Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 370
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от нас!!!
Честито на всички бебчета, които празнуваха вчера заедно с нас!!!Сори,че чак сега успях да се включа, но през целия ден имахме гости и нямаше как Embarassed
Много мило ми стана като видях, че сте се сетили за нас Heart EyesСнимки от нашия празник и от тортата, която тати ни направи съм качила във фейсбука.Много беше хубаво всичко и падна голяма игра, но накрая завърши с рев .....и захапване на бузата на Рая newsm45Много се притесних в първия момент...но стават и такива работи, хем бях плътно до нея, но както се гушкаха, галеха и целуваха, каката реши да ни гризне.Сега имаме две дебели черти от 4 зъба и една малка от другите 2 зъба WearyДано по-бързо да му мине на юначето, че като я гледам така ми е много мъчно.

Целувки от нас  love001

# 616
Emily, много гадно. Да минава по-бързо!
Това ми напомня, как лятото като идваше докторката да бие пентаксима на Габи, реши да я разплаче предварително, за да не се захласвала и после където я беше ущипала по крака и седя синьо 1 седмица  #2gunfire А сега, на последната - ЗАБРАНИХ и детето изобщо дори не заплака от боцкането  #Cussing out
Съжалявам, ако сте го обсъждали предварително-какво смятате да правите с дрешките, които вече са малки? Хич не ни се трупа по гардероби..

# 617
 Хайде и почерпкатааааа   Whistling

Благодаря от сърце на всички за пожеланиятаHug

Честити 6 месеца и на девойките в нашата група  Laughing
 Радина - мама juli.nikolovа
Ани- мама Звездичка
Тея - мама sonka_fr
Диана - мама arksi_ 
Ема - мама Alisita

На мен ми скапа нещо лаптопа и сега пиша от другия комп,което доста ме затруднява ...

# 618
...
Съжалявам, ако сте го обсъждали предварително-какво смятате да правите с дрешките, които вече са малки? Хич не ни се трупа по гардероби..

Ако не сте решили да ги пазите за 2-ро и ако нямаш приятелки наоколо, които да искат дрешки можеш да ги дариш в дом, или да видиш във форума в подфорум СНБМ. Там има редовно теми, в които се събират помощи Simple Smile или да пуснеш обява във форума и другаде, че подаряваш/продаваш дрешки  Peace

Ние сме болни. аз и децата и ми едно такова кофтиии Sad

# 619
Здравейте, момичета!
Честити половин годишнини на бебоците!! Да са ви живи и здрави и повече да слушкат Laughing
Ние си изкарахме много добре в Истанбул - починахме и напазарувахме. Бебка се държа много прилично и не протестира срещу дългото пътуване. На границата, обаче, ни искаха и акт за раждане на Карина, защото с мъжа ми не сме в брак - за него ясно, че е бащата, защото носи неговите имена, но митничаря се усъмни, че аз не съм майката  Shocked Crazy Но ни пусна "на доверие", защото трябвало да ходи до офиса за проверка - на гишето не му излизала необходимата информация и щял да ни мотае поне половин час... То това доверие и хубаво, и не чак толкова  Confused
Карина от вчера официално е захранена с картоф. Омете всичките 25 мл, които и бях приготвила и попита за още Mr. Green Тя, всъщност неофициално е захранена от преди 2-3 седмици, защото й давахме да си близне обелен грозд или банан, да смуче обелена 1/4 ябълка или круша. Та си беше готова отвсякъде. Като й подам ябълка, тя я засмуче и мии хване ръката с нейните и не пуска  Mr. Green Оняден й дадох намачкан банан, защото се разрева, че не й давам. Сядам аз да изям един банан, а тя се протяга към него и примлясква, давам й да го оближе, а тя така се вкопчва и не ме пуска. Опитах се да й го отнема, а тя се разрева. Та й намачках 1-2 лъжички и тя ги омете, че и допълнително поиска  Crazy. И вчера реших, че е крайно време да я почна със зеленчуковите манджи, да не свиква на сладко  Laughing
За приказването - баща й е най-гордият човек на света. Карина казва "тата" и "дада". Аз й викам "кажи МА-МА", а тя "ТА-ТА" Twisted Evil Laughing
Хайде, викат ме!

# 620
Марти благодари за поздравите за РД- каза да предам същото на другите бебчета  Simple Smile

# 621
здравейте,
Tanya завиждам ти за Истанбул. Това ми е от любимите градове, а не съм ходила повече от година вече  Sad. Добре, че майка ми имаше работа на към Турция и направи един шопинг и заради мен. много сладки неща донесе на Евичка (и нс много прилични цени). там намаленията са до късно, а не като при нас от август вече нови колекции.

ние сме все по-болни  Confused. сутринта се разкашля и имаше лека температура. ходихме при педито и слава богу няма нищо на гърлото и дробчетата, но пък носът е ужас. направо ми се мъчно като я гледам как се мъчи. лошото е, че хремата е задна и даже не мога да изсмуча нищо с помпата. само промивам с клеева тинктура и физ. р-р.
отложиха ни даването на кръв и урина, както и ваксината (хепатитната).

гледах прогнози и го дават втората 1/2 на октомври да е топло  Sunglasses. дай боже, че да се поразходим малко преди зимата.

# 622
  • Варна
Здравейте!
 От няколко дни не съм влизала в интеренет и честитя на всички навършили 6м.!
Glorybg на нас ни сложиха хепатитната ваксина, но благодарение на това, че едно от децата преди нас беше болно. Лошото с ваксините е , че освен че има недостиг при педиатрите не можеш да си ги купиш защото ги не се разпространяват в аптечната мрежа.
За нервността на бебето да ви кажа при нас се оказа че Ана е била готова за следващото мляко, просто 1 не е била достатъчно хранителна за нея. Когато минахме на 2-ка (и то без да смесвам с 1-ка въпреки че имахме още половин кутия) Ана значително се успокои.
 Диди 666- За кърмата - пробвах какво ли не но единствено ми помогна семена от копър, анасон финно смлени и мед. 3 пъти на ден по една супена лъжица с храната. Но Ана отказа да суче сама, от раз и мина само на АМ.
За спалното чувалче много ни харесва да спим в него, но ако е поне 2 размера по-голямо.

# 623
  • София
Честита половин годинка и от нас на всички сладки априлчета!

Ние сега се връщаме от педиатър. Сложиха ни 3-я прием на пентаксим и синфлорикс. Малкия порева, порева и заспа милия  Sad Да видим как ще изкараме следващите часове. Тъкмо стана добро дете и... очаквам връщане назад  Sad  Дано бъркам и пак да си спинка сладко, сладко!  Praynig

Tanya браво на вас! Дано да си похапва малката все така с апетит и да обича да скитори  Wink Баткото как се държа? Беше ли му интересно?

milli_vanilli, аз част от моите ги дадох на една приятелка. Сега съм събрала пак, а и някои дрехи от моя гардероб, и мисля да ги нося в дом майка и дете. Тепърва ще се оглеждам за някой по-наблизо. Нови са и ми е жал да ги хвърлям, а толкова дечица могат да им се зарадват. Аз дрехи няма да пазя за 2-о - като се появи ще си му купувам. Сега всичко ми е в синьо, ако е момиченце (дай Боже) ще ми се иска да си го принцеся  Wink

Какво ще кажете да се видим в някой от клубовете на Елчето? Може там да съберем дрешки (който желае) и да се занесат накуп после.

Някой има ли новини от Ивета?

# 624
 И аз дрешоляка го раздадох на две мами,а някои неща запазих за етърва ми  Laughing че близките години ще бременее пак,надяваме се.Преди време пък бяхме събирали бебешки неща за един дом за деца до 3 години в Плевен.
 Аз лично бих пазила за второ дете и пазих...лесно раздадох сега розовите екипчета и роклетата  Wink Сега чакаме една малка Дивна декември и ще се радвам да я виждам в дрешки от Йоана...то колко ли ги носи едно бебе..  Peace

# 625
На нас хепатитната ще ни я слагат на 21-ви. Дано да има - досега никога не ни се е случвало нещо да го няма..
Wave, и аз викам дано Praynig Марк си седя с баба си, нали няма паспорт и разрешение от "баща" си  Close Но поне му накупихме 100 неща и не се е почувствал ощетен, че не е дошъл с нас (а и щеше да е пълна лудница с 2 деца Crazy) Вие излизате ли в това време? Ние да Wink
tansu, оздравявайте по-скоро! Тя и Карина изкара някакъв вирус с мене - температура, страшно запушен нос  Cry Cry но слава Богу, премина. Гадните капки Коларгол й докараха страшно разстройство, а на мен много перна и лекета  Close Close
Дрешките си ги предаваме приятелки. Ако заработи Продавалника, може и да пусна туй-онуй там.. Но винаги може да се събере и за даряване

# 626
  • София
Здравейте момичета! Hug

Дреби е с хрема и започнахме Коларгол от днес, дано помогнат. Радвам се, че не му се запушва много носа, че да може да суче. И че спи също така, малко по-трудно заспива, защото го дразни нослето, но все пак спи. Praynig

Mоя мишко никакви срички не казва-само вие и едно постоянно аааааааааааа, което е песен, разбира се. Wink

gardenia 1979, честито ви първо зъбче! Peace

milli vanilli, нещо хормонално е явно, може пък още да се чисти от твоите хормони, знам ли. Thinking Дано на прегледа се разсеят всичките ти притеснения. Peace

megan@, много хубава торта и за двамата празнуващи мъници!  bouquet

Честита шеста месечинка на всички празнуващи наборчета! Да растат здрави и обичани!  bouquet

За умалелите дрешки- всичко давам на приятелки. Нищо не задържам и не трупам.

