувала за нито едно бебе и бременно коремче, защото всички те (и нашите май-ски, и непознатите ни) са прекрасни. Подобни конкурси откровено ме дразнят. Не ми се сърдете, така мисля за редно.  Hug Сега като си признах и ми олекна, можете официално да използвате това като причина да не ми се обаждате за срещите.  Flutter

Не важи за мен, аз пак ще ти досаждам  Sunglasses

# 131
  • Sofia
Ей, ама съм шматка - като заговорихте, се сетих, че имаме ей такова: http://www.amazon.com/Chicco-00065261000000-Activity-Baby-Walker/dp/B0009OD1DK 'ма не знаех, че му се вика walker  Embarassed
KikiNiki, гледах снимките във ФБ - няма такова щастливо семейство с такива бонбонисими дечица  Heart Eyes
Ние с Крисето ще готвим за мъжете. По сведения от мъжО, Габи е бил супер накефен в градината и не е искал да си тръгва, но нали е на таекуондо, отишъл още по-накефен. Ха дано все така  Praynig Praynig Praynig
За утре се очертава МЛАДОСТКА СРЕЩА  Peace

# 132
  • София

Не важи за мен, аз пак ще ти досаждам  Sunglasses

И за мен не важи, и аз ще ти досаждам  Heart Eyes публикувах снимка, защото... както казах - явно си нямам друга работа Mr. Green а това, че не си гласувала си е личен избор  Hug

Напълно съм съгласна с това, което Изи е написала за прохождането и различните помагала. Защо и аз не мога да се изкажа толкова добре  Tired на моменти се чувствам яко затъпяла, сигурно за това...  Laughing

Браво, Ани, за Габи и детската!!!

# 133
  • Под кленовите дървета
Привет Simple Smile
Вятър или не, Ники пищи за навън и направихме една супер разходка от 12:30 до сега с МАлини Grinning Упражних и кърмене навън - със сигурност ще ми трябва зимна кърмаческа близа. Докато чакаме новата зимна кърмаческа колекция, ако някой попадне на хубави блузи за кърмене в Мадъркеър или Асда, нека да свирка Simple Smile
Уини, аз съм почитател на ДР.Браун - пускат като цицата на мама и Ники не се отбива, въпреки, че се е налагало да го хранят и цял ден със шише.

Аз не смея да заемам твърда позиция за проходилките и бънджитата, защото преди бях много твърда за АМ че няма да дам - ми наложи се, дадох. БЯх твърда, че няма да захраня рано - ми наложи се, захраних. ЗАтова засега съм на мнение, че ще опитам без тях, но ако не издържа да вися над Ники и да го водя с две ръце, ще купа.

Накликах харесвам във ФБ на де що ми излезеот нашата дружинка Simple Smile

# 134
Хелоууууу  Hug

Уффф, аз докато прочета всичко докрай, доста от вас са писали по темата, ама да си кажа и аз  Mr. Green И на нас ортопеда ни беше казал, че е твърдо против проходилки, бънджита, каиши, също и друсане на бебето /да го държим право и крачетата му да се опират в нас/ и че не трябва да я насилваме за сядане, ходене и т.н. само защото вече е на еди-колко си месеца, детето само си показва кога е готово за тези действия  Peace
Между другото, ние утре пак ще водим Ива при ортопеда, смотаната ни педка онзи ден установи, че гънките под дупето й се разминават и не са симетрични, аз изрових нета да чета и от всичко прочетено излиза, че това е било определящ фактор за диагностика на луксации преди 30 години, когато не е имало ехографи, пък и на всеки човек двете половини не са еднакви, не ни правят по калъп в крайна сметка  Crossing Arms , ама за мое успокоение ще отидем пак, преди 2 месеца като ходихме й нямаше нищо, дано и сега да е така  Praynig

"Харесах" нашите бебета във ФБ   Heart Eyes Дано не съм пропуснала някой  Rolling Eyes Херцог, ама той и Джулиан там, веднага разпознах снимката  Wink

vivere, ANNI_M цунки на рождениците  Heart Eyes Да са ви живи и здрави!

Абе вашите бебоци пищят ли? Ива от 3-4 дни се забявлява така, и колкото по-силно изпищи, толкова по-смешно й става  Crazy

Вили, да почерпиш после някой донът  Laughing

Чакам дребосъчка да се събуди и да ходим на разходка, малко духа вятър, ама се надявам да спре, докато се оправим  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт