Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 677
  • 737
  •   1
Отговори
# 210

jabata dill, и аз забелязвам такива тенденции в захранването извън БГ. Скоро за Франция и Испания познати ми казаха, че там захранвали на 4 месеца.

което не е гаранция за правилност. може просто да си пробутват пюретата и да печелят пари от това. Ако едно бебенце си е ок само на кърма не виждам защо да се насилва да яде преди 6 м. . Моя бе ше се изнервил тотално от глад и искаше са суче през 1 час и ден и нощ и пак нещо не го засищаше  Hug

# 211
  • София
Меган, да ти е жива и здрава Йони! Много да те радва и да те кара да се чувстваш горда майка !

Току що дадоха по БТВ новините нашата педиатърка. Коментираше проблема с ваксините. Засга липсвали синфлорикса и тетраксима ( втората е за 6-годишните). Май проблемът бил в дистрибуторите ама дали. Ако НЗОК не им плаща. Rolling Eyes
Днес ходих на АГ - по външни признаци - ша живея. Вика 4-то ще има ли ?  Stop Леа му се хили все едно разбира кой е. Ще видим какво ще покаже цитонамазката. Praynig Който още не е ходил на доФтор да заминава под строй . Mr. Green

Вяра, да д-рката ми каза така да ги бъркоча. На мен нямаше да ми дойде на акъла. Не вярвам обаче да има проблем и да се свърши едното и да се почне с другото, особено когато са на 1 производител.
Цветето, Леа е на 6 м. и педиатърката каза, че може вече седнала в скут и после подпряна с възглавници, като я видя че се стабилизира. Иначе в количката на 2ро и 3 то положение я возя от около месец за по 1-1.5ч. на ден, ама н наведнъж, ами на няколко пъти по 15-20 мин. Все се пъне още по-напред да сяда.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 20:44 от bibi

# 212
  • София
megan@ да ти е жива и здрава Йони  Heart Eyes
Последните дни когато ядем Али си подава езичето и примлясква  Joy много е смешна. Другата седмица ще я видя как ще се справи с картофите  Wink
Нашата кака кара някакво вирусче и Али веднага се разсополиви, хем ги държа в различни стаи  Sad. За сега пръскам Диснемар.
Али изобщо не опитва да се обръща по корем, само се върти в леглото, събува си чорапите и се опитва да си лапа краката.
Аз съм много щастлива, от вчера започнах пак да си ходя на народни танци. Голям кеф  Mr. Green Май вярно и те са като колелото, само да почне музиката и краката сами се движат  hahaha
zar4e аз днес пак пазарувах в магазинчето, където работеше преди моята приятелка. Там имат доста неща и пюрета и каши, козметика, памперси... Казаха ми, че при покупка над 30 лв има 3% отстъпка, над 50/или 60/ лв. 4% и над 100 - 5 %. Така, че си струва да погледнеш. Ако искаш следващият път като ходя ще ти звънна. Нацелувай Елия  Heart Eyes

# 213
metchopooh, ще чакам да звъннеш следващия път като идваш насам! Много искам да се видим вече!  Hug Аз скоро ще почвам да купувам пюрета и може би ще се възползвам от тези отстъпки. Само да видя какво ще й хареса на "мис Каприз"!  Joy  Браво за танците! А мен как ме изкушават концертите от новия сезон на моя оркестър, ама със сукалчето няма как да стане... поне до Нова Година...  newsm78

# 214
Привет момичета.
Гледам още обсъждате захранването.То ние дето родихме по късно докато захраниме вашите ще тръгнат в първи глас hahaha, но който още не е захранил скоро открих това може да ви е от полза
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66.
Аз май ще почвам с Био оризовата на Хип, после елда каша и после зеленчук - тиква, морков, тиква с морков, морков с картоф.Мисля самотния картоф да го пропусна newsm78
Като ви чета за вземането на кръв от бебетата и  ooooh!.Така ме е жал. За мамите от София кажете читава лаболатория дето да е чисто и да работят внимателно с деца.
Вигантола аз засега го спрях.Педито каза нямало проблем извесно време да не се дава и повече навън.Каза ,че може да се замести с Диавит, но мен ме притеснява съдържанието на вит.А в последния newsm78. Звездичка в този контекс ти каза, че Вигантол не даваш - само с разходки ли процедираш?
Мернах, че обсъждате за Вигантола и незатворените още фонтанели.Нали всъшност точно ранното затваряне е проблем а не обратното?Защо се тревожите, че още фонтанелите не са затворени.Не е ли рано при нас?

# 215
И аз не давам Вигантол,споменах на докторката в началото че правеше на бебка колики.При нас не се забелязва липса от него,хем сме от по-дебелките бебоци.

