АВГУСТинчета добрички гушкат братчета или сестрички!

• 27 392
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Ето ги шишко,който иска да го види(вече сме 8 кг Crazy)

И с кака:

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 12:42 от ***Ади***

# 271
Бе смешно ми е, ама за миг се замислих, ако трябва да се разправям с бебе момиче, доста въпроси ми изникнаха  Thinking Thinking Thinking Thinking

# 272
Да взема да запиша и Мая при настиналите, май ще бие всички ви по "стаж"  Mr. Green От две седмици не мога да я оправя  Tired Настина след неразумно къпане в морето, беше със сополи и кашлица от тях. Тъкмо овладяхме положението, започна училище и се почна пак, като се прибави и температура. Вирус. Сега е без температура, но е със задна хрема и чат-пат кашлица. Лекарката ми каза: "Спокойно, всички деца под 6 години са с хрема от октомври до май"...  Е, как да ме успокои това  Crazy И учителката на Мая каза, че няма проблем да си ходи на градина, те всички били настинали, ще им мине. И не оставям Мая да си стои вкъщи и да скучае, ходи, макар и подкашляща (но много жизнена), защото и да я спра, из парковете пак ще се събира с деца,  а аз ще си плащам таксата в градината така или иначе. Това защото градината е частна, де, в общинските се плаща само при присъствие.
И да ви питам - ползвате ли инхалатори, какви и с какъв разтвор? Аз правя инхалации на Мая с физиологичен разтвор, давам сироп Фитолор или ЕнТиТус и слагам сребърна вода в носа. Приемам идеи за по-ефективно лечение без силни лекарства. Между другото в аптеката одеве ми препоръчаха Осцилококцинум 30 ампулки за 30 евро Crazy, а от БГ си го взех на мноого по-ниска цена...
Ади, страхотно страхотни са ти дечицата и заедно, и поотделно, да са ви живи и здрави!  Heart Eyes Най-добре за регулирането на кърмата питай Иви. Аз си мисля, че лактацията през нощта ще се регулира веднага, след като Алекс си установи що-годе постоянен режим на нощно хранене/нехранене. А дотогава изцеждането при пропуснато хранене е добра идея (и лецитин, ако усетиш запушване). Ние с Мая до последно (беше на две години и половина) се кърмехме и през нощта  Crazy
Тръгвам да си прибирам чедото. Лек ден  Grinning

# 273
Осцилококцинум 6 дози за 6.80 лв, купени това лято в Бг.

След парацетамол пак ми поддържа над 38 градуса Т  Rolling Eyes С какво да редувам? Нурофен?

Моят мъж днес се прибира от София, ще пратя баща му да го прибира, че не ми се ходи до летището със Сами в това състояние  Confused

# 274
Аз Иви постоянно я тормозя BlushЛошото е,че не знам кога ще пропусне и кога няма.Ако изцедя и той писне след 20 мин,че е гладен.За това цедя на 3 ч само за олекване,по 20-30 гр.Лецитин пия вече 2-ра седмица.  Thinking

# 275
  • ГОре на черешата...
Сонитка, редувай с нурофен, а ако не сваля - можеш да капнеш направо в него течен аналгин - 1/3 ампула или ако имаш капки Хексалгин /то е пак течен аналгин/.
Свещички нямаш ли? Те свалят за по-продлъжителен период от време.
Ако ти позволи - разбъркай леко с вилица един белтък от яйце с щипка хлебна сода и намажи ръчичките и крачетата, също можеш да мажеш с оцетена вода и да топнеш 3/4-ти чорапки в нея и да обуеш на крачетата.

Всички болнички бързо да оздравяват Praynig!

# 276
  • София
Здравейте  Hug.
Страхотни новини от Димяни. Дано след две седмици всички притеснения да са зад гърба им Praynig.
Сонитка, дано Сами бързо се оправи Praynig. Аз лично бих дала Нурофена, щом няма подобрение.
Кроки, много са хубави етикетчетата Peace. Аз сутринта взех едни момчешки за шкафчето на Дани, но все още се чудя дали да му лепя подобно нещо. Те са с някави извънземни чудовища, Спайдърмени..., абе страшна работа ooooh!. Обиколих 3 книжарници и в 3 - те само такива простотии, няма нищо свястно Tired.
Ади, големи сладури са Heart Eyes. Не се притеснявай, че Алекс така наддава. Като поотрасне ще по забави темповете Laughing. Дани беше като него. Първия месец наддаде 2100, втория - 1800 гр, а сега в момента е 112 см. висок и 20 кг и на всичкото отгоре е злояд.
Сладкишче, дано най - сетне свърши черната серия при вас Praynig.
Слънчо, аз не правя инхалации, защото няма кой да стои. Иначе като са леко болни - хрема + кашлица им давам и аз "Ен Ти Тус" (страшно съм доволна от него) и в носа им слагам "Стеримар". От утре ще започна да им давам "Цитросепт".
Хлапетата от днес са на градина. Ани отиде с огромно желание Grinning. Сутринта като разбра, че ще ходи, сама си съблече пижамата и сама се облече (това се случва много, много рядко). Като влязохме в градината и докато говорехме с учителката, тя ни дърпаше да я заведем в стаята при децата. После пък буквално влетя вътре и се настани на едно столче Laughing. По - късно отидох да занеса изследванията й и учителката каза, че си играела с децата и въобще не питала за нас Grinning. След 2 часа ще ходя да я прибирам и ще видя дали все още е толкова ентуасиазирана, както сутринта.
Приятен следобед   bouquet.

# 277
Ади, чуден, чуден шишко!!! Heart Eyes

Димяни, радвам се, че Вики е добре, а при Валето степента е ниска. Това, което трябва да знаеш, а навярно са ти разяснили вече, е че риска от ретинопатия го има до завършване развитието на ретината, което пък има различна продължителност. Сиреч, на две-три седмици се налага преглед. Не се тревожи излишно, радвай се на прекрасните ти дечица и се грижи и за тях, и за себе си, но настоявай и изисквай тези прегледи, защото са много важни. Това не е нещо, което минава с времето и му трябва намеса. Ниски степени на ретинопатия се лекуват с криотерапия. Попитай обезателно за възможностите за нея.
Прегръщам ви много! Hug

# 278
Поръчах на свекър ми на път за летището да мине да вземе Нурофен и още някои неща, които ми казаха от студиото на педиатъра. Ще ми ги донесе дове4ера!

Мариетка, нямам ги другите работи, нали досега не ми е боледувал и хич даже не съм наясно.

Марти, а моят син се "запознал" с Гормити в училището и каза, че били много хубави  Mr. Green

# 279
  • В светлината на слънцето
Ади, мноооого сладки и двамата, пу-пу... Hug Ле-ле 8 кила... #Crazy Теди тежеше толкова на 1 година. ooooh! Ама то и моето беше едно хърбавооо..... #Crazy
Лъвице, аз чорапогащник никога не съм слагала. Ама съм малко крайна, от бебета и двамата гледам да ги калявам яко. Ето днес например, каката замина на градина с лятно памучно костюмче и тънък като на възрастните чорапогащник. Колежките, които знаят костюмчето като чуха и се хванаха за главите. А Сашундера днес пък е турист на Витоша. Водят ги от детската градина и ще имат скаутска програма: палене на огън, печене на разни неща за хапване, опазване на природата и т.н. Та той замина с тениска с къс ръкав, отгоре една блузка с дълъг и тънко шушляково яке без подплата. Панталонът естествено е на голо. И без шапка. Сутринта температурата в града беше 3 градуса, в планината сигурно е било към нулата. Rolling Eyes Ще видим довечера дали ще текат носове. Mr. Green

# 280
Сонита, ползвах твоя идея за съвместно готвене с 3 годишното и убихме час и половина от дъждовното гадно английско време  Party Резултата е много доволно дете и къща цялата в брашно  Crazy Laughing Направихме сладки с помощта на формичките му за игра с пластелин, поради липса на друго Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ох голям купон и голямо чистене ме чакаа  Laughing Laughing Laughing

# 281
Сонита, ползвах твоя идея за съвместно готвене с 3 годишното и убихме час и половина от дъждовното гадно английско време  Party Резултата е много доволно дете и къща цялата в брашно  Crazy Laughing Направихме сладки с помощта на формичките му за игра с пластелин, поради липса на друго Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ох голям купон и голямо чистене ме чакаа  Laughing Laughing Laughing

А снимки? Crossing Arms Mr. Green

# 282
  • Germany
За детските градини тук - събуват се и седят с домашни обувки. Дори и в училище си ходят с домашни обувки - малките ученици до 4клас. Но забележете - всички деца събути по домашни обувки играят на пода и се въргалят, а главния вход на групата минава през мястото където играят - губи се целия смисъл на събуване - значи да стане по ясно сутрин родителите влизат директно в групата - отиват до коридора да се събуят и съблекат децата - и после обратно пак по същия път  ooooh! Все още не мога да си го обясня какъв е смисъла - особено като е кално и е валяло - а тук сигурно се събират 2-3 дни с месеца да не вали - децата редят Лего и аз с калните си ботуши се движа из между Легото, че и на обратно пак от там  Whistling Whistling

# 283
  • София
Curlicue,ретинопатия се лекува и много успешно вече с лазер или авастин,а криотерапията се избягва вече само в БГ се прави!

Ние днес бяхме на консултация всичко е наред и меркте са ни:
Вики  3470 кг 50 см а Валя 2740 кг. 49 см
КАза да давам калций и Деавит вместо Вигантол,че нали го изтеглиха от аптеката!  Grinning

# 284
Димяни, страхотни мерки на девойките, браво!  Peace
При нас в ДГ не разрешават на родителите дори да стъпят в коридорчето, което води към стаите. Само на родителската среща в началото на годината. Там, където е групата на Сашко (в старата стая на кака си и за късмет се падна на съседното легло, на което тя спеше 3 години поред) и яслената група, има голямо фоайе с гардеробчета за двете групи. Там могат да влизат родителите, съответно преобуват децата в пантофи и ги водят до помещенията. Яслената група е на първия етаж, а групата на Сашко зае горния етаж. Нямаме право да се качваме по стълбите, оставяме детето с пантофките в основата на стълбите. Оттам го поема учителката и го качва горе. Там има друго фоайе, където пак има шкафчета, но те вече са за раничките и връхните дрехи. На всяко излизане навън за игра, учителките имат грижа да преобуват децата. А при Теди в новата им стая, родителите изобщо нямат никакъв достъп, тъй като тя е в крило със собствен вход. При нас като цяло всяка група или по двойки групи си имат собствено крило, собствен вход и собствена площадка за игра - такава е архитектурата на градината. Не че е нещо кой знае какво впечатляващо, но е практично. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт