Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 264
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте. Не съм писала скоро, но искам да споделя нещо с вас.
Преди да стана майка
спях толкова колкото поискам и никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна.
Миех си зъбите и се сресвах всеки ден. Гримирах се, обличах костюм и отивах на работа.
Преди да стана майка.
чистех веднъж в седмицата. Можех да режа домати за салата, но не и да готвя пиле фрикасе и още поне двайсет вида манджи, които да стават и за децата, да меся питка "слънце" за прощъпулник. В 5 часа сутринта.
Не знаех, че ако аз ям марула, съдържимото в памперса ще има вид на пюре от спанак.
Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни.
Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дефтерит".
До преди да стана майка
никой не се е осмелявал да повръща върху мен.
Никой никога не се е напикавал в скута ми, не ме е плюл, не ми е дъвкал пръстите.
Oще по-малко съм си представяла как някой смуче циците ми почти денонощно и ме ползва за залъгалка. Ха, опитай се да изтръгнеш пиявица! Гладна.
Напълно контролирах разума и мислите си.
Спях нощем. Имах време да сънувам.
Не бих повярвала на никой, че с 3 сантиметра разкритие, ден преди да родя, ще правя формички в пясъка.
Преди да стана майка никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може доктора само да надникне в гърлото му. Не знаех как се облича октопод с една ръка.
Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача.
И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка.
Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми докато спи.
Да пера насрани гащи и да изчегъртвам аки изпод ноктите си.
Не знаех, че целувката ми може да лекува.
Преди да стана майка
Не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него.
Да разказвам "трите прасета" в стихотворна форма и да лазя, ръмжейки като вълк.
Сърцето ми не се беше разкъсвало на милиони парченца, когато не мога да успокоя болката сега и веднага и да слагам лепенка на въображаема смъртоносна рана, побираща се в рамките на червена точица върху пръсчето.
Не съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение.
Не знаех колко е важно да не мигаш, защото тя току що заспа.
Не мислех, че мога да обичам толкова горещо.
И през ум не ми е минавало, че някой ще рисува дълги черти върху безупречно боядисаните ми стени и ще казва, че това са самолети. И още по-малко, че аз ще им се радвам.
Преди да стана майка
Не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг.
Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна.
Преди да стана майка
не се събуждах на всеки 10 минути само за да проверя, че диша.
Идея нямах колко непоколебима и уверена мога да съм дори и когато двама доктори в Пирогов ме задължават да оставя детето си на системи с антибиотик. И след това да рухна безсилна на бордюра пред болницата.
Прилошаваше ми при вида на кръв.
Не знаех, че съм способна да съпреживявам така силно и да чувствам така дълбоко.
Изпитвах ужас от варицелени пъпки.
.........

Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка!

П.П. Държа да отбележа, че това не е писано от мен!!!
Попаднах на него в интернет и го споделям с вас,
защото е прекрасно!!!

# 616
Наистина е хубаво и всяка майка би се припознала  в тези думи  Heart Eyes

# 617
Здравейте, банда! Wink

Честито на празнуващите мами! Да сте здрави и да имате безброй поводи за усмивки!   bouquet  Hug

Милкинис, радвам се, че сте добре  Hug Много хубава новина Wink

Еми_жор, Много е хубаво това и много вярно  Peace

Абе, мацки, вие ме убихте с цените на тези пюрета  Shocked При нас цените са между 0.4 - 0.6 пенса ( 1-1.4лв ) и то не само за еднокомпонентните пюрета, а и постоянно има разни промоциийки като 3 пюрета за 1 паунд и т.н. Кога ли ще спрат да надуват цените в България  ooooh!  #Cussing out

За температурата - вечер е около 20-21 градуса. Белла спи с цяло боди с дълъг ръкав и в чувалчето. Не виждам смисъл да я навличам повече  Peace

Аз ще захранвам по схемата на Жасминчето  Peace Ползвах я и с Кари, така че пак ще действам така. Ще почвам с бебешки ориз  Peace

Ох, Белла продължава да се буди през нощта. Изпива по около 100мл АМ преди лягане, но все тая - по цяла нощ се кърмим  Crazy

Хайде отивам да правя " сладък салам " , че от кога съм се заканила   chef

# 618
emi_jor, страхотно е това писание. Много ми хареса и съм сигурна, че всичко е точно така както е описано. Невероятно е как се променя живота на един човек при появата на едно толкова малко и беззащитно същество.

# 619
Абе, мацки, вие ме убихте с цените на тези пюрета  Shocked При нас цените са между 0.4 - 0.6 пенса ( 1-1.4лв ) и то не само за еднокомпонентните пюрета, а и постоянно има разни промоциийки като 3 пюрета за 1 паунд и т.н. Кога ли ще спрат да надуват цените в България  ooooh!  #Cussing out

И аз това се чудя, също така ми интересно за пюретата как може пюре от ябълка (примерно), която е евтин продукт, да е на цената на пюре от скъпа суровина?  #Cussing out

# 620
emi_jor и аз съм чела  това ,една дружка ми го прати като се роди малката.Наистина е много хубаво и кажи речи си е така,живота се променя за минутки даже секунди било в добри или лоши насоки.

# 621
Здравейте мамита .Аз отдавна не съм се включвала но нямах много време за това.Май много съм изпуснал .Гледам вече някои от бебчетата имат и зъбки.Честито на мамите. Ние още нямаме ,сега хапваме пюренца и от няколко дни захраних със жълтък.Целувки на всички мамчета от нас Heart Eyes

# 622
Привет  Hug
Чак сега се добрах до лаптопа, дребната днес не ме остави дъх да си поема, докато си бяхме вкъщи, искаше цялото ми внимание да е насочено към нея  Crazy

Честити месечинки на празнуващите вчера и днес малчовци Hug Hug Hug

ауууу, утре е 3-ти и ще преядем от торти и бонбони    Mr. GreenWink

Облаче, за Сейнсбъри - още не съм пазарувала от там, все се каня, ама другата седмица смятам да се пробвам  Rolling Eyes Теб какво те притеснява за поръчването от там?

кака Лара, не съм разглеждала Boots, но ще се поправя веднага  Wink Hug Ти май беше писала за пюретата Cow & Gate, поръча ли от тях?

Момичета, да споделя един сайт http://www.ishoe.co.uk/index.php?xpage=brands&brand=10 , ще си поръчвам ботушки ugg от там, по 8 лири са, а и до английски адрес доставката е безплатна  Laughing

emi_jor, наистина е много хубаво това  Heart Eyes

И аз това се чудя, също така ми интересно за пюретата как може пюре от ябълка (примерно), която е евтин продукт, да е на цената на пюре от скъпа суровина?  #Cussing out
аааа, Славче, може, може, то в БГ всичко е възможно  Mr. Green Crazy

Тук http://www.scribd.com/desex съм качила няколко схеми за захранване, които на мен ми допадат, някои си ги бях извадила от темата за захранването  Peace Ако искате им хвърлете по едно оЧо  Wink

# 623
Честит рожден ден, Нели!!! Бъди жива и здрава и много обичана! Hug
Честита месечинка и на Атила  Heart Eyes

Леле, наистина не е честно това с пюретата. Аз смятам да се пробвам да правя поне в началото, когато ги въвеждам, пък за после ще започна и от магазина. Thinking
Засега сме подсигурили домашни картофи, моркови, тиква ще има, че й е сезона, а в бурканчета ни чакат нектарини, круша, сини сливи.. Ще видим как ще потръгне захранването. Имам чувството, че ще е голям филм - да приготвяш 20 гр., да следваш план на въвеждане, да следиш реакции, изпражнения..  ooooh! Аз и досега все обстойно разглеждам памперсите, пък как ще е занапред идея си нямам. Thinking

Natalinik, хайде дано тази вечер се справите и да подминете нощното хранене  Hug
emi_Jor, наистина тоооолкова неща се промениха от времето "Преди да стана майка"  smile3521

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 23:21 от Happiness

# 624
  • Под кленовите дървета
Уини, в сладкия салам няма ли сурово яйце? Аз се страхувам от салмонелата, затова не правя.
Десекс, чакай ме на лични с тия ботушки Laughing

# 625
Добро утро

Честит рожден ден на Нели на патерица и 5-та месечинка на АтиSimple Smile Много целувчици