Лек ден! Sunglasses

# 627
Привет Simple Smile
знам, че не ми е работа да се бъркам, но внимавайте с лекарствата за бебета. в България мноого лесно ги изписват Sad В детската клиника тук ми казаха - за бебето капки за нос никакви. най-много Олинт салин, което е солен разтвор  Hug

# 628
  • София
Привет, момичета!

Честита половин годинка на всички празнуващи и празнували бебоци, които съм пропуснала да поздравя!
Да растат много здрави, жизнерадостни и любознателни, обградени с голяма любов и внимание !

На болните сладурковци - бързо оздравяване  Heart Eyes

TonittaM, и аз съм от майките с интерес към педагогическото захранване. Или по-точно, както Cveteto вече е споменала, комбинация от различни подходи (педагогичско захранване, baby-led weaning ) + интуиция  Grinning. Реших да захраня Али на връх 6-месечния й рожден ден. За нас торта, а пък за детето - какво??? Нима само ще ни гледа как ядем?!?!? И реших да приготвя тиква на пара, парче от която й беше поднесено в чинийка за торта. Естествено бях сложила и за мен, а Али беше седнала в скута ми. Та аз хапвам, а госпожицата не проявява към нейното парче никакъв интерес. По едно време го взе и доста добре го размаза. И това беше - никакъв опит да го сложи в уста. Иначе слага в устата си успешно всичко друго, но тиквата - не. Това мазало беше заснето на клипче от тати за аналите на фамилията.
На следващия ден пробвахме отново. Този път я сложих в стола за хранене. Близна от тиквата, но направи такава гримаса на отвращение, че повече не съм настоявала. Иначе беше заета доста усърдно да изучава стола си за хранене - интересът беше насочен най-вече там, храната въобще не я вълнуваше. На следващия ден предложих картоф и морков на пара. Странно, но на моркова, който е в хубав оранжев цвят, въобще не му обърна внимание. Хвана парче картоф, постиска го, натроши го, поразмаза малко и това беше. И така реших да спра за няколко дни, защото очевидно детето още не беше готово. Иначе в един от тези дни беше взела една брошурка на Пикадили и докато я видя, беше отхапала парченце и добре го беше сдъвкала.... ooooh! Ако това се брои за захранване.... Thinking Все пак на сдъвканата страница ставаше дума пак за храна !
От началото на тази седмица предлагам отново картоф - този път с по-голям успех. Взема парчето, поднася го към устата, близва го, дори вече се опитва да отхапе. Оставям я да пробва няколко пъти, после й предлагам аз парченца. Така вече трети ден хапва по няколко микродози, а устичката й се движи с подобие на дъвкателни движения. Иначе продължавам да я слагам заедно с нас на масата - сутрин и на обяд, но това го правя вече повече от месец. Харесва ми детето да е включено в общите ни хранения, особено когато сме събрани всички около масата, храним се, разговаряме. На нея също й е интересно, посяга към приборите, чиниите, подложките, следи ни с интерес, но истински интерес към храната според мен все още няма. Харесва ми и идеята да е по-самостоятелна в храненето, както и да има избор, който към момента по разбираеми причини е ограничен.
Обикновено седи в скута ми и докато проявява интерес към нейната си храна и към това, което се случва на масата, я държа. В момента, в който вече се разсейва, започва да гледа настрани и да се движи по-интензивно с признаци на досада, просто я слагам в кошницата за кола, която е поставено на едно място, от което има поглед към нас и масата и така тя пак ни наблюдава, но си се занимава вече с други неща.

Иначе и ние казваме някои "думи" - "геге", което според мъжът ми значи цяло изречение - "Ali gegen alle" (Али срещу всички)  Mr. Green, както и "дай" (което според благоверния е по-добре отколкото "на") и "айде де"  Grinning

За статистиката - след днешната консултация Алина е 7,2 кг и 68 см.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 16:58 от froh

# 629
  • София
ей това върши чудеса със сополите (Дани, тенкс Hug)
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6210

От магазина ми казаха, че продавали като луди тези на Бейби вак, дето се включват в прахосмукачката, ама на мен ми е много драстично  Rolling Eyes, а и не си виждам да влача прахосмука в тъмни доби по нощите  Mr. Green

и това се радва на особен успех при нас, ама нещо не може да му се закачи музикалния борд, та ги чакам да дойдат от магазина:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5894

За срещата принципно съм за, ама много сополиво това време бе. Леа май завъди сополите на рождения ден на каките бяха 24 деца и 3 бебета, уж децата бяха на отделен етаж през по-голяма част от времето, но е факт, че се разсополив след купона.  

Общи условия

Активация на акаунт