Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 677
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Вяра, моята Тулумбичка е на 4-ка Pampers - вече трета опаковка започваме. Съвсем са й добре, но да не забравяме, че тя беше 8.300кг в началото на август...
В този ред на мисли, megan@, мисля, че Теодора ще е с размерите на Калоян, но това ще разберем на 5ти. Искрено се надявам дотогава да й минат съвсем сополите, че да не отлагаме хепатитната ваксина, ако въобще я има.
Нашето захранване върви лека-полека. От зеленчуците не е опитала само спанак. Яде почти всичко, но към края вече й омръзва и започва да се върти, да бръмчи, да се хили... Ясно ви е какво става с околната среда, нали?!  Wink Досега само веднъж изяде цяло 125-грамово бурканче Hipp. Но напредва...С кашите мисля да почакам, въпреки че съм купила оризова на Hipp.
Nio, преварих приборите преди първоначална употреба и дотам. Аз преварявам много рядко вече!
Deni1971, не знам защо са те гледали така - в "нашата" Ремедиум има винаги чист картоф. Чакаме снимки от кръщенето!
Голямо гадаене пада в групата ни във ФБ кой, кой е....Отивам да ШерлокХолмствам пак!

# 346
Запис и от мен Simple Smile как я карате сладурани Simple Smile  Hug Аз от 2 дни не спя да ви се оплача, голямо мрънкане покрай тези зъбки, горкото ми пате само реве на сън, снощи дори вдигна Т пареше целия, дадох му панадол и Т спадна след около час, но направо не е моят мил сладък Денис, много го мъчи а нищо още не е избило  Thinking докога ще продължаваме така незнам  ooooh! сега пак заспинка, но оооооооооо със супер голям зор... Tired
Утре дудинко става на 6 месеца та съм предвидила да има торта, да облажем душичките с бащаму и едни приятели  Party за ядене мисля да опеча един заек, където ни донесоха и замразих....я дайте рецепти, като гледам доста готвачки има сред вас Simple Smile
Купих днес кашичка на Слънчо без глутен с банан да я пробвам как е, та нали и нас със слънчо са ни хранили Simple Smile ето и една снимка на малкия с баща му да го видите къв е мишморок станал Simple Smile Аиде целувки на всички...

# 347
poliville, ако наистина искаш да приготяш заек, и ти е за първи път, трябва да ти кажа, че зайко има една ципа по тялото, прозрачна е и доста трудно се маха, но е препоръчително, защото е много жилава. Също така е хубаво да намажеш месото с малко мед и малко лимонов сок - омеква и става много крехко.
Можеш например да направиш плънка - задушени гъби (ако обичате, разбира се), лук, чушка, малко настърган домат, морков и ориз и повече подправки... Абе, каквото се сетиш и каквото имаш подходящо под ръка. Пълниш зайчето, слагаш в тавичка, пълниш до половината с вода, една чаша бяло вино. Ако ти допада, може с ножа да пробиеш няколко дупки, в който да сложиш цели скилидки чесън (след това трябва да ги извадиш, защото са само за аромат) или парченца сланина (те се стапят). Покриваш с фолио и печеш 2 - 3 часа, зависи от фурната.

Препоръчвам да се консумира с леко охладено Бяло вино. Simple Smile Това е от мен.

# 348
като гледам описанията на пюретата слагат или слънчогледово или много пречистена рапица (заради омегата) . за маслото - ако си погледналапюрето спана  за след 4м. го дават със сметана или прясно мляко. Доколкото разбирам от всички схеми, ограничения, позволения и пр. системи е, че ако бебето няма проблеми с алергии и няма реакция проблема е единствено дали бъбреците му могат да преработят каквото му даваш  Hug та според моето разбиране проблема е в количеството и то трябва да е съвсем мъничко за натоварващите неща - като сол, яйца, млечни и пр.  Hug това според мен.
За прибори, биберони и пр. стерилизирала съм само 1 месец и от тогава ни съм стрилизирала ни вода съм изварявала ни пране съм делила и пр. трудоемкости   Hug
Това , което аз не дава е биберон залъгалка и също не давам замразявани храни, защото големия го болеше коремчето от замразявани пßрета  Hug
заек добре ни е ставал в гювеча  Hug

