Истанбул 2

• 88 051
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Пред Ватикана всички се струпват преди отварянето и след 11-11.30 часа се влиза за секунди.
Пред Синита джамия и Света София чакахме по около 10-15 минути максимум в началото на октомври ,  тъкмо време да си прочета какво пише в пътеводителя  Laughing.

# 586
  • Казанлък of all places
Ronisum, дръж си на Бест Уестърн. Като компромис можеш да поддадеш за "Лейди Даяна" - на много хубаво място също , има малко паркче отпред и маса котки Simple Smile , на една пресечка над парка над джамията Султанахмед, т.е. в противоположната посока на Бест Уестърн. Пак ти е лесен транспорта .
Ако се спрете на него ще ти кажа една тайна за едно  кръчме, в което правят едни чудни манджи за без пари буквално. Simple Smile и което е едва ли не на гърба на хотела. Simple Smile

# 587
А този как е ?
http://www.megarahotel.com/boutique/index.html

Поне на външен вид доста ме впечатлии е на хубаво място :

# 588
  • Казанлък of all places
Ха, този съм го превеждала:) . Ще ти кажа напролет как е, заплюли сме си го.
Малко противоречиви бяха отзивите напоследък, но са по-скоро свързани с персонала, който гостите са улучили, отколкото с хотела. А, и масово се оплакват от шума , май не е много подхдящ за дете.

# 589
Улицата пред него не е толкова натоварена и не вярвам да е чак толкова шумно.
Може би сутрин от  десетките автобуси с туристи дето пристигат към Султанахмет и наблизо им е паркинга
Отсреща има и заведения , но едва ли работят  до след полунощ.

# 590
Ronisum, дръж си на Бест Уестърн. Като компромис можеш да поддадеш за "Лейди Даяна" - на много хубаво място също , има малко паркче отпред и маса котки Simple Smile , на една пресечка над парка над джамията Султанахмед, т.е. в противоположната посока на Бест Уестърн. Пак ти е лесен транспорта .
Ако се спрете на него ще ти кажа една тайна за едно  кръчме, в което правят едни чудни манджи за без пари буквално. Simple Smile и което е едва ли не на гърба на хотела. Simple Smile
Казвай ресторантчето, че мъжо ми го одобри, и 99% там ще сме  Mr. Green

# 591
  • София
Аз искам да благодаря на всички ви за всичко истанбулско писано в тази тема.
Благодарение на нея най-вече успяхме да видим доста от Истанбул за четири дни, или поне сега си мислим така.
Един ден много се забавлявахме с фериботите им, от една точка до друга, от там до трета и т.н.
Който е решил да се вози да си поиска разписание, всичко точно им е разграфено, имат фериботи до Принцовите острови в различни часове на деня.
Качихме се и на ферибота до Босфора. Дългият тур започва в 10 и 35, в 12 часа е вече в горната част, в 15 часа тръгва обратно.

Много ми хареса Базиликата цистерна, както и Синята джамия. Пазарът за подправки в покритата му част е уникален, във външната не намерих разлика от задната част на Женския пазар в София. С Капалъ чаршито общо взето същото, но това и очаквах.
Умувах какво да напиша, дето да го няма тук и ми хрумнаха тези неща:
- Икеа-та (Икеа вече не ми е това, което беше преди 10 години, но все пак, в тази има безплатни каталози за феновете и) работи до 22 часа;
- аквариума дето е в мол Форум работи до 18 часа в работни и в 20 часа в почивни дни. Ние поне така го изтълкувахме, имаше 2 работни времена;
- Магазини за играчки има 10 метра след входа на Пазара за подправки (този откъм морето). Магазините са 2, доста големи, на няколко етажа, но вътре няма нищо по-различно от играчките тук. Но има страшно много дървени играчки. Това за играчките го пиша, защото нашето голямото чакаше подарък, а на магазини за играчки не се натъкнахме.

В началото на декември улучихме невероятно време, 22 градуса, перфектно за туризъм.
Желая на всички ви чудесни впечатления от Истанбул.

# 592
Утре в 9.00 заминавам.  Party
След малко започвам да ъсбирам багажа. Имахме еднин голям куфар и вчера купихме още едни, даже малко по-голям, та бая мегдан има за джунджурийки на връщане  Mr. Green
Сигурно ако намеря време може и да пиша да се похваля с нещо, но ако не намеря:
Искам да пожелая на всички Ви весели празници, Честита Коледа и щастлива нова година. Всички да сме здрави и много щастливи   Hug
Благодаря на всички за ценните напътствия  Heart Eyes

# 593
  • Казанлък of all places
Ronisum, лек път и прекрасни преживявания ти пожелавам!
Ресторантчето - ако може да се нарече така местото с 3 маси на първия етаж и 6 на втория - се нарича Аркадашлар ( Arkadaslar) и се намира на един ъгъл ...чакай малко : на тази кар … 2;ли?На онзи ъгъл на Пиер Лоти Джаддеси и Пейкхане джаддеси се намира местенцето. Много вкусно готвяти са им много ниски цените. За колегата, който е пушач и излизаше на равни интервали отвън му изнесоха столче и вода да си пуши на воля. Simple Smile  И в хотела да питате къде е Акрадашлар,  и от там ще ви насочат.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 01:05 от angelina.bgk

# 594
  • София
На онзи ъгъл на Пиер Лоти Джаддеси и Пейкхане джаддеси се намира местенцето. Много вкусно готвяти са им много ниски цените.

Eeee, да сме знаели! Всеки ден поне по 2 пъти минавахме от там. Апартаментът ни беше на Пиер Лоти. Можехме да го пробваме. И без това се чудехме къде да ядем.

Ronisum, приятно изкарване!

# 595
  • Казанлък of all places
Наоколо има разни такива достатъчно  ... как да кажа, неугледни места за хранене, но това ни го препоръчаха от хотела и Слава богу! Иначе можеш да си подминаваш по 3 пъти на ден!
Айде черпя с еднаснимка от там. Simple Smile

# 596

Ах, това беше удар под кръста!  Twisted Evil

# 597
Момичета, ще ми простите.. искам да се запиша и се връщам да ви чета.
Догодина планирам едно ходене до Истанбул за да го покажа на мъжа ми. Срам и резил, но той не е ходил. Аз го видях за няколко дни преди 4 години и страшно ми хареса. Затова сега искам да планрам добре нещата ... Май ще пътуваме със самолет, но още се колебая дали с екскурзия или ще успеем да се оправим и сами.

# 598
Сами. Ще се оправите. Града е много лесен за ориентиране, и ако 'изядеш' темите тук, ще си по- подготвена от водачите на българските групи  Wink

# 599
Сами. Ще се оправите. Града е много лесен за ориентиране, и ако 'изядеш' темите тук, ще си по- подготвена от водачите на българските групи  Wink

Супер. Аз ходих с екскурзия, но беше по специална. Направена само за фирмата ни и ходихме навсякъде. Нямаше простотии от сорта това ще го пропуснем или тук не ни е интересно и няма защо да плащаме вход. По принцип с мъжът ми от доста вереме пътуваме само като индивидуални туристи и всичко си планираме сами. Но до сега сме пътували в европейски градове и там лесно се оправяме с езика и транспорта. Сега се колебаех заради тези две неща. Но щом казваш, че няма проблем... почвам да планирам индивидуална програма.

Общи условия

Активация на акаунт