Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 260
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Снощи мойта мадама се буди 5-6 пъти със силен писък и започва да реве безутешно.Какво ли и става на малата бубка  newsm78 Чудя се може ли от зъбки така да прави  newsm78 После само с цица се успокояваше.
направо незнам какво да правя с това нощно хранене - тази нощ пак се буди 100 пъти, давах чай, вода, бибка, но успокоение намираше само за 10-15 минутки и пак. по едно време изперках, нахраних го и млъкна за 2 часа. но от 6 часа е буден и ми говори  Crazy една приятелка ми каза, че нейното бебе се е будило така до 1 годинка и са се кърмили по цяла нощ  #Crazy ако ми причини и мойтп човече такова нещо ще изперкам окончателно  Crazy
Чела съм  Peace че когато никнат зъбки,неразположение,смяна на сезоните,не трябва да се прави коренна промяна в режима на хранене на децата.Това според мен,и не искам да натрапвам мнение,но бебетата се мъчат.Каква е разликата да даваш вода,чай и др. и това да се успоки бързо от цицата.И Бела се буди по два пъти на нощ да суче. Аз съм на мнение,че сами ще се покажат кое,как и кога.  Hug

Честито на мноооогото месечинковци днес  Heart Eyes

Днес май сме си плътно вкъщи  ooooh!

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 10:54 от vivere

# 631
Айде и ние сме в отбора на болните. Sad
И аз и тя сме болни, без температура е, но кашля, киха, има сополки. Сега ще ходя за лекарства, дано се оправи бързо, че в петък мислехме да я кръщаваме.

# 632
Привет от нас Hug

Нели, честит рожден ден и от мен на патерици Hug Да си жива и здрава и много щастлива майка и жена  bouquet

Десекс, и аз се присламчих за ботушките - писах ти ЛС Hug

Честито на всички месечинковци днес Hug

Дара също се буди с рев нощем и го отдавам на зъбите - вече гризе с настървение чесалките за зъбки Peace В този ред на мисли, може ли да ми пуснете линкче към тази на томи типи Praynig Тази нощ яде в 1.30 и в 6, през останалото време мрънка и се въртя Tired
А от два дни вече се изправя на длани и колене - много е смешна, защото още не й е заякнал достатъчно кръста и се клати нагоре-надолу Laughing

# 633
 Привет:) Не съм писала от няколко дни...

Аз съм леко притеснена, че или кърмата ми намалява, или малчо иска да яде повече, или пък нещо го мъчи и по-често се успокоява на цицата... или и  аз не знам. Но до сега винаги го хранех от 1 гърда, а сега цока,цока и след доста време цокане, започва да се дърпа, да нервничи, да плаче. Почнах да го слагам и на другата- и той смуче, смуче... глад #Crazy Нощем понякога се буди, понякога не. Тая нощ се събуди в 6ч, изсмука едната, върнах го в леглото, но продължи да реве... пак обратно на другата цица, изсмука и нея и се успокои. В 9ч се разбуди пак и същата схема с 2те цици, после пя и сега заспа. Аз се чувствам изцедена Mr. Green в буквалния смисъл, пих чай за стимулация, после някакъв друг чай, дано смогна на нуждите му, толкова ми се иска да не вкарвам добавки и да не захранвам още. Храня си се изобилно, далеч съм още от мисълта за диети. Уж съм сравнително спокойна... дано успеем с него Heart Eyes
 Нощното хранене аз не мисля да го махам, докато той не реши. Като си помисля на морето ни една нощ не се събуди... явно има нещо в софийския въздух Crazy

И аз съм много възмутена от цените:( Вчера ходихме пак в мола на Цариградско.. Нали отвориха Некст там, аз естествено не мога да не вляза.... На етикетите на стоките си седи надписа колко лири струва... а българските цени са толкова надути, мнооого се дразня smile3515 Все пак Бела се сдоби с една много сладка рокличка, не се сдържах. Те и на такива като мен разчитат явно Mr. Green Има толкова сладки дрешкиии. Змейка прави ли поръчки от некст?  Освен това й купихме пантофи, обувки, пижамка,блузки /от другите магазини де/. И още колко неща й трябват за зимата... На дребния за сега нищо. Имам много дадени от приятелка дрешки, извадих ги да ги пера, ама ще чакам по-слънчево време, че има да съхнат...

В четвъртък го водих и за Пентаксима,нали нямаше миналата седмица. Нямаше реакции в същия ден, но на следващия беше много неспокоен. Той всъщност и оттогава цока безспир newsm78 Докато чакахме да ни дойде реда, нашинкия като запя yesyes и няма спиране. Продължи да пее и докато го боцкаха, после го гушнах и се разплака едва когато го върнах да лежи, за да го обличам. И на предишната ваксина не плака хич. Добро момче.

ХУбав ден на всички!

# 634
Привет!

Още един път БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Рожденият ден си го изкарах в домашна обстановка в наще, майка ми беше сготвила, а племенницата умря от кеф на тортата Heart Eyes

Честито на всички месечинковци днес, да са най усмихнатите бебчета!!! Heart Eyes

KikiNiki, дано малчо се успокой и да не ти намалява кърмата Hug

vivid_v,и ние бяхме тази нощ така, даже беше спрял да се буди нощем да папка , а от 3 дни се буди и през ноща Sad и аз го отдавам на зъбите

Наталиник,мила и ти се измъчи, дано Андрейко скоро  се откаже от нощното хранене Peace

Милкинис, бързо оздравяване мила Praynig

МНОГОО ГАДНО ВРЕМЕ НА ВЪН #Cussing out

Приятен ден на всички!!!
Борис вече ме вика от кошарата, май му омръзна да си играе сам. Laughing

# 635
Без яйца го правя сладкия салам - със сурово яйце ми звучи даже малко гадничко. Ето рецептата

Кики Ники, спомням си как гледах рекламата на Некст в България и ми стана адски смешно като го представиха едва ли не като бутиков магазин, а той тук се води вярно един от хубавите, но обикновени магазини за масовия потребител  Peace А и аз по разпродажбите на Некст купувам дрешки по 3-4-5 паунда за децата, предполагам за такива цени в България и дума не може да става. Наистина е сбъркана системата нещо  Crazy  Дано не ти намалява кърмата и да се кърмите безпроблемно с мъника  Peace

Десекс, дано не си си поръчала от тези ботуши. Не са оригиналните ъгг и са големи боклуци - подметката бързо се огъва и на нищо не приличат  Rolling Eyes

Аз днес съм се развихрила - прибирал омалени дрешки, преподреждам гардеробите и после ще готвим с мъжо  Mr. Green

# 636
Честито на всички дечковци, които днес стават на 5 месеца!    bouquet Hug  bouquet

Winnie, знам, че не са на UGG Australia, но пък вчера четох отзиви за тези и общо взето мненията бяха, че за тези пари са си повече от прилични ботушките  Rolling Eyes Поръчах си вече, че и не само на мен  Blush, но пък като знам миналогодишните подобни, които си купих от БГ за 90лв и едвам изкараха месец и половина, поне тези са 20лв, и съм сигурна, че няма да са такива боклуци като тукашните  Peace
А и 150-190 лири за оригинални UGG не бих дала, тая година ще отиват за пюрета и каши  Mr. Green  Hug
Мерси за идеята и рецептата за сладкия салам, и аз ще направя днес, че ме изкуши  eat

# 637
  • Sofia
Днес моя милост е читателка. То такова време навън предполага само готвене, ядене и спане  Mr. Green

Забравих да споделя, че Криста от 2 дни пие вече по 150мл мляко, а не 120. Аз се чудех как ще разбера кога да започна да й давам повече, но някак си стана естествено  Grinning Също от 2 дни се буди нощем към 1-2ч. за ядене  Confused После го откарва до 8 сутринта, но... Това з'то вечер заспива рано, без да си изпие цялото мляко. Ще се опитам да оправя тази работа  Crossing Arms

dudunski, сигурно само такива внасят ДМ. Понеже ще започна с тия ранни моркови, затова само тяхната цена сравнявах и видях, че BabyLove са по-евтинки. Ще погледна и Бебивита, те са хубави пюрета  Peace Ще започна с купешки пюрета, научи ли се да лапа с лъжица, каквото имам домашно, ще й забърквам. И без това зимата няма да имаме много занимания в къщи  Sad

milkinis, Деси го е написала - гадният вирус е, който трае поне 1- дни, каро всеки ден си мислиш, че вече ти е минало и на другия ден ново двасйсе'  #Cussing out

# 638
Здравейте, момичета!

Гледам, че пак за пазаруване сте отворили дума, та да се включа и аз - другата седмица мъжът ми отива в Лондон и съм му заръчала някои неща от NEXT, M&S, Mothercare, пък да видим какво ще купи. Той нали обича да пазарува, та притеснението ми е, че пак ще дрехи в ГОЛЯМО изобилие, но това да е проблемът Mr. Green И се разбрахме, че вече следващият път е моят ред - нито съм бременна, нито кърмя вече, така че..... само дето не обичам да пазарувам, но ще преглътна този си проблем Mr. Green