Честита 5-та месечинка и на цялата тумба днес

Аз вчера бях в ДМ и от техните зеленчукови пюрета имаше само такива с месо, от зеленчуковите смесени имаше само картоф и морков и картоф и тиквичка, а еднокомпонентни само морков. Питах продавачките и те ми казаха че само такива зареждали, мацки, Грийнче и Ани, вие от къде ще купувате Бейбилав, има ли ги на друго място? Аз да ви кажа май-най-съм доволна от Бебевита, доста по-евтини са от ХИП а и дребчо ги яде с удоволствие. Понякога хапва и домашните де, а плодови засега му правя, те не са капризни! Ама да ви кажа после месните пюрета стават още по-скъпи направо докато дойде време за кухнята направо ще фалираме

Лек ден на всички, ако времето е благосклонно днес ще изюркам мъж ми навън че почти не останаха хубави дни вече, иде зимааааааааааааа

Милкинис, ТОВА Е ГАДНАТА ВИРЮГА ДЕТО НАПАДНА ПОЛОВИНАТА ФОРУМ, МАЙКИ БАЩИ БРАТЯ СЕСТРИ И БЕБОЦИ, ПАЗИ СЕ И ПОЧИВАЙ ДОКАТО ИМА КОЙ ДА ГЛЕДА БЕБЧО

# 626
добро утро  Simple Smile честита месечинка на всички бебоци, родени на 3-ти   bouquet

направо незнам какво да правя с това нощно хранене - тази нощ пак се буди 100 пъти, давах чай, вода, бибка, но успокоение намираше само за 10-15 минутки и пак. по едно време изперках, нахраних го и млъкна за 2 часа. но от 6 часа е буден и ми говори  Crazy една приятелка ми каза, че нейното бебе се е будило така до 1 годинка и са се кърмили по цяла нощ  #Crazy ако ми причини и мойтп човече такова нещо ще изперкам окончателно  Crazy

опитах се да си спомня как съм захранвала Мартин - еййййй, чавка ми е изпила мозъка... нищо не помня - освен, че реагира на моркова и стана целия в екземи  #Crazy ааааа, и помня, че веднъж му давах на Семпер едно пюре картоф+грах и уж го разредих с мляко, но детето се даваше от него - лепнеше му гърлото  Crazy иначе съм съгласна, че цените на детските храни ще ни докарат до разорение, но да си призная - никак не ми се приготвят домашни пюрета - единствено картофеното ще го правя, че е голяма бльочка това в бурканчетата.

десекс, вече ти пратих ЛС за ботушките  Hug  Mr. Green

# 627
Уини, и аз съм му фен на сладкото саламче, верно, кофти е , че са сурови яйцата, но ако са от сигурен източник, не е страшно. Ей за това става въпрос:

http://gotvarski.net/sladki-chudesa-vkusno-biskviteno-salamche/

Имаше реклама с вкуса от детството, на мен баба ми го правеше и си го обичаме.

# 628
Добро утро и от нас   bouquet
Първо с малко закъснение да честитя рожденния ден на Нелка  Hug Нели,да си жива и здрава,безкрайно щастлива и обичана  Hug
Честита месечинка на всички малки бебоци родени на 3ти май   bouquet Да са здравички и да трупат грамчета и килограмчета  Wink
Уини,и на мен как ми се дояде сладък саламммммммммммммм  Party
Наталиник,дано Андрейко скоро отвикне с нощното хранене,но май и ти и той ще се измъчите  Peace
Десекс, и аз ти писах ЛС,май много нагла ставам  Confused
Милкинис,дано скоро се оправяш.Вируса наистина е много гаден  Sad
Снощи мойта мадама се буди 5-6 пъти със силен писък и започва да реве безутешно.Какво ли и става на малата бубка  newsm78 Чудя се може ли от зъбки така да прави  newsm78 После само с цица се успокояваше.В 5 часа чувам аз тя си пее в леглото - поглеждам,гледа си играчките и им говори,нахраних я пак и тя си пее ли,пеее....  Mr. Green После си заспа самичка след час пеене...  Wink

# 629
jasmin_veni аз сладкия салам го правя без яйце и пак става хубав  Peace

Общи условия

Активация на акаунт