# 349
  • София
poliville, горе долу същата работа сме и ние, само дето Т няма засега, иначе се буди през нощта да яде, това не се е слувало от доста време...Подут му е венеца горе, ама зор ще е...
Много е сладък малкия пу-пу! Sunglasses

В групата във Фейсбук верно голямо гадаене пада... Sunglasses
Аз съм Десислава Атанасова, да не се чудите, който иска да ме адне. Аз разпознах само няколко от вас, другите не мога, дори и по бебетата не мога да се ориентирам, а не ми се търси старата тема, където се идентифицирахте. Peace

# 350
IceIceLady,какво беше това описание ,чак на мен ми се прияде зайко JoyМного вкусно обясняваш Laughing
Да ви кажа момичета ,Петър не хареса и тиквата с морков.Нищо не харесва,на всичко се мръщи.В тази връзка искам да питам  нещо .Шаманке,досега детето ми е било само на кърма,нормално ли е по-трудно да приема каквато и да е друга храна Rolling EyesУж голям интересн проявява ,но иначе нищо друго не му харесва - нито плодови ,нито зеленчукови пюрета.Той не е за каши ,защото си е едричък - 9,200  LaughingКакво трябва да правя ,ако след 6 ,7 месечна възраст той упорито отказва да се храни с друго  Confused

# 351
  • София
Леле мами, какви големи бебоци имате! А аз си мислих, че моето момче е шишко...  Blush Днес бяхме на консултация - 7 400 кг, 65 см. Отложихме ваксините за другата седмица, че и Стефан е един кисел, кисел... чак не се търпи! Вече и на ръце дори реве  Twisted Evil  Искрено се надявам да се показват тези зъбки, че не знам колко ще издържа така  Confused

Честито и от мен на всички бебоци със зъбчета!!!!!!

IceIceLady - много се смях на случката. Хората нали казват, че мъжете винаги си оставали деца - е, човека правилно се е ориентирал. За него са били бисквитките  Wink

Deni 1971 - да ти е живо и здраво християнчето! Не се ядосвай на кръстницата - едва ли го е направила нарочно. Някои хора просто са си такива.  Hug

Tanya, голямо  Hug от мен! Много ми е домъчняло за вас.

# 352
Здравейте, мами!

Ние тъкмо щяхме малко да поизлезем, но Никчо Мъникчо заспа и не искам да я разбутвам да я местя, че ще се събуди сигурно.

Честито на "озъбените" бебчета. При нас няма въобще изгледи да появят скоро зъбки и съм много хепи от това, дано да нямам скоро този проблем.

Ние тиква не сме яли още. Купувам пюрета на "Ганчев" и май не съм попадала на тиква, комбинирана със зеленчуци, та  затова. Иначе всички други зеленчуци сме ги опитвали, спанакът много й харесва, замое голямо учудване и радост. Вече пробвахме и месце - риба хек, пилешко и пуешко, следващия път ще пробваме и заешкото. Плодове не давам още, някой път се е случвало в кашичката да има, но чисто плодово пюре мисля да й дам чак след консултацията на 18-ти. Иначе и на мен педито ми каза да давам жълтък, ама мисля да изчакам още.

Имам и едно питане. Вие как храните бебоците, в смисъл къде ги слагате, докато ги храните, защото  моята мишка още не може да седи, а ако аз я държа по някое време вече не й е удобно и започва да се върти и яденето става мн трудно. Пробвах и в количката да я вкарвам в стаята, ако сме вкъщи, но става голямо мазало. Хем и пелени постилам, ама тя си бърка в устата, после всичко пипа, хваща пелените и си ги навира и тях в устата, дърпа си лигавника, бърка в бурканчето, не винаги мога да се намеся навреме и направо после ми отнема ужасно мн време да почистя, а по количката има петна...  Sad  newsm78

# 353
Здрасти и от мен!
Дъжд, сняг, студ - ние все ще сме навън, че имаче няма сън, само рев.  Rolling Eyes Купих днес дъждобран, за мен си инсталирах качулка и сме готови. Само книги не могат да се четат в дъжда, ама ще обикам, ко да се прави.
Купих тавичка за торта, сметани, кремове, хартия за печене, шприц и съм захванала да правя торта за утре, стискайте палци да се получи.  Praynig Утре ще е деня Х - 6 месеца на момчето на мама - ще го слагаме да седи, ще му даваме да яде.  Joy
Честито на озъбените бебчета, данче, вие пък по 2 в един ден, не ви е срам. Wink Да са здрави и бели зъбките!   bouquet
И нещо полезно според мен: Как не трябва да храним детето

# 354
Daaaaaaaaaaaa
i nie sme s Pampers 4. Mnooooogo sme dovolni...s tiah ima megdan i za po-golemi aki!!!
Danche nai-blagorodno vi zavijdam za lesnoto izbivane na zybkite! Da ti e jiv i zdrav i mnooooooogo pyrjolki da grizka s tiah!
Nas straaaaaashno ni mychat zybi. S hrema e, hape vsichko nared i neprekysnato mirishe na pliunka. Rolling Eyes Napravo mi ide  da gi izchegyrkam ot veneca tia pusti zybki. Goliama myka ei. Milata mi dushichka. Dnes plache poveche ot obiknoveno i ne moga da mu izkaram rycete ot ustata. I kakto si spinka spokoino izvednyj pisva s rev.....offff dano izliazat skoro.... Praynig
Imam i edin vypros. Niakoia ot vas polzvala li e bishkotite  na Plazmon? I ako da....dovolni li ste?
I oshte neshto...... do sega ot zelenchucite sym davala kartof, morkov, tikvichka i tikva. A ot kashite orizova na HIPP i orizova kasha krusha na Slyncho. Kakvo da e sledvashtoto novo v meniuto na Mitaka? Priemam predlojenia.
A za hraneneto...vkyshti si imam stol "Barbaron" i go oformiam taka che i na men i na Mitko da mu e udobno i da ne e sednal. Imame stolche za hranene no shte pochaka. Vypreki che nashia chovek ima goliamo jelanie da sedi i da stoi prav. Shocked

Pozdravi i celuvki na vsichki!!!

# 355
Данче, нормално е  Simple Smile Независимо дали са кърмачета или не, децата реагират с различна доза интерес на захранването. Може да опиташ да предлагаш храната по различен начин или пък различен тип храна. Можеш да опиташ с домашно приготвена храна, ако до сега си предлагала готова, да слагаш младежа с вас на масата и да даваш микродози подходяща за него храна с пръсти. Може да променяш консистенцията и да предлагаш нови храни, за да видиш дали ще има предпочитания към някоя. Това за кашите важи, ако кашата се приема в големи количества, ако замества кърмене, но ако е само за опитване, не е проблем да предлагаш и каши от ориз (може и домашна), елда, просо и др. Като цяла търпение му е майката  Wink

# 356
Включвам се само да ви кажа за протокола, че аз съм Нина Петрова във Фейсбук.

# 357
  • София
Здрасти и от мен!
Дъжд, сняг, студ - ние все ще сме навън, че имаче няма сън, само рев.  Rolling Eyes Купих днес дъждобран, за мен си инсталирах качулка и сме готови. Само книги не могат да се четат в дъжда, ама ще обикам, ко да се прави.
Купих тавичка за торта, сметани, кремове, хартия за печене, шприц и съм захванала да правя торта за утре, стискайте палци да се получи.  Praynig Утре ще е деня Х - 6 месеца на момчето на мама - ще го слагаме да седи, ще му даваме да яде.  Joy

Ох, милата...Представям си те как обикаляш градинките опакована... Laughing По-точно опаковани. Wink

Успех с тортата утре и началото на захранването!  bouquet

# 358
Danna, аз си я храня в столчето. Теа вече почти си седи, но преди това я слагах на леко полегналата позиция на облегалката. Предполагам, че повечето столчета имат различни позиции?! newsm78 "Ганчев" имат тиква и морков -  такова днес смесих на Тулумба заедно с тиквичка и картоф на HIPP и си изяде всичко, а на мен ми беше толкова кисело...
Deni1971, ето така да направиш с родата на любимия:
tini-mini, заедно ще се пънем за утре! Wink Ние пък днес не излязохме! Sad

# 359
Шаманке, баш ми е драго да ни следиш и отговаряш на въпросите!  Hug Само да не се отплеснеш от дейностите по кърмаческата колекция.  Naughty
Нормално ли е през деня да се насуква за 2 мин., а нощем да суче с часове.    Tired  Пишкането е обилно като количеството, но акането хич го няма - на 2 -3 дена веднъж.  Rolling Eyes
Мерси, Nefer, Mарини!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт