Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 272
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
 Embarassed и аз като Изи не съм гласувала за бебчетата  Confused не ми остава време да разгледам всички, че да не изпусна някое бебе затова не съм почнала въобще

Атила следобедите е толкова кисел, не се храни добре, реве, мрънка, яде ми ръцете, направо съм луднала, сега успях да го приспя малко и да ви напиша два реда  Peace

днес пак говорих с педито за това поведение на Атила каза, че може зъбките да са и затова да яде малко и каза да не се тормозя и да се вслушвам в него, да не го тъпча - че аз днес по едно време с лъжичка почнах да му давам кърма, нали не иска цица биберона и него трудно хваща, само го държи и се лигави като залъгалка  Crazy

Ани иначе сме добре, разхождаме се, отиваме при баба на разходка в работата през деня, обядваме при нея( тя има Дюнер   Laughing)  и после се връщаме вкъщи и я чакаме да си дойде от работа

десекс
и Ати много вика, рита, удря се без да иска, пълна лудница

оф циците му се напълниха - какво ще правя не знам Sad  Confused

# 136
Здравейте,дъщеря ми е родена на 19.05,3,700,53 см.,казва се Катрин.Днес за първи път й дадох пюре от картофче,домашно приготвено,но не й хареса никак....
Много се лигави и венчето й е подуто,но не ми се вярва да излизат зъбки скоро.....

# 137
Здравейте и от нас,

честити месечинки на всички празнуващи бебчовци! Да растат здрави и щастливи!!  :love

Добре дошли на новите мами!! Щастливо майчинство и послушни дечковци им желая!   bouquet

Относно проходилките: ние бяхме при Алексиев и той каза, че за 3-4- пъти през деня за по 20 мин не е проблем и вреди не се нанасят, но децата свикват с тази опора и прохождат самостоятелно по - трудно и тромаво. Аз с баткото съм я ползвала доста, но той беше такова шило, че не стоеше и секунда мирен и ми се откъсваха ръцете да го водя. Той, естествено, веднага се научи да излиза самостоятелно от проходилката и я ползваше само докато му беше интересно и след това щукваше накъдето му видят очите. Намирах го на най - невероятни места. Проходи самостоятелно в първия ден на 10 месец. Та явно всичко си е индивидуално. Аз лично ще смятам да ползвам в умерени количетсва това улеснение.  Laughing

Малини, ако количката, за която си писала вчера е полска(малко по - старичък дизайн е тази с каишите) - няма толкова удобна количка. Моята с баткото беше такава - супер лека, маневрена, тези каиши са невероятен амортисьор, а как гази в сняг.....И аз се чудя дали да не я вадя за зимата моята  newsm78 И сигурно ще го направя.

Ние днес бяхме на консултация: 7800 гр(+ 800 гр) и 65 см.(+ 3 см.). Ваксините ги прие мъжки. И най - вече: поне засега нямаме температура. Дано да удържим и нощта  Praynig С педката се разбрахме официално да захранвам в началото на 6- тия. Аз също си го мисля това. Така, че този път беше една задоволителна консултация  Laughing

Хайде лека от мен на всички   bouquet

# 138
  • София
Аni, да ти е жив и здрав младежа на патерица. Много да ви радва и да има много щастливо детство.
Много ми е трудно да пиша.Меги постоянно иска да я нося, да й говоря. Спане през деня почти няма, понякога дремва в количката, а аз не спирам да я движа. Вкъщи спи повече от десет минути само ако си лежи върху мен  Confused, поне повечето нощи си спи, да не ме чуе дявола  Wink.
Момичета, като говорите за гризалки, вие ли им ги държите на бебоците, за да ги гризкат по-дълго? Аз купих гризалка, малката стиска, но я задържа максимум 1 минута и я пуска и започва отново да си лапа ръцете. Имам и друг въпрос, Меги се завърта по корем само на дясно, на ляво й трябва помощ, има ли и други като нас?

Относно проходилките, Мартин съм го слагала два пъти в проходилка и един път в бънджи гащи,  той проходи на 10 месеца, така че е много относително с всяко дете. Мисля и с Меги да прцедирам така. Купих една безмлечна оризова каша на ХИП, но още не съм я давала, за сега сме само на кърма.

# 139
Здравейте и от нас Simple Smile

Днес бяхме на консултация Simple Smile Малкото Цвете, вече не е много малко и е 6820гр и 66 см Simple Smile Не ни биха Пентаксима, защото чакаха доставка следобяда, каза ако иска утре следобяд, ама аз ще зачакам до четвъртък Simple Smile

Честито на месечинковците днес, сега отивам да пия бира и да празнуваме РД на брат ми Simple Smile

# 140
Влизам набързо да се разпиша
Ние днес бяхме почти цял ден по улиците. Относно проходилките от баткото имаме паяк който е почти нов, даже сега като си бяхме на село го сглобихме и бяхме сложили Дидко за малко. Засега не сме го вземали при нас и се чудя дали въобще да го вземам.

# 141
 Да ви кажа нашия опит с прохождането... Аз реших- без помощни средства. Точно на 10 месеца се изправи в кревата, няколко дни по-късно пропълзя, започна да достига до всичките си цели, да се изправя по мебелите и да прави крачици покрай тях. После тръгна за ръчичка. И така- стана годинка, месеците си минаваха, а нашата мома си ходеше за ръчичка и изпадаше в истерия, ако се опитам да я пусна. Стана 1г и 4месеца... и изведнъж си хареса един батко в парка, пусна ръката на баща си и тръгна след него. С невероятна сигурност, все едно ходи от месеци. Аз проходилка така и не взех,макар да ми предлагаха много приятели. Пробвах я с каишки, пълен провал претърпях. Те са за вече проходили деца, за да ги доподкрепяш. Та така- детето си реши само кога да се пусне, а преди това си имаше начина да стигне до всяка цел- ако не за мойта ръка, то с пълзене. Всички чорапогащници й бяха черни на коленете Mr. Green имахме си наколенки- в Джъмбо продават.

С Габчо не мисля да ползвам проходилка, пак ще го оставя да се оправя сам. И определено няма да се ядосвам, ако го видя, че не прохожда в средностатистическите рамки на нормата...

# 142
Добре дошли на новите мами   welcome

Спешно се издирва   mamma  с родено чадо на 15-ти май ,няма да се даваме я.

Змейче-дано малката се размине с операцията  Praynig ,а при мъжа ти всичко да мине по вода.

Кикиники-страхотни снимки!Цялото семейство сте едни сладурковци  Hug

winnie-добре дошла  Hug

Аз проходилки,бънджита,каиши и т.н ако имам място,където да ги слагам,(защото в къщи е вече една голяма лудница) ще купувам .Толкова противоречиви мнения за всичко -съпоставям най-вече как се гледа бебе тук  и как в Бг-относно захранването,сядането и ... , четейки все повече съвсем се объркваш .Самите ние трябва да преценим кое е най-добро за детето ни като му дойде времето.Аз не бих я лишила от удоволствието да скача като маймунка из къщи или да блъска мебелите с проходилката (тъкмо ще има основателна причина за честото им подновяване)

Уфф..голям проблем имаме с водата тук-не харесва чешмяна- мината през брита и изварена ,не харесва тази с най-нисък содиум и калции-повръща,блъска докато се храни,най-добре си папа с тази,в която има най-много калции и содиум.В Бг бяхме само на Хип и много я харесваше,но за съжеление тук е няма Whistling

Лека и спокойна нощ от нас

# 143
Змейче, Бръм - на едната гърда от около 12 часа вече имам голяма твърда бучка. Миналата седмица пак ми се случи, но Джулиан успя да го изсуче, а днес след 3 хранения на тази страна и помпене, не мърда. Боли като го пипна и е твърдо като камък. Какво да го правя?  Confused
Севде, и аз съм на това мнение - честно казано съм спокойна, защото тук са толкова стриктни за лекарства и детски играчки! Ако има и 0.1% шанс да е опасна играчката, въпреки че си спазил всички инструкции, просто ги забраняват и изземат от магазините. Разбира се, че няма умишлено да изложа на опасност детето си, но все пак хиляди дечица са си здрави, а са ползвали тези неща с месеци или години. Аз просто чакам да им дойде времето, и да съм 100% сигурна, че бебо не е малък още за тях.
Десекс, аз бях забравила, че съм пратила снимка за този конкурс, и доста се почудих като прочетох, че си видяла някъде Джулиан  Mr. Green Дори не знаех, че е качена снимката. Гласувах за всички наши дечица в конкурса.
Благодаря за комплиментите за аватара  Simple Smile Тя е стара снимка, изрових я онзи ден - може би 3-4 годишна.
Славче, аз съм пропуснала нещо, че някой ти се е "карал" за ранното захранване. Естествено, че ще си захранваш детето както и когато искаш!  Peace

# 144
  • Sofia
На прегледа Алексиев каза, че тези "изобретения" за прохождане са за улеснение на родителите, да не ходят постоянно след децата  Mr. Green Моят Габи проходи на година и 3 месеца в яслата - едва се съгласиха да ми го вземат пълзящ  Grinning Той "живееше" в кошарата за игра и в стола за хранене, защото го гледах в офиса - нямаше къде да проходи, милото  Embarassed Аз нямам спомен да съм ходила наведена да го държа, да ме е болял кръст от прохождане  Laughing И без това всички казват да не ги насилваме децата за нищо - на мен това ми беше добре дошло  Joy
Обаче не смея да се заричам за нищо (като Вени Wink ) - може Криста да е такава хала, че да се наложи да я слагам в нещо. Все пак доста ще размисля, з'то у нас сме с гранитогрес отдолу, а в хола има и стъпала - една проходилка не само, че няма да ме улесни, а напротив - постоянно ще съм след нея да не падне някъде  Crazy Абе важното е да не се застояваме много в къщи  Naughty Иначе ще се чудим с какво да ги забавляваме  Grinning

Момичета, аз за Младост съм се настроила днес. Ако пропадне нещо, свиркайте, да знаем  Peace
Нати, ще проверя аз тамошната територия и другата седмици и ти с нас  Peace

# 145
Добрю!  Hug

Моето заточение приключи! Стягам багажа каквото остана от снощи, чакаме бебка да се събуди и бръм-бръм към Хисаря!  Party Днес или утре ще се видим с Нели и бебче. И освен, че най-накрая си тръгваме от тук, имам и друг повод за празнуваме, по-важен и по-ценен: 8 години семеен живот.  Grinning

Змейче, Бръм - на едната гърда от около 12 часа вече имам голяма твърда бучка. Миналата седмица пак ми се случи, но Джулиан успя да го изсуче, а днес след 3 хранения на тази страна и помпене, не мърда. Боли като го пипна и е твърдо като камък. Какво да го правя?  Confused...

Ето как да си помогнеш:
- топъл / горещ компрес преди кърмене
- студен компрес след кърмене
- често кърмене първо от тази гърда
- изцеждане до облекчение, при необходимост
- масаж
- контрастни душове
- адекватно количество течности
- повече почивка, спокойствие, търпение
- широки дрехи / сутиен.

Следи си температурата. Ако я вдигнеш над 380, е добре да говориш с лекар. Принципно няма проблем да пиеш парацетамол / ибупрофен, но все пак консултация със специалист е необходима.

Можеш да опиташ и профилактика с лецитин. Обичайно се препоръчва да се приемат 3-4 капсули (като могат да стигнат до 5-6 при особено сериозен случай) от 1,000-1,200 мг на ден. След преминаване на проблема, дозата плавно се намалява с по една капсула на няколко дена, докато накрая остане една на ден, профилактична, за около седмица.

Обикновено за два-три дни букчата се разнася, не се притеснявай. Ще се справим с Джулиан Hug

# 146
Добро утро.
Аз само да кажа , че чакаме само свиркане и сме навън .
А Крисче отсега е запалил мотора и не спира да мрънка. Хайде дано приятелчетата подобрят настроението му   bouquet

# 147
  • София
Я кажете къде в Младост ще е срещата, за да видя дали ще мога с 111 да се домъкна и аз.

# 148
  • Sofia
Рали, уговаряме се за района около МакДоналдс до Шел, срещу Била, там имало "Уго" (аз сега се сещам, че го знам)  Peace
Бръмб, хайде идвай си, давай Каби на градина и да доупотребим хубавото време. Да носиш поздрави на Нели и Ивето  Hug

# 149
Добро утро майчета, аз както винаги нямам много време да се включвам, но поне ви чета когато успея  Peace
 Честито на всички празнуващи дечица, майки и татковци   bouquet
Желая много здраве и щастливи мигове, който съм сигурна, че предстоят с малките ни душички Hug
Добре дошли и на новите майчета  welcome
 Ние започнахме захранването преди около седмица със зеленчуково пюре, сега правя и домашни от картофче, морковче, тиква, а и чушчица слагах вчера малко, малката много ги харесва Peace
 Зъбки още нямаме, но като при всички направо ме побърква с това бъркане в устата ще си изяде ръчичките, а и давам и от тези  гризалките, но тя въобще не ги признава Sad
 Благодаря на всички който гласуваха за нас във фейсбука, нямаме май надежда за класиране но все пак благодаря  bouquet, а който иска може тук да даде своето гласче http://www.facebook.com/photo.php?pid=430498&id=109980022354 … amp;ref=fbx_album , а аз който съм видяла и познала съ ви дала по едно рамо  Peace
Днес май ще е хубаво за разходки, и ще ставам да свърша някоя работа за да излезем малко  love001

Общи условия

Активация на акаунт