Гледам, че в Арена са пуснали предпремиерно филма "Яж, моли се и обичай". Дали някоя от вас успя да го гледа? В момента чета книгата и не искам да го гледам преди да я завърша, но пък с моето свободно време докато я прочета той филмът ще слезе от екран..... та затова искам да чуя отзиви Simple Smile

# 639
 Та като заговорихме за рецепти за разни саламчета, ей това е от класиките в жанра:

пакет или два чаени бисквити (тогавашните \"Руен\" ) се намазват и слепят
последователно във вид на салам(руло) със шипков мармалад, намазва се отгоре
с маслен крем от меко чисто масло(да не е кашкавалено), смесено с пудра захар
(който искай малко ванилин) наребрява се  с вилица като дървесна кора и се
оставя за стягане в хладилника няколко часа, най-добре една нощ (това беше
най-трудния момент от приготовлението) - хубаво е да се завие в целофан или
фолио ,за да не поема други миризми от хладилника!!! после се нарязват парчета
по диагонал и се внимава да не се изяде наведнъж  .ами това е   chef

# 640
ооо, АNNI_M, това е страхотна вкусотия  Peace
Аз обаче го правя така: намазвам бисквитите с масло и мармалад, за да ги слепя, после със със същата смес намазвам готовото руло цялото отвън и го поръсвам хубаво със смлени орехи, после процедурата с хладилника и хапването  Mr. Green
Доста играчка е, но пък си заслужава   chef

# 641
  • Sofia
Алоу, жени, нямате ли си друга работа, сладкиши ми обсъждате  Naughty Цяла зима ли ще точим лиги по постове  Joy

Няма майтап - помня го от детство това бисквитено руло  Peace Но и шипковият мармалад беше уникален  Party

Утре няма ли да покорим някой МОЛ - има ли здрави? dudunskiHug

# 642
Цоп и от мен.. Hug
Ние имахме гости свекъра и свекървата.Изкарахме си хубаво-основно си бяхме вкъщи.. WinkНакупили естествено подаръци за дребните и за нас.. Simple SmileБаткото естествено беше предоволен.
Кики не се предавай. Hug PeaceИ при мен се получи така от 1 седмица.Малката сякаш взе да суче повече и както имах доста кърма, извенъж пакккк намаля драстично та два дни се чудя как да я изхраня.Имам чувството че е в зависимост от това колко ядат предните дни за да се образува в следващите ...Абе не е лесно ама това е моя избор. CrazyДа не ти казвам какво ядене в тия моменти му правя.Само и само да се напомпя.. ooooh!
Анни_М това е класика.Ама много ша ми дойде.. Mr. Green
Десекс много благодаря за схемичките. Hug  bouquetАз трупам и от утре започвам.Ама да видим накрая пак ще си направя собствена схема че нещо не мога се вкарам в някви рамки и да карам по тях.Просто е хубаво човек да си има някакъв ориентир а то бебоците ще си покажат сами. Peace
За нощното хранене- малката спи при мен и така се храни когато си поиска и колкото си иска.Така и тя е сита и аз съм наспана.Понякога не успявам да се наспя добре ама е щот майка й е луда тука по едни вампиро-любовни сериали... Mr. Green Crazy
Аз за сега смятам да й готвя поне от това което имам а по-нататък ще давам и купешки пюрета.Ама много скъпи ужас не знам как ще я караме.Дано приема повече готвено.
Аз да ви питам някой давал ли е от оризовата-безмлечна каша на Милупа?Как я приемат?

# 643
Добра вечер! Днес върших полезни задачки - прибрах летните дрехи на малката и огледах мноого зимните, ама още няма да ги пера, рано ми се струва. Днес за първи път изяде цялатакаша с лъжица  Peace иначе посредата почва да се нерви и я пресипвам в шише, но днес герой. Забърках и тиква на кубчета и оставих малко в хладилника - та това мисля да дам първо, освен кашата от две седмици. Направо не очаквах, но гола тиква е супер вкусна, дано и тя я хареса утре де. Ровя по сайтовете да видя какви пюрета къществуват - нужно ли е да се вкарва пащърнак?  Mr. Green какво е това, може би съм много невежа, но на 29 години не съм яла пащърнак и се чудя нужно ли е бебето да яде

Не съм писала за благотворителния концерт за нашето близко детенце - напълни се античния театър - 4000 човека, не мога да повярвам, има толкова много добри хора  Hug наистина много се трогнах, а Ани как плака милото - никой не очакваше такова чудо

# 644
  • Под кленовите дървета
Момичета, като сте започнали с рецептите - имам една огромна торба ябълки, какво да ги правя?Замразих достатъчно, айде ще замразя още някой, ама другите? newsm78 Давайте идеи за ябълков сладкиш, освен щрудел  chef bowuu

Общи условия

Активация на акаунт