Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 677
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
marini ,tini-mini – честитa половин годинка и на вас тогава....да са ви живи и здрави, палави и усмихнати порасналите деца  Wink

metchopooh – честити 5 месеца на Али. Голяма бонбона е станала.

Galeto. , reniris – честити ви зъбчета

Иначе и аз избухнах с нова количка покрай Алеся. Да ме пита човек с къв акъл не си взех това, което ме кефеше. Цяла бременност ви хленчих за едно Mutsy и X-lander. Досега ми беше гузно да дам пари за друга количка, но като видях Алеся айде и аз.
Е що не каза по рано да взема количката...колко „мъки” щяхме да си спестим и двете  Hug ....Браво за пишлето!Ние още се „мъчим” – пък дано скоро да стане.

Оххх много хубави торти сте направили всички....а мъжа на marini се е справил супер.

Аз искам да похваля моя малък мъж – днес го снимахме 7 часа, като за това време имаше 2 дрямки (една от 10 мин, и още една от 25 мин). Държа се страхотно, не плака и не прояви капризи. Снимките се получиха жестоки, невероятни просто.....такава емоция ме тресе, че не мога да ви опиша. Аз като видях снимките в суров вариант се разплаках като малко дете. Нямам търпение да си ги получим. Калина е страхотен човек и професионалист, радвам се че я познавам. Определено ще повторим и потретим фотосесията. Ако имате възможност и желание въобще не се замисляйте и й се обадете.

Приятно и весело празнуване на всички, които имат повод днес.

# 421
Честити Месечинки на Всички бебчовци днес
Ние сме добре покрай нас нищо ново хапваме си здраво с пюренца и кашички-като любимата му каша за момента е с ябълки на Хумана  Whistling
доки ми каза да почвам да му давам жълтък от яйце ама аз нещо не си давам зор  Whistling Как захранихте с жълтък?Всмисъл в пюрето ли го слагахте ,а мами??? И още едно въпросче:Има едно пюре на Хип от моркови,картофи,грах и карфиол-Аз само грах не съм давала да ли да го давам цялото (въпреки че пише за 4 месеца) или като захранване по малко.вобще грахта алерген ли е  newsm78 И мами ВИЕ КОГА ЩЕ ЗАХРАНВАТЕ С ГЛУТЕН

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 22:27 от navail

# 422
Прижет и от мене !!
Честито на всички празнуващи бебоци  Hug Peace

navail - аз жълтъка го давам през ден по четвъртинка смачкано в пюрето за обяд .Засега редувам месните с зеленчукови през ден за обяд .
От вчера се опитвам да замествам и следобедното хранене с каша ,ама горе долу успявам
И Ивето харесва ябълковата каша на хумана   chef Въпросното пюре съм го давала .Според мен няма проблем
А някой знае ли кога ще може да се побликуват обяви в продавалника ? newsm78 Много гадно

# 423
Excellent ти първо с месни пюрета ли захрани-пилешко,пуешко и тогава жълтъка така ли? Аз направо съм шах с това захранване вече  #2gunfire

# 424
Хъни - Бъни, ще ти отговоря аз, защото Бумеранг отсъства за известно време.
Наистина е много неприятно това с мастита, но за жалост лекарката ти е права, това е инфекция, от която не сме застраховани и в по-късен етап на кърменето. Въпреки, че при теб няма задържане на кърма, пак важи правилото, че ти трябва много почивка, истинска почивка на легло. Ако има кандидати за помощници, сега е момента да се възползваш от тях. Също така е добре да внимаваш засегнатата гърда да не се препълва, добра идея е да я предлагаш първо или просто да не я забравяш. Щом има инфекция и специалист е преценил, че се налага прием на антибиотик, значи това е начина за справяне. Важното е, че ще можеш да продължиш да кърмиш и докато го приемаш  Peace

В изданието Medication & Mothers' Milk (MediLac) Version: 12.0.3/2009.3.3 Author: Thomas W. Hale, R.Ph., Ph.D., Зинат (Cefuroxime) е с ниво на риск Л2. Това е описанието на това ниво на риск:
L2 (safer – безопасно): лекарство, за което не е наблюдаван повишен риск от нежелани реакции за кърмачето, установено при малък брой кърмещи жени и/или демонстрирания риск при използването на това лекарство у кърмачки е незначителен.

Ще ти пусна цялата информация на лс, би могла да обсъдиш с лекаря си каквото те притеснява. Може би не е лошо да се консултираш дали ще е удачен за теб прием на някакви пробиотици, за се намалят негативите от прием на антибиотика за организма ти.

Ти сама най-добре ще прецениш на кой лекар си склонна да се довериш в случая. Но като се има предвид, че нивата на насищане на това лекарство в кръвта (а и в кърмата) започват да спадат след 1,4 часа от приема, можеш да приемаш антибиотика веднага след кърмене и в часовете, когато бебето ти прави най-големи паузи.

Пожелавам ти бързо възстановяване и подобни емоции да останат зад гърба ти  Hug

# 425
navail  направо и дадох заешко с картофи и вътре жилтъка .Не се шашкай бе .Ако искаш пробвай по отделно  Hug Ива много ги харесва месните пюрета .Днеска папка пиле сориз и зеленчуци   chef направо не и стигна бурканчето  Joy

# 426
  • Sofia
Здравейте момичета. Тези дни успявам само да чета, но не и да пиша. Но днес бързам да ви почерпя, за пръв път Blush, че моето момче става на 5 месеца.