# 216
Петьо има едно петно на едната буза ,нещо като пърша ,корава му е бузката и все си мислех ,че ще мине ,но вече пети ден си стои ConfusedДнес суутритна гледам ,че и покрай устичката е започнала да му се изсушава кожата ,та реших да отидем да го погледнат.Не е ял нищо,не съм сменяла прах за пране ,нови дрехи ....не знам защо така му стана
Данче, и ние имахме такова на бузката - като лишей сухичко, нали? Аз открих от какво е - от кърмата. Щото нали приспивам Косара с кърмене и като заспи кърмата се стича от устичката и аз кога я избърша, кога не - и то почна да се зачервява и после да се изсушава. Но понеже са някакви гъбички /както казва мъжа ми, кърмата е любима на всякакви животинки/, не е подходящо да се ползва антибиотик, а трябва да дезинфекцираш. Така че почнах да я бърша с мокрите кърпички при всяко повиване /преди дупето първо бузката/ и за няколко дни мина.  Hug
Честит рожден ден на Йони на Меган, да ти е жива и здрава!!! newsm59
И бързо оздравяване на болните, ей, рано е още, зимата какво ще правим!
Хора, да ви питам - фонтанелата не трябва ли да се затвори чак към годинката?

# 217
  • София
Мацки, Леа кашля- само 3-4 пъти досега и предполагам е от сополите, но моля споделете какво давахте за кашлица, че е рано да звъня на педиатърката.
засега капя само физиологичен и дадох 1/2 осцилококцинум, разтворен в малко топла вода.

За кръвта - в нашата поликлиника в педиатрията има лаборантка от 8-10 и там й взеха с перо. Даже и не усети че я бодат, ама те са още будали. С тези пластмасовките и изскачащите игли вземат в Токуда. Тамошната лаборатория май е най доброто място, в което съм водила дете за кръв. Младички са, ама са много печени. Знаете, че на Цвети й правиха профил с глюкоза и през 1 час й вземаха кръв венозно 3 пъти и не й спукаха нито една вена, нито пък се разрева. Ходила съм и в Цибалаб и там бива.

За тези "лишеи", които може и да са от лигавенето и боя по и около  устата с биба и играчки при нас много помогна кремчето на Клоран за крусти, суха, атопична кожа и подсичане, че даже и за студено време го дават да се маже по бузите. Друго много добро е А-дерма, ама е по-скъпичко.

За фонтанелата - да около годинката, а може и по-късно.

# 218
На батко й фонтанелката се затвори чак към 1г и 8-9 м. Peace

# 219
Верно, Биби, права си за лигавенето и лишеите. И съветът ти е по-професионален от моя  Wink
Сори, че не мога да помогна за кашлянето, още нямам опит... Бързо да оздравявате!

# 220
здравейте!
Ние миналия месец бяхме със сериозна кашлица и ми предписаха стодал. Хомеопатичен ел

# 221
И на нашия батко фонтанелата се затвори след 1 год.
bibi- на нас са ни изписвали капки Проспан, 3 пъти по 10 капки... и ние сме от болните, през нощта и малката се разсополиви... баткото два дни ходи на градина и на третия сме вече болни. Лошото е че в четвъртък ни биха ваксините, дано си останем само с хремата....

Ако знаете някой добър кожен доктор в София, моля да споделите...... че дребка има проблем.

# 222
За кожен д-р бих препоръчала Попова от Токуда. Аз поне съм доволна от нея.
За кашлица и на нас ни бяха предписали Проспан.
За лишеите, мисля че с каквото и да ги мажете ще минат, само имайте предвид че са до устата, и мазилото трябва да е безопасно за поглъщане в големи количеста.

Ние сме си хремави вече няколко месеца (и аз и той) и се кумя да ида на хомеопат, че нашето педи твърди, че е алергия. Малко ми е мътна тази материя, ама пък да видим..

# 223
alice62Hug по-добре поискай от докито да вземат секрет от нослето.... те педиатрите станаха специалисти по всичко #Cussing out..... и мен ме убеждаваше педито цяло лято за екземата на малката- че било подсечено от жегите, е да ама жеги вече няма а това си стои на ръката и... за мен си е чист дерматит и това и разправям, ама не- какво ли не ни предписва за мазне и не минава.... ще я натискам да ни праща на специалист и това е.
В този ред на мисли нашата продължителна хрема се оказа стафилококова инфекция, а не "нищо и няма" което чувах всеки път, аз бях почти сигурна че си ги носим от родилния дом и се оказах права.

# 224
  • гр.София
Galeto,д-р ВЕСЕЛИ ИЛИЕВ-много е добър.С боткото имахме доста проблеми и съм ходила при много дерматолози,но той беше единствения който ни помогна.
http://driliev.com/  този линк може да ти е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт