Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 410
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
мами
моля за спешна помощ
На гости сме и ми дадоха кошара BERTONI TRAVEL KID,но не мога по никакъв начин да я разгъна.Успях само 2 от страните да ги разгъна,но другите 2 не успявам.Вътре има някакъв механизъм с пружина.Моля ако някой знае или има кошара с подобен механизъм да сподели.

# 346
мами
моля за спешна помощ
На гости сме и ми дадоха кошара BERTONI TRAVEL KID,но не мога по никакъв начин да я разгъна.Успях само 2 от страните да ги разгъна,но другите 2 не успявам.Вътре има някакъв механизъм с пружина.Моля ако някой знае или има кошара с подобен механизъм да сподели.

и на нас ни подариха същото- дългите страни се сглобяват и разпъват много лесно, но страничните къси трябва малко да си поиграете , и примерно двамата с мъжа ти да хванете и едновременно да дръпнете нагоре, за да се застопори механизма, дано да успеете

# 347
Момичета, много ви благодаря за съветите и подкрепата. Все още ме бои доста , но има известно подобрение. Току що си направих компрес от зелеви листа и дано да помогне.Ще видя как ще еприз нощта и ако няма подобрени еще прибегна до антибиотик, че ме е страх да не направя по-голям проблем.
Стискам палци всички болни бебчета да оздравяват бързо. Тези резки промени във времето им се отразяват на душичките малки Hug
Лека вечер и благодаря  Hug

# 348
  • Plovdiv, Purvenes
Didka Честит Рожден Ден! Много щастие, късмет и любов живота ти пожелавам! nbirthday

Krischana много лошо това с малката принцеса, дано да и мине бързо и повече да не боледува. А ти наистина не дей талково да се измъчвай, много го усещат малките душички.
Може пак да е от зъбите.На брат ми на детенцето така било. Цяла седмица температура 38 и нещо. хрема и гърло леко червено, ликуваха го с лекарства, а в края на седмица на него му излезли 2 зъба на веднаж.

Дано всички болнички дечица да оздравеят по бързо. baby_neutral

При нас май яко го мъчат зъбите. Не ще да яде както преди. Буди се през нощта на всеки час със рев и така ме хапи по рамо,по брада, за рака и търка търка чак синки ми прави.
И моята коса страшно ми капи. Ся почнала да правя една маска., преди много сам била доволна от нея. 2 жълтъка разбиват се, слага се 10 капки от витамин А и 10 капки от витамин Д, 2 супени лъжици зехтин и това се втрива в косата. престоявам 2 часа и смивам със шампоан. Дано и сега да ми помогне. че направо ще зостана без коса.

# 349
Привет мами

аз не мога да прочета 8 страници назад, само идвам да се оплача как в четвътък на обяд излязохме с беби, обядвахе с колегите, вдигнаха ми кръвното в едно фото че вместо за половин час ми извадиха снимките за 3 и половина и вече беше 5ч и аз бях скапана и нито се обадих на Славчето за Южния нито нищо директно вкъщи, беб беше станал супер кисел в 7 ми заспа и мене изведнъж ми сана нещо , втресе ме, вдигнах Т 39, и си спомням само че си легнах и се завих и така 2 часа докато не си дойде мъж ми да ми даде лекарства, едвам се надигнах от леглото и се почна едно повръщане мое чудо никъде го нямаше, ужасяващо просто, след което цяла нощ с Т без да мога да я сваля с нищо, през деня в петък одисеята продължи и след 34 часа с Т и без грам силици в мен най-накрая почанх ха свалям но до сега съм като труп, не знам какво беше това чудо, командировах беби при бабите да не го заразя а и нямах никакъв шанс да го гледам просто! Пазете се милички, че на мен не знам откъде ми дойде ама ми казаха че имало вирус Hug

# 350
krischana, миличка много ми е мъчно, че не се отървахте от температурата без антибиотици. Стискам палци съвсем скоро всичко да отшуми  Praynig
dudunski, и ти пък откъде се сдоби с този вирус  Sad Не ти е било леко толкова време с Т, но скоро да се вдигаш на крак, че малък Мишко ще иска при мама  Peace
AniK, а къде има инфо за коментари против калциевия глюконат, че ми стана интересно. Аз не бях чувала и също съм приела, че го изписват за повишаване на имунитета. Значи ще имам едно наум с него. Thinking
vivere, и аз преди няколко теми писах, че ме болят коленете и стъпалата. При мен особено неприятно е като ставам за нощните кърмения - вървя като робокоп. Аз си мисля, че освен витамини ще трябва за направя и някакъв комплекс сутрешна гимнастика за раздвижване.
Облаче, аз записах магистратура HR. Тя е нещо като postgraduate и е 4 семестъра. Сигурно ще ми е малко изнанагорно, но като се замисля все по-заети ще ставаме, та няма за кога да се отлага  Tired
Winnie, чакаме да се похвалиш с нова работа  Hug

Али също е със свирещо носле. Пръскам разтвор и мажа с едни антисептични жълти капки, които се приготвят в аптека. А в понеделник трябва да й бият ваксините. Така ми е притеснено. Наистина променливото време, никнещите зъби и ваксините ни разказват играта  Cry

Аз да питам за съвет - как успявате да приспивате бебетата през деня.  Embarassed Али е свикнала по цял ден навън, в количката. И сега, когато не сме навън по цял ден и се налага да спи и вътре не ни се получава въобще. Днес е спала два пъти * 20 мин. в колата. Вчера също беше предремала около 40 мин. сутринта по време на разходка, и това за цял ден. Но ако сме вътре - никакъв шанс да заспи, дори и очичките и да са почти затворени - търка ги, мрънка и нищо... Rolling Eyes

Дидка, ЧРД!!! Да си жива и здрава и много, много щастлива!!!

# 351
Дудунски, дааа това е ужасен вирус!!! Дано бързо се оправиш  Praynig Praynig Praynig

Дидка25, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива и много обичана!

Хепинес,
моята също трудно заспива през деня и предпочита да спи навън ... но какво се научих да правя ... слагам я в количката по коремче, давам бибка и карам количката напред назад (да друска по ръба на килима - върху килима - на паркета - върху килима - на паркета) готова е за нула време Wink Виж обаче проблема има сега като трябва да заспи ... мъж ми я разнася напред назад, пее "Зайченцето бяло" и е кошмар Sad

Уини, дано те одобрят Simple Smile Стискам палци Simple Smile

Всички болнички (бебчета и майки) бързо оздравяване Simple Smile  Hug

# 352
  • Sofia
mannuella, "цаката" на всички тези кошари е, че първо се изпъват всичките 4 страни и чак тогава се натиска дъното да се изпъне надолу. И 4-те страни имат механизъм по средата си, който с леко надигане нагоре, ги застопорява изпънати. Дано съм ти помогнала  Peace
dudunski, от къде това чудо  ooooh! По-гадния вирус те е хванал  Cry Оправяй се, Деска  Hug
И аз се сдобих с гърлобол и хрема  Confused Толкова не искам да се разболявам, че цял следобяд смуча Ангин-Хил и пръскам Тантум Верде. Ще се боря всякак си да не се повлека болна, че и децата след мен  Confused Крисето цял ден я изтезавам с прахосмукачката - доста е сънлива, но пък като е будна си хапва и много се смее. няма температура, само гадните сополи я мъчат  Cry
happiness, не слагай ваксините в никой случай, ако не е напълно здрава, моля те  Heart Eyes Аз днес пак реших да почета за глюконата - първото, на което попаднах беше тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=75789
Криста в къщи спи ... в количката Wink Може и в шезлонга, но не заспива толкова бързо и не спи така добре, както в количката, затова умишлено си я качвам горе. Засега не ми цапа особено и не си давам зор да й чистя колелата, но предполагам, че в по-мокро време ще трябва  Rolling Eyes Ще се напъна, з'то ми е голямо удобство за спане. По принцип гледам хубавичко да я уморявам и като се размрънка за спане, само я слага, давам бибата и веднага отнася плувката  Whistling
tedunmedun, да, да, Коларголът помага. Просто съдържа някакво си сребро, което изгаря лигавицата и не трябва да се ползват често. Аз затова ги позлвам само при много водни сополи (те подсушават) и 1-2 дни докато подсушат  Peace Изписват ги и за много малки бебета  Peace Аз се чудех тази вечер дали да купя, но реших да изчакам до утре - дано минем без тях  Praynig Предполагам знаеш, че се държат в хладилник и се ползват до 7 дни от разтварянето  Hug Пък като кихнат от тях - няма изпиране  Joy

# 353
Eeeeeeйййййй, какви са тия болести, какво е това чудо  Naughty
Бързо оздравяване на всички - и малки и големи  Praynig Praynig Praynig

Дидка, честит ден ден! Да си здрава и мноооооого щастлива!   bouquet

Поръчах си в една аптека Пентаксим, защото ми писна да чакам държавата да ми го осигури  #Cussing out Срещнах се сутринта с една позната, нейната бебка е с десетина дни по-голяма от Ива, разприказвахме се и тя каза, че звъняла на смотаната ни педка да пита дали има ваксини, а онази и отговорила, че не била ходила в РИОКОЗ, щото не й били дали заплатата още  #Crazy Луда работа!!! И на мен не са ми дали още майчинство, ама какво от това  Crossing Arms Та реших, че ще си купя сега Пентаксима, че само един са ни сложили и то преди доста време, а да се надявам поне Синфлорикс да има другия месец  #2gunfire

Днес следобед какво обикаляне с количката направих.... Tired трябваше да си сложа един километраж, да засичам колко съм навъртяла  Joy Дребосъчка не искаше да спи вкъщи и излязохме навън, та откара 3 часа сън, ама аз сега съм толкова скапана, че директно ще се занасям към спалнята  Tired

Момичета, утре ще ви пиша лс за сметката ми  Peace

Хайде лека ви нощ  Hug

# 354
dudunski, лоша работа с тази Т Sad. Сигурно се чувстваш като парцал. Било то вирус или нещо друго, дано се маха по-бързо.

Иначе аз със заспиването на Пламен нямам проблеми. Вярно е, че като сме на вън спи повече, но и вкъщи не мога да се оплача. Сутрин след яденето в 8,30-9ч го оставям на спалнята, играем си с разни играчки и дрънкалки и той по някое време се унася и така до към 11ч. Следобяд ако сме си вкъщи си седи в шезлонга, а като започне да му се доспива и да си търка очичките го слагам в кошарката. Там започва да се заиграва с играчките дето видят на нея и като погледна след 5-10мин - той е заспал. Много рядко се кисели и то евентуално вечер. Ако го видя, че му се спи обаче се кисели го слагам по корем с бибата и общо взето пак бързо заспива. Да чукна на дърво, аз не знам какво е това да го нося на ръце и да го приспивам.  Rolling Eyes

# 355
  • Под кленовите дървета
Прочетох всичко и целувам болните бебенца - бързо да оздравяват милите душички, че кой знае колко им е тегаво baby
Аник - аз си купих новата серия на Орсен с Бира и пу-пу - косопада намаля. Още капе, но не на кичури.
Марая - кърмих със силиконово зърно, докато един ден не го хванах зверски изгладнял след баня, дадох да цокне първите три глъдки със зърно и после го махнах. Първо се чуди какво е това, но гладът не прощава - научи се да суче. С два-три дни се справихме.

Обаче май ще го връщам защото : Змей, Бръм, Ники започна да хапе, а още уж няма зъби. Много боли на едното зърно - на по-даващата гърда. Като захапе и виждам звезди по бял ден. Обаче не виждам зъб newsm78 Не знам с какво хапе, но здраво хапе. Опитах да сменя позата, захапката да оправя - нищо не върши работа. Какво се прави в такъв случай? Да върна ли силиконовите зърна?
И втори въпрос - вече не ми тече и другата гърда, не са твърди и понякога усещам как чувам гълтане първите три минути, после не. Дали кърмата намалява? Ники пък не изглежда гладен, може ли за три минути да се нахрани? newsm78

# 356
  • Под кленовите дървета
Кой щеше да поръчва от Мадъркеър, а не му стигаше да направи сумата за безплатна поръчка?

# 357
Да се разпиша и аз по нощите.

Дудунски, леле, ужасно звучи това с температурата. Измъчила си се. Да се оправяш бързо, че да си нагушкаш Мишото! Hug

Крисчъна, пиенето на антибиотик понякога е неизбежно. Все пак има случаи, когато само той помага. На баткото се наложи като бебе на 40 дни да пие антибиотик. Давах му и кръв ми капеше от сърцето Cry

Този калиев глюконат, който обсъждате, за първи път го чувам от вас тук. За вит. С на ампули също знам, че не е много добре да се дава, но аз все пак съм давала, само че гледам да е макс. 3 дни, не повече.
Осцилококцинум (дано съм го изписала правилно) съм давала, когато са имали контакт с някой несъобразителен болен. На Коцето пък му давах през зимните месеци по веднъж седмично, а в пика на грипните епидемии по едно всеки ден. Аз пък последните години през зимните месеци пия Цитросепт. Не знам въобразявам ли си, но при мен има ефект.

За косопада - и при мен е ужас, навсякъде из къщата мои косми, задръствам банята ooooh! За сега не правя нищо по-специално обаче. Първо при мен винаги се получава подобно нещо при смяната на сезоните, а и по спомен и от първото раждане, се получи същото - по време на бременността не ми падаше и косъм от косата, а после имах чувството, че ще оплешивея направо, но постепенно нещата се регулираха.

Десекс, за магазинчето с пюретата - интересна информация, ще поразпитам познати мами от онзи квартал, да видя, ще потвърдят ли тази информация. Иначе аз пюрета съм пазарувала предимно от Кауфланд и Бейбиленд (там имат голямо разнообразие).

За заспиването - и при нас вече има напредък с вечерното заспиване, заспива си самичка, дори и ако не се е унесла на гърдата, като я поставя в кревата, загасила съм лампата, светнала съм нощната лампа и тя се кротва и заспива. Обаче през деня все още е страшно. Нямам против да будува, ама това скърцане и киселявчене нанагорно ми идват. А заспи ли й се, целия блок чува. Напоследък само слингът ме спасява. Имам Dee-dee. Доскоро не ми беше удобен, но сега, когато си държи стабилно главата изправена, слагам я на хълбок и я разнасям из апартамента, така и си заспива и понякога я и оставям да си спи вътре, че при преместването ме е страх да не се събуди.

Да отговоря на някои въпроси по захранването:
Mira_sm, не се замества хранене с плодово пюре. Плодовете не наяждат - може да изяде детето едно плодово пюре и да се засити на момента но резултатът ще е отново гладно дете след час - час и половина.
Злати, аз специално въведох жълтък на около годинката, но и до ден днешен нямаме успех с него - не ще въобще да яде яйца Коцето. Тук там да го прилъжа с принцеса запечена с яйце и кашкавал и това е. Киселото мляко също го въведох към последните месеци. Него слава богу много го харесва и понякога, ако през деня си е хапнал хубаво, вечеря само кисело мляко с бисквити.

Ух, имаше и още нещо, но вече ужасно много ми се спи и мозъкът ми е на айран вече. Crazy

Жасмин.Вени, сега прочетох. Възможно е и бързо да се нахранва Никито вече. А той кога започва да те хапе след като спре да преглъща или още от самото начало? Защото Саня прави така, като вече се е наяла и болезнено  си играе със зърното ми, тогава я махам. Ако почне да се сърди, я мятам на другата гърда, за да се уверя че се е наяла, но в повечето случаи като я вдигна и ми се хили, значи си играе.

# 358
mira sm, досега съм купувала чорапогащници размери 0 и 1 (като тези 1 янво бяха умалени малко Wink ) Размер 0 е за деца от 0-6м, 1 е от 6-12месеца Simple Smile

# 359
  Добро утро  Simple Smile!Препрочетох ви и наваксах изоставането си.
  Пазете се момичета и най вече мъниците.Бързо оздравяване на всики бебоци и мами. Praynig
  Със закъснение честито на всички рожденнички-живи и здрави.  bouquet
 mannuella с такава кошарка сме и ние , ама как съм я сглобила не мога да ти кажа.Бях още бременна и не съм я сгъвала оттогава,ама май трябва да се пробваме някой ден да видим ,че ще ходим малко на гости за някой друг ден в Ст.Загора и да съм наясно,но си спомням че трбва да се натисне силно долните държащи пръчки  newsm78

Вчера беше моя ден ,преди година като видях двете чертички.С голямо закъснение от 10 дни, но аз не очаквах въобще, че има нещо,  чаках за инвитро да почвам,а то какво се оказа след толкова години -бременна.Бях зарязала теста даже и като го погледнах  Shocked.

Общи условия

Активация на акаунт