Искам да пожелая и Честите половин годинка на всички, които пропуснах, а на Марини да й кажа, че мъжът й страшна торта е спретнал.

# 427
Добро утро мамииииииииииии, бързам бързам да се похваля че празненството мина супер и пбрах овациите със заека alla alesya и поръчаната торта. Тая калина я прехвалихте бе ще взема и аз да я извикам за фотосесия, ама защо само толкова дълго продължават фотосесиите и я споделете цена  Blush Mr. Green
ето ви и снимка на тортата (незнам кой беше по доволен дали денис или бащаму, дет се хилеше самодоволно Simple Smile

П.С Честито на всички сладури където дне симат месечинки  Party

# 428
привет Simple Smile
за къпанрто - къпя го, когато има смисъл. т.е когато е мръсен ... дупе, врат, лице, ръце - всеки ден по няколко пъти Mr. Green
хранене - седи ми на коленете и мацоти - основен ремонт след като децата пораснат Wink
зъби не се виждат, но вероятно никнат с тези писъци ...

# 429
  • София
да ви почерпя с пуканки за да са ни бели зъбките като пуканки и да ни се "пукат" лесно и безболезнено  Laughing

smile3521

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 16:09 от reniris

# 430
Момичетааааааааааааа,  Praynig  помагайте...... Имам следния проблем- откакто започнах да захранвам бебо постепенно започна да намалява количеството на млякото. Сега вече тотално не иска шише. Пробвах да давам с лъжичка, но така става бавно и той се изнервя и започва един рееееееев. За това сложих малко каша в млякото че да се сгъсти малко и се нахрани. Направих опити да го храня в полузаспало състояние, но пак ударих на камък. Много е малък за да откаже млякото. По принцип имаме до момента две заместени хранения- на обяд зеленчуково и следобяд каша. Направо в чудо се виждам, не може на всяко хранене да е каша. Замислям да изместя кашата сутринта, а следобяд да захраня с плодово пюре, ама пак ми остават две хранения. Това в което съм сигурна е, че не му е гадно млякото защото умишлено го слагам и в пюрето и в кашата и го яде. Иска лъжица и манджа човечето, ама...... Приемам всякакви съвети!

П.с. Писах и във фейса- на който където му е по-удобно там да отговори.

# 431
  • Бургас
Момичетааааааааааааа,  Praynig  помагайте...... Имам следния проблем- откакто започнах да захранвам бебо постепенно започна да намалява количеството на млякото. Сега вече тотално не иска шише. Пробвах да давам с лъжичка, но така става бавно и той се изнервя и започва един рееееееев. За това сложих малко каша в млякото че да се сгъсти малко и се нахрани. Направих опити да го храня в полузаспало състояние, но пак ударих на камък. Много е малък за да откаже млякото. По принцип имаме до момента две заместени хранения- на обяд зеленчуково и следобяд каша. Направо в чудо се виждам, не може на всяко хранене да е каша. Замислям да изместя кашата сутринта, а следобяд да захраня с плодово пюре, ама пак ми остават две хранения. Това в което съм сигурна е, че не му е гадно млякото защото умишлено го слагам и в пюрето и в кашата и го яде. Иска лъжица и манджа човечето, ама...... Приемам всякакви съвети!

П.с. Писах и във фейса- на който където му е по-удобно там да отговори.
Отначало и на Янито му хареса повече кашата и отказваше мляко. Незнам ти кога му даваш другата храна, но пробвай първо да пие мляко и после му давай с лъжичка пюрето или кашата.
Наистина ли никой не знае колко каша горе-долу трябва да  се изяжда на 1 хранене? На моята каша няма таблици, а в нета има различно инфо. Интересува ме, тези от вас, които дават, колко изяждт бебоците.

# 432
Здравейте и от мен. Тъкмо се приспахме със стария изпитан метод на сученето.  Laughing Да се похваля, че вече 3та нощ Сияна спи от 9 и половина до 8 сутринта. Направо не мога да повярвам, че съм се наспала.  smile3521

Снощи й дадох пуешко със зеленчуци - излапа го за отрицателно време. Озобщо месните пюрета срещат доста голямо одобрение от нейна страна.

Аз къпя Сияна всяка вечер, защото й харесва, а и се успокоява и спи по - добре. Банята ни е студена и се къпем в спалнята. Обикновено по килима има повече вода отколкото в коритото, много й харесва да рита с крачета и се кефи като ме опръска.  Grinning Снощи баща й я остави да покисне в кофата...

# 433
*Sesil, аз давам около 150-160 мл. Правя си я на око в бурканче от пюре. Моята каша е тази http://www.nestlebaby.com/bg/baby_nutrition/products/product_det … stage=1&r=433, на нея пише 7-8 равни лъжици и 160 мл вода, но това според мен става доста рядка консистенция.
Относно кога давам другите храни- винаги първо предлагам мляко и той или отпива от бутилката ако е жаден и като разбере че не е вода и започва да реве или тотално отказва да опита- стиска си устата и така.

# 434
  • Бургас
Друго, което се сещам е, да даваш първите 2-3 хранения само мляко и на 3-тото или 4-тото хранене (незнам по колко пъти се храните, ние сме на 6 хранения) чак да дадеш друга храна, до тогава все ще огладнее и трябва да си изпие млякото. Аз така си разреших проблема. При мен като станеше време за ядене и откаже млякото, изчаквах 15-на минути и  той започваше да яде  Peace . Моя пък стиска устата като му дам вода, с какво ли не пробвах. Не пие вода и това е  Confused

Общи условия

Активация на акаунт